Home » Yogablok kopen

Yogablok kopen

Leestijd: 4 minuten

Een Yogablok kun je tijdens de Yogahoudingen gebruiken als ondersteuning. Er zijn verschillende soorten en verschillende materialen. In deze blog lees je welk Yogablok jij het beste kunt kopen.

Wat en waarom?

Een Yogablok is een hulpmiddel, ofwel een prop voor de Yoga houdingen. Het brengt namelijk de vloer een stukje dichterbij. Een Yogablok is gemaakt van hout, kurk of schuim. De bloks van kurk en schuim zijn het meest populair omdat die wat zachter zijn en dat is prettiger voor je gewrichten. Ook voorkomt het blessures aangezien het je letterlijk ondersteunt in de verschillende Yoga houdingen.

Een Yogablok zorgt dat je de houdingen langer vast kunt houden en voer je de houdingen makkelijker uit. Doordat je meer in balans bent, kun je je beter focussen op de asana. Yogabloks zijn niet alleen voor beginnende Yogi’s, ook de hele ervaren gebruiken nog steeds een Yogablok. Je hebt gewoon net wat meer bereik en ondersteuning in de houdingen. Ook ligt het aan de Yoga stijl of je vaak een blok gebruikt. Zo wordt het minder gebruikt bij een Vinyasa dan een Yin Yoga.

Yogablok kopen, één of twee?

Wanneer je veel thuis aan Yoga doet is het handig om één of twee Yogabloks in huis te halen. Zoals hierboven al genoemd heb je met Yin Yoga meer te maken met Yogabloks dan andere meer dynamische Yoga stijlen. Wanneer je veel aan Yin Yoga doet is het aan te raden twee blokken aan te schaffen. Zo kun je verschillende hoogtes bepalen. Ook komt het vaak voor dat je een blok aan beide kanten van het lichaam plaatst om daar met je handen op te steunen. Doe je vooral andere stijlen van Yoga dan is één Yogablok voldoende.

Grootte Yogablok

Er zijn zoals in het begin van deze blog genoemd verschillende groottes. De traditionele grootte lijkt op die van een baksteen. Deze wordt in Yoga scholen e.d. het meest gebruikt. Er is ook een dikke versie, hiermee haal je de grond nóg dichterbij. Bij de dunnere versie heb je baat bij bijvoorbeeld een schouderstand.

Je kunt een Yoga blok ook gebruiken tijdens de meditatie, dan wel voor korte meditatie. Mediteer je langer dan zeven minuten in een Meditatiekussen aan te raden dat is dan ook prettiger voor je bekken en heupen.

Waar kun je een Yogablok kopen?

Natuurlijk kun je ze in fysieke winkels kopen maar ook zeker online. Dat is natuurlijk wel lekker makkelijk. Hieronder staan een aantal voorbeelden van goede Yogabloks.

Yoga Blok kurk – Love Generation

Dit is een Yogablok van 100% kurk en dit wordt bedoeld met de traditionele Yogablok. Kurk een natuurlijk materiaal en 100% biologisch afbreekbaar. De Love Generation kurk blokken worden gemaakt uit een stuk, en daar komen dus verder geen andere kunstmatige materialen bij zoals bijvoorbeeld lijm. Het gewicht van kurk yogablokken is wat zwaarder, wat de beste stabiliteit en stevigheid geeft. Geen overbodige luxe bij de wat uitdagender houdingen. Een kurk yogablok geeft betere grip bij zweterige handen, doordat kurk een open celstructuur heeft, in tegenstelling tot kunststof, en daardoor het vocht wat beter afvoert. Minder uitglijden dus! Je wil gewoon zeker zijn dat je stevig staat.

Yogablok kopen

Bekijk de beste prijs op Bol.com

Yogablok bamboe – JAP Yogablok

Zoek je meer stevigheid in je Yogablok dat kun je beter voor deze bamboe variant gaan. Deze zorgt dat je kracht en flexibiliteit verbeteren. Ideaal voor Hot Yoga Birkam en Ashtanga. Hij is gemaakt van milieuvriendelijke gerecycleerd bamboe. Hij is geurloos en waterbestendig.

Yogablok

Bekijk de beste prijs op Bol.com

Yogablok hardschuim – Set van twee

Deze yoga blokken worden geleverd in een set van 2. De yogablokken bestaan uit robuust en aangenaam zacht hardschuim. Ze zijn anti-slip, neutraal van geur en zeer onderhoudsvriendelijk. Ook zijn dit wat kleinere blokken dan de traditionele.

Props

Bekijk de beste prijs op Bol.com

Yoga steunblok voor schouderstand

Zoals de titel het al zegt, is dit blok voor ondersteuning tijdens bijvoorbeeld de schouderstand. Hij is wat dunner dan alle andere blokken waardoor je er gemakkelijk je schouders op kunt plaatsen.

Kopen

Bekijk de beste prijs op Bol.com

Yogablok extra dik

Deze professionele yogablokken van Trendy Sport zijn een ongelooflijk handig accessoire voor iedereen die yoga beoefent. Ze zijn gemaakt van licht maar zeer vormvast schuim (EVA). Vooral voor beginners en gevorderde, die nog steeds niet de volledige diepte en/of bewegingsbereik kunnen bereiken, die nodig is om een bepaalde asana (yogahouding) uit te voeren.

Yogablok kopen

Bekijk de beste prijs op Bol.com

Nu heb je genoeg informatie om voor jou een passend Yogablok te kopen, veel succes en plezier met je toekomstige Yogapractices met je nieuwe prop!

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie