Home » Yoga, meditatie & mindfulness » Yogablok kopen

Yogablok kopen

Leestijd: 2 minuten

Een Yogablok kun je tijdens de Yogahoudingen gebruiken als ondersteuning. Er zijn verschillende soorten en verschillende materialen. In deze blog lees je welk Yogablok jij het beste kunt kopen.

Wat en waarom?

Een Yogablok is een hulpmiddel, ofwel een prop voor de Yoga houdingen. Het brengt namelijk de vloer een stukje dichterbij. Een Yogablok is gemaakt van hout, kurk of schuim. De bloks van kurk en schuim zijn het meest populair omdat die wat zachter zijn en dat is prettiger voor je gewrichten. Ook voorkomt het blessures aangezien het je letterlijk ondersteunt in de verschillende Yoga houdingen.

Een Yogablok zorgt dat je de houdingen langer vast kunt houden en voer je de houdingen makkelijker uit. Doordat je meer in balans bent, kun je je beter focussen op de asana. Yogabloks zijn niet alleen voor beginnende Yogi’s, ook de hele ervaren gebruiken nog steeds een Yogablok. Je hebt gewoon net wat meer bereik en ondersteuning in de houdingen. Ook ligt het aan de Yoga stijl of je vaak een blok gebruikt. Zo wordt het minder gebruikt bij een Vinyasa dan een Yin Yoga.

Yogablok kopen, één of twee?

Wanneer je veel thuis aan Yoga doet is het handig om één of twee Yogabloks in huis te halen. Zoals hierboven al genoemd heb je met Yin Yoga meer te maken met Yogabloks dan andere meer dynamische Yoga stijlen. Wanneer je veel aan Yin Yoga doet is het aan te raden twee blokken aan te schaffen. Zo kun je verschillende hoogtes bepalen. Ook komt het vaak voor dat je een blok aan beide kanten van het lichaam plaatst om daar met je handen op te steunen. Doe je vooral andere stijlen van Yoga dan is één Yogablok voldoende.

Grootte Yogablok

Er zijn zoals in het begin van deze blog genoemd verschillende groottes. De traditionele grootte lijkt op die van een baksteen. Deze wordt in Yoga scholen e.d. het meest gebruikt. Er is ook een dikke versie, hiermee haal je de grond nóg dichterbij. Bij de dunnere versie heb je baat bij bijvoorbeeld een schouderstand.

Je kunt een Yoga blok ook gebruiken tijdens de meditatie, dan wel voor korte meditatie. Mediteer je langer dan zeven minuten in een Meditatiekussen aan te raden dat is dan ook prettiger voor je bekken en heupen.

Waar kun je een Yogablok kopen?

Natuurlijk kun je ze in fysieke winkels kopen maar ook zeker online. Dat is natuurlijk wel lekker makkelijk. Hieronder staan een aantal voorbeelden van goede Yogabloks. Ook Fitwinkel heeft een mooie collectie yogablokken. Bekijk de yogablokken bij Fitwinkel.

5 Populaire yogablokken

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie