Home » Reviews » Yoga stap voor stap – Happy with yoga review

Yoga stap voor stap – Happy with yoga review

Leestijd: 8 minuten

Je wilt je gezonder voelen, minder stress ervaren en gewoon wat meer bewegen, maar bent bang dat je niet lenig genoeg bent om in een groep aan yoga te doen. Dan ben je waarschijnlijk de online cursus Yoga stap voor stap van Happy with yoga tegengekomen. Maar is het wel wat je zoekt? In deze review bekijken we wat je allemaal krijgt, of Rolf en Melanie hun beloftes komen en deze cursus je ook echt happy maakt.

De voordelen van yoga

Yoga houdingen voor beginnersEr zijn zo een kleine 1,6 miljoen Nederlanders die tegenwoordig aan Yoga doen. En dat is niet voor niets. Yoga worst al lang niet meer als zweverig gezien en het heeft flink wat voordelen voor je gezondheid. Daarnaast is yoga een levenshouding waarmee je ook bewustere keuzes maakt op het gebied van voeding en gedachtes. Je lichaam wordt gezonder en je levensinstelling positiever. Het verminderd spanning, stress en angstgevoelens. Hierdoor ervaar je meer geluk en heb je het gevoel dat echt aan het leven bent. Daar bovenop word je fysiek sterker en flexibeler. Lichamelijke klachten zoals nek-, rug- en schouder klachten verdwijnen, je krijgt meer energie en slaapt veel beter. Maar er zijn meer voordelen:

 • Grotere spierkracht
 • Leren ontspannen
 • Betere focus
 • Betere bloedsomloop
 • Betere ademhaling

Wie heeft baat bij Yoga stap voor stap

Doordat yoga ineens zo populair is geworden, schieten de yogascholen uit de grond en zijn er tientallen yoga-stromingen. Voor een beginnende yogi kan dat nogal intimiderend zijn en maakt het de stap om daadwerkelijk aan yoga te doen moeilijker. Een makkelijk stappenplan, waarin je rustig en op je gemak leert wat yoga is en hoe je de houdingen perfect uitvoert, is dan een kleine luxe. Ben je opzoek naar zo een programma, doe je al aan yoga, maar weet je eigenlijk niet of je het wel goed doet of zoek je een cursus die je op je gemak thuis kunt doen? Dan is Yoga stap voor stap van de Happy with yoga academy waarschijnlijk het pakket wat je zoekt.

Wie zijn de Happy with yoga academy?

Happy with yoga is opgericht door Rolf en Melanie van Baalen. Via hun website inspireren beginnende en gevorderde yogi’s met video’s, foto’s en artikelen. Hun nieuwsbrief bevat informatie over Yoga, Mindfulness en meditatie. Rolf en Melanie hadden allebei last van de gevolgen van stress. Ze leden aan onverklaarbare pijntjes, prikkelbaarheid en een laag energie niveau. Ondanks dat ze yoga maar zweverig vonden tot ze hun eerste yogales in New York volgden.

Het beviel hun zo goed dat ze thuis meteen op yoga les gingen. Maar een keer in de week yoga was voor hun niet voldoende en dus zochten ze een online programma voor thuis. Er bleken echter geen goede online programma’s te zijn die hun begeleide in de juiste stappen om Yoga goed aan te leren. Dus ontstond het plan die cursussen zelf te maken. Ze hebben een Yoga opleiding gaan op Bali gevolgd en met die kennis Happy with yoga begonnen.

Wat je van Rolf en Melanie krijgt

De cursus Yoga Stap voor Stap bestaat uit 9 video’s waarin je de belangrijkste yogahoudingen leert. Je oefent de bekendste yogaseries en krijgt ontspanningsoefeningen. Deze video’s duren ongeveer een uur. Om je te helpen met het aanleren van de juiste houdingen krijg je er ook een 56 pagina’s tellend e-boek bij met de 25 allerbelangrijkste houdingen. Dit boek staat boordevol foto’s waarmee de houdingen worden uitgelegd. Ook krijg je inzicht over de voordelen per houding en welke aanpassingen je kunt doen bij bijvoorbeeld bepaalde lichamelijke klachten. Daarnaast krijg je van Rolf en Melanie een korte introductie over de cursus en een video met uitleg van de filosofie achter yoga, waarin Rolf onder andere verteld dat yoga naast lichamelijke oefeningen ook een methode is voor persoonlijke groei.

De pijlers van de cursus Yoga stap voor stap

Yoga stap voor-stap Happy with yogaDe cursus neemt je stap voor stap mee in de juiste uitvoering van yoga, maar heeft een aantal belangrijke pijlers, die je goed onder de knie moet hebben wil je het beste uit je yoga oefeningen halen.

 • Ademhaling. Je leert op de juiste manier adem halen. Een juiste, diepe ademhaling verlaagt stress, verbetert je focus en verhoogt je uithoudingsvermogen.
 • Yoga leren. In de cursus leer je stap voor stap alle basishoudingen binnen de Yoga. Doordat je de video’s elke keer weer kunt bekijken verbeter je elke keer je houdingen.
 • Flexibiliteit en Kracht. In de cursus krijg je ook houdingen aangeleerd die je flexibiliteit verbeteren en je lichaam sterker maken. Hierdoor voel je je gezonder en sterker, waardoor je meer energie hebt voor de leuke dingen in het leven.
 • Bewegen op de ademhaling. Als je de juiste ademhaling onder de knie hebt, leer je ook dat ademen en bewegen samen gaan en elkaar positief kunnen versterken. Een goede ademhaling verhoogt de energie toevoer naar je spieren, maar verlaagt ook de spanning in je lichaam.
 • Ontspanning. Naast de soms intensieve houdingen is het ook belangrijk om te ontspannen. Daarom bevat elke les een eindontspanning en een korte meditatie. Hierdoor voel je goed het effect van de les op je lichaam en leer je gedachtes te kalmeren.
 • Yogaseries. Yoga bestaat niet uit losse houdingen, maar uit series van die houdingen die je op een bepaalde volgorde achterelkaar doet. Je leert deze series aan, zoals de Zonnegroet, zodat je die kunt doen als je even niet zoveel tijd hebt.

Bonussen

Naast de 9 lessen, het boek en de video over de Yoga filosofie krijg je nog een aantal bonussen van Rolf en Melanie. Ook dit zijn weer video’s.

 • De Yoga Ademhaling
 • Tijd & Discipline vinden voor Yoga
 • Het herkennen van je eigen grenzen
 • Losse series van Yoga houdingen
 • Ook krijg je toegang tot een besloten Facebook groep en een community in het ledengedeelte van de cursus

Wat Rolf en Melanie je beloven

Boven aan de website staat al direct dat je na deze cursus meer energie zult ervaren, je je sterker zult voelen en een flexibeler, gezonder lichaam krijgt. Maar bovenal voel je je door het volgen van deze cursus Happy. Ze beloven je dat hun manier de meest effectieve manier is om met yoga te starten en dat je na de cursus een betere kennis van yoga en de houdingen hebt.

Maar krijg je dat ook?

Dat is natuurlijk heel wat, zulke beloftes. Maar maken ze die ook waar? Laten we eerst kijken hoe de cursus daadwerkelijk er uitziet. Na aanmelding krijg je toegang tot het online cursusgedeelte waar je na een introductie stap voor stap door de lesstof gaat. Je ziet er de video’s en je vindt er het e-boek in Pdf-formaat. De video’s staan online op Vimeo, dus je bekijkt ze online, zoals een video op YouTube. Hierdoor zijn ze overal en op elk apparaat te bekijken.

Er zit dus een logische opbouw in de video’s, dus je moet ze achter elkaar bekijken en doen. Aan het begin van iedere les wordt ook steeds even kort teruggeblikt op de vorige les en leggen Rolf en Melanie je precies uit wat je moet doen. Doordat je de video’s steeds opnieuw kunt bekijken, kun je ze zo vaak herhalen als nodig is om de houdingen onder de knie te krijgen. De video’s zijn van goede kwaliteit en duidelijk hoorbaar. Ze zijn professioneel opgenomen en zien er ook als zodanig uit.

Jouw instelling is belangrijk

Of je je gezonder en meer ontspannen voelt, zal niet aan de lesstof liggen. Die is goed opgebouwd en yoga heeft al in meerdere onderzoeken bewezen stress te verminderen en gezondheid te verbeteren. Of deze cursus je dit ook zal brengen ligt grotendeels aan je eigen instelling. Rolf en Melanie raden je aan dat minimaal 2 keer per week en met volle aandacht aan yoga te doen. Een van de basis ideeën van yoga is dat er geen goed en fout is, maar als jij niet gemotiveerd bent om aan yoga te doen, dan zal deze cursus je niet de voordelen brengen die Happy with yoga je belooft.

Wat andere cursisten zeggen

Op de website van Happy with yoga vinden we al alleen maar positieve reacties van cursisten. Dat is natuurlijk logisch op een verkooppagina. Maar wat vind je op bijvoorbeeld Facebook en in andere reviews? Eigenlijk hetzelfde. Tijdens ons onderzoek zijn we geen negatieve opmerkingen tegengekomen. Hooguit wat puntjes van aandacht. Zo blijkt het geluid van de video over de filosofie van yoga slecht te zijn en het pakket van yogamat en meditatiekussen vaak uitverkocht te zijn. Maar verder zijn veel mensen te spreken over de eerlijkheid en de kennis van zaken van Rolf en Melanie. Ze leggen de oefeningen duidelijk en op een rustige manier uit. Ook de opbouw van de cursus werkt. Zonder zich overweldigd te voelen door informatie en dingen die ze moeten doen, volgden cursisten makkelijk en op eigen tempo deze cursus.

De stap voor stap yoga cursus is bekend van bovenstaande merken

Hoe wij er over denken

Voor het hele pakket Yoga stap voor stap betaal je op dit moment 57 euro. Voor 9 lessen en een paar interessante bonus video’s is dat niet veel geld. Een les bij een yogaschool kost je al gauw 10 euro en een e-boek over yogahoudingen, vol met full-colour foto’s kost je los ook al snel 30 euro. Alles bij elkaar is dit pakket dan ook goedkoop te noemen. Zeker ook omdat je 9 lessen krijgt die je zo vaak als je wilt, kunt herhalen zonder er een extra cent voor te betalen.

Cursusomgeving

De hele cursus is online. Dat kun je vervelend vinden, omdat je voortdurend moet inloggen in het cursusgedeelte. Maar zo heb je wel altijd alle lessen bij de hand, waar je maar bent. Dus ook op je vakantie adres of op zakenreis. Daarnaast nemen de video’s geen onnodige ruimte in op je mobiel of tablet. De cursusomgeving werkt goed, de video’s haperen niet en je vindt er alles overzichtelijk bij elkaar.

Veilig thuis

Een groot voordeel van deze online cursus is dat je de oefeningen makkelijk thuis in je woon- of slaapkamer kunt doen. Je beoefent yoga zo vaak als je maar wilt en op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt de video’s stopzetten, een oefening herhalen of een uitleg opnieuw beluisteren. Dat is vaak niet het geval tijdens een les op de yogaschool. Je kunt ook zelf kiezen hoe vaak je een les wilt herhalen voor je naar de volgende gaat. In een school volg je het schema dat de docent aangeeft. En dat kan zeker voor een beginnende yogi te snel zijn. Ook het e-boek helpt je daarbij. Door deze extra mogelijkheid om op eigen tempo de oefeningen te leren, implementeer je de lessen veel beter. Afhankelijk van hoe vaak je de oefeningen herhaalt, kun je met deze yoga cursus dus weken of zelfs maanden vooruit.

Is Yoga stap voor stap iets voor jou?

Heb je de juiste inzet en weet je zeker dat je elke week minimaal 2 keer een uur vrij maakt voor een yogales, dan zal deze cursus je niet teleurstellen. Je krijgt meer rust en bewustwording, je voelt je gelukkiger en krachtiger, met veel meer energie. Voel je gezonder en leef een happy leven. Probeer Yoga stap voor stap nu. Rolf en Melanie geven je een 30 dagen niet goed geld terug garantie, dus wat heb je te verliezen?

Ga naar Yoga stap voor stap van Happy with yoga

 

Onze beoordeling

Yoga stap voor stap - Happy with yoga

€ 57,-
9

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

9.0/10

Voordelen

 • Rolf en Melanie hebben een zeer goede kennis van zaken
 • Goede opbouw van de cursus

Nadelen

 • Het geluid op de video's kan soms beter.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie