Home » Yoga, meditatie & mindfulness » Yoga Nidra: Reis door de chakra’s review

Yoga Nidra: Reis door de chakra’s review

Leestijd: 9 minuten

In ons dagelijkse leven ervaren we veel stress, we worden overladen met prikkels en echt ontspannen is moeilijk. Yoga Nidra en Chakra trainingen kunnen ons daar mee helpen, maar ze worden vaak als zweverig bestempeld. Down to earth Yogi’s, Rolf en Melanie van Baalen vinden dat heel jammer, omdat ze zien welke positieve effecten Yoga Nidra kan brengen in ons drukke bestaan. Met hun online cursus Yoga Nidra, reis door de chakra’s proberen ze deze positieve effecten voor een zo groot mogelijk publiek beschikbaar te maken. Maar lukt ze dat ook? We bekijken het in deze review.

Alles is energie

Niet alleen voedsel maar ook je gedachten en emoties zijn een vorm van energie. En ze beïnvloeden daardoor het energiesysteem van je fysieke lichaam. Hoe gezonder dit systeem, hoe gezonder je in het leven staat. Want andersom zorgt een gezonde energie in je lichaam ervoor dat je positieve gedachten hebt en de juiste keuzes maakt. Maar waar komt deze energie vandaan? Deze energie wordt ook wel levensenergie of prana genoemd en als deze vrij kan stromen, voel je je automatisch energieker en vitaler. Prana energie wordt ook wel alles wat leven geeft genoemd, stroomt de prana niet meer door je lichaam, dan zou je niet kunnen leven.

Chakra’s, energie wielen van het lichaam

Ýoga Nidra: reis door de chakrasDeze energie, de prana stuurt in ons lichaam het chakra systeem aan. Dit systeem bestaat uit punten in het lichaam waar deze energie tot uiting komt. In de yoga spreken we van zeven hoofdchakra’s die honderden kleine chakra’s aansturen. Deze zeven chakra’s lopen via de ruggengraat van je bekken tot aan je kruin en hebben in Sanskriet de meest prachtige namen: Mooladhara, Swadhisthana, Manipura, Anahata, Vishuddhi, Ajna en Sahasrara. Door deze chakra’s te onderzoeken, weet je ook hoe de prana door je lichaam stroomt en waar er nog blokkades zijn die de levensenergie tegenhouden. Zit er een blokkade in een van de chakra’s dan uit zich dat op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak in ons leven. Er zijn meerdere manieren om je chakra’s weer te openen, Yoga Nidra is er daar een van.

Wat is Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel ‘slaap yoga’ genoemd omdat je, anders dan bij andere yogavormen, de hele sessie op je matje ligt. Door het volgen van vooral visualisatie oefeningen ontspannen je lichaam, geest en je emoties. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is hard aan het werk op een dieper niveau. Yoga Nidra is een manier om je hele systeem schoon te maken van stress, impressies van de dag maar ook van ervaringen van jaren geleden. Door de alerte staat van je hele systeem is het ook een goede manier om positieve intenties te zetten. In ons artikel over Yoga Nidra gaan we dieper in op wat Yoga Nidra is. Nou je meer weet over prana, chakra’s en Nidra Yoga, kijken we verder naar de cursus Yoga Nidra, reis door de chakra’s van Happy with Yoga.

Koop Yoga Nidra, reis door de chakra’s nu met 60% korting en ontvang gratis bonussen

Is Reis door de chakra’s wat voor jou?

Zoek je diepe ontspanning, wil je meer energie en merk je blokkades in je chakra’s? Dan zou deze cursus je kunnen helpen. Wil je meer leren over chakra’s en praktische oefeningen en technieken aanleren om met deze energie centra aan de slag te gaan? Dan geeft deze cursus jou de juiste tools in handen. Wil je overtuigingen, conditionering en gewoontes die je alleen maar beperken veranderen? Dan leer je in deze cursus hoe je een nieuwe richting aan je leven kunt geven. Daarnaast is deze cursus ook zeer geschikt voor mensen met stress, burn-out, HSP en overprikkeling.

Happy with Yoga

Melanie Poldervaart - Rolf van BaalenDe blog Happy with Yoga is begonnen door Melanie en Rolf van Baalen, voor ons geen onbekenden. Eerder hebben we al verschillende andere producten van hun beschreven in onze reviews: Stap voor stap happy with Yoga en Mindfulness voor het dagelijkse leven. Melanie en Rolf zijn internationaal gecertificeerde yoga docenten die hun blog begonnen zijn om te laten zien dat Yoga voor iedereen is, ongeacht bijvoorbeeld ook je religie. Ze moedigen iedereen, jong en oud aan om met Yoga te beginnen en zo een gelukkiger leven te hebben.

Ze vertalen deze eeuwen oude traditie naar moderne praktische oefeningen die iedereen kan doen. Yoga hoeft namelijk helemaal niet zweverig te zijn. Op hun blog vind je meer dan 900 artikelen over Yoga, Meditatie en Mindfulness. Daarnaast geven ze ook cursussen, workshops en retreats, maar verkopen ze ook online Yoga cursussen, zoals Yoga Nidra: reis door de chakra’s via hun Happy with Yoga Academy. Ondertussen bestaat het Happy with Yoga team uit meerdere ervaren Yoga docenten en is het bedrijf netjes ingeschreven bij de KvK.

Waar bestaat het Reis door de chakra’s pakket uit?

Als je de cursus Yoga Nidra, reis door de chakra’s koopt dan krijg je de volgende onderdelen in het digitaal cursusplatform te zien:

Vijf introductievideo’s

Het eerste deel van de cursus bestaat uit video’s waarin Melanie en Rolf de cursus uitleggen en geven je instructies hoe je het beste uit de cursus kunt halen. De korte video’s van ongeveer 3 minuten zijn onderverdeeld in:

 • Welkom bij reis door de chakra’s
 • Het doel van de cursus
 • Zo kies je de perfecte sankalpa
 • Richtlijnen voor het beoefenen van Yoga Nidra
 • Wanneer en hoe vaak beoefen je Yoga Nidra?

De handleiding van Reis door de chakra’s

Dit is een e-boek van 37 pagina’s en bespreekt belangrijke kennis die je moet weten voor je begint met Yoga Nidra. Zo wordt uitgelegd wat chakra’s zijn en welke problemen je er kunt ervaren. Ook leggen ze uit wat een sankalpa is, je persoonlijke doelstelling die je mee neemt in de oefeningen, en hoe je die het beste ‘plaatst’. De handleiding bestaat uit de volgende hoofdstukken:

 • De Inleiding
 • Wat is een chakra?
 • Het chakrasysteem
 • Chakra’s en prana
 • De zeven chakra’s
 • Een brug tussen de polariteiten
 • Extreem actief versus gebrekkig
 • Hoe raakt een chakra uit zijn balans of geblokkeerd?
 • Hoe raakt de chakra weer in balans?
 • Wat is een Yoga Nidra?
 • Sankalpa
 • Chakra’s, Yoga Nidra en sankalpa

Vijf chakra Yoga Nidra sessies

In deze audiobestanden van rond de 30 minuten begeleidt Melanie je met haar stem stap voor stap door de oefeningen heen. Ze vertelt je wat je moet doen om tijdens de Yoga Nidra en hoe je je chakra’s in balans brengt. Deze sessies doe je in combinatie met de werkboeken die bij dit pakket horen.

Zeven werkboeken

Voor elke chakra krijg je een werkboek van ongeveer 20 bladzijden waarin de betreffende chakra wordt uitgelicht en besproken. Je leert wat je ervaart als die in of uit balans is en je krijgt oefeningen en vragen die je helpen overtuigingen te veranderen. Ze geven je ook een sankalpa specifiek voor elke chakra.

Toegang tot een besloten Facebook community

In deze community ontmoet je andere cursisten die je kunnen helpen met vragen en waar je je ervaringen kunt delen.

Begeleiding van professionele Yogadocenten

Zit je met een prangende vraag of lukt het je niet de oefeningen goed uit te voeren, dan kun je altijd contact opnemen en je vraag stellen aan Rolf en Melanie of hun team.

Onbeperkt toegang

Je krijgt altijd en overal toegang tot de inhoud van de cursus. Je kunt de cursusruimte via verschillende apparaten bereiken en je krijgt ook nog eens alle toekomstige updates.

Reis door de chakras banner 2 1

De beloftes van Happy with Yoga

Als je de cursus pagina van Yoga Nidra, reis door de chakra’s leest dan zijn de eerste beloftes van Melanie en Rolf dat Yoga Nidra het balans in je energiecentra herstelt. Ze beloven je een ontspanning die je nog nooit hebt ervaren en het weghalen van blokkades in je chakra systeem, waardoor diepgewortelde overtuigingen en programmeringen verdwijnen. Je leert over de chakra’s, waar ze voor staan en wat ze betekenen voor je lichaam en geest. En je leert Yoga Nidra technieken toepassen in je leven, zodat het je slaap bevorderd, je minder stress ervaart en je energieker voelt. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar krijgt de cursus Yoga Nidra: Reis door de chakra’s dat ook echt voor elkaar? Lees verder om daar achter te komen.

Hoe werkt het programma Reis door de chakra’s?

Na de aanschaf krijg je per e-mail een link naar het cursusgedeelte van de Happy with Yoga Academy website. Je maakt een account aan en ziet dan dat het cursuspakket voor je klaar staat. Je krijgt in totaal 22 modules, die je op een gewoon tempo ongeveer 8 weken kosten om te doen. De hele cursus draait om de vijf Yoga Nidra sessies en de zeven werkboeken voor de chakra’s. De audio’s zijn opgenomen door Melanie en je hoeft alleen maar te volgen wat ze zegt. De werkboeken zorgen voor een verdieping van deze oefeningen.

Prachtig vormgegeven

Het materiaal ziet er professioneel en mooi vormgegeven uit. Aan alles is aandacht besteed, de video’s zijn van goede kwaliteit en geven je duidelijke informatie over hoe de cursus verloopt. Het e-boek ziet er prachtig uit en de inhoud is kwalitatief hoog. Alles word je op een praktische manier uitgelegd. Geen dure taal dus. Ook de werkboeken zien er mooi uit en de opdrachten en vragen zijn verdiepend. De opnames zijn duidelijk en goed opgenomen. Melanie is makkelijk te volgen en gaat niet te snel.

Wat andere cursisten zeggen over Reis door de chakra’s

Op ons onderzoek over het internet zijn we eigenlijk geen negatieve ervaringen met dit programma, maar ook met Happy with Yoga tegen gekomen. Daardoor blijkt dat de meeste cursisten dus erg tevreden zijn met het werk van Melanie en Rolf. We vonden wel dat de informatie in de video’s wat overweldigend kon zijn, maar zodra men startte die ook duidelijker werden. Veel cursisten benoemen een betere nachtrust en meer ontspanning als de belangrijkste effecten van Yoga Nidra, reis door de chakra’s. Men voelt zich minder een gevangene van hun gedachtes en ook het verminderen van angstgevoelens en paniek aanvallen viel op. De professionaliteit en praktijk gerichtheid van Melanie en Rolf wordt over het hele internet geroemd.

Onze ervaringen met Reis door de chakra’s

De cursus koop je voor 87 euro, wat een flinke prijs is voor een digitaal pakket. Maar Yoga Nidra, reis door de chakra’s is met recht een volledig en zelfs uitgebreide cursus te noemen, waarin je veel informatie krijgt van ervaren yogadocenten, die je in andere Yoga Nidra cursussen soms niet krijgt. Ook de aanvullingen zoals de werkboeken maken van deze cursus een compleet pakket.

Veel informatie

Tijdens de cursus leer je veel over hoe de energie in je lichaam werkt en wat de chakra’s daarmee te maken hebben. Je begrijpt beter hoe blokkades in je energiestroom ontstaan en hoe je die zelf kunt oplossen. Ook leer je precies hoe de energie in je lichaam werkt in combinatie met alle chakra’s. Je krijgt best veel theorie voorgeschoteld, maar alles is zeer praktijkgericht, waardoor je heel snel begrijpt wat je moet doen. Het geleerde kun je immers direct toepassen in je eigen leven.

Je persoonlijke doelstellingen

Door de bijgeleverde werkboeken krijgt de cursus een extra diepgang, die je helpt het beste uit Yoga Nidra te halen. In de werkboeken werk je ook met je persoonlijke doelstellingen, naast die Melanie en Rolf je aanreiken. Dit maakt dat je deze cursus ook speciaal op jouw situatie kunt richten en dat is vrij uniek en diepgaander voor een online cursus als deze. Je doelstellingen helpen je daarnaast ook te ontdekken wat belangrijk voor je is, waar je jezelf tegenwerkt en hoe je het beste rust en ontspanning vindt.

Tijdsinvestering

De Yoga Nidra oefeningen kosten je ongeveer een half uurtje en je kunt ze op elk moment van de dag doen. Niet iedereen doet ze elke dag, maar meerdere keren per week is wel belangrijk, wil je het beste uit de cursus halen. Daarnaast moet je ook de werkboeken invullen, wat ook wat tijd kost, wil je dat goed doen.

Eigen inzet

En dat kost inzet. Het is niet een cursus waarbij je op je yogamat gaat liggen, je luistert naar een mp3 en je leven in een oogwenk is veranderd. Je moet er wel wat voor doen. Je moet jezelf motiveren er de tijd in te steken die nodig is en serieus met de vragen in de werkboeken aan de slag gaan. Maar wat je leert, is iets waardevols dat je voor de rest van je leven kunt gebruiken, je voelt je meer in controle over je eigen energie en je levensdoel. Heb je geen tijd, niet de behoefte aan deze diepgang of doe je liever alleen de ontspanningsoefeningen, dan is de cursus Online Yoga Nidra van Happy wit Yoga een betere keuze voor jou.

Geef jezelf een kans

Wil je meer controle over je gewoontes, overtuigingen en programmeringen? Merk je dat je blokkades hebt in je energiesysteem en zoek je een manier om de levensenergie weer te laten stromen? Of ervaar je veel stress en zoek je een manier om je te ontspannen? Geef Yoga Nidra, reis door de chakra’s dan een kans. Deze complete cursus over chakra’s en Yoga Nidra geeft je gegarandeerd weer meer grip op je leven. Rolf en Melanie geven een 30 dagen niet goed geld terug garantie, dus wat heb je te verliezen?

Koop Yoga Nidra, reis door de chakra’s nu met 60% korting en ontvang gratis bonussen

 

Onze beoordeling

Yoga Nidra: Reis door de chakra’s

€ 87,-
9.4

Prijs

10.0/10

Kwalitieit

9.5/10

Materiaal

9.0/10

Support

8.9/10

Voordelen

 • Begeleiding van professionele Yogadocenten
 • Toegang tot een besloten Facebook community

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie