Home » Yoga Challenge dag 8 Balans houdingen

Yoga Challenge dag 8 Balans houdingen

Leestijd: 2 minuten

Balans houdingen 1

Vandaag weer een nieuwe blog over de Yoga Challenge van One Yoga. Acht dagen geleden ben ik begonnen met deze challenge en hoe vaker ik Yoga doe hoe meer ik merk dat ik steeds flexibeler wordt. Maar ook krachtiger in armen en benen. De ene dag heb ik een goede focus en kan ik het dagelijkse leven goed los laten en de andere dag heb ik daar wat moeite mee. Al met al gaan we gewoon lekker door, deze keer met balans houdingen.

Wil je weten waar dit precies over gaat? Klik hier voor de algemene inleiding

De sessie

Deze sessie wordt weer gegeven door Akari Tamura. Met haar zachte stem kom je redelijk snel in een rustige “state of mind”. We beginnen met wat ademhalingen in een zittende positie en één “Ohm” klank met behulp van de accordeon. Daarna gaan we met onze ruggenwervels draaiende bewegingen maken. Ook naar voren en naar achter. We gaan verder met de Neewaartse hond om even die hamstrings op te rekken, gevolgd door een reeks Zonnegroeten.

balans houdingen

Als we die reeks gedaan hebben gaan we naar Krijger 2 vanuit daar naar Krijger 1 en dan naar de Piramide. Hierna kom je weer terug naar Krijger 2 en buig je naar de voet die vooraan staat. In plaats van de Piramide zet je één hand op de grond en laat je het achterste been omhoog gaan. Even kijken hoe gebalanceerd je bent en je kan de houding aanpassen naar jouw moeilijkheidsgraad.

Als we dit aan beide kanten gedaan hebben gaan we de Boom doen. Je staat met beide voeten op de grond, dan breng je de balans naar één been. Het andere plaats je tegen dat been aan, afhankelijk van jouw balans plaats je het been hoog of laag. Daarna plaats je beide handen tegen je hart en omhoog. Beide benen komen aan bod.

Hierna mag je in Kindhouding gaan liggen en zorgt Akari ervoor dat je doorflowt naar de Lijkhouding (Savasana). Ze neemt afscheid en je blijft nog even liggen.

 

Klik hier voor meer cursussen van Happy with yoga

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie