Home » Yoga Challenge dag 6 Staande houdingen 2

Yoga Challenge dag 6 Staande houdingen 2

Leestijd: 3 minuten

Staande houdingen 3

Weer een nieuwe dag, de zon schijnt het is ochtend en ik heb nog niets gegeten. Het is weer tijd voor een Yoga Challenge van One Yoga. Deze keer staande houdingen met Akari Tamura.

Wil je weten waar dit over gaat? Klik hier voor de algemene inleiding

We beginnen de sessie met een zittende positie en je concentreert je op je ademhaling. Daarna met de handpalmen omhoog één “Ohm” klank. Ze heeft weer dat hand accordeonnetje gebruikt, dit is erg prettig voor de muzikale onder ons. Dit keer ging ik ook mee met haar manier van “Ohm” klank, ze maakt namelijk een klein soort toonladdertje. Dit kost meer moeite waardoor ik het niet net zo lang volhield.

Kat Koe houding

Hierna gingen we naar Kat Koe houding. Dat houdt in, dat je eerst met handen en knieën op de grond gaat staan. Knieën evenwijdig aan je heupen en je handen evenwijdig aan je schouders. Met je tenen in de grond en vingers uit elkaar. Tijdens de inademing gaat je stuitje omhoog, navel richting de grond en kijk je op. Dit is de Koe.

Tijdens de uitademing bol je de rug dus je stuitje gaat weer naar beneden. Je navel gaat richting je wervelkolom en je kin gaat naar de borst, de Kat. Deze halen we een aantal keer waarna we naar de neerwaartse hond keren.

De staande houdingen

Dan mag je voorover buigen en je handen naar rechts laten lopen. De rechterhand blijft met vingertoppen op de grond staan en de linkerhand gaat naar je enkel. Een aantal in en uitademingen volgt en je wisselt ook naar de andere kant uiteraard.

Er volgt weer een hele reeks zonnegroeten waarbij is merk dat mijn neerwaartse honden toch steeds iets soepeler gaan dan de allereerste. Tijdens deze reeks merk ik nog iets anders raars. Sinds een aantal jaar heb ik nog wel eens dat op willekeurige momenten mijn kaak een soort van op slot schiet. Dit doet ontzettend zeer en bij de tandarts konden ze me er niet bij helpen dus moest ik er maar mee leven.

Op de een of andere manier voel ik dat hij in sommige houdingen weer op slot wil schieten. Tijdens een neerwaartse hond voelde ik dit weer en dacht, wat nou als ik mijn mond open doe en zo ver mogelijk door duw? Toen hoorde ik iets kraken.. Dit gebeurde hierna iedere keer, dus ik hoop ergens dat ik er nu vanaf ben. Dat ik iets doorgeduwd heb wat al jaren vast zat. Maar dat zal de toekomst wijzen.

Op een gegeven moment gaan we weer door naar de staande posities. Door middel van je rechterbeen tussen je handen te plaatsen en de andere daar recht achter knie op de grond. Je linkerhand blijft op de grond en met je rechterhand wijs je naar de lucht en kijk je naar je hand. Dit is een soort twist voor je wervelkolom en bij iedere uitademing probeer je verder te draaien. Natuurlijk wordt de andere kant ook “behandeld”. Hierna gaan we door naar een variatie, je blijft in deze houding staan maar gaat met bijvoorbeeld als je rechterbeen voor staat met je linkerhand naar de buitenkant van dat been. Je plaatst je linkerhand tegen je rechter aan alsof je bid. Bij iedere uitademing probeer je weer verder te draaien, zo ook bij de andere kant.

We gaan weer verder met een gedeelte van de zonnegroet om zo weer in een houding te komen die Piramide genoemd wordt. Benen staan weer achter elkaar, gestrekt dit keer. Je buigt voorover en probeert dit zover als je kunt. Hierna komt er een variatie dat er één hand de lucht in gaat en je naar die hand kijkt. Voor mij was dit heel moeilijk, ik trilde aan alle kanten en was dus vandaag niet erg stabiel. Geloof ook dat ik hier spierpijn van ga krijgen. Andere kant precies hetzelfde en van hieruit gaan we naar de Hurkhouding waar we een tijdje in vasthouden.

Daarna vertelt ze om nog even in Savasana (lijkhouding) te blijven waarna het filmpje is afgelopen. Persoonlijk vind ik het fijner als ze me daar ook een soort van doorheen praat want ik merk dat ik toch weer aan andere dingen ga denken als ik het zelf moet doen.

 

Klik hier voor meer cursussen van Happy with yoga

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie