Home » Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling » Weinig zelfvertrouwen? Met deze tips verhoog jij je zelfvertrouwen en sta je sterker in je schoenen!

Weinig zelfvertrouwen? Met deze tips verhoog jij je zelfvertrouwen en sta je sterker in je schoenen!

Leestijd: 4 minuten

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen; het zelfvertrouwen. Als jij geen zelfvertrouwen hebt word je een makkelijke prooi in deze brute wereld. Vandaar dat het verhogen van jouw zelfvertrouwen uiterst belangrijk is.

In dit artikel ga ik jou 5 tips geven waardoor jij nooit meer aan jezelf hoeft te twijfelen en steviger in je schoenen gaat staan!

Zelfvertrouwen Boost Tip 1: hecht geen waarde aan negatieve meningen van anderen

Bijna dagelijks krijgen we wel een mening naar ons hoofd gesmeten. Dit kan van je klasgenootje komen, of een collega op werk. Als je aan deze vervelende opmerkingen/meningen waarde gaat hechten blijf je de hele dag erover piekeren en kunnen deze woorden heel stiekem je onderbewustzijn insluipen. Als jij namelijk elke keer in je hoofd gaat herhalen wat iemand heeft gezegd, dan ga je het na een tijdje ook écht geloven en dat is dus juist niet wat je wilt bereiken. Dit gaat juist averechts werken op je zelfvertrouwen.

Ik wil hiermee niet zeggen dat je onbeschoft moet zijn, ik probeer duidelijk te maken dat je niet alles als een super groot probleem moet gaan zien. Er zijn ergere dingen die je zelfvertrouwen kunnen aantasten. Daarover zo meteen meer.

Creëer Een Ultra-positief Zelfbeeld Tip 2: kijk in de spiegel en noem 3 sterke punten op van jezelf

believe yourselfVoordat je de dag begint met een kop koffie kun je beter eerst 3 sterke punten van jezelf met volle overtuiging opnoemen om op de lange termijn je zelfvertrouwen een boost te geven. Dit heeft namelijk weer invloed op het onderbewustzijn en zoals bij de vorige tip besproken ga je na een tijdje ook écht geloven in deze punten. Denk niet teveel na en zeg het eerste dat in je opkomt. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Ik ben enorm slim
  • Ik heb een ongelooflijk goed doorzettingsvermogen
  • Als ik met mensen ben waar ik veel om geef, dan ken ik geen schaamte

Zoals je ziet zijn dit niet echt punten waar lang over nagedacht is. Juist aan de kleine dingen waar jijzelf trots op bent moet je waarde gaan hechten. Na verloop van tijd ga je merken dat jouw zelfvertrouwen beetje bij beetje steeds meer ontwikkeld. Probeer trouwens niet elke keer dezelfde punten op te noemen. Je wilt uiteraard dat jij jezelf gaat zien als een veelzijdige ‘superstar’ met een niet te breken zelfvertrouwen.

Instant Zelfvertrouwen Tip 3: kleed je goed

Hoe stom het ook klinkt, kleding kan een enorme impact hebben op je zelfvertrouwen. Als jij jezelf lekker voelt in de kleding die jij draagt ga je dat uitstralen. Wanneer jij uitstraalt dat jij je goed voelt gaan mensen daar ook weer positief op reageren. En wanneer jij merkt dat mensen positief reageren op jou, dan kan dat er weer voor zorgen dat jouw zelfvertrouwen omhoog schiet als een raket. Het is dus eigenlijk een vicieuze cirkel die elke stap daarin versterkt.

Om jouw kledingkast een oppeppertje te geven zou je kunnen kijken naar de laatste trends. Dit hoeven niet gelijk de dure merken zoals Louis Vuitton, Gucci, Vendi etc. te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook een kijkje nemen op Zalando.nl of Asos.com dit zijn websites waar je vaak leuke, en niet al te dure kleding kan scoren.

Zelfvertrouwen & Gezondheid Tip 4: eet goed en ga sporten

weinig zelfvertrouwenIets dat heel goed past bij het upgraden van je uiterlijk met kleding om je zelfvertrouwen te verhogen, is het upgraden van het uiterlijk van je lichaam. Zowel voor de mannen als de vrouwen onder ons kan dit jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen door het dak laten schieten! We houden er nou eenmaal van als anderen verzorgd eruit zien

Je hebt vast wel eens van het gezegde “Je bent wat je eet” gehoord. Dit houdt in dat als jij veel snoept en weinig gezonde dingen eet, dat je waarschijnlijk niet in topvorm bent. Uiteraard maakt dit helemaal niets uit, maar als jij aan je zelfvertrouwen wilt gaan werken zal je de harde waarheid onder ogen moeten komen. Op het gebied van zelfvertrouwen speelt het lichaam een grote rol. Probeer daarom goed op je voeding te letten en minimaal 1x per week te gaan sporten. Persoonlijk heb ik erg goede resultaten behaald via Het Ultieme Fitness & Voeding Lifestyle Plan.

Zelfvertrouwen van Buitenaf Tip 5: doe gewoon alsof niemand jou kan breken

Veel mensen geloven in het ‘fake it till you make it’ fenomeen. Wat ik hiermee bedoel is dat je gewoon moet doen alsof jouw zelfvertrouwen oneindig is. Je weet vast wel op welk vlak jij nog iets kunt verbeteren aan je zelfvertrouwen. Als jij inbeeld dat je die stappen al hebt gemaakt en daarnaar leeft ga je de positieve dingen ervaren die daarmee gepaard gaan. Ik snap dat dat een hoge drempel is om overheen te gaan, maar het verhogen van jouw zelfvertrouwen is een proces en heeft tijd nodig. Op sommige momenten kan je niet doen alsof je die stappen al hebt gemaakt, maar dat maakt niet uit. Als jij je focust op de momenten wanneer het WEL is gelukt ga je die onthouden. Ik ben van mening dat zelfvertrouwen niet iets is dat je hebt of juist niet hebt. Zelfvertrouwen is iets dat je kunt ontwikkelen en dat gaat nou eenmaal niet altijd zoals je wilt. Het is een proces met ups en downs.

Pas deze tips toe in je leven en je gaat merken hoe geweldig jij bent!

De tips die ik hierboven voor je heb uitgelegd zullen als een gamechanger gaan werken, mits je ze toepast. Veel dingen die ik leer over persoonlijke ontwikkeling pas ik daadwerkelijk toe in mijn leven. Als je ze namelijk alleen maar leest en er verder niets mee doet gaat er weinig veranderen.

Werk aan je zelfvertrouwen en ervaar een compleet nieuwe wereld die voor je opengaat

Wil je nou echt diep ingaan op het verbeteren en ontwikkelen van jouw zelfvertrouwen? Dan raad ik je de online cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ van Frank de Moei aan. Hij is een professionele coach met diploma’s op het gebied van Life Coaching en Positieve Psychologie.

blijvend zelfvertrouwen cursus

Of lees mijn uitgebreide review over de cursus Blijvend Zelfvertrouwen

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie