Home » Reviews » WaveCare SoftShave review

WaveCare SoftShave review

Leestijd: 5 minuten

Daar sta je dan, klaar voor het strand. Badpak en handdoek in de tas, bikinilijn mooi geschoren. En dan heb je allemaal van die akelige rode bultjes en ingegroeide haartjes. De makers van WaveCare SoftShave zeggen hierop de oplossing te hebben. Maar hoe vaak is het jou al voorgekomen dat je net na het scheren je heerlijk glad en mooi voelt, om je binnen een paar uur ellendig en met een kriebelende huid maar weer in je kleding te stappen? Dus wie zegt dat dat met SoftShave niet zo zal gebeuren? In deze review bekijken we de ingrediënten en de meningen van andere gebruikers, zodat jij zeker weet of je wel of niet mooi geschoren naar het strand kunt deze zomer.

Rode bultjes bij het scheren, hoe komt dat?

Veel mannen en vrouwen ervaren na het scheren rode builtjes, een geïrriteerde huid of ingegroeide haartjes. Maar hoe komt dat eigenlijk? Scheren is voor de huid een pijnlijke ervaring. Je scheert immers niet alleen de haartjes weg, maar schraapt ook over de huid heen en dat vaak op gevoelige plekken zoals de bikinilijn en je oksels. En juist op die plekken waar je ze niet zo willen hebben, komen de meestal die vervelende pukkeltjes tevoorschijn. De meest belangrijke oorzaken van rode bultjes en ingegroeide haartjes zijn

  • Verkeerd scheren. Veel mensen scheren tegen de haar richting in. Ondanks dat je daardoor je haartjes korter afscheert, is de kans dat ze ingroeien groter.
  • Bot mesje. Het lijkt een goed idee zuinig te zijn, maar een bot en oud mesje geven je een grotere kans op huidirritatie en verstopte poriën.
  • Gevoelige huid. Als je huid erg gevoelig is dan is een scheerbeurt natuurlijk een extra belasting. Het mesje en de scheercrème kunnen een reactie veroorzaken.
  • Te strakke kleding. Zeker bij de bikinilijn is te strakke kleding de oorzaak van rode builtjes en ingegroeide haartjes. In de vouwen van je benen krijgen de haartjes geen kans om normaal te groeien en gaan onderhuids.
  • Vieze huid. Als je scheert schraap je toch het vuil weg? Dat is niet altijd het geval. Scheren kan ook juist het vuil en de bacteriën in je poriën duwen. Vuildeeltjes, oude huidcellen en de bacteriën verstoppen ook de haarzakjes, waardoor de haartjes niet meer naar buiten kunnen groeien. Dit veroorzaakt ontstekingen die op puistjes lijken.

Natuurlijk kun je er iets tegen doen

softshave zacht scherenWil je de kans op rode bultjes en ingegroeide haartjes zo klein mogelijk maken zorg dan dat je scheert met een scherp mesje. Kies ook een scheermesje dat meerdere mesjes heeft, zodat je in een haal alle haartjes weghaalt. Scheer altijd op een natte huid of met een scheergel. Hierdoor beschadigt je huid minder en zijn de haartjes makkelijker weg te scheren. Om dode huidcellen te verwijderen kun je elke week je huid een scrub geven en daarna met een goede voedende crème verzorgen.

Heb je ingegroeide haartjes, pulk ze er dan niet uit, maar verzorg de huid goed tot de ontsteking weg is en haal dan het haartje onder de huid vandaan. Zorg bij het scheren altijd voor een goed gereinigde huid. En dat is precies waarop WaveCare SoftShave zegt je bij te kunnen helpen. Want een goede schone huid tijdens het scheren voorkomt een hoop ellende. Maar is dit product echt de redder in nood?

Voor wie is SoftShave

SoftShave is een scheercrème en zeep voor mannen en vrouwen die bij het scheren last hebben van een gevoelige en trekkerige huid, die last hebben van rode bultjes of ingegroeide haartjes. Maar ook voor diegene die opzoek is naar een 100% natuurlijke scheercrème of een zachte zeep om je huid mee schoon te maken voor het scheren, is WaveCare SoftShave een optie.

De speciale ingrediënten

Op de website vertelt de producent ons dat WaveCare SoftShave uit 100% natuurlijke ingrediënten is gemaakt. De meest bijzondere en vernieuwende ingrediënt is kelp. Kelp is de grootste soort zeewier die er bestaat en groeit in een soort van onderwaterbossen, waar ze voor voeding en beschutting zorgen voor veel verschillende soorten zeedieren. Velen kennen kelp als een superfood die rijk is aan mineralen, zoals magnesium en calcium, de vele vitamines en antioxidanten. Voor de scheercrème van WaveCare wordt kelp met name gebruikt vanwege de bestanddelen die een bacterie- en schimmeldodende werking hebben, waardoor de crème de huid grondig maar op een zachte manier reinigt.

Een ander belangrijk ingrediënt is aloë vera. Aloë vera staat bekend om zijn geneeskrachtige en helende werking, vooral voor de huid. Het bevat veel vitamines die samen de eigenschap hebben om insectenbeten, kleine brandwonden en zonnebrand van de huid te genezen. Daarnaast bevat aloë vera anthraquinone, sterolen en polysachariden, bestanddelen die pijnstillend zijn en een ontstekingsremmende werking hebben. Ook aloë vera heeft schimmel en bacterie dodende eigenschappen. De andere ingrediënten staan netjes op de website vermeld en zijn ingrediënten die zo een beetje in alle vloeibare zepen terug vindt.

Hoe gebruik je WaveCare SoftShave

wavecare softshaveDe scheercrème van WaveCare kun je op verschillende manieren gebruiken. Door de bestanddelen is het en een scheercrème en een zeep.

  • Voor het scheren gebruik je SoftShave als een soort van scheercrème, al is het wel heel vloeibaar. Denk dus niet dat je een flinke gel of schuimlaag krijgt, de lotion legt een dun laagje vloeistof op je huid. Dit laagje beschermt je huid bij het scheren, maakt de poriën diep schoon en dood direct eventuele bacteriën.
  • Na het scheren was je nog een keertje na en in de weken daarna gebruik je twee keer per week de crème als een zeep.
  • Heb je een rood bultje of ingegroeid haartje, dan gebruik je SoftShave als een verzorgende behandeling, door het zachtjes op de aangedane plekt in te masseren, een paar minuten te laten intrekken en daarna weg te wassen. Deze behandeling herhaal je een paar keer per dag, tot de ontsteking weg is.

Maar doet het ook wat ze beloven

Mooie woorden allemaal, van WaveCare, maar maakt de scheercrème ze ook allemaal waar? Op zoek naar andere reviews, zijn we eigenlijk niet zo veel opmerkingen van andere gebruikers tegengekomen. Op hun eigen website staan een paar positieve reacties van gebruikers, maar de namen hebben we niet teruggevonden in bijvoorbeeld Facebook. Bij andere verkooppunten stonden ook maar weinig commentaren. Van de paar reviews die we vonden, waren allen positief. De meesten waren snel van hun rode bultjes af of kregen er met gebruik van WaveCare SoftShave eindelijk eens geen uitslag. Dat klachten binnen twee dagen verdwenen zouden zijn, dat hebben we bij geen enkele review bevestigd zien. Er waren zelfs mensen bij die pas na twee weken van hun rode plekken af waren.

Onze mening

Wat ons direct positief opviel bij ons onderzoek van de website van WaveCare, is dat naast dat het product 100% natuurlijk is, ze ook aan het milieu denken. Natuurlijk zijn gezonde en schone zeeën belangrijk voor hun belangrijkste product, kelp. Daarom moedigen ze hun klanten aan om de flesjes te recyclen. Het zou WaveCare nog meer charmeren als de flesjes teruggestuurd kunnen worden voor hergebruik.

Filosoferen

Maar dat zou wel eens in de weg kunnen zitten bij hun andere filosofieën dat de kwaliteit en prijsverhouding scherp moet zijn. Daarin past het hervullen van oudere flesjes niet, maar de 10% korting bij aankoop van meerdere flesjes tegelijk weer wel. Daarnaast worden hun producten volgens de strengste kwaliteitseisen geproduceerd, verpakt en opgeslagen, waarbij ze de kwaliteitsnorm volgens de HACCP hanteren.

Het doet wat het zegt

De crème verlicht wel degelijk de huid en vermindert rode vlekjes en ingegroeide haren. Na het scheren blijft je huid veel langer zacht dan bij een gewone douchegel of scheerschuim. De huid trekt veel minder en je hebt veel minder last van kriebel. Ondanks dat eventuele irritatie en bultjes niet binnen twee dagen, maar binnen drie of vier weg zijn, is SoftShave vergeven. De geur is niet overheersend en je huid voelt heerlijk fris en glad geschoren aan. De crème is zeer vloeibaar en dus gebruik je snel veel. Dan lijkt 9,95 voor 100 ml dan ineens best veel, maar vergeet dan niet dat je een twee-in-een product hebt gekocht dat het los kopen van een zeep en een scheercrème overbodig maakt.

Klik hier om naar WaveCare SoftShave te gaan

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie