Home » WaveCare SoftShave review

WaveCare SoftShave review

Leestijd: 6 minuten

Je bent klaar om naar het strand te gaan. Je hebt je handdoek en badpak in de tas gedaan en je bikinilijn is mooi geschoren maar dan zie je ingegroeide haartjes en vervelende rode bultjes. Die wil je graag weg hebben.  Hoe vaak voelde je helemaal glad en mooi na het scheren, maar trok je binnen een paar uur weer je  kleren aan omdat je een pijnlijke en jeukende huid had? De fabrikant van WaveCare SoftShave beweerd dat ze hier een oplossing voor hebben.

We bekijken in deze review of dat echt zo is. Ook bekijken we wat er allemaal in WaveCare SoftShave zit en gaan we ook kijken naar ervaringen met dit product. Doet WaveCare SoftShave echt wat het beloofd namelijk dat je een mooie, gladde huid krijgt of niet? Na het lezen van deze review weet je het antwoord hierop en weet je of je met WaveCare SoftShave echt mooi, glad geschoren naar het strand kunt gaan.

Waar komen die rode bultjes vandaan?

Bij veel vrouwen en mannen ontstaan er rode bultjes na het scheren of hebben zij last van ingegroeide haartjes of een huid die irriteert. Dat komt omdat je niet alleen de haartjes weg scheert maar tijdens het scheren schraap je ook over je huid. Dat gebeurt meestal op plaatsen die gevoelig zijn zoals je bikinilijn of bij je oksels. Op deze plaatsen wil je juist geen rare pukkeltjes of ingegroeide haartjes hebben.

Rode bultjes en ingegroeide haartjes ontstaan dikwijls omdat je je verkeerd scheert. Als je tegen de haar richting in scheert is er een grotere kans dat de haartjes ingroeien, ook al scheer je ze kort af. Een andere reden kan een bot mesje zijn. Sommige mensen willen zuinig zijn en lang met een mesje doen maar een bot mesje veroorzaakt juist problemen. Dat is dus verkeerde zuinigheid. De kans is dan groter dat je verstopte poriën of huidirritatie krijgt.

Oorzaken

Voor een gevoelige huid in het scheren ook belastend. Het kan zijn dat het mesje en de scheercrème een reactie op je huid veroorzaken en dat je daar dan last van krijgt. Ook kleding die te strak zit kan een oorzaak zijn van ingegroeide haartjes of rode bultjes. Vooral bij de bikinilijn is dat het geval. In de vouwen van je benen gaan de haartjes dikwijls onder de huid zitten omdat ze daar niet goed kunnen groeien.

Er kunnen ook restjes vuil blijven zitten. Je schraapt wel bij het scheren maar dat wil niet zeggen dat al het vuil ook mee gaat, er blijven altijd restjes achter. Het kan ook zijn dat door het schrapen de bacteriën en stukjes vuil juist in de poriën geduwd worden. De haarzakjes raken dan verstopt hierdoor en dan kunnen de haartjes niet meer goed naar buiten groeien. Hierdoor kun je dan weer ontstekingen krijgen dat ziet er uit alsof er puistjes zitten.

Hoe krijg ik een gladde huid?

softshave zacht scherenDe genoemde problemen kun je voorkomen. Met een scherp mesje wordt de kans op rode bultjes en ingegroeide haartjes al kleiner. Er zijn scheermesjes die meerdere mesjes hebben daarmee haal je alle haartjes in één keer weg in één haal. Ook scheren op een natte huid of als je gebruik maakt van scheergel helpt. Je huid beschadigd dan minder en de haartjes gaan makkelijker weg.

Met een scrub crème kun je de dode huidcellen verwijderen. Daarna kun je dan met een goede voedende crème je huid verzorgen. Je moet de ingegroeide haartjes nooit er uit trekken. Het is belangrijk dat je deze verzorgt tot de ontsteking verdwenen is. Dan pas kun je de haartjes weghalen van onder de huid. Een huid die goed gereinigd is is belangrijk voordat je  je gaat scheren. Een schone huid voorkomt problemen bij het scheren  en dat is nu net waar Wavecare Softshave voor is!

Voor wie is SoftShave?

SoftShave is voor mannen en voor vrouwen. Voor iedereen die last heeft van rode bultjes en ingegroeide haartjes. En ook voor mensen met een gevoelige huid. SoftShave is een 100% natuurlijke scheercrème en zachte zeep waarmee je je huid schoon maakt voor het scheren. Dus dat betekent dat eigenlijk iedereen die dat wil deze crème kan gebruiken. SoftShave zorgt er voor dat mannen en vrouwen zich zonder problemen glad scheren.

Wat zit er in WaveCare SoftShave?

Ik zei al dat WaveCare SoftShave uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat. Dit staat ook op de website van de fabrikant. Een bijzonder en vernieuwend ingrediënt is kelp. Kelp is zeewier maar dan de grootste soort die er is. Dit groeit onder water en kelp zorgt voor voeding en beschutting van allerlei verschillende soorten zeedieren. Kelp is ook bekend als een superfood. Het bevat veel mineralen zoals magnesium en calcium maar ook zitten er vele vitamines en antioxidanten in.

In kelp zitten ook bestandsdelen die een dodende werking hebben voor bacteriën en schimmels. Dit is ook de reden waarom dit in WaveCare SoftShave zit. Door deze crème wordt de huid grondig en op een zachte manier gereinigd.

Een andere belangrijk ingrediënt van WaveCare SoftShave is aloë vera. De geneeskrachtige en helende werking voor de huid van aloë vera is alom bekend.  In aloë vera zitten veel vitamines. Deze kunnen de huid laten genezen van kleine brandwonden, zonnebrand en insectenbeten. In aloë vera zitten ook bestanddelen die een ontstekingsremmende werking hebben en de pijn stillen. Deze ingrediënten zijn anthraquinone, polysachariden en sterolen. Zoals kelp heeft ook aloë vera eigenschappen om schimmels en bacteriën te doden.

 Op de website van WaveCare SoftShave staan alle ingrediënten vermeld, daar zitten ook ingrediënten bij die in vloeibare zeep zitten. Alle ingrediënten zijn 100 procent natuurlijk.

Hoe gebruik je WaveCare SoftShave?

wavecare softshaveEr zijn verschillende manieren waarop je WaveCare SoftShave kan gebruiken. Dat komt omdat door de bestanddelen die er in zitten je deze scheercrème kan gebruiken als scheercrème en als zeep.

Als je wil scheren gebruik je SoftShave als scheercrème. Het is wel vloeibaar, dus het is niet zo dat je dan een schuimlaag of flinke gel krijgt. Er komt een dun laagje vloeistof op de huid door de lotion. Dit beschermd je huid als je gaat scheren.

Na het scheren en de weken die daarop volgen gebruik je de crème als zeep. Dit doe je twee keer per week. Door de reinigende, beschermende werking wordt de huid goed na behandeld na het scheren.

Je kunt SoftShave ook als een verzorgende behandeling gebruiken als je een ingegroeid haartje of rood bultje hebt. Je masseert de plek waar dit zit dan zachtjes in met de crème. Vervolgens laat je het een paar minuten intrekken en dan was je het. Dit doe je een paar keer per dag totdat de ontsteking verdwenen is.

WaveCare SoftShave is dus een crème die je op meerdere manieren kan gebruiken. Je hebt geen andere scheerschuim, scheerzeep of scheergel meer nodig. De kelp die er in zit beschermd de huid tegen het binnendringen van bacteriën en schimmels. De zeewier soort kelp, die een hoofdbestandsdeel vormt, is rijk aan mineralen die een beschermende en reinigende werking op de huid hebben. Met SoftShave voorkom je scheerirritatie. Ook met elektrisch nat scheren kan SoftShave gebruikt worden.

Werkt ShoftShave ook?

Het klinkt allemaal mooi, maar werkt het ook? Online kwam ik niet zoveel reviews tegen. Ook geen negatieve reviews of klachten. Op de website van WaveCare staan wel positieve reacties. Op social media is er ook niet zoveel te vinden over deze scheercrème. Bij verkopers waren er wel ervaringen van klanten. Daar wordt aangegeven dat men snel van de bultjes af was en dat je geen uitslag van deze crème krijgt. Dat komt waarschijnlijk omdat er alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt worden. Hoe snel de crème werkt als je het tegen rode bultjes gebruikt verschilt per persoon, bij de een kan dat sneller gaan dan bij de ander. Iedereen heeft een ander huidtype waarop de crème net iets anders kan reageren.

Bij WaveCare denkt men wel aan het milieu. De crème is immers 100% natuurlijk en dat is positief. Het belangrijkste ingrediënt is kelp wat uit gezonde, schone zeeën komt. Het recyclen van de flesjes is iets wat door WaveCare aangemoedigd wordt. Het zou nog mooier zijn als je de flesjes terug kon sturen voor hergebruik.

De prijs kwaliteit verhouding is scherp. Als je meerdere flesjes tegelijk koopt krijg je korting. Het product wordt gemaakt volgens strenge kwaliteitsnormen, hierbij wordt de HACPP norm gehanteerd.

WaveCare SoftShave doen of niet?

De crème verzorgt en beschermd de huid en vermindert ingegroeide haartjes en rode vlekjes. Je huid blijft na het scheren veel langer glad dan bij traditionele scheergel. Ook heb je minder last van kriebel en trekt de huid minder. Binnen twee dagen kun je al resultaat zien, al is het wel zo dat dit per persoon verschillend kan zijn.

De huid voelt glad en fris aan en het ruikt ook nog eens lekker. Doordat het vloeibaar is moet je wel opletten dat je niet te veel gebruikt. Aan de andere kant is dit een twee in één crème, dus een aparte zeep kopen is niet nodig, daar bespaar je dan weer op.

Mocht je interesse hebben in WaveCare SoftShave dan kun je deze via onderstaande aanbieding aanschaffen.

Klik hier om WaveCare SoftShave te bestellen

Aanbieding

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie