Home » Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling » Wat is een spiritueel medium

Wat is een spiritueel medium

Leestijd: 5 minuten

De mens wil zijn eigen leven graag helemaal in de hand hebben. Controle over het verleden hebben we niet, maar wat we op dit moment doen, zou onze toekomst misschien kunnen veranderen. De nieuwsgierigheid naar onze eigen futuristische of huidige situatie brengt ons bij de kracht en raad van een spiritueel begaafd persoon. Hoewel een zesde zintuig moeilijk te verklaren valt en ook niet wetenschappelijk bewezen is, zijn er toch een groot genoeg aantal spiritueel medium, paragnosten en andere professionele lichtwerkers die zich op deze theorie richten.

Verschillen binnen het spiritueel medium

spiritueel mediumWanneer je hebt besloten gebruik te gaan maken van een spiritueel medium, spiritueel coach of paragnost is er zeker een onderscheid te maken. Het aanbod aan mediums, paragnosten, helderzienden en waarzeggers is met een aantal richtlijnen makkelijker te onderscheiden.

Mediums

Een spiritueel medium is in het bezit van een “zesde zintuig” en kan de energie van medemensen invoelen. Het invoelen van gevoel en energie is een individuele ervaring die afhankelijk is van de specialist en deze ervaring kan ook per sessie verschillen.

Een medium kan naast het invoelen van levende energie ook energie van overleden mensen en dieren aanvoelen. Mensen die graag willen communiceren met overleden dierbaren of geesten in huis kunnen het beste naar een medium gaan. Echter, kan niet elk medium reinigen dus vraag van tevoren of hij of zij daar ervaring mee heeft.

Paragnosten

Een paragnost is eveneens in het bezit van een zesde zintuig en richt zich ook op de energie van de medemens. Het grote verschil is dat paragnosten enkel ingaan op de energie van levende wezens en niet op energie van overledenen. Voor raadgeving over het gedrag van levende personen of eigenschappen van jezelf kan je het beste raad zoeken bij een paragnost.

Helderzienden

Een helderziend persoon werkt vooral met de gevoelens van anderen, waarbij de helderziende zich inleeft in deze gevoelens en hier informatie over probeert te verkrijgen. Vaak krijgen zij beelden door zoals een visioen of een beeld dat zich afspeelt op een andere plaats of tijd, wat een vaag en een scherp beeld kan zijn. Ook krijgen helderzienden vaak gesproken woorden door, wat helderhorend genoemd wordt. Hierbij kan er sprake zijn van een combinatie van zesde zintuigen. Zo kan iemand helderhorend en heldervoelend zijn, zonder beelden binnen te krijgen.

Waarzeggers en waarzegsters

Waarzeggerij richt zich op het voorspellen van de toekomst. Er zijn wel degelijk mensen die zo sterk kunnen invoelen, dat ze futuristische situaties of mogelijkheden kunnen inbeelden of in visioenen kunnen zien. Echter, dit ligt nooit helemaal vast. Toekomstvoorspellingen kun je nooit helemaal als waarheid nemen en de toekomst kan nooit volledig worden voorspeld. Meestal doen waarzeggers en waarzegsters een gok en binnen de waarzeggerij kunnen toekomstvoorspellingen dus ook heel anders zijn. Daarnaast is de toekomst voorspellen op sommige plekken officieel verboden.

Divinatie

Er zijn lichtwerkers die hulpmiddelen zoals kaarten, kristallen bollen en handlezen gebruiken om hun gave te ondersteunen. Divinatiemiddelen zijn enkel een extra ondersteuning en in sommige gevallen ook zeer overbodig. Oplichters kunnen hier gemakkelijk mensen dingen mee wijs maken. Tarotkaarten hebben elk een eigen betekenis, maar het is slechts een interpretatie hoe dit invloed heeft op jouw leven.

online medium

Wanneer ben je spiritueel aangelegd?

Veelal is het idee dat een spiritueel persoon zo geboren wordt. Vaak zien deze mensen vanaf de kindertijd al geesten van bijvoorbeeld overleden familie. Echter, het is ook mogelijk tijdens het leven te ontdekken of je een paranormale gave hebt, zoals een medium. Het is aan iedereen individueel de keuze of je dit wel of niet wil laten ontwikkelen, maar het moet wel al vanaf de geboorte aanwezig zijn.

Het vaststellen van grenzen bij spiritualiteit is ook onmogelijk, omdat iedereen dit anders ervaart en het geen tastbaar iets is, maar een gevoel. Als je denkt spiritueel te zijn aangelegd, is het verstandig naar een ander (erkend) medium te gaan en er dan achter te komen of deze gave te ontwikkelen is.

Het verband tussen een spiritueel medium en het hiernamaals

Ook het hiernamaals kan per persoon een verschillend gevoel teweegbrengen. Er is niet één specifieke plek aan te wijzen als hiernamaals, maar over het algemeen zal een spiritueel coach aangeven dat het hiernamaals zich overal om ons heen bevindt en in feite ook een deel van ons is. De wereld bestaat uit energie, licht en trillingen waar wij samen met het hiernamaals in bestaan.

Echter, zijn mensen stoffelijk opgebouwd en bestaat het hiernamaals uit energie. Licht beweegt zo snel dat we het niet kunnen volgen en de bovenwereld beweegt dus op een veel hogere frequentie, waardoor de energie onzichtbaar is voor mensen. Op deze wijze communiceren bijvoorbeeld vleermuizen en dolfijnen via sonar, waar mensen niks van kunnen waarnemen.

Doordat het hiernamaals en de fysieke wereld naast elkaar leven, kan een medium dingen uit het hiernamaals aanvoelen. Zij zijn dus in staat die bepaalde hoge frequenties te ontvangen. Voor het ontvangen van deze frequenties moet een medium zich er wel voor openstellen en onaangekondigde beelden of bezoeken vinden ook zelden plaats. De bovenwereld kan wel besluiten contact op te willen nemen met een spiritueel persoon en tekens geven. Mediums moeten veel oefenen om zich af te kunnen sluiten van het hiernamaals om niet de hele dag met één been in de geestelijke wereld te zijn.

De indeling van het hiernamaals

spiritueel ontwikkelenVeel mediums verklaren dat er verschillende gradaties zijn van wezens in het hiernamaals. Echter, hebben ze veelal niet echt iets te maken met het overlijdensproces en zien geesten pas als ze ook echt in het hiernamaals beland zijn. Iedereen heeft er zijn eigen taak. Er zijn mediums die in God geloven en dan beweren met engelen te kunnen communiceren en ook sommige priesters verklaren berichten van de bovenwereld te kunnen ontvangen.

Goede en kwade wezens

Wanneer mediums er niet voor openstaan, zullen zij kwaadaardige wezens niet tegenkomen. Het is ook niet de taak van een medium om kwade geesten op te roepen en zij richten zich vooral op de talloze goede wezens. Het is wel een feit dat er niet alleen maar goede wezens bestaan, zoals er ook niet alleen maar goede mensen bestaan. Sommige mediums hebben het idee dat slechte wezens zich op een lager, spiritueel niveau bevinden dan goede wezens. Voor ieder mens is het uiteindelijke doel om kwade invloeden zoals alcohol, drugs, geld en seks te kunnen weerstaan.

Kan een spiritueel medium communiceren in andere talen?

In de bovenwereld is er geen verbale taal zoals de taal die wij op aarde kennen. Er bestaat een mentale taal, waardoor iedereen met elkaar kan communiceren. Contacten met overleden mensen uit andere landen is dus mogelijk via het mentale niveau. In gedachten wordt de boodschap vertaald in eigen woorden en dan kan het medium deze informatie mededelen met degene die dit wil horen.

Het gaat dus om het begrijpen met de geest. Eveneens krijgen mediums vaak alles door in afbeeldingen, beelden en symbolen waaruit zij dingen kunnen opmaken. Het is wel van belang dat een medium de juiste interpretaties geeft aan bepaalde boodschappen, waarbij klanten noodzakelijk zijn. Deze klanten moeten meedenken en bepaalde informatie een duidelijke plek geven binnen een verhaal. Een medium kan anders snel vervallen in de eigen interpretatie, wat het vak soms wel erg moeilijk maakt.

Advies van het spiritueel medium

Het bestaan van de bovenwereld wil aan ons meegeven dat we elke dag verantwoord dienen te leven en dat we moeten denken aan onze omgeving, de natuur, en de medemens.

Maak nu contact met een spiritueel medium

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie