Home » Veganistisch Koken Vlot vegan review

Veganistisch Koken Vlot vegan review

Leestijd: 6 minuten

Vegan is populairder is dan ooit. Het aantal veganisten blijft stijgen en de vegan eettentjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Zelfs de supermarkten hebben een veganistisch assortiment. Toch is de stap naar een meer plantaardig dieet en veganistisch koken best groot. Elke Aerts wil je daarbij helpen met haar Vlot Vegan e-boek bundel. Maar of haar dat ook lukt dat bekijken we in deze review.

Wat is veganisme?

Anders dan vegetariërs gebruiken veganisten helemaal geen dierproducten. Dat betekent dat ze geen vlees eten, maar ook geen zuivelproducten en eieren. Ook producten van dieren zoals honing, bijenwas en gelatine vermijden ze in hun voeding. Daarom wordt veganisme ook wel een plantaardig dieet genoemd. Maar veganisme is meer dan alleen een dieet, het is ook een levenshouding.

Veganisten letten er ook op dat ze geen artikelen met dierlijke producten zoals leer, bont, zijde of dons kopen en kiezen ze voor cosmetische producten die vrij zijn van dierproeven. Hun doelstelling is om zo een betere bijdrage aan het milieu en dierwelzijn te leveren. Lees in ons artikel Tips voor veganistisch eten meer over veganisme. De overstap naar een veganistisch leven is vaak groot en daarom beginnen velen eerst met een plantaardig dieet. Veganistisch Koken wil met de Vlot vegan bundel beginners helpen deze stap op een makkelijke manier te zetten.

Voor wie is de bundel?

Wil je meer plantaardig gaan eten omdat dat gezonder is, beter voor het milieu en de dieren maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je al begonnen met een vegan dieet, maar weet je niet of je goed bezig bent? Ben je door je vegan recepten heen of heb je totaal geen idee wat je eigen lijk wel en niet kan eten? Zoek je meer kennis over een vegan lifestyle dan is het e-boek vlot vegan misschien wel wat je zoekt.

Koop Veganistisch Koken Vlot vegan en ontvang gratis bonussen

De schrijfster van Vlot vegan

elke aertsElke Aerts is de eigenaar van de webpagina’s veganistischkoken.nl en ecologischgenieten.nl. Ze woont in het Belgische Deurne-Diest en is een voorstander van een plantaardige levensstijl. Ze werd in 2000 vegetariër, maar de leed van dieren in de zuivelindustrie zorgde ervoor dat ze in 2005 overstapte op een veganistische manier van leven. Ze merkte dat ze daar nog een hoop zelf over moest uitzoeken en met die kennis startte ze in 2013 haar website veganistisch koken met daarop blogposts en recepten.

Ze wil haar manier van leven graag delen met anderen, maar het ook voor meer mensen makkelijker maken om vegan en milieubewuster te leven. Ze schreef daarom de boekenserie No Milky Way, de cursus Vlot vegan en verkoopt No Milky Way t-shirts. Op de website vonden we geen bedrijfsgegevens, maar lang zoeken vonden we op het winkelgedeelte van haar website wel het telefoonnummer en een e-mailadres.

Waar de bundel uit bestaat

Vlot vegan is een e-boek bundel compleet met recepten, tips en informatie over veganisme. Je krijgt er ook nog eens een werkboek bij, om zo met de informatie op een structurele manier om te gaan. De volgende e-boeken krijg je van Elke.

  • De gids: een e-boek van meer dan 160 pagina’s met daarin alle ins en outs over een veganistische, tips voor sociale obstakels en redenen genoeg om de keuze voor vegan te maken. De punten die in de gids worden besproken zijn: Waarom Vegan, Transformatie, Voedingsstoffen, Maaltijden aanpassen, Sociaal en Lifestyle.
  • Het receptenboek: met meer dan 100 vegan recepten die makkelijk en snel klaar zijn. Je vindt er veel variatie in versies van klassieke recepten, maar ook bijzondere en nieuwe recepten. Het receptenboek bestaat uit: Basisrecepten, Smoothies, Ontbijtrecepten, Soepen, Salades, Bijgerechten, Hoofdgerechten, Stoofpotjes, Ovenschotels, Desserts & snacks.
  • Het vegan abc: dit is letterlijk een woordenboek voor ingrediënten, met een uitleg hoe je ze kunt gebruiken en waar je ze koopt. Denk daarbij aan wat meer bekende ingrediënten voor in de vegan keuken, maar ook speciale veganistische ingrediënten.
  • Een werkboek: vol oefeningen om je op een speelse manier meer te verdiepen in een veganistische levensstijl. Bepaal je eigen doelen, ruim valkuilen uit de weg en overwin sociale obstakels.
  • Sneller op tafel: een e-boek dat je tips geeft om gerechten sneller op tafel te zetten, maar ook inspiratie geeft om veganistisch te koken van scratch en je eigen 14-dagen menu samen te stellen.

Bonussen

Ze worden niet zo expliciet genoemd, maar bij de Vlot vegan bundel zitten ook een paar bonussen, die handig zijn voor de beginnende veganist.

  • Lijst met vegan voeding, zodat je weet wat je welk en niet kunt eten.
  • Weekmenuplanner, waardoor je alle boodschappen in een keer kunt doen.
  • Checklist plantaardige melk maken, hoe je zelf bijvoorbeeld rijstmelk maakt.
  • Checklist om eieren te vervangen, omdat die in zoveel gewone recepten voorkomen.

veganistisch koken

Wat belooft Elke je?

Om de overstap te maken naar een veganistische levensstijl, ontdekte Elke dat je eigenlijk maar drie dingen nodig hebt. Dat zijn lekkere recepten, een goede handleiding en een plan om met bezwaren om te gaan. Ze zegt dit allemaal in haar bundel te hebben gestopt, zodat het voor jou makkelijker is over te stappen op een vegan dieet. Ze zegt je te helpen met lekker, gezond én snel plantaardig koken. Veganistisch koken dus. En ook met het omgaan met sociaal ongemakkelijke situaties en zoetigheden makkelijk vegan te maken. Met haar methode zul je enthousiast, voldaan en tevreden aan een nieuwe levensstijl beginnen.

Maar klopt dat ook?

Na de koop van het pakket krijg je direct een e-mail, hierin staat de link naar de ledenpagina en krijg je een inlogcode. Op de cursuspagina vind je door jou bestelde pakket en kun je alle onderdelen downloaden in pdf-formaat. In de gids staat alles wat je moet weten over veganisme, wat het betekend om de overstap te maken en hoe je deze het makkelijkst kunt maken. Elke haar schrijfstijl is eenvoudig en humoristisch. Met deze uitgebreide informatie en de luchtige aanpak kun je bijna niet misgaan.

De recepten zijn makkelijk te bereiden, de meeste ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te verkrijgen en de uitleg is duidelijk. De lay-out is netjes, met mooie foto’s bij de recepten. Het abc is een handige extra, voor als je soms even niet weet welk ingrediënt je waarvoor kunt gebruiken. En met het werkboek maak je je eigen plan, stel je jouw eigen haalbaren doelen op. Daarmee maakt Elke de overstap voor iedereen die zich een beetje inzet een stuk haalbaarder.

Wat andere kopers zeggen

Ondanks dat de website van veganistisch koken populair is, hebben we op het internet nog niet veel opmerkingen en reviews over Vlot vegan gevonden. Ook op haar eigen website heeft Elke geen reviews van gebruikers geplaatst. Op haar Facebook pagina vonden we oude opmerkingen over andere services die Elke heeft gegeven, maar niet over deze bundel. Op bol.com vonden we wel wat over de No Milky Way receptenboeken. Daarin kwam steeds naar boven dat de recepten makkelijk en lekker zijn. Ook de originaliteit van de recepten en combinaties van ingrediënten werd vaak benoemd, maar ook de toepasbaarheid voor vleeseters en vegetariërs door de vervangende opties die er bij staan. De lay-out is mooi met prachtige foto’s en leuke lettertypes, het formaat van het boek is handig.

Onze mening

Anders dan bij de No Milky Way boeken heeft Elke bij het Vlot vegan e-boek voor een digitale versie gekozen. We weten niet precies waarom, maar wij vinden dat een fysieke vorm deze bundel niet zou misstaan. Ook heb je de keuze om als al wat meer ervaren veganist een afgeslankte versie van deze bundel te kopen. Deze kost je 10 euro minder, maar je krijgt ook minder. De bonussen zitter er dan niet bij en naast het receptenboek krijg je alleen echt Sneller op tafel e-boek erbij. Voor dat kleine beetje geld extra krijg je ook veel meer extra, zoals de waardevolle gids boordevol informatie en tips, die je als gevorderde misschien ook goed kunt gebruiken.

Met humor

De vlot vegan bundel zet je op een leuke en humoristische manier aan de slag met de nieuwe vegan lifestyle. De gedegen onderbouwing en de vele lekkere recepten zorgen ervoor dat je het op een efficiënte manier aanpakt en daardoor het ook moeiteloos volhoudt. De originele recepten geven je een nieuwe smaak en geur beleving, ze bewijzen dat vegan totaal niet saai hoeft te zijn. Daarnaast is een plantaardig dieet beter voor je gezondheid, word je bewuster van wat je met je eigen lichaam en met de dieren en het milieu doet.

Snel aan de slag

Ben je van plan om een meer plantaardig dieet te gaan volgen en wil je wel een vegan lifestyle proberen, dan heb je voor maar 37 euro naar onze menig een volledig informatief pakket in huis, met daarbij ook nog eens een goed in elkaar gezet kookboek, handig werkboek en behulpzame bonussen. Maak de overstap naar een veganistisch dieet voor jezelf makkelijk met de aanschaf van Vlot vegan.

Koop Veganistisch Koken Vlot vegan en ontvang gratis bonussen

 

Onze beoordeling

Veganistisch Koken Vlot vegan

€ 37,-
9.3

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.5/10

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie