Home » Geldzaken » Trading Navigator Methode review

Trading Navigator Methode review

Leestijd: 13 minuten

In deze review over de Trading Navigator methode ga ik je vertellen wat deze methode inhoudt, wat je er mee kunt en natuurlijk ook mijn ervaringen. Het is een cursus die in totaal 6 weken duurt. Je ontvangt bij de cursus ook een softwarepakket, dit pakket wordt gebruikt als ondersteuning bij de lessen. Je leer alles over beleggen in aandelen en beleggen in opties. Ik heb de Trading Navigator Methode gekocht omdat ik nieuwsgierig was of je er echt veel geld mee gaat verdienen. In deze review vertel ik je mijn ervaringen.

Harm heeft een gratis webinair waarin hij van alles uitlegt over beleggen. Je kunt ook gratis een handleiding downloaden met 30 winstgevende aandelen.

Download de gratis handleiding of meld je aan voor het gratis webinar.

Wat houdt de Trading Navigator Methode precies in?

In de Trading Navigator Methode ga je alles leren over beleggen. Het is een zeer uitgebreide cursus waarin alles wat met beleggen te maken heeft aan bod komt. Bij de cursus zit ook software, met deze software wordt het makkelijker gemaakt om te gaan beleggen, omdat deze software allerlei dingen voor je kan doen. Hierover vertel ik je verder op meer.

Je kan deze cursus in je eigen tempo volgen. Er staat wel 6 weken maar dat is een gemiddelde, je kan er net zo lang, of kort, over doen als je zelf wil. Je ontvangt heel veel informatie, de informatie ontvang je digitaal, in de vorm van pdf’s. Er zitten ook veel video’s bij waarin alles duidelijk wordt uitgelegd. Beleggen in aandelen en opties heeft voor jouw geen geheimen meer na het volgen van deze cursus.

Na aankoop, als je dat zou doen, kun je inloggen in een digitale omgeving. In deze digitale omgeving zijn alle lessen en alle info te vinden. De informatie die hier in staat in heel erg uitgebreid. Maar er is nog meer naast alle info zijn er ook nog gratis bonussen. De bonussen zijn heel waardevol en vormen een uitstekende aanvulling op het lesmateriaal.

Je krijgt ook toegang tot een community, in deze community zitten allemaal mensen die dezelfde passie hebben, namelijk een passie voor beleggen in aandelen en opties. Je kan met anderen ervaringen uitwisselen en je kunt vragen stellen, wat ook weer erg leerzaam kan zijn. Naast de community er is er ook nog de coaching door Harm van Wijk zelf. Hij is één van de meest ervaren beleggingsspecialisten van Nederland. In het volgende gedeelte vertel ik je meer over hem.

Wie is Harm van Wijk?

Harm van WijkHarm van Wijk is iemand die al jaren in de wereld van het beleggen zit. Hij is zeer bekend in de financiële wereld en heeft dan ook al 32 jaar ervaring. Hij heeft gewerkt bij bekende banken zoals ABN Amro, SNS bank, Fortis en BinckBank. Daarmee heeft hij dus veel ervaring op gedaan op financieel gebied. Bij deze banken had hij functies die met beleggen te maken hadden. Ook heeft hij nog bij de Financiële Telegraaf gewerkt,  daar was hij sitemanager.

Hij heeft zoals je begrijpt een grote kennis opgebouwd over beleggen door alle functies die hij had bij de banken. Hij besloot toen een eigen website op te richten namelijk beleggen.com. Mooie domeinnaam overigens. Op deze website heeft hij allerlei artikelen geplaats die met beleggen te maken hebben. Harm is ook met eigen cursussen begonnen om anderen wegwijs te maken in de wereld van het beleggen en van crypto.

Crypto is eigenlijk ook een soort vorm van beleggen. In plaats van beleggen in aandelen of opties beleg je dan in cryptomunten waarvan de bitcoin wel de bekendste is. Deze review gaat niet over beleggen in cryptomunten, daar heb ik andere reviews over geschreven. Ik ga het hier hebben over een cursus waarin je leert om te beleggen in aandelen en opties. De cursus heet de Trading Navigator Methode.

Harm heeft een eigen bedrijf dat heet BeursBulletin Alerts B.V. Hij pakt het dus professioneel aan, dat maakt dat Harm betrouwbaar overkomt. Dit is ook iets wat je leest in andere reviews die geschreven zijn over Harm van Wijk. In de reviews wordt alleen maar positief gesproken over hem en dan is ook mijn ervaring.

Wat is de Trading Navigator Methode?

Trading Navigator MethodeMet de Trading Navigator methode ga je alles leren over beleggen. Het is een heel uitgebreide cursus. Je leert over beleggen in aandelen en beleggen in opties. Bij deze cursus ontvang je ook software, met deze software wordt het beleggen makkelijker voor je gemaakt. Door de software kun je bepaalde dingen automatisch laten doen. Hierdoor loop je ook minder risico. Ik vertel je straks meer over deze software.

Je hebt geen kennis nodig van beleggen om met deze cursus te beginnen. Alles wordt vanaf het begin uitgelegd. De cursus is dan ook bedoeld voor mensen die graag alles willen weten over beleggen. Dat wil niet zeggen dat de cursus niet geschikt is voor mensen die al ervaring hebben met beleggen, ook zij zullen veel van de cursus opsteken. Er staat namelijk heel veel en uitgebreide informatie in de cursus die je moet weten voordat je aan beleggen begint. Met deze informatie kun je natuurlijk ook de kennis die je al hebt uitbreiden.

De cursus duurt 6 weken. Dit is de gemiddelde cursusduur, je mag er ook langer of korter over doen. Het tempo bepaal jij zelf. Je ontvangt heel veel pdf’s met informatie over beleggen in aandelen en beleggen in opties. Daarnaast zit er ook veel video’s bij om alles verder te verduidelijken.

Wanneer je je aanmeld voor de Trading Navigator methode krijg je toegang tot een digitale omgeving. In deze online omgeving vindt je alle informatie terug. Je kan hier de lessen stap voor stap volgen. Ook zitten er bij de cursus nog bonussen die ook heel waardevol zijn. Een daarvan is toegang tot een community waarin mensen zitten die hetzelfde doen, namelijk leren om te gaan beleggen. Hier kun je vragen stellen. Ik vertel je verderop in deze review meer over deze bonussen.

Wat is beleggen?

Voordat ik verder ga met het bespreken van de cursus wil ik eerst uit leggen wat beleggen precies is. Eigenlijk is beleggen investeren van je geld. Dit kan in verschillende dingen zijn zoals bijvoorbeeld in aandelen, opties, cryptomunten of iets anders. Beleggen in onroerend goed is ook iets wat veel voorkomt. De bedoeling van het beleggen is dat je winst gaat maken. Dat je niet alleen het geld wat je er ingestoken hebt terug verdient maar nog veel meer verdient. Dit is iets wat zeker mogelijk is en ga je met deze cursus leren.

Beleggen is in deze tijd interessant omdat je op spaarrekeningen tegenwoordig geen, of nauwelijks, rente meer krijgt. Men wil toch graag dat het geld wat oplevert en daarom gaan veel mensen op zoek naar en alternatief. Een prima alternatief voor sparen is beleggen. Met beleggen kun je gaan verdienen met je eigen geld, dit kan nog veel meer zijn dan dat je spaarrente ooit zou opleveren.

Natuurlijk zitten er ook risico’s aan het beleggen. Het is verstandig om daarom nooit al je geld in te zetten maar alleen een gedeelte daarvan. Bij beleggen heb je wel dividend en koersrendement, dat zijn dingen die meer opleveren dan de spaarrente, die tegenwoordig soms zelfs 0% is.

Trading Navigator Overzicht

Verschil tussen beleggen in aandelen en in opties

Als je een aandeel koopt kop je in feite een stukje van een bedrijf. Alle aandeelhouders samen zijn de eigenaar van het bedrijf. Voor welk deel je eigenaar bent hangt af van het aantal aandelen dat je bezit, heb je voor 10% aan aandelen, dan ben je voor 10% eigenaar.
Bij een optie krijg je de mogelijkheid om aandelen te kopen of verkopen tegen een vooraf vastgesteld prijs. Je zou het kunnen vergelijken met het kopen van een huis. Als je een bod gedaan hebt moet je het huis kopen voor de prijs die afgesproken is. Als dit om een bepaalde reden niet doorgaat bijvoorbeeld omdat iemand anders een hoger bod doet vervalt jouw optie op het huis. Zo is dat ook bij aandelen. Alleen het verschil bij aandelen is dat je niet verplicht bent om te kopen, je kunt er ook van afzien om je optie in werking te zetten. Als de waarde van het aandeel stijgt kun je deze met je optie kopen. In dit geval betaal je dus minder voor een aandeel wat op dat moment meer waard is.

Voor wie is de Trading Navigator Methode bedoeld?

Deze cursus is vooral bedoeld voor diegenen die nog niets van beleggen af weten. Je leert alles vanaf het begin. Het mooie is dat iedereen er daarom mee kan beginnen. Alles wordt door Harm op een duidelijke, eenvoudige manier uitgelegd zodat het voor iedereen goed te volgen is. De video’s zijn dikwijls op een wat speelse manier in elkaar gezet. Daardoor blijft het leuk en is het allemaal prima te volgen. Beleggen is best ingewikkeld maar hier in de Trading Navigator Methode wordt het allemaal duidelijk uitgelegd.

Ook het instaleren van de software die je bij deze cursus ontvangt wordt duidelijk uitgelegd. Zoals gezegd is deze training geschikt voor iedereen. Een uitzondering daarop is mensen die denken dat ze meteen geld gaan verdienen hier mee. Het kost tijd en energie om het allemaal te leren. Die energie moet je er wel zelf insteken anders kom je er niet. Dit is overigens met veel zaken zo. Geld komt nu eenmaal niet zomaar aanwaaien. Het is dus geen methode waar je even snel rijk van wordt. Het kan weken of soms maanden duren voor je het resultaat ziet.

De inhoud van de Trading Navigator Methode

Met de Trading Navigator Methode kan je kiezen of je wil gaan beleggen in aandelen of beleggen in opties. Allebei de modelijkheden worden in deze cursus uitgebreid besproken. Je kan zelf kiezen voor welke mogelijkheid jij wilt gaan.
De cursus duurt 6 weken, in die 6 weken ontvang je veel informatie en zie je veel video’s. Daarnaast zijn er ook nog de gratis bonussen die heel waardevol zijn en een mooie toevoeging aan de cursus zijn. Ik ga nu alles uitgebreid bespreken per week.

1. Welkom bij beleggen

In de eerste week ga je kennismaken met de cursus. Er wordt uitgelegd wat de cursus inhoudt en wat je gaat leren. Ook leer je in deze week om je doelen vast te leggen. Door doelen vast te leggen is de kans veel groter dat je ze gaat bereiken. Dit is iets wat Harm ons duidelijk maakt. Je werkt in de eerste week aan je mindset. Een juiste mindset is belangrijk als je wil gaan beleggen.

Ook ga je in deze eerste week de software installeren die je bij de cursus ontvangt. Dat is ook nog wel een klusje maar gelukkig wordt alles duidelijk stap voor stap uitgelegd. Er is geen technische kennis nodig voor het installeren, dus ook als je er niet veel verstand van hebt zal dat lukken. Je ontvangt een hele uitgebreide handleiding.

In de eerste week ga je ook wat leren over brokers en banken. De voordelen en nadelen worden duidelijk besproken. Je hebt namelijk ook een rekening nodig bij een broker/bank. Brokeronderzoek en hoe je een order moet plaatsen ga je ook leren. Harm helpt je de juiste keuze te maken. In totaal ontvang je in de eerste week 8 lessen en vele handige tips.

2. Beleggingsstrategieën

In deze week ga je leren om beleggingsstrategieën goed toe te passen. Wat een doel werkt alleen goed als je de juiste strategie toepast. Je begint dus met het kiezen voor je juiste strategie, de keuze tussen aandelen of opties komt later. Door de juiste strategie te kiezen kun je de risico’s beperken. Doelbewust beleggen wordt dat genoemd. Het is dus belangrijk om je goed voor te bereiden. Samen met Harm van Wijk gaat dat wel lukken.

Je leert in de tweede week verschillende belegginsstrategieën, ik noem er enkele: Dogs of the Dow is er een, Dividend aristocraten en Dividend Koningin Geraldine Weiss zijn er ook. Ook heb je nog turbo’s speeders en sprinters en Opties basis.

3. Trendvolgend beleggen en Emotie

Bij Trendvolgend beleggen volg je de trends, dus datgene wat actueel is. Je kan je portefeuille bijvoorbeeld aanpassen aan de trend van de AEX-index. Voor de Amsterdamse beurs is de AEX-index de graadmeter. Er wordt bij trendvol beleggen gekeken naar de opwaartse of neerwaartse trend van een aandeel door het aandeel een aantal dagen te volgen.

Je leert hoe je deze trends kan herkennen. Door de trends te kennen kun je ook beter met het beleggen omgaan ook als het even minder goed gaat. Harm gaat ons leren om onze emoties niet te gaan gebruiken en het werk door het systeem te laten doen. Je leert om je risico’s te beperken door gespreid te gaan beleggen. Je ontvangt in de derde week 4 lessen.

4. Credit Spreads en statistieken

In de vierde week ga je kennismaken met opties. Je leert hoe je opties moet schrijven. Ook ga je leren over de risico’s die opties met zich mee kunnen brengen. Harm laat ons zijn AEX statistieken zien die hij in het verleden had. Dit is interessant want je kunt in de statistieken zien welk percentage van de aandelen winst heeft.

Je leert de basis van opties. Het verschil tussen korte en lange opties. Aan de rechten en plichten die bij opties horen wordt ook aandacht besteed. Je winst en verlies berekenen bij expiratie ga je leren. Het klinkt misschien allemaal wat ingewikkeld maar gelukkig heeft Harm voor deze les een duidelijk werkboek gemaakt waarmee je dit allemaal gaat leren. Je leert te berekenen welke winst je kan maken en welke risico’s er zijn. Kortom een werkboek waar veel informatie in staat, met uitgebreide video’s er bij niet het allemaal nog duidelijker maken.

5. Kansen en monitoren

Je leert met de Trading Navigator Methode om een hoog rendement te halen. Dit doe je met het systeem wat Harm je leert. Ook hebben na deze week een Short Strangle, een geschreven put optie en een geschreven call geen geheimen meer voor je.  Je kansen monitoren en op het juiste moment bijsturen is wat Harm je in deze week ook stap voor stap uitlegt. Dit allemaal om te gaan beleggen met een goed gevoel zonder dat je het idee hebt om veel geld te gaan verliezen.

6. Handelsplan en trading journaal

In de zesde en laatste week leer je om een handelsplan en een trading journaal te maken. In een trading journaal hou je bij wat er allemaal wel of niet goed gaat. Je houdt ook bij of je winst of verlies hebt gemaakt. Door dit te doen ga je steeds meer leren en weet je steeds beter hoe je alles moet aanpakken. Voor de trades die je nog gaat doen is dit belangrijk. Je weet dan immers wat je moet doen of wat je juist niet moet doen.

Een handelsplan is eigenlijk een plan waarin je bijhoudt welke trades je gaat doen. Een plan voor de toekomst dus waar het doel is om zo weinig mogelijk te verliezen.

Je kunt na deze les ook vragen stellen in het forum en er is nog een coaching sessie die je volgen. Deze sessie duurt 3 dagen en volg je samen met maximaal 10 andere personen.

Welke gratis bonussen krijg je bij de Trading Navigator Methode?

trading navigatorJe krijgt bij de Trading Navigator Methode een aantal bonussen, hieronder zet ik ze even op rijtje.

 1. Trading Navigator software
  Met deze software wordt het beleggen een stuk makkelijk, je kan met deze software beter zien wat een koers gaat doen of gedaan heeft. De waarde van deze software is € 1997
 2. Toegang tot de Trading Navigator Methode Community
  In deze community vind je zeer waardevolle informatie, deze community is een mooie aanvulling op de methode. Je kan hier vragen stellen aan anderen of zelf een antwoord geven. Je leest ook de successen van anderen en veel goede tips.
 3. 2 jaar alerts via Telegram
  Je krijgt 2 jaar toegang tot een telegram groep. Telegram lijkt wat op WhatApp. In deze groep vind ook veel tips en informatie over aandelen. Die info hoef je zelf dan niet meer op te zoeken, al is het natuurlijk wel zaak om ook zelf alles goed in de gaten te houden.
 4. MeXem transactietegoed
  Mexem is een heel bekende broker, je ontvangt een bonus van maar liefst € 500,00 zodat je direct kan beginnen.
 5. 2 jaar live coaching
  Ook een leuke bonus, je ontvangt 2 jaar lang live coaching sessies. Iedere week één. In deze sessies deelt Harm van Wijk veel handige informatie over beleggen en de nieuwste trends. Ook kun je in deze sessies vragen stellen.
 6. Geld verdienen met opties Handleiding
  Je ontvangt de handleiding Geld verdienen met opties als PDF. Deze handleiding is een mooie aanvulling op de training. Je leest alles over handelen met opties.
 7. Speeders, Sprinters en Turbo’s
  Dit is ook een e-book wat je ontvangt als PDF, ook hierin staan weer waardevolle tips.

Ervaringen met de Trading Navigator Methode

Als je even zoekt op internet kom je veel positieve reacties tegen over deze cursus van Harm van Wijk. Op youtube staan ook verschillende video’s met ervaringen van anderen. Geld beleggen is niet iets waar je even snel geld mee verdient maar op de lange termijn kan het veel winst opleveren. Dat lees je ook in de ervaringen van anderen.

Ook op de website van Harm beleggen.com vind je veel positieve reacties. Dat zijn allemaal mensen die de cursus succesvol hebben doorlopen. En dit geeft ook aan dat Harm van Wijk betrouwbaar is.

De voordelen van de Trading Navigator Methode

Harm van Wijk heeft veel aandacht besteed aan het maken van deze cursus. De cursus ziet goed in elkaar. Ook heeft Harm een goede naam opgebouwd in de wereld van het beleggen en bezit hij veel kennis en ervaring. Je gaat dus veel van hem leren. Ook de community en de bonussen zijn een mooie aanvulling en bevatten veel informatie.

De nadelen van de Trading Navigator Methode

Zoals alles heeft ook de Trading Navigator Methode nadelen. De cursus is al een tijdje geleden gemaakt daardoor kan het lijken alsof het wat oud is. Echter alle informatie is up-to-date.
De prijs kan ook een nadeel zijn maar als je ziet wat je er allemaal voor krijgt vind ik het persoonlijk de prijs waard. Wanneer je goed gaat beleggen kun je dit prima terug verdienen en nog veel meer winst gaan maken. Ook moet je geduld hebben want zoals ik al eerder aangaf, je gaat met beleggen niet meteen veel geld verdienen. Dat gebeurt op de lange termijn. Je moet dus altijd vooruit blijven kijken.

Wat zijn de kosten?

De Trading Navigator Methode kost € 1997,- Momenteel is er echter een actie waarmee je de Trading Navigator Methode met 50% korting kan kopen. Dan betaal je € 997,- in plaats van € 1997,- Dat scheelt toch mooi 1000 euro! Het is natuurlijk aan jezelf of je de cursus dit bedrag waard vind. Je kunt er wel veel mee bereiken.

Mocht je nog twijfelen dan is er een gratis webinar waarin Harm van Wijk je meer verteld. Op die manier kun je er makkelijker achter komen of het wat voor jouw is. Klik op de onderstaande knop voor de gratis webinar.

Aanmelden voor het gratis webinar

Er is ook een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Dus als de cursus je niet bevalt kun je binnen 30 dagen je geld terug krijgen. Zo loop je geen risico. Dit geeft aan dat Harm van Wijk heel betrouwbaar is.

De Trading Navigator Methode wel of niet doen?

In de review heb ik alles verteld over de Trading Navigator Methode. Dus je weet nu wat het is waar de cursus uit bestaat. Beleggen is dus iets waarmee je op de lange termijn grote winsten kunt maken. Hiervoor is wel de juiste kennis nodig, die krijg je in deze cursus. Ook de software die je bij de cursus ontvangt maakt het beleggen makkelijker. Ik vind het zelf een mooie methode, het is één van de beste cursussen die er in Nederland is op het gebied van beleggen, wellicht de beste!

Wil jij ook beginnen met het leren van goed beleggen? Koop dan deze cursus nu met 50% korting. Of als je het nog niet helemaal zeker weet kun je je ook eerst aan melden voor het webinar, dit is helemaal gratis.

Koop de Trading Navigator Methode met korting

Koop de Trading Navigator Methode met korting

 

Onze beoordeling

Trading Navigator Methode

€ 997,-
9.4

prijs

8.5/10

kwalitieit

10.0/10

materiaal

9.5/10

support

9.5/10

Voordelen

 • Geschikt voor beginners
 • Gratis bonussen
 • Veel informatie

Nadelen

 • Beleggen heeft altijd een risico
 • Het duurt even voordat je gaat verdienen

Deel dit artikel op social media

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.

Plaats een reactie