Home » The Vegan Flex review

The Vegan Flex review

Leestijd: 6 minuten

Detoxen is hip. Bekende Nederlanders doen het, sporters en zelfs je beste vrienden ontgiften hun lichaam. Maar is detoxen wel goed voor je lichaam en moet het nu echt alleen maar met sapjes? Fittergy heeft daar een alternatief antwoord op gevonden: The Vegan Flex. Weg met de sapjes. In deze review bekijken we of je met een veganistisch dieet op een gezonde manier je lichaam ontgift.

Klik hier om met The Vegan Flex te starten

Wat is detoxen

Het reinigen van je lichaam van gifstoffen wordt ook wel detoxen genoemd. Over het algemeen doe je dit door een sapkuurtje, een massage of het drinken van speciale theeën. Je reinigt je organen van de opgestapelde afvalstoffen die in de loop van de tijd binnen hebt gekregen via je eten en je drinken. Tijdens een detox laat je lichaam deze stoffen los en voert ze af. Je lichaam komt weer in balans,je voelt je weer fitter en gezonder, bent eventueel wat kilo’s kwijtgeraakt en je spijsvertering functioneert weer optimaal.

Dierlijke eiwitten en gifstoffen

Maar wat zijn dan die gifstoffen? Met onze huidige manier van leven zijn dat er helaas veel. Pesticiden en schadelijke ingrediënten die toegevoegd worden aan ons voedsel, lichaamsvreemde producten uit je cosmetica, luchtvervuiling door zware metalen in de lucht en ga nog maar even door. Ons lichaam kan deze gifstoffen goed zelf afvoeren, maar krijgen we er teveel van binnen dan wordt dat een stuk moeilijker. De meest voorkomende gifstoffen die ons lichaam in de organen en het vetweefsel opslaat, zijn dioxines en PCB’s. Dioxines komen voor in dierlijke producten zoals vis, vlees, eieren en zuivel. Het kost ons lichaam soms jaren om deze stoffen af te breken en weg te voeren. The Vegan Flex van Fittergy zegt je juist daar mee te helpen, met hun veganistische aanpak.

Is het iets voor jou?

fitness woman drinking detox juiceEen detox kuur neem je vooral om je weer fitter te voelen, meer energie te hebben en je spijsvertering te verbeteren. Ook kun je het gebruiken als een manier om snel een paar kilootjes kwijt te raken. Na een lange periode van medicijngebruik of een feestmaand zoals december is het een goede manier om je lichaam te resetten en weer in balans te brengen. Een bekende manier van detoxen is met sapjes, zodat je voor een paar dagen geen vast voedsel tot je neemt. Heb je dat geprobeerd, maar zie je dat niet zitten, dan is The Vegan Switch misschien wat voor jou. Dit programma gaat uit van gewoon vast voedsel.

Wie is Fittergy

The Vegan Flex is ontwikkeld door Fittergy, een bedrijf dat al meer dan 20 jaar op de markt is met sportvoeding en supplementen. In die jaren hebben ze topatleten en sporters geholpen door middel van hun grote ervaring op medische biologie en voedseltechnologie. Op dit moment is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend merk met meer dan 300 ervaren coaches die je begeleiden bij de door Fittergy ontwikkelde lifestyleprogramma’s en op maat gemaakte trainingsprogramma’s. Ze zeggen zelf dat bij hun alles in het teken staat van maximale vitaliteit en het behalen van een zo groot mogelijke gezondheidswinst.

Fittergy ontwikkelt en produceert de supplementen zelf, waarbij ze de nieuwste wetenschappelijke en orthomoleculaire inzichten volgen en de grondstoffen met zorg selecteren en samenstellen. Daarnaast hebben ze ook de Fittergy Academie waar lifestyle coaches en therapeuten worden opgeleid volgens de Fittergy ideologie. Hun twee succesvolle lifestyle programma’s zijn Sportvasten by Fittergy en The Vegan Flex by Fittergy. Hierin combineren ze trainingen, wetenschap en hun eigen supplementen met een plantaardig dieet. Op hun pagina’s staan hun bedrijfsgegevens, maar niet het KvK-nummer. Toch komt het bedrijf betrouwbaar over, ze zijn makkelijk bereikbaar en de adresgegevens staan netjes vermeld.

Hoe werkt het detox programma?

The Vegan Flex, ook wel de The Vegan Switch genoemd is een detox programma van 10 dagen. Het bestaat uit een veganistisch dieet, detox supplementen en bewegingsadvies dat je samen met een coach speciaal op jouw situatie samengesteld. De eerste 4 dagen bouw je langzaam de dierlijke producten af, waarna je de tweede 4 dagen alleen nog maar groente, peulvruchten, noten en fruit eet. De laatste 2 dagen bouw je de hoeveelheid dierlijke producten weer op.

Veganistisch eten

Zoals we in het begin al zeiden, zitten de meest belastende gifstoffen in dierlijke producten. Daarom is The Vegan Flex detox kuur gebaseerd op een veganistisch dieet. Wil je meer weten over vegan eten, lees dan in ons artikel tips voor veganistisch eten verder.

Wat krijg je echt?

The Vegan FlexNa een intakegesprek met de door jou uitgezochte coach krijg je een compleet pakket opgestuurd, waarin een receptenboek zit, je de supplementen voor elke dag vindt en een doos vol Greens krijgt. De Greens is een poeder om een shake of smoothie mee te maken, vol met je dagelijkse portie groente en fruit, om de dag al goed te beginnen. Verder zijn er nog een aantal belangrijke regels waar je je in de 10 dagen aan moet houden.

  • Je moet al het eten voor de hele dag eten binnen 10 uur. Dit is afkomstig van intermittent fasting, waarbij je je lichaam langere periodes op een dag voedsel onthoudt.
  • Je eet 3 maaltijden per dag, met bij elke maaltijd een detox supplement.
  • Tussendoortjes zijn absoluut verboden.
  • Elke dag 1 uur beweging, of 10.000 stappen. Tijdens de 4 dagen waarop je volledig vegan eet, moet je intensiever sporten om de gifstoffen er uit te zweten.
  • Daarom wordt er ook een keer een bezoek aan de sauna geadviseerd. Hou je niet van de sauna, neem dan een heet bad.
  • Je moet minimaal 2 liter water drinken op een dag, zodat je alle gifstoffen goed wegspoelt.
  • Minimaal 7 uur per nacht aan ongestoorde nachtrust, waarin je lichaam zich goed herstelt van de dag.

Wat andere gebruikers zeggen

Het was even zoeken, maar uiteindelijk vonden we een heleboel reviews en opmerkingen over The Vegan Flex detox programma. Als je zoekt op The Vegan Switch vind je namelijk ook veel informatie. Wat ons opviel, is dat over het algemeen iedereen zeer te spreken was over de begeleiding van hun coach. Ook het dieet met vast voedsel viel in de smaak. Daardoor ervoeren de detoxers geen hongergevoel en besloten sommigen zelf om bewuster met hun eigen eetgedrag om te gaan.

Het gewichtsverlies verschilde flink, zo tussen de 2 tot 4 kilo, maar bij bijna iedereen was ook de huid een stuk stralender geworden. De nadelen van het programma waren voor velen de flinke hoofdpijn de eerste dagen, het alsmaar kikkererwten en de elke dag 600 gram bladgroenten moeten eten. Er zijn dan ook mensen die de detox niet hebben afgemaakt. Een oorzaak daarvan is dat je je pas echt aan het einde van de detox fitter voelt.

Onze ervaring

vegan detoxDe website van Fittergy is niet heel duidelijk over hoe het programma precies in elkaar steekt. Op zich niet raar, want je bespreekt de details met jouw persoonlijke coach. Maar toch geeft dat onduidelijkheid. Wat we bijvoorbeeld niet konden vinden, was de prijs van het programma. We ontdekten via via twee verschillende prijzen, 149 euro en 197 euro.

Bruikbare extra’s

Het pakket dat je in de bus krijgt, is de lijdraad van de 10 dagen detox, naast dat wat je met je persoonlijke coach afspreekt. In het receptenboek staan naast de recepten ook feitjes en weetjes over detoxen en gezonde voeding. Ook de begeleiding van je coach gedurende het hele proces is een groot pluspunt. Door de begeleiding en het intakegesprek weet je goed waar je aan begint en kun je goed geïnformeerd aan de slag. Ze helpen je gemotiveerd te blijven, halen de zorgen weg en moedigen je aan op moeilijke momenten.

Fitter

Na het volgen van The Vegan Flex voelt je lichaam energieker en gezonder. Je bent fitter, vitaler en een stuk schoner van binnen. Om dit zo te houden kun je elke week een kleine onderhoudsbeurt nemen door twee aaneengesloten dagen alleen maar plantaardig te eten. Ook is het mogelijk om het volledige programma een paar keer per jaar te herhalen, zonder de intensieve begeleiding van een coach.

Goede begeleiding

Een detox kuur is niet iets wat je zomaar even doet, al lijkt het zo makkelijk een sapjeskuur te starten. Je lichaam ontgiften lukt je alleen als je het op de juiste manier doet, er zijn zelfs risicovolle manieren in omloop, die meer schade toebrengen dan je lichaam helpen beter te functioneren. Daarom is The Vegan Switch zo een goed programma. Naast de uitgebalanceerde supplementen en het dieet van vast voedsel, krijg je ook nog eens de juiste begeleiding, op jouw eigen situatie afgestemd. Denk je er aan een detox kuur te doen, dan raden wij je aan zeker The Vegan Flex een kan te geven.

Klik hier om met The Vegan Flex te starten

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie