Home » Uiterlijke verzorging » Tan Faster snel bruin worden review

Tan Faster snel bruin worden review

Leestijd: 5 minuten

De zomer komt er aan, maar om dan met je melkwitte winterhuid in je bikini te springen is ook niet alles. Dan kun je beter nu alvast snel bruin worden zonder zon, zodat je straks op het strand je geen zorgen hoeft te maken over je kleurtje. Wil je niet onder de zonnebank, dan heb je de keuze tussen een bruiningscrème of Tan Faster, natuurlijke capsules die je binnen 30 dagen 6 tinten bruiner maken. Maar is dat wel zo? Is deze bruinpil wel de makkelijkste oplossing voor het verkrijgen van dat mooie zomerse tintje? In deze review bekijken we de ingrediënten en de resultaten van Tan Faster, zodat jij zeker weet of je je aan een kuurtje moet wagen.

Ga naar de Tanfaster webshop

Bruin worden hoe werkt dat

snel bruin worden

Niet iedereen wordt op dezelfde manier bruin. De een heeft maar een beetje zon nodig om een diepbruine huid te krijgen, de ander wordt zo rood als een kreeft. De manier waarop je huid onder invloed van de zon kleurt, is afhankelijk van een natuurlijke pigmentstof: melanine. Om onze huid tegen de uv-stralen te beschermen, maken de melanocyten in de onderste laag van onze huid deze pigmentstof aan, die als een soort van verdedigingslinie naar de bovenste huidlaag wordt gebracht en een extra beschermende laag maakt.

Melanine heeft een bruine kleur, waardoor je huid dus een donkerdere tint krijgt. De hoeveelheid melanine dat door je lichaam wordt aangemaakt is onder andere afhankelijk van een aantal stoffen, zoals het aminozuur L-Tyrosine. Hoe meer tyrosine je binnen krijgt, hoe meer melanine je lichaam aanmaakt, hoe sneller je dat mooie bruine laagje krijgt.

Waarom kies je voor Tan Faster

Het Nederlandse weer is nu niet echt ideaal om een mooie bruine huid te krijgen. Dus zou het wel makkelijk zijn als je ook bruin wordt zonder de zon. Maar ben je de crèmepjes zat of lukt het je daarmee maar geen egale tint te krijgen en lig je liever niet uren op het strand of onder de zonnebank? Dan zou Tan Faster wel eens de oplossing kunnen zijn voor jou. Wil je snel bruin worden en het hele jaar door een gezond kleurtje zonder daar veel moeite voor te doen, dan beloven de makers van Tan Faster je met hun kuur op een natuurlijke en veilige manier een zonnige gloed.

Hoe werkt Tan Faster

Tan Faster

De natuurlijke ingrediënten van Tan Faster zijn de stoffen die je lichaam nodig heeft voor het aanmaken van melanine. Door inname van een hogere dosis van deze stoffen kleurt je huid sneller en in een diepere bruine kleur. Tan Faster bevat bètacaroteen en vitamine E. Je koopt een kuur van 1 maand, waarbij je elke dag twee capsules inneemt. Voor het beste resultaat zijn drie kuren aanbevolen. In combinatie met de natuurlijke zon of een zonnebank heb je met de Tan Faster capsules een nog beter resultaat. Door de bètacaroteen en vitamine E geef je je huid ook nog eens extra hulpmiddelen om je huid te beschermen tegen uv-straling.

Krijg je wat ze beloven?

Tan Faster is een product van de Klemans Groep B.V. die met hun naam en alle bedrijfsgegeven gewoon op de webpagina te vinden zijn. Ze brengen verschillende voedingssupplementen uit, die allemaal natuurlijke ingrediënten hebben. Ze hanteren de kwaliteitsnorm volgens de HACCP code en zijn wel degelijk een te vertrouwen bedrijf. Met hun product Tan Faster beloven ze je dat je in 30 dagen 6 tinten bruiner bent en dat je die bruine kleur 3 tot 4 keer langer behoudt dan na gebruik van een zonnebrandcrème. Maar is dat ook zo?

Mening van andere gebruikers

Om daar achter te komen hebben we de meningen van gebruikers gezocht. Op hun eigen website geeft de Klemans Groep aan dat ze het product al jaren lang goed verkopen, maar vinden we maar 3 reviews van gebruikers. Een dieper onderzoek op het net bracht ons naar een aantal reviews en persoonlijke verhalen. Allemaal positief, maar met name de reviews lijken meer een verkooppraatje. De persoonlijke verhalen vallen ook positief uit al zijn de resultaten wisselend.

Bij sommigen duurt het weken voor ze een kleine verandering zien, bij anderen wordt de huid zelfs zonder de zon al lekker bruin. De kleur blijft langer zitten en is dieper en egaler van kleur dan bijvoorbeeld bij een crème. Al wordt een enkeling niet helemaal egaal bruin. Dat je in de winter zonder veel moeite toch een wat vrolijker kleurtje hebt, is voor velen toch de reden om met de kuur door te blijven gaan. Daarnaast zijn de meeste gebruikers te spreken over de 100% natuurlijke ingrediënten, omdat ze totaal geen bijwerkingen ervaren.

Onze mening

Dat de capsules onder de strengste kwaliteitseisen worden geproduceerd, verpakt en opgeslagen is voor ons al een heel belangrijk gegeven. Het bedrijf, de Klemans Groep staat met naam en toenaam op de site, is telefonisch en per e-mail te bereiken, wat ons een gevoel van vertrouwen geeft. Wat er wat ons betreft mist, is wetenschappelijk bewezen informatie over de werking van de ingrediënten, de keuze waarom ze deze ingrediënten kiezen en waar ze vandaan komen. Zo blijft het kopen van deze capsules toch een beetje koffie dik kijken.

Waar is het van gemaakt

Tan Faster is samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om rare bijwerkingen. Alle ingrediënten worden vermeld op de website, waar we zien dat er bijvoorbeeld wel soja wordt gebruikt, wat voor veel mensen een allergeen is. De toevoeging van bètacaroteen en vitamine E maken van de capsules niet alleen een snelbruiner, maar ook een huidbeschermer tegen uv-straling. Dat neemt niet weg dat je dan ook meteen zonder bescherming in de volle zon kunt gaan zitten, maar door de langzame melanine opbouw versterk je je huid wel degelijk.

Een kuurtje of drie

zonnebank

Op de website staat aangegeven dat je met een kuur al resultaat zult zien, maar dat 3 kuren aanbevolen is. Een kuur zijn 60 capsules, genoeg voor een maand, die in een pot zitten. Voor 3 kuren heb je dus 3 potten nodig. Gezien de vele opmerkingen die we gelezen hebben over het maar traag op gang komen van het bruine kleurtje, is een kuur van 3 maanden gewoon nodig. Het resultaat is uiteindelijk ook afhankelijk van je huidtype.

Word je van nature al niet snel bruin, dan zul je ook met Tan Faster niet dat diep bruine kleurtje binnen de eerste maand krijgen. De ingrediënten bevorderen immers wel de melanine productie maar niet de aanmaak van de melanocyten die de melanine aanmaken. Heb je er daar minder van, dan zal de productie van melanine niet verbazingwekkend veel groter worden.

En wat kost dat dan?

Een kuurtje voor een maand kost op het moment van schrijven € 24,50. Maar besluit je drie potten in een keer te kopen dan kost je dat maar 60 euro. Wil je je bruine tint het hele jaar door blijven onderhouden, dan kost je 240 euro voor het hele jaar. Is een vrolijker tintje het hele jaar door je zeker waard dan is Tan Faster zeker van wegen de 100% natuurlijke ingrediënten een goede keuze.

Let wel op

De capsules zijn gemaakt voor volwassenen ouder dan 18 jaar en worden afgeraden als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Ondanks dat TanFaster een dubbele werking heeft en het huidpigmentatie bevordert en huidbeschadiging door zon vermindert, is het geen vervanging voor een goede bescherming tegen de zon.

Ga naar de Tanfaster webshop

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie