Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » Sonja Bakker boeken kopen

Sonja Bakker boeken kopen

Leestijd: 5 minuten

Het Sonja Bakker dieet

Gewichtsconsulente Sonja Bakker was in 2005 ineens een van de bekendste dieetgoeroes in Nederland en haar Sonja Bakker methode is nog steeds een van de populairste manieren om af te vallen. Wil je Sonja Bakker boeken kopen, dan vertellen we je hier meer over haar methode en welke boeken ze allemaal heeft geschreven.

Wie is Sonja Bakker

Sonja Bakker boeken kopen BikiniproofSonja Bakker is geen onbekende. Iedereen kent haar wel vanwege haar haar omstreden maar nog steeds populaire dieet. Experts zijn niet lovend over haar methode, maar ervaringsdeskundigen zijn uiterst positief over de resultaten die ze bereiken met haar boeken. In 1997 opende ze een gewichtsconsulentenpraktijk waar ze klanten hielp met een door haarzelf ontwikkelde dieetmethode. In 2005 schreef ze haar eerste boek, Bereik je ideale gewicht!, waarin ze voor acht weken weekmenu’s beschreef volgens de Sonja Bakker methode. Het was direct een groot succes en het boek heeft wekenlang hoog in de lijst van veel verkochte boeken gestaan. In de jaren daarna heeft ze tientallen andere boeken met weekmenu’s geschreven uitgaande van haar methode.

Hoe werkt de Sonja Bakker methode

De Sonja Bakker methode gaat uit van schema’s voor acht weken, waarvoor ze je uitgewerkte weekmenu’s geeft die elke dag bestaan uit drie hoofdmaaltijden en tussendoortjes. De maaltijden gaan uit van 1000-1200 calorieën voor vrouwen en 1300-1500 voor mannen, wat flink lager is dan de geadviseerde 2000 en 2500 calorieën per dag. Je kunt het menu voor zeven dagen doen, maar Sonja geeft aan dat je ook wel eens een Sonja baaldag, de SAS-dag, mag hebben, waardoor het dieet goed vol te houden is. In de boeken vind je gevarieerde recepten die met zo veel mogelijk zorg voor noodzakelijke voedingsstoffen zijn samengesteld. Het Sonja Bakker dieet is een vetarm dieet en bevat veel light-producten. Ben je van plan Sonja Bakker boeken te kopen dan zijn er een paar overwegingen die we je willen meegeven.

De voordelen

Sonja Bakker Bella ItaliaDe schema’s zijn makkelijk in te passen in je eigen eetpatroon, de recepten passen goed bij de smaak van Nederlanders en zijn eenvoudig te bereiden. Als je de schema’s strikt volgt, eet je zonder veel na te denken gevarieerde menu’s en verlies je snel een groot aantal kilo’s. De ingrediënten zijn over het algemeen te koop in elke supermarkt, je gebruikt geen maaltijd vervangers of speciale shakes. Het dieet is voor velen makkelijk vol te houden en toe te passen voor het hele gezin, zodat je niet steeds voor ieder apart hoeft te koken.

De nadelen

Het Sonja Bakker dieet is een crash dieet. Door de lage calorieën inname val je snel veel kilo’s af, maar is het op langere termijn moeilijk vol te houden en kan er een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan. Sonja geeft zelf weinig informatie over een ander voedingspatroon na het dieet, waardoor gewichtstoename op de loer licht. Je volgt namelijk haar schema’s maar leert niets over hoe je je gewicht in stand kan houden. Het Sonja Bakker dieet kan duur uitvallen als je de aanbevolen producten gebruikt.

De Sonja Bakker boeken

Sonja Bakker Bereik je ideale gewichtDe boeken van Sonja Bakker zijn dun en relatief goedkoop, de lay-out ziet er mooi uit en ze zijn handig in gebruik. In de vele jaren dat ze actief is, heeft ze zo’n 18 verschillende boeken geschreven, met elk een andere insteek op haar eigen methode. Hieronder beschrijven we kort welke boeken je kunt vinden, zodat je de juiste Sonja Bakker boeken gaat kopen.

  • Haar eerste was Bereik je ideale gewicht!, Nederlands eerste kennismaking met de Sonja Bakker methode. In de boeken die hierop volgen is ze van dit systeem nooit afgestapt, wat het makkelijk maakt om ze te gebruiken als je het dieet al een keer hebt gevolgd.
  • Daarna heeft ze nog een aantal boeken voor families geschreven, Bereik je ideale gewicht voor kinderen en tieners! en Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin! Deel 1&2. Hierin vind je recepten voor vrouwen en mannen, maar ook voor kinderen tot 12 jaar en tieners vanaf 12 jaar.
  • Uiteindelijk heeft ze ook Bereik je ideale gewicht!Deel 2 geschreven waarin ze zich iets meer verdiept in het behouden van je ideale gewicht na het dieet. Na het volgen van de schema’s voor acht weken, krijg je daarnaast vier weekschema’s die minder streng zijn en je helpen om op gewicht te blijven.
  • Daarnaast zijn er de boeken Zomerslank met Sonja, met zomerse recepten, Winterslank met winterse recepten en Bikiniproof met Sonja. Winterslank is een receptenboek, je krijgt dus geen schema’s en dergelijke. Bikiniproof is een kort programma om in vier weken snel veel kilo’s kwijt te raken voor de strandvakantie.
  • Sonja Bakker SummerproofMet Summerproof met Sonja merk je dat Sonja het een en ander heeft verandert aan haar methode. Dit boek, gericht op het kwijtraken van je wintervet, geeft je recepten die minder koolhydraten en meer eiwitten bevatten, waardoor je tijdens het dieet minder een honger gevoel hebt, maar toch nog steeds aanzienlijk afvalt.
  • In het boek Gezond genieten met Sonja vind je naast het bekende schema van acht weken, ook recepten voor speciale gelegenheden zoals feestmenu’s, tapas en High Tea.
  • Zes jaar na haar eerste succes schrijft Sonja Bereik je ideale gewicht! Deel 2 dat is gebaseerd op de oosterse keuken en zelfhulp deel bevat dat je begeleidt door bijvoorbeeld schrijfoefeningen toe te voegen.
  • In Sonja’s Bella Italia! Deel 1&2 geeft ze je eenvoudige en betaalbare Italiaanse gerechten, wederom gegoten in haar welbekende methode.
  • Slimmer Slank met Sonja is voor mensen met een klein budget. Aangezien het origineel dieet vrij duur kan uitvallen, kiest ze hierin voor budgetrecepten, waardoor “je afgeslankt en alleen je bankrekening lijkt aangekomen”.

Waarom kiezen voor het Sonja Bakker dieet

De Sonja Bakker methode past goed bij de Nederlandse smaak, waardoor het makkelijk is toe te passen. Het is een makkelijke manier om snel veel af te vallen en daardoor nog steeds een populaire dieetvorm. Houdt wel rekening met het feit dat het een crash dieet is, wat niet voor langere vol te houden is en waarna je zelf een ander eetpatroon zal moeten ontwikkelen. Wil je het Sonja Bakker dieet proberen dan adviseren we je deze drie boeken als de beste kennismaking. De beste keuze is Bereik je ideale gewicht! Deel 2. De extra vier weken met minder strenge weekmenu’s geven je een goede kans om op gewicht te blijven. Summerproof met Sonja is een wat meer uitgebalanceerd dieet, waardoor je minder hongergevoel hebt en het makkelijker vol te houden is. Heb je een klein budget dan is Slimmer slank met Sonja wat voor jou.

Klik hier voor de Sonja Bakker boeken aanbiedingen via bol.com

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie