Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » Snel afvallen in een week. Kan dat?

Snel afvallen in een week. Kan dat?

Leestijd: 5 minuten

Er zijn verschillende redenen waardoor je ineens een sterke behoefte kunt krijgen om snel af te vallen. Misschien heb je het gewoon ineens helemaal gehad, en wil je in de spiegel graag een dunner lichaam zien. Maar het kan ook zijn dat er een bepaalde gelegenheid aan komt waarvoor je graag afvalt, zodat je lekkerder in je vel zult zitten. Welke reden het ook is, snel afvallen in een week is niet heel moeilijk. Het belangrijkste is discipline en standvastigheid. Als je gebruik maakt van deze twee wapens, zal het snel afvallen zelfs een bron van vreugde voor je worden. Weet je niet precies hoe het nou het beste aan te pakken? Wij geven in dit artikel de beste tips om zo snel mogelijk af te vallen, dus lees snel verder voor een flinke dosis afslankmotivatie!

Pas je voeding aan

Snel afvallen in een weekAfvallen bestaat voor 70% uit je voedingspatroon aanpassen, en voor 30% uit beweging/sport. Dit wil niet zeggen dat je nu niks meer mag eten. Je mag in principe zoveel eten als je wilt, maar het gaat erom dat je de juiste voedingsmiddelen kiest die je erbij helpen om af te kunnen vallen. De grootste boosdoeners, als het gaat om overgewicht, zijn suikers en granen.

We gaan niet zeggen dat granen ongezond zijn voor je lichaam. Er zitten tal van gezonde voedingsstoffen waardoor het goed is om granen toe te voegen aan je dieet. Maar als je een langere periode van alles hebt gegeten waar je zin in hebt, en je wilt graag een nieuwe start beginnen, dan is het goed om deegwaren en andere voedingsmiddelen waar granen in verwerkt zitten, even tijdelijk van je menulijst te schrappen.

En suikers? Tja, daar hoeven we eigenlijk niet eens over te beginnen. We weten allemaal dat suikers de ultieme dikmaker zijn. Dus als je graag snel af wilt vallen is het een must om alle geraffineerde suikers links te laten liggen. Dit wil niet zeggen dat je niks zoets meer mag eten! Er zijn genoeg gezonde zoete voedingsmiddelen waar je uit kunt kiezen. Dus hier gaan we even verder op in!

Vervang je slechte keuzes door iets gezond

Belangrijk is het, dat je voor jezelf nagaat wat je allemaal aan ongezonds eet, en dit vervangt door iets wat wel gezond is. Zoals gezegd is het belangrijk als je af wilt vallen dat je geen suikers en granen eet. Dus hoe vervang je deze voedingsmiddelen dan met iets gezonds? Bijvoorbeeld: Als je houdt van zoetigheid na het eten, of bij de koffie/thee, vervang dit dan met iets gezonds. Kies bijvoorbeeld voor rozijnen, gedroogde vijgen, dadels, notenmix, of pure chocolade.

Pure chocolade is gezond voor je, en door de sterke smaak zal je er sowieso niet veel van eten, dus dit is een hele goede keuze als zoete snack. Hou je van stevige gerechten waar veel granen en vetten in verwerkt zitten? Kies dan voor de gezonde versie van dat gerecht. Er zijn voor alle “ongezonde” gerechten tegenwoordig wel “gezonde versies” te vinden. Deze gerechten bevatten dan minder granen, suikers, vetten en koolhydraten, maar hebben nog wel die smaak van het originele gerecht waardoor je jezelf als het ware voor de gek kunt houden, en het afvallen heel wat makkelijker zal worden.

Eet veel groenten, gezonde vetten, en eiwitten

Je bent de hele dag bezig, dus het is goed om je lichaam te voorzien van goede kwaliteit brandstof zodat je het beste van jezelf kunt geven en lekker in je vel zit. Het laten van suikers en granen helpt hier al heel erg bij. Maar om je lichaam een extra boost te geven, en ondertussen ook snel af te vallen, doe je er goed aan om veel groenten, gezonde vetten, en eiwitten te eten.

Eiwitten vind je in vlees, vis, kip, eieren, zaden, noten, en yoghurt. Gezonde vetten zijn natuurlijke oliën zoals olijfolie en kokosolie, avocado, vette vis, maar ook noten, zaden en pitten. Groenten kun je inslaan in alle kleuren van de regenboog, en daar heerlijke maaltijdsalades en soepen mee maken. Afvallen hoeft geen straf te zijn. Het moet juist een verrijking zijn, en dat doe je door creatief te zijn met ingrediënten waardoor je er zelfs plezier in zult vinden om af te vallen.

Drink veel water

snel afvallen in een week waterWater helpt erg tijdens afvallen om verschillende redenen. Onderzoek wijst uit dat water helpt om afvalstoffen te transporteren in je lichaam, waardoor je sneller afvalt. Maar ook zorgt water ervoor om het hongergevoel weg te halen. Het is zelfs zo dat het soms lijkt alsof je trek hebt, maar in feite je lichaam gewoon behoefte had aan vocht. Een goede tip is het om voor het eten een glas water te drinken. Dit zorgt ervoor dat je minder zult eten tijdens de maaltijd.

Eet niet teveel voor snel afvallen in een week

Hiermee komen we ook meteen aan bij de volgende tip. Het is niet nodig om je hele buikje vol te eten. Ons lichaam heeft voedingsstoffen nodig om te overleven, maar dat wil niet zeggen dat “hoe meer je eet hoe beter” een goed idee is. Integendeel zelfs, teveel eten is schadelijk voor je lichaam, en het zal ervoor zorgen dat je je vermoeid voelt en je lichaam energie moet steken in het verteren van al dat overtollig voedsel.

Zorg er dus voor dat je eet totdat je verzadigd bent, maar zeker niet totdat je maag helemaal vol zit. Een goede tip om dit te bewerkstelligen is om kleine porties te bereiden, en gebruik te maken van kleine borden. Als je gebruik maakt van een ontbijtbord, lijkt het optisch alsof je een vol bord hebt, maar in feite zal dit een goede portie zijn om het dagdeel mee door te komen.

Watervasten

Als de frustraties te hoog worden, dan kun je ook een paar dagen watervasten. Het is geen makkelijke manier, maar wel heel effectief en een goede reiniging voor je lichaam. Watervasten houdt in dat je voor een bepaalde periode enkel water drinkt, en niks eet. Als je dit een grote stap vindt, zou je kunnen proberen om jezelf hieraan te laten wennen door bepaalde delen van de dag te watervasten. Bijvoorbeeld vanaf de lunch tot aan de volgende dag. Als je sterk in je schoenen staat, dan kun je proberen om het 36 uur of langer vol te houden.

Als je hierna weer over wilt gaan op een normaal dieet, dan adviseren we je om rustig aan te beginnen met groente- en fruitsappen of een fruit smoothie, en een gezonde leefstijl. 36 uur watervasten en het daarna opvolgen met fast food, chips, en chocolade zal niet het juiste effect hebben omdat je lichaam dan alle vetten die je binnenkrijgt als een gek in zal slaan. Doe het dus rustig aan, en zorg voor gezonde en lichte voeding.

Move it

Lekker sporten of bewegen is natuurlijk een heel goed hulpmiddel om snel de kilootjes eraf te laten vliegen. Dit omdat het lichaam vetten verbrandt, maar ook omdat je hormoonhuishouding beter in balans is als je sport, en je hierdoor ook sneller lichaamsvet zal verbranden. Krachttraining is een hele goede manier om snel lichaamsvet kwijt te raken, en zorgt ook tegelijk voor een mooi postuur. Dus dat zijn twee vliegen in één klap. Sport zorgt niet alleen voor snel afvallen, maar ook zal je meer energie vinden, en vrolijker zijn.

Een gezonde leefstijl voor een gelukkig leven

Zo zie je dat een gezond leven eigenlijk zorgt voor een gelukkiger leven. Je lichaam voeden met goede kwaliteit brandstof en beweging behoren tot de beste manieren waardoor je lekker in je vel zult zitten. Stel het dus niet langer uit, en zet vandaag nog die stap! Je lichaam en jijzelf zullen je dankbaar zijn!

afslank receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel

Snel overtollig vet verbranden zonder te jojoën of honger te lijden
Overheerlijke en makkelijk te maken recepten, zodat je kunt blijven genieten terwijl je afslankt
Afvallen op een leuke manier die makkelijk vol te houden is en blijvend resultaat geeft en waar het hele gezin van kan mee genieten

Bestel direct met gratis bonussen!

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie