Home » Sixpack

Sixpack

Leestijd: 5 minuten

De vijf beste buikspieroefeningen

Een sixpack is iets wat veel mensen willen. Zeker omdat alle media volstaat met mannen met een sixpack en vrouwen met een super strakke buik. Ook bij vrouwen komt een sixpack steeds meer in de mode. Het is niet voor niets dat de sportscholen steeds vol zitten en dat iedereen zich suf traint. Je kunt dit met hulpmiddelen zoals apparaten doen, maar ook grondoefeningen kunnen goed zijn. Maar hoe doe je dat? Hoe gaat dat in zijn werk? Hoe krijg je die sixpack? Is het echt zo makkelijk als iedereen denkt en zegt? Dit is een vraag die we in dit artikel gaan beantwoorden. We leggen je uit hoe je een sixpack creëert en welke oefeningen daar het beste voor zijn.

Is het krijgen van een sixpack eenvoudig?

Veel mensen vragen zich vaak af of het krijgen van een sixpack echt zo eenvoudig is als het lijkt. Dit is een vraag die we heel snel met een nee kunnen beantwoorden. Al die mannen en vrouwen die met een strakke buik en-of sixpack rondlopen hebben hier uren voor getraind.
Toch is het niet zo dat je hier uren voor in de sportschool moet gaan staan. Je kunt met een paar eenvoudige oefeningen thuis aan de slag en in een paar weken zie je al wel resultaat.

Is een sixpack alleen voor mannen?

Over het algemeen creëren mannen sneller een sixpack omdat hun spieropbouw en lichaam zo is. Toch kunnen vrouwen het ook creëren, maar vaak nemen zij wel genoegen met een strakke buik. Het is ook een beetje het mode beeld dat mannen een sixpack hebben en vrouwen een mooie strakke buik. Als vrouwen een sixpack willen kan dat , het is aan hen zelf te bepalen of zij dit mooi vinden of niet. In die zin is een sixpack dus niet alleen voor mannen.

Wel is het zo dat het beeld dat door de media wordt gecreëerd geen sixpack bij vrouwen laat zien. Of je een vrouw dus snel met een sixpack ziet rondlopen is maar de vraag. Het is wel zo dat het ook maar een media beeld is dat wordt geschetst. Veel vrouwen die bodybuilden hebben vaak wel een sixpack. Het wordt ook vaak met mannelijk geassocieerd en niet vrouwelijk. Daardoor kiezen vrouwen er denk ik ook niet zo snel voor. Het is dus een opgelegde mening, wat dus niet betekend dat het echt alleen voor mannen is.

Wat wordt onder een sixpack verstaan?

Een sixpack is niets anders dan een buik waarbij de buikspieren zichtbaar zijn. Deze spieren zijn zichtbaar geworden doordat men de juiste trainingen heeft gevolgd en een gezond eetpatroon heeft. Door het volgen van een zware training en een gezond eetpatroon te gaan volgen kun je binnen een paar weken ook een sixpack krijgen. Echter is motivatie wel erg belangrijk, anders is het niet vol te houden.
Voor het hebben van een platte en strakke buik is het van belang dat je jouw vetpercentage verlaagt. Voeding is hierbij erg belangrijk. Je kunt hier diverse recepten vinden en een weekmenu die jou de weg wijzen en waarmee je gezond zult eten. In de vijf effectieve oefeningen en het eetschema vertellen wij je hoe je een sixpack bereikt.

Klik hier voor de populairste buikspiertrainers bij GorillaSports

Waarom wil men een sixpack?

sixpack-womanVeel vrouwen willen een sixpack vanwege cosmetische redenen. Bij mannen is het vaak dat het mannelijkheid uitstraalt en dat zij zich daardoor zekerder voelen.

Waar moet je aan denken als je een sixpack wilt?
Als je een sixpack wilt moet je denken aan het volgende:
1. Als je jouw buikspieren traint worden die spieren heel erg strak, dan lijkt het net of je blokjes op je buik hebt. Dit moet je mooi vinden en echt willen.
2. Trainen tot je een ons weegt.
3. Een afgestemd eetpatroon volgen met de juiste verhouding aan koolhydraten, eiwitten en vitamines.
4. Gezond leven.
5. Niet te snel gaan.
6. Wissel af in oefeningen.
7. Neem de tijd en overtrain jezelf niet.

Oefeningen voor het creëren van een sixpack

Hieronder volgen vijf oefeningen die jou helpen om een sixpack te creëren:

Crunch

1. Dit is de eerste stap. Ga op je rug liggen en houdt je knieën gebogen. Houdt je handen achter je hoofd om je hoofd te ondersteunen.
2. Buig licht naar voren met je hoofd. Laat je ellebogen niet naar voren wijzen en blijf je borst constant naar je knieën bewegen.
3. Herhaal de bewegingen 10 keer.

Pulse up

1. Ga op je rug liggen met je benen in de lucht. Je handen leg je naast je op de grond. Dit zorgt ervoor dat je niet makkelijk kantelt.
2. Je moet je benen richting het plafond uitsteken. Je billen komen dan van de grond af.
3. Herhaal de oefening ongeveer acht keer. Je mag het uitstapjes uitbouwen naar zestien keer.

Knee raises

Dit is best een zware oefening. Het is van belang dat je het juiste materiaal hiervoor in huis hebt. Je moet namelijk aan een rekstok hangen. Maar het kan ook een paal of stevige stang in huis zijn.
1. Zorg voor een stang of balk welke goed en veilig is bevestigd. Je kunt als hij losraakt ernstige blessures oplopen.
2. Hang aan de paal of stang en breng je knieën naar je borst.
3. Voel aan wanneer je moet stoppen, of wanneer je door moet gaan.

Gekruist

Deze oefening is vooral gericht op de buikspieren die zich aan de zijkant van je buik bevinden.
1. Ga op je rug liggen en breng je knieën een voor een naar je borst. Maak hierbij een stepbeweging. Met je bovenlichaam buig je om de knie heen en breng je deze naar je borst.
2. Wissel continu van been en hou je handen achter je hoofd.
3. Bouw het aantal rustig op. Bij goed oefenen kun je de 30 tot 50 keer op den duur wel halen.

Oefening V-up

Deze oefening versterkt de middelste buikspieren. Je traint met deze oefening ook gelijk je onderste buikspieren.
1. Ga op je rug liggen en trek je knieën op. Met je bovenlichaam breng je jouw knieën
naar je borst.
2. Je billen blijven de grond raken de rest niet.
3. Herhaal het 10 keer achter elkaar.

Met de juiste inspanning en instructies uit de cursus Droogtrainen protocol heb je binnenno-time die  sixpack.

Spiermassa Protocol Mannen

Spiermassa Protocol Mannen

Ga nu in 12 weken naar een gespierder en gezonder lichaam.
Wacht niet langer en bestel het Spiermassa Protocol Mannen nu met 50% korting!

Koop het Spiermassa Protocol Mannen nu met korting

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie