Home » Review Droog trainen protocol

Review Droog trainen protocol

Leestijd: 5 minuten

Wil je door droogtrainen het vetpercentage in je lichaam verlagen en vraag je je af of Droog Trainen Protocol  van de Droog Trainen Academie wat voor je is? Dan geven we je hier onze mening over dit programma zodat je een overwogen keuze kunt maken.

Wat is droogtrainen

spieroefeningen
spieroefeningen

Maar eerst leggen we uit wat droogtrainen ook alweer is. Droogtrainen of ‘cutten’ is het verlagen van het vetpercentage in je lichaam, zonder spiermassa te verliezen. Dit doe je door veel spieroefeningen te doen en de juiste voeding te eten. Je spieren worden sterker en door het lagere vetgehalte zie je de spiermassa door je huid heen en zit je letterlijk strakker in je vel.

Wie zijn de Droog Trainen Academie

Het Droog Trainen Protocol is ontwikkeld door de Droog Trainen Academie. Deze academie is opgericht door Henry van Es en hij werkt samen met de coach Rinus. Vanaf 2013 helpen zij mannen en vrouwen hun droomlichaam te verwezenlijken met droogtrainen. Op hun website vind je naast het protocol nog andere producten, zoals het Home Workout Protocol en het Spiermassa Protocol. Op hun blog plaatsen ze wekelijks tips en informatie over droogtrainen. Henry is een ex-marinier en dat zie je terug in zijn programma’s. Ze zijn strikt en vragen je volledige inzet, maar naast de nadruk op krachttraining en voeding, bieden de protocollen je ook informatie voor een positieve verandering in levenshouding.

Voor wie is het Droog Trainen Protocol

Als je een strak lichaam wilt, je graag je spieren toont en daarnaast ook een gezonde levensstijl wilt aannemen, dan is het Droog Trainen Protocol iets voor jou. Het Droog Trainen Protocol is ontwikkeld voor mannen en vrouwen die hard willen werken aan hun doelen en zich 100% inzetten om het protocol 8 tot 16 weken te volgen. Het programma vraagt je volledige inzet en het strikt volgen van de schema’s. Deze zijn ingedeeld in 3 fases en daardoor ook geschikt voor beginners. De schema’s vragen 3 tot 5 dagen een bezoek aan de sportschool of 4 dagen het doen van oefeningen thuis.

Waaruit bestaat het Droog Trainen Protocol

Het pakket bestaat uit een e-boek van 70 pagina’s vol tips, advies en motivatie. De Droog Trainen Academie vindt de mentale gesteldheid belangrijk en geeft daar veel aandacht aan. In het e-boek vind je daarom een hoop informatie dat je in andere programma’s niet tegenkomt, inzicht is immers de sleutel tot succes. Het protocol biedt je een volledig begeleid programma en bestaat uit 3 onderdelen:

  • Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies, waarin je leert welke keuzes je moet maken in voeding. Je leert een voedingsplan te maken dat afgestemd is op jouw lichaam en zijn behoeftes. Maar ook wat je moet doen als het vetverlies stopt en hoe je het vet er blijvend afhoudt.
  • Hoe om te gaan met krachttraining en cardio, waarin je de essentiële kennis aangereikt krijgt over krachttraining en wanneer en hoe je cardio kan inpassen in je schema. Het leert je een balans te zoeken tussen deze twee en meer bewegen in het algemeen.
  • Progressie meten en het plan bijstellen, waarin je leert de juiste data te verzamelen, je vooruitgang te registreren en zo een goed overzicht te hebben voor als het vetverlies een keer stokt. Ook daarvoor vind je tips in dit onderdeel van het protocol.

Voor mannen en vrouwen

droogtrainen protocol vrouwen
Het droogtrainen protocol voor vrouwen

Er zijn 2 versies van het droogtrainen protocol, één voor mannen en één voor vrouwen. Mannen hebben een andere spieropbouw dan vrouwen en moeten zich op een andere manier op voeding en spieren concentreren, daarom trainen mannen anders dan vrouwen. Het verschil zit hem in de oefeningen en de voeding.

De bonussen

Een goed aanbod heeft natuurlijk ook bonussen in zijn pakket. De Droog Trainen Academie geeft je bij het Droog Trainen Protocol 3 bonussen, die je goed kunt gebruiken tijdens het volgen van het programma.

  • Macrocalculator. Dit is een Excel-bestand waarmee je makkelijk de benodigde startwaardes voor jouw persoonlijke voedingsplan kunt berekenen. Onder begeleiding van het e-boek stel je zo zelf je dieet samen en weet je snel hoeveel calorieën, macronutriënten, vetten, koolhydraten en proteïnes je tot je moet nemen voor het beste resultaat.
  • Trainingsschema gym of thuis. Hierin vind je schema’s voor progressieve trainingen voor 3, 4 of 5 dagen per week. Ze gaan uit van het principe progresive overload en zijn opgebouwd in 3 fases. Alles is voor je uitgedacht, het enige wat jij moet doen is de schema’s volgen en hard trainen. Er is ook een schema van 4 dagen thuistraining voor als je liever thuis aan de slag gaat.
  • Toegang tot de Facebook supportgroep. Omdat je het protocol in je eentje doet, is het fijn een supportgroep te hebben, waarin je gelijkgestemden vind, waar je je vragen kunt stellen en je vooruitgang kunt delen.

Krijg je wat wordt beloofd

Droogtrainen Protocol Mannen
Het droogtrainen protocol voor mannen

Het Droog Trainen Protocol kost je 67 euro en De Droog Trainen Academie geeft je een 90 dagen niet goed geld terug garantie. Via een e-mail krijg je de link naar de ledenpagina waar je het boek en de bonussen kunt downloaden en je dus direct van start kunt gaan. Het e-boek is te openen op verschillende apparaten, zodat je het altijd bij je hebt. Als je het protocol strikt volgt, heb je al binnen enkele weken duidelijk resultaat. Door de informatie die je krijgt, snap je ook beter wat er gebeurt, leer je zelfstandig de juiste aanpassingen te maken en zo je levensstijl positief te veranderen. Het pakket ziet er erg verzorgt uit. Door de diepgang weet je dat er goed is nagedacht over het protocol en dat je in goede handen bent bij de Droog Trainen Academie.

Meningen van derden

Op het internet en in de Facebookgroep vind je veel recensies, die vooral heel positief zijn. Als er opmerkingen zijn dan gaan die vooral over de veelheid van info die je door moet lezen, wat op zich geen negatief punt is, en het strakke schema dat je moet volgen.

Onze eindconclusie

Het Droog Trainen Protocol is een makkelijk te volgen programma, waarin alles voor je bedacht is en je veel leert over de verschillende onderdelen van droogtrainen en voeding. Er wordt veel uitgelegd, je krijgt veel tips en adviezen. Het taalgebruik is makkelijk en begrijpelijk, er worden geen moeilijke medische of technische termen gebruikt. Het geheel is van hoge kwaliteit, goed doordacht en met zorg samengesteld, waardoor je het programma met plezier oppakt. Het is hard trainen maar met een duidelijk resultaat in enkele weken.

De Droog Trainen Academie zegt dat het protocol voor elk type lichaam is, maar de vele informatie en het strakke schema wat je precies moet volgen kan voor beginners moeilijk zijn. Daarnaast is het een programma wat je vooral alleen doet. Ook al heb je de toegang tot de Facebookgroep, als je geen maatje hebt die met je mee doet, kan dat een moeilijk zijn voor je motivatie. Toch is het Droog trainen protocol een perfect programma om jouw droom lichaam te creëren.

Klik hier voor het Droogtrainen Protocol voor vrouwen

Klik hier voor het Droogtrainen Protocol voor mannen

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie