Home » Gezondheid » Overwin je overgang review

Overwin je overgang review

Leestijd: 5 minuten

De overgang, een periode waarmee elke vrouw op een gegeven moment in haar leven mee te maken krijgt. Maar wat is de overgang, wat gebeurt er in je lichaam en wet zijn overgangsklachten. In deze review bekijken we het e-boek Overwin je overgang van Ria Kamelle en of dit product het antwoord is op al je vragen.

De overgang

De overgang is een proces van ongeveer 10 jaar dat genetisch bepaald is. Je kunt het wel uitstellen maar niet stoppen. De overgang bestaat uit drie fases, de pre-menopauze, waarin je nog wel je cyclus hebt, maar waarin al duidelijke veranderingen in ontstaan. De menopauze, dit is de dag waarop je je laatste menstruatie hebt. Je weet dus pas veel later wanneer dat was. En de post-menopauze, waarin je lichaam een nieuwe balans zoekt, nadat de hormoonhuishouding een verandering heeft ondergaan. De overgang is een natuurlijk proces en een belangrijke periode in je leven, waarover je je goed moet geïnformeerd, zodat je je deze periode veel geruster tegemoet gaat. Dit kan door een zoektocht op het internet, een bezoekje aan een consulente of je koopt het e-boek Overwin je overgang.

Wie is Ria Kamelle

RiaAls we op zoek gaan naar wie Ria is, vinden we niet veel informatie. Ook op haar webpagina staat geen volledige informatie over haar of over haar bedrijf. De contactpagina werkt niet, dus vooraf vragen stellen is niet mogelijk. We vinden er ook geen K.v.K.-nummer. In de introductie zegt ze ervaringsdeskundige te zijn en tijdens haar overgang bij de medische wereld niet de juiste antwoorden gevonden te hebben. Ze voelde zich niet gehoord en is daarom zelf op zoek gegaan naar de antwoorden en hulpmiddelen. Haar bevindingen heeft ze samengevoegd in dit uitgebreide e-boek, waarin ze, zoals ze zelf zegt, de overgang ziet als een transformatie en niet als een ziekte.

Voor wie is Overwin je overgang

Dit e-boek is geschreven voor vrouwen die last hebben van overgangsverschijnselen en daarvoor natuurlijke oplossingen zoeken. Ook vrouwen die op zoek zijn naar meer informatie over wat de overgang nu daadwerkelijk inhoud en wat er allemaal gebeurd in je lichaam tijdens deze overgang, vinden hun antwoorden in dit boek.

Wat krijg je thuis

overwin je overgangOp de webpagina lees je niet wat er precies in het e-boek staat. Het beschrijft welke klachten er worden behandeld, maar hoe het boek is ingedeeld en wat je precies krijgt, is onduidelijk. Daarom bespreken we hier in het kort wat je in het boek vindt. Het PDF bestand van 212 bladzijden bestaat uit 7 hoofdstukken.

  • De betekenis van de overgang
  • Je lichaam vraagt naar aandacht
  • Hormonen en de overgang
  • Voeding en de overgang
  • Lichamelijke overgangsklachten
  • Geestelijke overgangsklachten
  • Beweging tijdens de overgang

De eerste vier hoofdstukken zijn vooral informatief, de laatste drie bevatten ook tips en trucs voor het verminderen van de besproken overgangsklachten. Elk hoofdstuk is onderverdeeld in meerdere sub-hoofdstukken.

Bonussen

Als je het boek bestelt krijg je van Ria ook nog een aantal extra’s.
Praktische Kruidengids voor Overgangsklachten, waarin ze 10 kruiden bespreekt en hun effect op de overgang.
17 Gezonde Recepten voor minder Overgangsklachten, van natuurlijke ingrediënten die overgangsklachten verminderen.
7 Praktische Meditatieoefeningen voor Innerlijke vrede, waarmee je leert waarom en hoe je meditatie in je leven moet inbrengen.
Gratis updates en support, een levenslange garantie altijd van het laatste nieuws voorzien te zijn.
Toegang tot besloten community, die Ria op dit moment aan het opzetten is als online cursus.

Krijg je wat Ria beloofd

overgangNa je bestelling krijg je direct toegang tot het online cursusgedeelte, waar je een PDF-versie vindt van het e-boek en waar je bonussen klaarstaan. Je kunt dus meteen aan de slag. In het e-boek Overwin je overgang vind je heel veel informatie. Je leest er alles over de overgang, maar ook over schijnbaar niet relevante zaken en thema’s die niet direct gerelateerd lijken aan de overgang.

Maar goed, voor veel vrouwen is dit nieuwe kennis en een goed en ruim geïnformeerd persoon kan betere keuzes voor zichzelf maken. Verder ziet het materiaal er uitgebreid en netjes uit. Kom je van je klachten af door dit e-boek? Dat is moeilijk te zeggen. Iedere overgang en elke vrouw is anders. Maar de informatie die gegeven wordt, is logisch en soms zelfs wetenschappelijk bewezen, waardoor er voor elke vrouw zeker wel een oplossing in dit e-boek te vinden is.

Mening van andere kopers

Op haar website geeft Ria een aantal positieve meningen van gebruikers, inclusief korte video’s. Na een zoektocht op het net vonden we verschillende reviews uiteenlopend van zeer positief tot zeer negatief. Vaak wordt de aanwezigheid van schijnbaar niet ter zake doende informatie als negatief beschreven. Ook doordat er informatie wordt beschreven die je ook op het net te vinden is of door een overgangsconsulente je verteld kan worden, bestempelen mensen dit programma als negatief. Dit neemt niet weg dat veel vrouwen zeggen juist door deze kennis zeggen veel rustiger en positiever door de overgang heen te komen.

Ons eindoordeel

Overwin je overgang is een uitgebreid, makkelijk geschreven naslagwerk waarin je veel veel uitleg vindt over verschillende facetten van de overgang. Dit vind je ook op het internet, maar het voordeel van een e-boek is dat je het altijd bij je hebt, alles onderverdeeld is in hoofdstukken en dus zo terug te vinden is. De 29 euro die je er op dit moment voor betaalt, is goedkoop vergeleken bij een consulente en je krijgt een 30 dagen niet goed geld terug garantie, voor als het je niet bevalt. Maar ons minpunt blijft dat het bedrijf van Ria niet transparant is. Dit wekt minder vertrouwen en, ook al is de prijs klein, blijft het een risico om met Ria in zee te gaan.

Dat Ria de overgang ziet als een transformatie en niet als een ziekte, is volgens ons een verademing tussen alle negatieve meningen over deze bijzondere periode. Als je daar dan ook nog eens natuurlijke handreikingen bij krijgt, is dat alleen maar beter voor je lichaam. Haar toevoeging van de 7 meditaties is daarnaast een gouden greep. Meer rust heeft een groot positief effect op je hormonen.
Ben je op zoek naar een bron van informatie over de overgang, aangevuld met tips en trucs om de klachten te verminderen en heb je geen zin om dagen het web uit te pluizen? Dan is dit e-boek wat je zoekt, zeker als je je over de wat vage bedrijfshouding heen kan zetten. De mogelijkheid je ruim te informeren en daarna zelf de keuzes te maken in wat voor jou werkt en wat niet, is een grote vrijheid. Gebruik je intuïtie en kijk wat het beste is voor jou.

Klik hier voor het Overwin je overgang boek

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie