Home » Overtollige vakantie kilo’s

Overtollige vakantie kilo’s

Leestijd: 4 minuten

Veel mensen hebben bij terugkomst van vakantie of na de feestdagen het gevoel net iets te veel gegeten te hebben de laatste dagen en dus waarschijnlijk last van overtollige vakantie kilo’s. Je kleding zit strakker en je voelt je misschien iets minder fit. Als dit herkenbaar is voor je tref je hieronder een paar zeer eenvoudige en voor de hand liggende tips. Toch is het goed nog even stil te staan bij wat je eigenlijk al weet…..even iets bewuster naar je eten en drinken kijken de komende weken en je bent als het goed is snel terug op niveau.

Beetje afvallen zonder streng dieet?

Overtollige vakantie kilo'sDe overtollige vakantie kilo’s zou je er best af kunnen krijgen zonder streng dieet, als dit niet werkt kan er altijd nog gekozen worden voor een van de dieetvormen op deze site. De eerste stap is het “besef” dat je de komende tijd er echt even voor gaat om aan je lichaam te werken. Bekijk eens goed wat je op een gemiddelde dag eet en drinkt. Het werkt vaak al heel goed door je huidige eetpatroon en inname aan te passen of zelfs te verminderen.

Een voorbeeld is als er regelmatig frisdrank gedronken wordt. Iedereen weet inmiddels wel dat deze dranken een hoog suikergehalte bevatten en niet bijdragen aan het verminderen van de paar extra kilo’s. Schrijf gewoonweg eens simpel op wat je op een dag eet, begin bij het ontbijt en vergeet de tussendoortjes en drankjes niet. Als dit hebt opgeschreven kijk eens goed waar je minder zou kunnen of wat je eenvoudig kan aanpassen.

Tips aanpassingen voedingspatroon

Hier een aantal tips die je kunt gebruiken om je voedingspatroon eenvoudig wat te wijzigen en de overtollige vakantie kilo’s er af te krijgen. Je zult zien als je dit een aantal weken vol houdt er vanzelf gewichtsafname ontstaat. Hoeveel is uiteraard voor iedereen anders. Eet je bijvoorbeeld elke morgen brood met kaas, verander dit eens door brood met een light product als Philadelphia met een beetje peper en zout.

Kies eens voor zwaar brood, bijvoorbeeld Allison waardoor je best eens kan proberen om een boterham minder te nemen. Zwaar brood vult beter en je hebt minder snel weer trek. Krijg je toch om 10.00 uur weer trek pak een appel of iets van fruit. Zo haal je zonder probleem de lunch zonder ongezond te eten tussendoor. Vergeet niet om vanaf het begin dat je aan je lichaam werkt de hele dag met een flesje water rond te lopen. Veel drinken helpt echt om af te vallen en trek te voorkomen.

Voor de lunch geldt eigenlijk hetzelfde, eet je normaal 4 boterhammen, probeer nu eens hoe het gaat met drie, maar dan wel weer zwaarder brood. Je zult zien dat als je lichtbruin brood of zelfs wit brood laat staan, je met een zwaarder brood het langer vol houdt en is bovendien nog gezonder ook! Luister gewoon goed naar je lichaam of het lukt, en vergeet niet om water te blijven drinken. Drink je normaal melk, drink in deze periode dan eens wat vaker gewoon een glas water of thee.

De middag en avond

Een moeilijk moment voor veel mensen is de 16.00 uur dip, je krijgt dan vaak een enorm trek gevoel en bent het fruit wel zat. Je zou een kom magere kwark of yoghurt kunnen eten, maar wat ook vaak helpt is een kop soep. Natuurlijk is een kop soep ook niet echt mager, maar als je in het verleden chips pakte of een blokje kaas ben je nu wel minder calorieën aan het innemen. Je moet niet te streng zijn tegen jezelf om het leuk te houden maar wel het besef hebben dat als je iets pakt het minder vet of calorieën moet bevatten als dat je in het verleden nam.

Zo redt je het zeker wel tot de avond en dan…. heerlijk het avond eten. Ook hierbij de tip om gewoon weg te blijven nadenken. Sla eens een gehaktbal over en neem een tartaartje. Bak geen aardappels in de pan met veel boter maar meng de voorgekookte aardappelschijfjes eens met een eetlepel olijfolie, leg ze op bakpapier en bestrooi ze met peper en zout, 10 minuten per kant op 180 graden in de oven en je hebt een heerlijk minder vet aardappel component. Schep gewoon 1x goed op en daarna niet meer en eet eens wat langzamer. Je trekgevoel verdwijnt pas na ongeveer 30 minuten, dus als je snel eet blijf je trek houden en voordat je het weet schep je dubbel op…..zonde!

Tips samengevat

  • Breng eens in beeld wat je de hele dag eet en drinkt.
  • Kijk waar je kunt bijstellen, vervang bijvoorbeeld licht brood door zwaarder brood en neem eens een boterham minder.
  • Pas je beleg aan naar minder vet, en kijk eens naar wat je op een dag drinkt, veel water gedurende de dag gaat echt helpen!
  • En wie weet heb je ook de kans om iets extra te bewegen op een dag, loop in plaats van 1 rondje met de hond er eens twee.
  • Wees niet te streng voor jezelf, dat kan altijd nog, geniet maar denk de komende weken wat meer na over wat je allemaal naar binnen werkt.
  • Zie het niet als een dieet maar als een periode waarbij je bewuster met je eten en drinken omgaat.

Succes!

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie