Home » Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling » Ontspannen ontwaken met een Philips wake up light

Ontspannen ontwaken met een Philips wake up light

Leestijd: 7 minuten

Is de ochtend je vijand? Heb je naast de misthoorn die je als wekker gebruikt nog minstens een paar liter koffie nodig voordat je normaal met andere mensen kan praten zonder ze verbaal of fysiek te verwonden? Met het verkeerde been uit bed stappen overkomt iedereen wel eens, maar er is niemand die het leuk vindt – jijzelf noch je omgeving. Een Philips wake up light is een ideale oplossing om niet meer je bed uit te kruipen met een kreunend geluid van misère en onwil, maar juist vaker met een wijsje in hoofd dat zowel jezelf als je omgeving een glimlach op het gezicht bezorgt.

Want het is en blijft een gevoel dat veel mensen kennen: na een heerlijke, maar naar jouw gevoel toch te korte nachtrust, ontwaken met het vertrouwde, maar verafschuwde geluid van je wekker, waarmee je gedwongen wordt de veilige warmte van je bed te verlaten en de kou en vermoeidheid van de nieuwe dag te trotseren. Met de Philips wake up light wordt dit dus verleden tijd.

Wat is de Philips wake up light?

philips wakeup lightNiet uitgeslapen wakker worden is niet alleen een vervelend gevoel, maar ook nog eens ongezond. Slaap is nodig voor je brein en lichaam om uit te rusten. Doe je dit niet voldoende, dan kan je klachten krijgen als snel overprikkeld raken, hoofdpijn, vitaminetekort en een lagere weerstand – wat weer leidt tot koorts en griep.

Dit kan anders. Het idee van de Philips wake up light, is dat je wakker gemaakt wordt op een aangename, ontspannen manier. Zelfs als je bijvoorbeeld te laat naar bed gaat of niet op tijd in slaap valt, en je te kort geslapen hebt, zorgt de Philips wake up light in ieder geval dat je op zijn minst ontspannen wakker wordt.

Hoe werkt de Philips wake up light?

Hoe zorgt zo’n licht dan dat je wakker gemaakt wordt met een aangenaam, ontspannen gevoel? Dit doet de Philips wake up light aan de hand van meerdere factoren. Ze hebben meerdere modellen met diverse opties, maar de meest voorkomende functies zullen we hier bespreken.

Natuurlijk licht

Waar sommigen graag wakker worden door natuurlijke zonnestralen, houdt niet iedereen ervan om uit hun slaap geschrokken worden door een felle zonnestraal in hun gezicht. Met de Philips wake up light wordt de gebruiker wakker gemaakt met zacht licht, dat meer lijkt op een zonsondergang dan verblindend licht dat zich in je ogen gooit wanneer iemand abrupt de gordijnen open trekt.

Dit licht is ook niet alleen erg zacht en warm, maar wordt ook heel geleidelijk feller. Niet té fel, maar net als een ware zonsopgang zacht, langzaam en aangenaam. Het licht gaat al aan voordat je überhaupt wakker bent, maar is zo zacht dat je het niet merkt.

Zo kan je lichaam langzaam wennen aan het toenemende licht en zich zodanig beter voorbereiden op het ontwaken. Dit geldt ook als je rustig in slaap wil vallen; je kunt namelijk ook in slaap vallen met licht dat een zonsondergang simuleert, en steeds zachter wordt.

Muzikale morgen met de Philips wake up light

Ontspannen ontwakenEén ding waar men tegenwoordig dankzij telefoons vaak nog wél invloed op heeft bij het wakker worden, is de muziek die je wekt. Met het aanpassen van enkele instellingen kan je je oren verwennen met jouw favoriete liedje aan het begin van de dag. Dit kan echter wel weer zorgen voor een erg abrupte ontwaking, wat minder gezond is dan geleidelijk en rustig wakker worden.

Met de Philips wake up light kan je uit enkele opties kiezen (afhankelijk van het model), waarmee je net als met het licht, geleidelijk wakker wordt gemaakt met zacht geluiden. Zo kan je kiezen uit onder andere oceaangolven, een bos met vogelgezang, yoga en meer.

Vind je dat wakker worden met je eigen muziek tóch wel erg goed voor je werkt? Nog beter dan een wekker met natuurgeluiden? Dan kan je nog modellen zoeken waar je je eigen muziek op af kan spelen.

Sluimeren

Ben je iemand die het echt nodig heeft om je wekker minstens zes keer te zetten voordat je een keer beseft dat je al meer dan een halfuur bezig bent met wakker worden, dan hoef je ook niet te vrezen, want ook bij de Philips wake up light wordt er een sluimer-optie geboden. Hierbij hoef je enkel een tikje te geven op de boven- of voorkant van het apparaat en de sluimerstand wordt ingeschakeld.

Wanneer de sluimerstand aan staat, stopt het wekkergeluid, maar blijft het licht zachtjes aanstaan. Wil je liever afleren om steeds te snoozen, dan kan je ervoor kiezen om de lichtintensiteit zodanig in te stellen dat jij bij de eerste wekker al wakker kan worden en blijven, maar nog wel de tijd hebt die je nodig hebt om te ontwaken.

Voor wie is de Philips wake up light?

philips wakeup lightBen jij iemand die doorgaans moeite heeft met wakker worden, ook al heb je een lange nachtrust gehad? Of krijg je een enorm ochtendhumeur van het schelle gepiep van je wekkerradio? Of val je misschien zelfs moeizaam in slaap? De Philips wake up light is voor iedereen die hier last van heeft en meer een ideale oplossing.

Ook als je gewoon graag wat meer ontspannen wakker wordt, of houdt van een wekker met natuurgeluiden, zul je ontzettend veel plezier hebben aan deze lamp. De Philips wake up light zal alleen wat minder geschikt voor je zijn als je alleen maar wakker te krijgen bent met een luchtalarm die je eerst nog drie keer snoozet. Dan zal het enige poos kunnen duren voor een wekker met licht en zachte geluiden je uit je Doornroosje-achtige slaap krijgt.

Is de Philips wake up light ook voor kinderen?

Hoewel de gebruikelijke modellen van Philips wake up light niet per se voor kinderen bedoeld zijn, biedt Philips wel een wake up light aan die juist specifiek ontworpen is om kinderen makkelijk in slaap te laten vallen en rustig helpen ontwaken.

Wat de wake up light geschikter maakt voor kinderen, is dat hij ook te gebruiken is als leeslamp en geleverd wordt met speciale stickers waarmee je de lamp versieren kunt. Bovendien wordt je kind niet gewekt met muziek, maar met twee rustige pieptonen die aangeven dat de dag begonnen is. Zo kan je ook de jongsten onder ons rustig wakker helpen worden door middel van een kinderwekker met licht dat natuurlijk aanvoelt.

Kan ik mijn eigen voorkeuren instellen?

wakeup lightNatuurlijk blijft het altijd het geval dat wat voor de één werkt, niet per se hoeft te werken voor de ander. Een wekker met licht vindt niet iedereen een aangenaam idee. Daarom scheelt het dat je je eigen lichtinstellingen kan aanpassen en ook de muziek kan veranderen.

Verder is er nog een ruime keuze uit modellen. Zo kan je op zoek gaan naar een apparaat dat je toelaat een FM-radio af te spelen, je eigen muziek te draaien, of een extra piepsignaal in stellen. Er is zelfs een model dat je niet alleen een wekker met licht en geluid is, maar ook met geur!

Welk model is dan het meest geschikt voor mij?

De vraag welk model het meest geschikt is voor jou, kunnen we helaas niet voor je beantwoorden. Zoals we eerder vermeldden, is iedereen namelijk een andere slaper. Veel mensen hebben bijvoorbeeld elke vijf minuten een nieuwe wekker staan, terwijl anderen niet anders wakker kunnen worden dan wanneer er een schel, hard geluid de hele kamer vult.

Iedereen heeft andere voorkeuren en wensen, en het is dus belangrijk om vast te stellen wat voor soort slaper je bent én hoe je het beste wakker wordt bij het uitkiezen van het juiste model. Heb je meer tijd nodig om wakker te worden, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor modellen waarbij je de duur van de zonsopkomst langer kan maken.

Goedemorgen, goedenacht

Lijkt een wekker met natuurgeluiden en het licht van een zonsopgang je een heerlijke manier om de dag mee te beginnen? Dan is de Philips wake up light ideaal voor jou. Heb je niet per se behoefte aan een rustige wekker met licht dat langzaam feller wordt, maar wil je juist ontspannen in slaap komen? Ook dan zul je veel plezier beleven aan dit apparaat.

Rustig in slaap vallen kan net zo goed als ontspannen wakker worden met de Philips wake up light. Niet uitgeslapen wakker worden is een probleem van het verleden. Nog steeds twijfel? Dan kan je altijd nog een deskundige raadplegen naar jouw slaappatroon en wat goed voor jou zou kunnen werken.

Waar koop ik de Philips wake up light?

Ben je ervan overtuigd dat je de Philips wake up light wil aanschaffen, dan luidt de vraag natuurlijk nog waar je hem halen kunt. Deze vraag is gelukkig niet lastig te beantwoorden. Zoals je het wellicht al zou raden, vind je de meeste modellen van de Philips wake up light online.

Hoewel er sommige elektrospeciaalzaken zijn die wel een model in de winkel hebben staan, zal je online de grootste kans hebben om meerdere apparaten te vergelijken en een keuze te maken die goed bij jou past.

Let er hier altijd wel goed bij op dat je enkel webshops bezoekt die erkend zijn, over een betrouwbare klantenservice beschikken en garantie geven over de aankoop van je product. Bij twijfel kan je altijd Philips zelf raadplegen.

Wakker met een wijsje

Nu je weet waarom de Philips wake up light echt iets voor jou is, welk model het beste bij je past, en waar je het moet halen, staat je niks anders meer te doen dan je wekker morgen extra vroeg te zetten om er gelijk eentje te kopen. Of nog beter: slaap er niet nog een nachtje over en haal er nu meteen al eentje in huis.

Want uiteindelijk gaat het maar om één ding: dat jij net zo aangenaam wakker wordt als dat je in slaap valt. Maak de ochtend iets om naar uit te kijken, in plaats van naar iets waar je liever je ogen voor sluit. Dus stap met je beste beentje uit bed en koop de Philips wake up light die bij jou past, zodat je elke ochtend met de vogels mee gaat fluiten. En als dat geen wake up-call is, dan kunnen we in elk geval nog beloven dat de Philips wake up light dat wél zal zijn.

Bekijk alle Philips Wake up lights op bol.com

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie