Home » Ontspanning en slapen » Online Reiki cursus van Bas Akkerman Review

Online Reiki cursus van Bas Akkerman Review

Leestijd: 7 minuten

Wil je ontspannen en van je dagelijkse stress af, dan zijn daar op dit moment twee populaire alternatieve manieren voor. Yoga en reiki. Niet raar dus dat daar steeds meer online cursussen voor te vinden zijn. Een daarvan is de online cursus reiki van Bas Akkerman. In deze review bekijken we zijn cursus aanbod en bespreken we de inhoud van de verschillende reiki graden. Ben je geïnteresseerd in reiki, dan weet je na deze review of de cursus van Bas iets voor jou is.

Wat is reiki

Reiki betekent “Universele Levensenergie”. Dit is de energie die overal en altijd voorhanden is. Het geeft je de mogelijkheid op een effectieve en eenvoudige manier natuurlijk te genezen en je bewust te ontspannen. De Japanner Mikao Usui ontwikkelde dit systeem begin vorige eeuw is een methode die iedereen kan leren. Tijdens een reiki sessie geef je de universele levensenergie door aan jezelf of aan een ander, door middel van handoplegging. Door je handen steeds in een andere positie te leggen, begeleid je de energie naar de verschillende plekken in je lichaam. Als vanzelf gaat de energie naar die plekken die het nodig hebben. Waar bijvoorbeeld een tekort is, een blokkade zit of waar het balans weg is.

Niet alleen lichamelijk

De energie werkt niet alleen op je lichaam maar ook op je geest en op je emoties, omdat die vaak ‘vast zitten’ in je lichaam. Daardoor is reiki een goede methode om je te ontspannen, innerlijke rust te vinden en je gelukkiger te voelen. Het reiki systeem bestaat uit drie verschillende niveaus, ook wel graden genoemd. De eerste graad leer je de reiki energie kennen en via je handen door te geven. Tijdens de tweede graad leer je de reiki symbolen en op afstand te helen. Ook ga je werken met je emoties en de achterliggende gedachtes. De derde graad stelt je in staat om zelf reiki cursussen en inwijdingen te geven. Bij elke graad krijg je ook zelf een inwijding om je elke keer een stap meer in contact te brengen met de universele levensenergie.

Reiki symbolen

Tijdens de tweede graad leer je de reiki symbolen kennen en gebruiken. Met deze symbolen kun je meer dan alleen het lichaam helen. Ze werken ook op de emoties en mentale klachten. Het zijn krachtige hulpmiddelen om helende processen op gang te brengen. De belangrijksten zijn Hon Sha Ze Sho Nen, Cho Ku Rei, Se he ki, Raku en Dal Ko Myo.

Koop de Online Reiki cursus 1 en 2 samen met korting

Wanneer is deze Online Reiki cursus iets voor jou

Je hebt al wat meer gelezen over reiki en wilt er mee beginnen, maar de grote groepen of de prijs van een weekendcursus op locatie houden je tegen. Je wilt het liefst reiki leren op je eigen tempo en veilig in je eigen omgeving. Je bent overspannen en wilt aan de slag als jij er puf voor hebt, zonder afleidingen en drukke prikkels van buiten af. Heb je zelf lichamelijke klachten, ben je gestrest of overspannen, ook dan kan reiki je helpen weer in balans te komen en weer meer energie te ervaren.

Wie maakte deze cursus?

De schrijver van de online reiki cursus is Bas Akkerman. Hij is reiki docent sinds 2001 en heeft sinds die tijd aan meer dan duizend mensen een reiki cursus gegeven. Dat doet hij op cursusdagen in zijn school in Hoorn, maar ook via zijn online cursus. Hij is ook actief op het gebied van yoga en meditatie. In zijn esoterische winkel in Hoorn verkoopt hij onder andere edelstenen en leer je meer over andere vormen van energetische healing. In de loop van de jaren zijn meer dan 40 soorten reiki ontstaan, bij Bas leer je de kundalini vorm van reiki, wat betekent dat het gebaseerd is op het chakra systeem in je lichaam. Lees ook onze Kundalini Reiki cursus review.

Online reiki cursussen van Bas

online reiki cursus

Omdat reiki een systeem van graden is, moet je die allemaal doorlopen wil je uiteindelijk bij de derde graad aankomen. Daarom kun je bij Bas elke graad doorlopen. Hier leggen we je kort uit wat je bij elke graad krijgt aangeleerd, maar onthoud dat je bijvoorbeeld de tweede graad niet kunt doorlopen zonder eerst de eerste graad te hebben afgerond.

Reiki 1 Cursus

In deze cursus leer je contact te maken met de reiki energie, jezelf en anderen een reiki behandeling geven en welke hand posities daar bij komen kijken. Je leert hoe een behandeling in elkaar zit en hoe je een chakra behandeling geeft. Daarnaast krijg je informatie over reiki en hoe je het toepast in het dagelijks leven. Je krijgt oefeningen en meditaties om zelf te doen en de inwijding in de eerste graad, wanneer jij je daar klaar voor voelt.

Reiki 2 Cursus

Tijdens de tweede graad leer je hoe je reiki op afstand kunt geven en hoe je de reiki symbolen kunt toepassen in je behandelingen en het dagelijks leven. Ook verdiep je de connectie met de reiki energie, waardoor je dieper kunt werken op blokkades en emoties. In 13 lessen leer je nieuwe technieken en vaardigheden waarmee je je je reiki versterkt. Hierdoor kun je mensen begeleiden tijdens belangrijke levensgebeurtenissen of het verwerken van ervaringen uit het verleden. Ook in deze graad krijg je online oefeningen en luistermeditaties. En natuurlijk de inwijding in de tweede graad. Als bonus krijg je ook nog eens toegang tot alle reiki 1 cursus lessen.

Reiki Master Opleiding

In deze graad krijg je het reiki master symbool en leer je hoe je die kunt gebruiken. Je ontwikkelt jezelf verder op persoonlijk en spiritueel vlak. Ook leer je zelf reiki inwijdingen en cursussen te geven. Je krijgt hulp in het opzetten van je eigen reiki cursussen en zelf de lessen te schrijven. Hiervoor krijg je tientallen oefeningen en opdrachten, vragen en instructies. Deze cursus kun je in 6 weken afronden met een inzet van 7 uur per week. Ook in deze graad krijg je weer online oefeningen, meditaties en een inwijding tot reiki meester. Je krijgt ook herhaling van reiki 1 en 2 en een officieel certificaat.

Cursusoverzicht Online Reiki cursus

reiki cursus

Bas biedt zijn reiki cursussen op de volgende manier aan.

  • Reiki 1 Cursus voor 139 euro
  • Reiki 2 Cursus voor 149 euro
  • Reiki 1 en 2 als aanbieding voor 230 euro
  • Reiki Master Opleiding voor 399 euro
  • Reiki Compleet, de 3 graden samen voor 599 euro

Maar krijg je ook waar voor je geld?

Besluit je een van de reiki graden te gaan volgen dan krijg je na je inschrijving en online betaling een e-mail met de bevestiging van deelname. De online cursus reiki is volledig online, dus je krijgt inloggegevens voor de cursus pagina, waar je de cursussen kunt vinden. Per cursus krijg je toegang tot alle lessen, instructies en oefeningen. Je kunt niets downloaden, maar is wel printbaar en alles blijft online voor je hele leven beschikbaar. Je kunt dus meteen beginnen en de cursus op je eigen tempo afronden.

Ook vind je er de mogelijkheid een afspraak te maken voor de online inwijding. Bas belooft je dat zijn lessen en tips veel beter zijn dan die je krijgt tijdens weekendcursussen. Nou hebben wij nooit een weekendcursus gevolgd, maar kunnen ons voorstellen dat, doordat je meer tijd en rust hebt om de lessen op je eigen moment te volgen, je ook een zekere verdieping krijgt, die je tijdens een weekend, waarin alles in twee dagen wordt uitgelegd, niet zult ervaren. Daar tegenover staat wel je eigen inzet. Je moet zelf aan de slag en tijd maken voor deze cursus.

Wat andere cursisten vinden

Op de website maar ook op Facebook vonden we veel opmerkingen over de online cursus reiki van Bas Akkerman. En bijna allemaal positief. Het lesmateriaal is duidelijk en goed geschreven. Bas heeft een luchtige humor en is erg down-to-earth in zijn stijl. Hij maakt van reiki veel minder zweverig dan het lijkt. Door het grote aantal volgers blijkt wel het enthousiasme voor zijn cursussen. Ook andere reviews geven blijk van zijn grote inhoudelijke kennis en toewijding. Bas is makkelijk bereikbaar en staat voor je klaar als je vragen hebt.

Onze mening over de Online Reiki cursus

Kundalini Reiki

Allereerst valt ons de prijs op. Vergeleken met weekendcursussen, waar een locatie gehuurd moet worden en je vaak ook overnacht, is deze cursus goedkoop. Maar ondanks de kleine prijs is wat je krijgt van goede kwaliteit. Bas weet waar hij het over heeft, geeft je veel informatie, oefeningen en technieken. Het lesmateriaal ziet er mooi uit en door middel van foto’s legt hij heel goed de handposities uit. En je mag het lesmateriaal ook nog eens houden. Je kunt dus altijd weer even teruglezen en opfrissen, mocht je even een tijdje niet met reiki bezig zijn geweest.

Op herhaling

Dat je altijd opnieuw toegang hebt tot het lesmateriaal is al een groot voordeel. Maar doordat je er altijd bij kunt, blijf je ook actief bezig met reiki. Bij een weekendcursus blijft het vaak bij die paar dagen en is het moeilijk elke dag met reiki bezig te blijven. Doordat je op eigen tempo aan de slag kunt met deze online cursus, is de kans groter dat je reiki ook echt in je leven integreert.

Stap voor stap

Dit komt door de opzet van de cursus. Niet alleen kun je de tweede graad alleen doen als je ook de eerste hebt gedaan, maar ook binnen de cursus legt Bas je alles stap voor stap duidelijk uit. Je wordt begeleid in het proces met Mp3 bestanden van meditaties en oefeningen. De manier waarop deze zijn opgenomen is ontspannend en Bas is duidelijk verstaanbaar. Je blijft er naar terugpakken, zeker omdat het zulke fijne oefeningen zijn om zelf rustig te worden, maar ook om de techniek goed onder de knie te krijgen.

Verrassende bonussen

Bij elke graad krijg je ook nog een verrassing. Als bonus krijg je het e-boek Reiki Oefeningen, waarin nog eens extra oefeningen en meditaties staan, naast tips en nieuwe technieken. Bij de tweede en derde graad krijg je de cursussen van de voorgaande graden er gratis bij. Dit is handig als je die bijvoorbeeld tijdens een weekend of bij een andere reiki meester hebt gedaan. Zo heb je alle lessen toch compleet, zonder dat je die weer opnieuw hoeft te doen. En Bas is op elk gewenst moment bereikbaar via e-mail voor vragen tijdens de cursus.

Heel compleet

Wat ons betreft, is deze online reiki cursus een van de meest complete cursussen op dit gebied die we zijn tegen gekomen. Bas heeft veel ervaring en kennis in huis, die hij graag aan jou doorgeeft. Voor een online cursus lijkt de prijs hoog, maar de hoeveelheid informatie en lessen die je krijgt, is groot. Denk je er aan om je meer te verdiepen in reiki, dan raden we je absoluut deze cursus aan. Wil je je meer ontspannen voelen en op een natuurlijke manier van lichamelijke klachten afkomen, dan gaan de technieken die je tijdens de eerste graad leert je zeker helpen.

Via onderstaande knop kun je de Reiki 1 en 2 cursus samen bestellen met korting. De normale prijs is 288 euro, via deze aanbieding betaal je 230 euro, je bespaart dan dus 58 euro.

Koop de Online Reiki cursus 1 en 2 samen met korting

 

Onze beoordeling

Online Reiki cursus

€ 230,-
10

Kwalitieit

10.0/10

Prijs

10.0/10

Voordelen

  • Goede prijs
  • Veel informatie, oefeningen en technieken
  • Altijd toegang tot het lesmateriaal
  • Extra bonussen

Nadelen

  • We hebben geen nadelen kunnen vinden

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie