Home » Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling » Online minimalisme cursus Happy with Yoga – review

Online minimalisme cursus Happy with Yoga – review

Leestijd: 7 minuten

Versimpelen, ontspullen, onze opruimwoede begon met Marie Kondo, maar ook de online yoga site Happy with Yoga springt in om deze stroming met hun cursus minimaliseren. Ze schreven een online cursus die je helpt je leven op te ruimen en meer ruimte en tijd te creëren voor die dingen in je leven die je plezier geven. Laten we eens kijken of ze hun beloftes na kunnen komen, wil je de minimalisme cursus van Happy with Yoga aanschaffen, lees dan verder om te ontdekken of het ook echt wat voor jou is.

Wat is minimalisme?

Ondanks dat we dat vaak denken gaat minimalisme niet om het wegdoen van alle je spullen waardoor je huis leeg en kaal wordt. Minimalisme is een manier van leven waarbij je onderzoekt wat bijdraagt aan je geluk en wat niet. In de loop van ons leven omringen we ons met zo veel spullen dat ze langzaamaan onze tijdsbesteding gaan bepalen. Ze moeten onderhouden worden, schoongehouden en misschien wel gerepareerd. Het gevolg is dat wij niet meer de spullen bezitten maar dat ze ons gaan bezitten, door onze tijd en energie te stelen, hun aanwezigheid voor stress en extra prikkels zorgt. Dit geldt niet alleen voor spullen, maar ook voor afspraken, werk en andere verplichtingen.

Opgeruimd huis

Minimalisme gaat over het gevoel wat het je geeft als je een groot deel van de, vaak onnodige dingen, wegdoet. Het resultaat? Meer tijd en energie om te doen wat je wel plezier, geluk en flow geeft. Een opgeruimd huis en een opgeruimde agenda geeft je uiteindelijk ook een opgeruimd hoofd. En door een minimalistische levensstijl heb je ook weer meer tijd voor je persoonlijke ontwikkeling. De online cursus minimalisme van Happy with Yoga zegt je hierbij te helpen.

Is de cursus minimalisme wat voor jou?

Deze online cursus is voor mensen die meer tijd, ruimte en vrijheid willen. Voor mensen met een vol en druk leven die eigenlijk meer tijd voor ontspanning en zelfontwikkeling willen hebben, in plaats van maar blijven rennen en vliegen. Wil je je leven en je huis opruimen en ben je op zoek naar meer betekenis in je leven dan alleen maar het verzamelen van spullen dan is deze cursus precies wat je zoekt. Heb je weinig tijd en lijkt je agenda te vol voor een beetje ‘me-time, dan leer je in deze cursus hoe je van een overvolle agenda naar een opgeruimde agenda gaat.

Over Happy with Yoga

sven poldervaart
Sven Poldervaart

De cursus minimaliseren is geschreven door Rolf van Baalen, eigenaar van de online yogaschool Happy with Yoga en een van zijn medewerkers en docenten van Happy with Yoga Sven Poldervaart. Happy with Yoga heeft een aantal online yoga cursussen, die ze via hun website aanbieden. Voor ons is Happy with Yoga geen onbekende, we schreven al reviews over verschillende cursussen. De afgelopen jaren is Happy with Yoga uitgegroeid tot één van de belangrijkste online platformen voor yoga in Nederland.

Transparant

Rolf en zijn vrouw Melanie zijn zeer transparant over hun eigen ontwikkeling en over hun bedrijf. Op hun website vind je dan ook veel informatie, wat het bedrijf zeer betrouwbaar maakt. Met de aankoop van een van hun cursussen weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Maar dat gaat over hun yogacursussen, geldt hetzelfde voor hun minimalisme cursus? In deze review zoeken we het voor je uit.

De cursus minimalisme

Op de website geeft Sven je een korte en bondige uitleg over waar de cursus over gaat. Je krijgt simpele en praktische oefeningen waarmee je makkelijk meer tijd, ruimte en vrijheid creëert. De cursus bestaat uit vier modules die je verder helpen dan alleen simpelweg ontspullen. Ook worden andere manieren besproken zoals consuminderen en versimpelen, bewuster en aandachtiger leven, maar ook stressreductie en tijdsmanagement. De filosofie van minimalisme wordt dan ook verder getrokken dan alleen spullen, om zo ook op andere vlakken meer ruimte te maken voor de dingen die je belangrijk vindt. Je leert onder andere:

  • Te beoordelen wat bijdraagt aan je geluk
  • Te consuminderen en alleen dingen te kopen die nodig hebt
  • Je leven te versimpelen door je geluk]uit kleine dingen te halen
  • Hoe spullen je onbewust stress bezorgen
  • Minimalisme toe te passen zonder dat je je huis veranderd in een kale en kille omgeving

Wat Happy with Yoga beloofd

Als je deze cursus volgt, belooft Sven, dan creëer in maar zeven weken meer tijd, ruimte en vrijheid voor je dromen en doelen. Je krijgt een opgeruimd huis dat je blij maakt en dat ingericht is met wat je een gezonder en gelukkiger leven geeft. Hierdoor zul je minder stress en overprikkeling hebben, meer geld besparen en je helderheid hebben over wat je echt belangrijk vindt in het leven. De cursus bevrijdt je uit de ‘rat-race’ van meer het spullen willen hebben en leert je je leven te versimpelen en te genieten van de kleine dingen.

Maar krijg je dat ook?

Na aankoop van de cursus krijg je via een e-mail toegang tot een online cursusruimte, waar in het dashboard je nieuwe cursus klaarstaat. Je kunt dus direct met je cursus beginnen. De cursus duurt in principe 7 weken en zit als volgt in elkaar:

De introductie is het eerste deel van de cursus en begint met een welkomstwoordje van Sven, een instructievideo en een langere introductie video. Ook krijg je de cursushandleiding die je als pdf kunt downloaden.

Module een: Ontspullen. Hierin leer je over het wegdoen van overbodige spullen en dingen waar je niks meer mee doet. Deze module bestaat uit vier verschillende onderdelen: de introductie, het werkboek ontspullen, de video Spullen als identiteit en de video Mijn kern intentie.

Module twee: Consuminderen. Deze module draait om het idee dat je minder koopt zodat je huis en je hoofd opgeruimd zijn en je geld bespaart. Ook deze module heeft vier onderdelen: een introductie, het werkboek Consuminderen, een uitgavenlijst en een mindfulness meditatie in mp3 formaat.

Module drie: Versimpelen. Hierin leer je hoe je ruimte maakt in je agenda, bepaalde prikkels kunt ontwijken en stress kunt vermijden. De vier onderdelen van deze module zijn: een introductie, het werkboek Versimpelen, de video Prikkels en bewust leven en een tijdsbestedingsgrafiek.

Module vier: Bewustwording. Deze module bestaat uit zeven lessen: de introductie, het werkboek Bewustwording, de video Minimalisme en focus, de video Het Minimalisme Manifest, een video waarmee je reflecteert over de cursus, een mindfulness meditatie in mp3 formaat en het je eigen Minimalisme Manifest.

Eigen inzet

Zoals met elke online cursus is ook de minimaliseren cursus van Happy with Yoga een cursus die je zelf moet doen. Het is een cursus voor zeven weken, maar je kunt die natuurlijk ook op je eigen tempo doen. Toch zijn die zeven weken niet zomaar zo bedacht: ga je sneller dan heb je kans dat je door de cursus vliegt, zonder er echt iets verdiepend uit te halen. Ga je langzamer kun je de interesse verliezen en de cursus op je digitale boekenplank laten verstoffen. Het is dan ook belangrijk vooraf te bedenken of je de tijd en moeite wilt nemen om echt te gaan minimaliseren in je leven. Zo niet, dan kun je beter een boek van bijvoorbeeld Marie Kondo kopen.

Bonussen bij de cursus minimalisme

Naast al die modules krijg je bij de aanschaf van de cursus minimalisme ook nog een aantal extra’s.

  • Toegang tot een Facebook community
  • Begeleiding van professionele docenten
  • De bonusmodule Minimaliseren met een gezin en kinderen, bestaande uit een werkboek en video
  • Een exclusief interview van Rolf & Sven over minimalisme, waarin zij bespreken hoe hun leven er uitziet nu ze minimalistisch leven
  • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Koop de online cursus minimalisme nu met 75% korting

Wat andere cursisten zeggen over de cursus minimalisme

Voor veel cursisten was deze cursus een echte spiegel. Ze ontdekten dat ze veel gelukkiger werden van ervaringen met dierbaren dan de aanschaf van dure spullen. De nummer een winst van iedereen de een review heeft achtergelaten is dan ook dat de cursus minimaliseren heeft bijgedragen aan een gelukkiger leven. Ze ervaren meer rust, kozen voor een gezondere leefstijl en kregen meer tijd om te doen wat hen echt gelukkig maakt. Natuurlijk is bij velen nu het huis opgeruimd is en besparen ze veel geld. Er is weer tijd voor oude hobby’s en men gaat veel bewuster om met hun tijd en energie.

Onze mening over de cursus minimalisme

Op dit moment koop je de online cursus minimalisme voor 87 euro. Voor dit bedrag krijg je een behoorlijk uitgebreid pakket aan modules, met een logische opbouw en waarbij module logisch volgt op de volgende. Hierdoor is de cursus heel makkelijk te volgen. Het pakket ziet er mooi uit, de video’s zijn van professionele kwaliteit en de audio’s duidelijk opgenomen.

Officiële prijs

Happy with Yoga heeft op dit moment een mooie aanbieding voor dit pakket, je betaalt 87 euro in plaats van de door hun eigenlijk berekende 366 euro. Ze berekenen dit door alle prijzen, ook van de bonussen bij elkaar op te tellen. 87 euro voor dit online pakket vinden we een redelijke prijs, al is het voor een online cursus die je zelf moet volgen, zonder direct contact met de docenten wat aan de hoge kant. De werkelijke prijs van 366 lijkt ons uit de lucht gegrepen en echt te hoog voor wat je krijgt. Het is leuk om anderen te leren ontspullen, maar moet je daar zelf rijk van worden?

De vier peilers van minimaliseren

Minimalistisch leven is gebaseerd op vier peilers namelijk ontspullen, versimpelen, consuminderen en bewuster leven. De minimaliseren cursus van Happy with Yoga volgt dan ook netjes deze vier peilers en de principes en filosofieën van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus. Dat maakt deze cursus makkelijk toepasbaar op alles wat je ongelukkig maakt en wat je stress bezorgt: je huis, je agenda, je relaties.

Me-time

Deze stapsgewijze aanpak garandeert je dat je automatisch meer tijd en ruimte maakt voor de dingen die de kwaliteit van je leven verbeteren. Je leert je hele leven op te ruimen en krijgt meer me-time, tijd voor oude hobby’s, tijd met vrienden en het gevoel in flow te zijn.

Perfecte extra’s bij de cursus minimalisme

De cursus bestaat uit verschillende onderdelen die je meer diepgang geven. Door de verschillende manieren van lesgeven, door video’s, audio en werkboeken, komt de lesstof beter bij je binnen en is het makkelijker om het geleerde in je leven te integreren. De meditaties voor mindfulness en helderheid zijn een mooie aanvulling, die je de rest van je leven zo nu en dan best eens kunt herhalen. De vier werkboeken blijven nuttige naslagwerken voor na de cursus en het is zelfs mogelijk de cursus er na een tijdje nog eens bij te pakken om te zien waar je staat.

Bonusmodule voor gezinnen

Wat wij echt een hele goede bonus vinden is de module voor minimaliseren met kinderen, want zeg nou zelf, met kinderen ontspullen is een grote uitdaging. In deze module vind je veel informatie over het opvoeden van kinderen met het thema ontspullen. Hoe leg je ze uit wat ontspullen is, waarom het zo belangrijk is en wat je met je teveel aan speelgoed kunt doen. Eigenlijk is deze module net zo leerzaam voor ouders als voor de kids.

Gun jezelf rust

Wil je een rustiger en gelukkiger leven, waarin je meer tijd en ruimte hebt voor de leuke dingen? Wil je een opgeruimd leven waarin je meer tijd hebt voor dierbaren en hobby’s, terwijl je ook nog eens een hoop geld bespaard? Meld je dan aan voor de cursus minimaliseren van Happy with Yoga en geniet binnen 7 weken van de rust en ontspanning van een opgeruimd leven, zowel op sociaal vlak als in je carrière.

Koop de online cursus minimalisme nu met 75% korting

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie