Home » Bewegen & Fitness » Pre-workouts » Muscle Booster – review

Muscle Booster – review

Leestijd: 7 minuten

Als krachtsporter ken je het waarschijnlijk wel: de periodes van cutten en bulken die je moet afwisselen. Maar wat als je nu je plafond hebt bereikt. Je verliest geen grammetje vet, groeit niet in spiermassa of mist energie voor de trainingen? Dan zou een capsule die al deze dingen in een keer oplost natuurlijk geweldig zijn. Ik vertel of Muscle Booster dat kan.

Een capsule voor alles

En dat is precies wat Muscle Booster zegt te doen. Door de speciale formule aan natuurlijke ingrediënten zorgt dit supplement voor een optimale doorbloeding, zodat je spieren meer energie krijgen tijdens de training, maar ook na de training sneller herstellen. Het zorgt ook voor een verhoogd metabolisme, waardoor je sneller vet verbrandt. Maar maakt Muscle Booster dit ook allemaal waar? Lees verder, we vertellen het je in deze review.

Wie moet Muscle Booster pillen kopen?

Muscle Booster is geschikt voor de beginner en de gevorderde sporter. Naast dat het bodybuilders aanspreekt, is het ook bruikbaar voor beroepsatleten en krachttrainers. Doe je aan een conditionele sporten als zwemmen, hardlopen, wielrennen, skaten of een vechtsport, dan heb je waarschijnlijk ook baat bij Muscle Booster.

Wie produceert Muscle Booster?

muscle boosterDe capsules worden geproduceerd in Nederland, door een bedrijf dat Jobacom Pharma B.V. heeft. Dit bedrijf is een onderdeel van de Klemans Groep B.V dat gevestigd is in Medemblik. Jobacom Pharma B.V. brengt natuurlijke voedingssupplementen op de markt, met name voor het 40+ segment, met onder andere erotische producten voor man en vrouw, afslankproducten en gezondheidsproducten.

We schreven al eerder een review over hun Obesigard capsules. Jobacom Pharma B.V begon in 2001 als een internet bedrijf, onder de paraplu van Klemans Groep B.V bevinden zich meer producenten van natuurlijke voedingssupplementen, zoals ook Morningstar Pharma, van wie we een detox hebben uitgeprobeerd.

Toch blijft het onduidelijk wie deze bedrijven is begonnen en wat hun visies zijn. Van de Klemans Groep staat er dat het een breed assortiment heeft en is gespecialiseerd in de productie en verkoop van hoogwaardige producten. Ook staat alle informatie netjes op de verkooppagina’s.

Wat er wordt beloofd

Jobacom vertelt dat je met Muscle Booster op een natuurlijke manier je spiermassa opbouwt en daarnaast ook nog eens vet verbrandt. Het geeft je meer kracht, meer uithoudingsvermogen tijdens de trainingen en het zorgt ook voor meer spiergroei en vetverbranding. Ook het herstel na een pittige training verloopt met Muscle Booster een stuk sneller.

Wat gebeurt er in je lichaam?

De ingrediënten in Muscle Booster zorgen voor een flush, het pompt je aderen vol bloed, zodat je spieren snel voldoende zuurstof krijgen tijdens de training. Dit verhoogt het uithoudingsvermogen, waardoor je langer kunt trainen, maar ook vertraagt het de verzuring, zodat je langer door kunt gaan. Minder verzuring, is ook nog eens een sneller herstel achteraf. Door de verhoging van je metabolisme verbrand je sneller voedingsstoffen en dus ook vetten. Daarnaast raak je ook vet kwijt, doordat je langer door kunt gaan en krachtiger kunt trainen.

ingrediënten

Ingrediënten Muscle Booster

Muscle Booster is een natuurlijk supplement. Dat betekent dat alle ingrediënten uit de natuur komen. Nou zitten er niet alleen kruiden in de capsules, maar ook andere stoffen, die niet zomaar in de natuur voorkomen, maar wel een natuurlijke achtergrond hebben. Laten we ze eens bekijken.

L-Arginine

Deze stof kom je ook tegen in pre-workouts zoals C4 van Cellucor. L-Arginine is een essentiële aminozuur, die het lichaam niet zelf kan aanmaken en je dus via je voeding binnen moet krijgen. Aminozuren worden gebruikt als bouwstof voor onder andere je spieren. L-Arginine is een stimulerende aminozuur, die de bloedvaten verwijdt waardoor zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de cellen kunnen komen. Het maakt spieropbouw mogelijk terwijl je ook vet verliest.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba komt uit China, wordt gemaakt van de bladeren van de ginkgo-boom en al eeuwen gebruikt tegen spierpijn. Het bevordert de bloedcirculatie en versterkt het bloed. Je spieren en organen zijn goed doorbloed waardoor ze beter herstellen van de inspanning, zonder dat je last hebt van verzuring.

Maca Dry Extract

Maca groeit in de Peruaanse Andes op extreme hoogtes, zo tussen de 3.000 en 5.000 meter. De Maca wortel zit boordevol mineralen, vezels, koolhydraten, eiwitten en vetzuren. Deze wortel wordt door de traditionele volken in Peru al eeuwen gebruikt om hun uithoudingsvermogen te vergroten en de zuurstofopname van het bloed te verbeteren.

Guarana Extract

Als er een stofje Guarana typeert dan is het cafeïne. En cafeïne stimuleert je zenuwstelsel, hart en spieren. De plant komt uit de Amazone en vind je in als ingrediënt in veel energie drankjes. Het wordt al jaren gebruikt bij vetverlies, verhoging van het uithoudingsvermogen en alertheid tijdens het trainen.

Vitamine B3

Vitamine B3 is een van de meest belangrijkste vitamine voor de mens, omdat het een cruciale functie heeft in onze stofwisseling en de aanmaak van vetzuren. Niacine is een van de twee vormen waarin B3 voorkomt en zorgt voor de zogenaamde flush. Het verwijdert de bloedvaten zodat er meer bloed naar je spieren en organen gaat. Dit resulteert in meer uithoudingsvermogen.

Zinc Monomethione

Zink is een belangrijk stofje voor een gezonde hormoonhuishouding. Voor mannen ondersteund het de natuurlijke productie van testosteron, wat een bevorderende invloed op de spiergroei heeft. Een goed testosteron niveau is belangrijk bij extreme krachtsporten en duursporten, maar helpt je ook bij herstel, vetverlies en kracht.

L-Taurine

Deze stof werkt vooral op je hart, bloedvaten en zenuwstelsel. Het houd de hoeveelheid mineralen in de cellen in balans, wat de werking van de spieren ten goede komt. Je krijgt hierdoor meer kracht en energie. Ook werkt L-Taurine als een antioxidant, zodat de schade van vrije radicalen snel weer herteld kan worden. Niet voor niets dat je dit stofje ook in in de 5150 pre-workout van Rich Piana vindt bijvoorbeeld.

Kola Nut Extract

Ook deze noot zit vol met cafeïne. De Kola boom groet in west Afrika en produceert een stervormige vrucht zo groot als een kastanje die al eeuwen wordt gebruikt als verkwikkend middeltje door er op te kauwen.Dit extract geeft je een boost aan energie voor lichaam en geest, zodat je net iets langer door kunt trainen dan normaal.

Muira Puama extract

In de lijst op de website wordt dit stofje niet besproken, waarschijnlijk omdat het controversieel is. Het bevat namelijk steroïden en wordt dan ook de viagra van de Amazone genoemd, want daar komt dit plantje voor. Maar dat betekent ook dat het een bouwstof is voor testosteron, wat weer goed is voor spiergroei. Het verhoogt je mentale en lichamelijke prestaties tijdens het sporten en zou je beschermen tegen het ‘overtrainingsyndrome’.

Gebruiksaanwijzing Muscle Booster

muscle boosterIn een potje Muscle Booster zitten 60 tabletten, wat bij een conditietraining voldoende is voor een maand. Muscle Booster slik je dan 1 of 2 keer per dag voordat je gaat trainen. Voor zwaardere trainingsprogramma’s zoals krachttraining en bodybuilding neem je Muscle Booster drie maal per dag met voldoende water in.

Wat andere kopers zeggen over Muscle Booster

Op onze zoektocht naar de meningen van andere gebruikers kwamen we op het internet niet ver. We vonden vooral reviews op de verkoopsite van Muscle Booster, maar of die betrouwbaar zijn dat is de vraag. Met een korte zoekopdracht naar de ‘bekende personal trainer Emilio Van der Vaart’ vonden we geen enkel bewijs van zijn bestaan. Dat is best raar als je al meerder jaren werkt als personal trainer. Ook van de genoemde Wilfred Atsma en Robert Visser was niet veel te vinden. En op bol.com vonden we maar een review en die was negatief. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het een slecht product is, maar het zet wel wat vraagtekens, ook bij de vermeende testgegevens die op de website staan, maar daarover hieronder meer.

Onze mening over Muscle Booster

Een pot Muscle Booster koop je op dit moment voor 29,95, dat is 50 cent per capsule, wat je tussen de 1 euro en 1,50 per dag kost, afhankelijk wat je doel is. Muscle Booster is een natuurlijk supplement en is perfect te combineren met andere sport supplementen en pre-workouts. Dat neemt niet weg dat je wel goed moet opletten dat je niet teveel van de werkzame stoffen inneemt. Dagelijks een te grote hoeveelheid aan cafeïne bijvoorbeeld kan slecht voor je hart zijn.

Energie

Doordat de meeste ingrediënten in Muscle Booster zorgen voor een hogere energie, langer uithoudingsvermogen en een flush, een betere doorbloeding van de spieren is het vooral een supplement om gemotiveerd en hard mee te trainen. Met de ingrediënten in Muscle Booster haal je meer uit je training en heb je een beter herstel.

Wel of geen spiergroei

Muscle Booster 3 pottenDe samenstelling van Muscle Booster lijkt eigenlijk meer op die van een pre-workout, waardoor spieropbouw en vetverlies meer het gevolg zijn van langer en krachtiger kunnen trainen dan de ingrediënten op zich. Ook de keuze van vitamine B3 in plaats van B6 geeft ons het idee dat Muscle Booster je een betere bloeddoorstroming geeft om zo meer energie en meer zuurstof naar de spieren te brengen.

Training

Dat betekent dat je dus wel degelijk van de stoel moet komen en moet gaan sporten. Je maakt je spieren vooral groter en krachtiger door krachtoefeningen. Hoe dat werkt, lees je hier. Het is dus belangrijk naast het gebruik van Muscle Booster om ook een goed trainingsschema te hebben, gezond te eten en voldoende rust te pakken tussen de sportsessies in.

Zuivere test?

Zoals we hierboven al besproken hebben, staat er op de website de uitkomst van een test, waar bij 70% van de deelnemende personen de kracht met meer dan 20% toenam, bij 80% van de deelnemende personen nam het gewicht in spiermassa met 10% toenam en bij 90% van de deelnemers het vetpercentage afnam. Waar, wanneer en met hoeveel testpersonen dit onderzoek is gedaan staat er niet bij. Of Muscle Booster ook jouw muscles boost dat is dan ook de vraag.

Muscle Booster pillen kopen

Aan de ingrediënten zal het niet liggen, op zich zijn dat stuk voor stuk stoffen die je in andere sportsupplementen en pre-workouts vindt en die hun werking hebben bewezen. Net als met pre-workouts is het alleen altijd de vraag of het supplement ook voor jou werkt. Dat is een persoonlijke mening, die afhangt van je lichaamsbouw en je doelen. Met dit natuurlijke supplement kun je niet fout gaan. Test het een maandje uit en je weet of je met Muscle Booster weer een stap dichter bij dat gespierde droomlichaam bent.

Klik hier om Muscle booster te bestellen

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie