Home » Supplementen & Pre-workouts » Monster Energy Ultra- Review

Monster Energy Ultra- Review

Leestijd: 6 minuten

Energiedrankjes zijn al jaren de go-to oplossing als je een flinke prestatie moet leveren en snel een dosis energie nodig hebt. De laatste jaren is ook Monster Energy Ultra zich steeds meer op de sporter gaan richten, met name met de suikervrije varianten. Maar geeft dit energiedrankje wel die flinke shot cafeïne en wat zijn eigenlijk de andere ingrediënten? We geven je al deze informatie en meer, zodat jij zeker weet of Monster Energy Ultra de energiedrank is die je workout de juiste boost geeft.

Wat is een pre-workout?

Na een drukke dag wil je nog even flink aan de slag in de sportschool, maar het ontbreekt je aan energie. Dan zorgt de extra boost die een pre-workout je geeft voor meer energie en kracht. Een pre-workout is een supplement die je energie geeft en je herstel bevorderd en je meestal in poedervorm koopt, waarmee je zelf een shake maakt. Ze bevatten een combinatie van verschillende ingrediënten die je kracht verbeteren, zoals vitamines, cafeïne en creatine.

Het effect van cafeïne

Cafeïne geeft je niet per se meer energie, maar heeft wel een oppeppend effect zodat het moment van vermoeidheid tijdens de training opgeschoven wordt. Je bent dus in staat om meer te bereiken tijdens je training, waardoor je gemakkelijker je spierkracht en het uithoudingsvermogen verbetert. Daarnaast verwijdt cafeïne de bloedvaten, zodat er meer bloed naar je spieren kan gaan en vergroot het je focus. Ook energiedrankjes kun je tot een pre-workout rekenen en bevatten over het algemeen veel cafeïne. In deze review bekijken we de energiedranken van Monster Energy.

Voor wie zijn deze energiedrankjes

Monster Energy UltraMonster Energy Ultra richt zich op dit moment vooral op atleten, liefhebbers van extreme sporten en gamers. Wil je een tijdelijke en korte energie boost, dan zijn deze energiedrankjes misschien wel wat je nodig hebt. Werkt een gewone kop koffie niet meer en geeft een banaan je niet meer de juiste hoeveelheid energie, dan kan de extra shot cafeïne in Monster Energy Ultra je helpen toch aan je workout te beginnen. Zoek je een pre-workout met cafeïne in de juiste dosis, wil je meer gedaan krijgen in een kortere periode en meer focus tijdens je workout, lees dan vooral verder.

Wat er in Monster Energy Ultra zit

Monster Energy Ultra drankjes herken je aan het grote M-vormige logo en de felle kleuren en heb je misschien wel eens gedronken om wat langer wakker te blijven. Maar door de cafeïne is het ook een perfect sport en energiedrankje. In een blik van 500 ml zit 150 ml cafeïne en 55 gram suiker, wat kan oplopen tot 50 calorieën per 100 ml. De suikervrije variant daarentegen heeft maar 3 calorieën, waardoor die perfect in een sportdieet past. De blikken zijn er ook in 250 ml en te koop in de meeste supermarkten en verschillende online winkels zoals bol.com (affiliatie link). Er zijn op dit moment veel verschillende variaties in smaak te krijgen.

De smaken van Monster Energy Ultra

Monster Energy (met suiker) in de originele smaak Green Monster, LH44, Ginger Brew, Absolutely Zero, Assault, VR46. Monster Energy ultra zero sugar in de smaken Paradise, Red, Violet, Citron, White en Fiesta mango. Juiced Monster met de smaken Pacific punch, Mxdd punch, Mango Loco en Monarch. Expresso Monster met melk, met vanille smaak en 300 gram cafeïne.

Andere ingrediënten

Naast cafeïne zitten er in de energiedranken van Monster Energy ook nog toegevoegde vitamines B2, B3, B6 en B12. Daarnaast bevat het drankje ook taurine, L-carnitine en ginseng. Wat is het nut van deze ingrediënten eigenlijk?

 • De taurine in Monster Energy zorgt voor een betere doorbloeding, verhoogt de vetverbranding en verbetert het uithoudingsvermogen.
 • Ginseng geeft je meer energie, help je lichaam bij het herstellen van de spieren en verlaagt de kans op ontstekingen.
 • L-carnitine is een eiwitverbinding die zorgt voor een betere energie winning uit het verbranden van vetzuren.
 • Vitamines B zijn belangrijk bij het stimuleren van het metabolisme en het vrijmaken van energie in het lichaam.

Controversie

Monster Energy UltraOndanks dat onderzoek heeft aangetoond dat de juiste hoeveelheid cafeïne de resultaten van je workout kan verbeteren, zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het gebruik van deze energiedrankjes. Laten we eens kijken wat de voor- en nadelen van de drankjes van Monster Energy Ultra zijn.

Waarom wel

 • De ingrediënten van Monster Energy Ultra energiedrankjes helpen je het monster in je los te maken. Door de combinatie van cafeïne, vitamines en L-carnitine geef je jezelf een energie boost, waardoor je je workout langer kunt volhouden. Dit zorgt ervoor dat je je doelen sneller kunt bereiken.
 • De suikervrije variant geeft je energie maar zonder meer calorieën aan je dieet toe te voegen. Handig als je aan het cutten bent of sport om af te vallen.
 • Het verhoogt je alertheid, zodat je met meer focus aan je workout begint.
 • Het is goed te gebruiken als pre-workout maar ook tijdens de training en na de training om de groei van je spieren te stimuleren.

Waarom niet

 • Cafeïne heeft een verslavend effect. Als je het te vaak gebruikt dan raakt je lichaam er aan gewent en heb je elke keer een hogere dosis nodig, voor hetzelfde effect. De juiste dosis is door een verschil in gevoeligheid voor elk persoon anders.
 • Door dit effect kan je lichaam afhankelijk worden van de stimulerende middelen en krijg je ontwenningsverschijnselen krijgen, zoals hoofdpijn, uitdroging en spierkrampen.
 • Cafeïne in een te hoge dosis kan problemen tijdens en na de training veroorzaken, zoals misselijkheid en duizeligheid, maar ook uitdroging en zelfs hartkloppingen. Als je de pre-workout in de avond gebruikt kan het je slaap verstoren en daarmee ook het herstel van je spieren.
 • Ben je opzoek naar een natuurlijke pre-workout dan is Monster Energy Ultra niet voor jou, het bevat namelijk een aantal niet natuurlijke ingrediënten, zoals kleur en smaakstoffen. Ook de cafeïne is van synthetische afkomst.

Wat wij vinden van Monster Energy

Voor de schappelijke prijs van ongeveer € 1,50 per blikje heb je een goed pre-workout energiedrankje in handen, met een aantal extra toevoegingen zoals vitamines, taurine en ginseng. Met 150 gram cafeïne, zit je op ongeveer twee koppen koffie. Een mooie hoeveelheid voor vlak voor een workout en voor de meeste mensen niet een hoeveelheid die de slaap beïnvloed. Met de suikervrije versie kun je Monster Energy Ultra ook gebruiken als pre-workout tijdens het cutten.

Korte of lange boost

Monster Energy Ultra maakt gebruik van synthetische cafeïne, wat de duur van de energie boost korter maakt dan bij een verse kop echte koffie. Dit komt doordat de synthetische versie sneller opgenomen wordt in het bloed. Maar het wordt ook sneller afgebroken en kan dan een vroegtijdige dip veroorzaken. Wil je een energiedrankje dat je een langere tijd alert maakt, zoek er dan een met natuurlijke cafeïne.

Inname pre-workout

Door de snelle opname kun je Monster Energy Ultra ongeveer 30 minuten voor je workout innemen zodat je het meeste profijt van hebt tijdens het sporten. Je voelt het effect namelijk ook veel eerder dan die van natuurlijke cafeïne. Het effect is ook afhankelijk van de hoeveelheid koffie en thee je gedurende dag al hebt gedronken. Hoe meer koffie je drinkt, hoe meer je lichaam er aan gewend raakt en je steeds hogere dosis nodig hebt. Op hun eigen website geeft Monster Energy ook aan dat deze drankjes niet geschikt zijn voor kinderen, zwangere vrouwen en mensen die gevoelig zijn voor cafeïne.

Alleen als je het nodig hebt

Energiedrankjes zoals Monster Energy geven je een korte boost. Heb je voor een langere tijd energie nodig dan zijn er betere opties zoals koolhydraten en dergelijke. Dat is een van de redenen waarom wij adviseren dit soort drankjes alleen te gebruiken als je het echt nodig hebt. Denk daarbij ook na over waarom je de extra energie nodig hebt. Waarom voel je je futloos en moe? Heb je te veel getraind of slaap je slecht? Mis je voedingsstoffen in je dieet? Dan is het beter om daar de juiste aanpassingen te maken in plaats van het risico te lopen op gewenning en vervelende ontwenningsverschijnselen. Wil je Monster Energy Ultra eens proberen? Bestel jouw favoriete smaak dan hier.

Monste rEnergy Ultra red
Monster Energy Ultra Red
€ 17,50

Bestellen

Monster Energy Ultra paradise
Monster Energy Ultra Paradise
€ 17,50

Bestellen

Monster Energy Ultra
Monster Energy Ultra Red
€ 17,50

Bestellen

Monster Energy Ultra violet
Monster Energy Ultra Violet
€ 17,50

Bestellen

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie