Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » Miss Natural 40 dagen zonder suiker review

Miss Natural 40 dagen zonder suiker review

Leestijd: 6 minuten

Je voelt je futloos en moe, snakt naar zoetje hapjes en je weerstand is laag? Grote kans dat je aan suiker verslaafd bent. Wil je daar wat aan doen dan ben je vast 40 dagen zonder suiker van Miss Natural tegengekomen. Ze belooft je een suikervrij leven, vol energie en gezondheid. Maar maakt ze waar wat ze je belooft? In deze review pluizen we haar Natuurlijk! Suikervrij pakket voor je uit, zodat jij weet of het je geld waard is.

Suiker en gezondheid

suikervrijHet is ondertussen wel algemeen bekend dat teveel suiker in je dieet slecht voor je gezondheid is. Vooral de snelle suikers hebben negatieve effecten doordat ze snel worden verteerd. Daardoor maakt je lichaam veel insuline aan wat kan resulteren in diabetes II en insulineresistentie. Door de snelle opname van suiker heb je ook energie en bloedsuiker dips. Je voelt je snel weer moe en futloos en hebt snel weer trek in een zoetige snack. Dit is de rede waarom veel diëtisten suiker verslavend noemen. Daarnaast veroorzaakt te veel suiker nog andere lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, spijsverteringsklachten, een slechte weerstand en kans op eczeem.

En natuurlijk kom je aan van teveel suiker, omdat je lichaam dat opslaat in de vetcellen. Maar ook een verhoogde bloeddruk, een verzuurd lichaam en een verhoogde kans op kanker liggen op de loer. Het nadeel is dat suikers en zoetstoffen in bijna alle producten die je in de supermarkt koopt zitten. Hoe weet je nu wat je moet doen om je gezonder en fitter te voelen en daarbij ook nog eens wat overtollige kilo’s af te vallen? In deze review bekijken we of het Natuurlijk! Suikervrij pakket van Miss Natural je hierbij kan helpen.

Voor wie is de cursus

De cursus is geschreven voor diegene die zich energieker willen voelen, gezondheidsrisico’s willen verlagen en op een natuurlijke manier willen afvallen. Zie jij suiker als de boosdoener van je energietekort, wil je weer springend door het leven en zoek je manieren om suiker uit je dieet te schrappen, dan is dit product iets voor jou. De doelgroep van Miss Natural is vooral vrouwen, maar ook mannen hebben baat bij deze cursus.

Wie is Miss Natural

Eva van ZeelandDe dame achter de website en cursus is Eva van Zeeland. Eva heeft een achtergrond in de orthomoleculaire geneeskunde en is daarom 10 jaar geleden een platform begonnen, gericht op natuurlijk en biologisch eten. Ze promoot een gezondere manier van leven en wil graag heel Nederland van de suikerverslaving afhelpen. Ondertussen is haar webpagina niet alleen meer gericht op voeding, maar ook op lifestyle en spiritualiteit. Wij kennen haar onder andere ook van de 21 dagen groene smoothie challenge. Onderaan op haar pagina’s staan netjes de bedrijfs- en contactinformatie vermeld, wat ons verteld dat ze haar bedrijf serieus neemt en daar transparant over wil zijn. Dat geeft ons een gevoel van vertrouwen.

Wat krijg je als je de cursus besteld

40 dagen zonder suiker is een stappenplan dat bestaat uit 10 delen, waarmee je stapje voor stapje je voedingspatroon en gedrag verandert. Zomaar een ingrediënt wegschrappen kan slecht zijn voor je lichaam en je humeur. Gedragsverandering gaat niet van de ene op de andere dag, daarom geeft Eva je veel informatie en tips in de volgende 10 onderdelen:

 • Deel 1 – Een goede start, toegang tot de besloten Facebook pagina van Miss Natural.
 • Deel 2 – (On)Geraffineerde suikers.
 • Deel 3 – De verslavende werking van suiker.
 • Deel 4 – Misleidende marketing.
 • Deel 5 – Emotie eten.
 • Deel 6 – Vier belangrijke voedingsstoffen.
 • Deel 7 – Etiketten lezen.
 • Deel 8 – Het nut van voedingssupplementen.
 • Deel 9 – Zien eten, doet eten.
 • Deel 10 – Hoe behoud ik mijn suikervrije eetpatroon?

Het hele pakket is digitaal en komt met 40 dagen dagelijkse begeleiding per e-mail, waarin je motivatie, opdrachten, tips en recepten krijgt toegereikt. De cursusruimte blijft voor jou altijd toegankelijk, ook na de 40 dagen, zodat je elke keer weer kan terugvallen op de informatie die daar staat.

Bonussen

BONUS Natuurlijk SuikervrijOok Miss Natural geeft je bonussen bij haar pakket. De 40 dagen zonder suiker cursus komt met 3 bonussen.

 • Het e-boek Natuurlijk Suikervrij, waarin al het geleerde nog eens netjes op een rijtje vindt.
 • Het e-boek Travel Survival Guide, een reisgids met tips over suikervrij eten op vakantie en onderweg.
 • Het e-boek Suiker EHBO, de eerste hulp bij trek in suiker, vol tips en trucs.
 • Daarnaast krijg je nu tijdelijk toegang tot de Receptenbank van Miss Natural Lifestyle met wel 300 suikervrije recepten.

Krijg je wat Eva je belooft

Na bestelling krijg je direct toegang tot de cursusruimte, waar je op je gemak de onderdelen kan bekijken voordat je begint. De dag waarop voor jou de 40 dagen ingaan, bepaal je zelf en is dus niet meteen de dag van bestelling. Natuurlijk! Suikervrij is een online cursus met lessen die je per e-mail worden toegestuurd, dit geld voor de tips en trucs die je elke dag krijgt en de twee wekelijkse kennisgeving dat er een nieuw lesonderdeel voor je klaar staat. Zo heb je de nieuwe kennis overal tot je beschikking en volg je de cursus vanaf elke plek die jij maar wilt.

Verder krijg je nog wat extra’s zoals een suikervrij boodschappenlijst. De hele cursusomgeving en e-boeken zijn mooi vormgegeven, duidelijk geschreven en overzichtelijk ingedeeld. Je wordt bij de hand mee genomen in dit veranderingsproces. Of het uiteindelijk werkt voor jou is afhankelijk van je eigen motivatie. Omdat dit een online cursus is, ligt het resultaat in jouw eigen handen.

Wat zeggen anderen

Over het hele internet vind je vooral veel positieve ervaringen, zo ook op Eva haar eigen website. We zijn ook meerdere reviews tegengekomen en ontdekten dat dit programma al een aantal jaren loopt. Dat lukt je alleen als het ook een goede cursus is. De meeste cursisten vallen er een paar kilo mee af en voelen na twee weken al een positief verschil in hun energieniveau. Ondanks dat de eerste week vrij moeilijk is vanwege de veranderingen die je moet doorvoeren en eventuele ontwenningsverschijnselen, geeft de grote meerderheid aan de 40 dagen makkelijk vol te houden.

En dan ons oordeel

Natuurlijk Suikervrij 40 dagen zonder suikerVoor 42 euro krijg je heel veel informatie in huis en krijg je dagelijks motivatie en tips. 42 euro lijkt veel, maar het pakket is veel omvattend. Dat het een stappenplan is, lijkt ons de perfecte methode omdat het heel moeilijk is om in een keer je levensstijl om te gooien. En met de onderbouwing van het waarom van de aanpassingen die Miss Natural je geeft, vergroot ze de kans dat jij het ook echt gaat doen. De dagelijkse e-mail die je in de bus krijgt, motiveert je om verder te gaan. Dat je via e-mail elke dag de onderdelen krijgt, zorgt er ook voor dat je het niet versloft. Je blijft letterlijk bij de les. En met alle informatie en handvatten, kun je makkelijk na de 40 dagen op eigen initiatief verder met een suikervrij dieet.

Toch hebben wij wat minpuntjes gevonden. De website vonden we onduidelijk. Je leest er wat het voor je lichaam doet, maar niet precies wat je in de cursus 40 dagen zonder suiker krijgt. Dat ontdek je pas gedeeltelijk als je naar de bestelpagina gaat. De binnen 10 dagen niet goed geld terug garantie lijkt ons naast de vele nadere online aanbieders, die dat bij 20 of 30 dagen houden, summier. Zeker gezien dat de eerste week juist de moeilijkste is, zijn 10 dagen naar ons inzien kort.

Maar, wil je van je suikerverslaving af, gezonder en met meer energie door het leven gaan, dan is deze cursus zeker de moeite waard, want voor 42 euro zit je op de eerste rij bij de bekendste orthomoleculair geneeskundige van Nederland.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie