Home » Gezondheid » Manta sleep mask review

Manta sleep mask review

Leestijd: 5 minuten

Werk je in nachtdiensten, reis je veel of wil je een donkere slaapruimte zonder de aanschaf van dure rolluiken? Dan is de Manta Sleep Mask misschien wel iets voor jou. Maar is deze masker ook de beste slaapmasker van 2021? In deze review proberen we hem voor je uit, vertellen we je of de Manta Sleep Mask zijn beloftes nakomt en je daadwerkelijk een perfecte nachtrust geeft.

Koop het Manta Sleep Mask bij bol.com

Een verstoorde slaap

Wil je makkelijk in slaap vallen en uitgerust wakker worden, dan is absolute duisternis van groot belang. Licht en donker zijn belangrijke signalen waardoor je lichaam weet dat het tijd is om wakker te worden en te gaan slapen. Zodra het donker wordt, maakt je lichaam het hormoon melatonine aan, waardoor je slaperig wordt en makkelijk in slaap valt. Gedurende nacht zorgt dit hormoon voor een diepe en nachtrust zonder onderbrekingen. Als het lichter wordt, verlaagt automatisch het melatonine niveau, zodat je uitgerust wakker wordt. Veel mensen ervaren tegenwoordig een verstoord nachtritme. Dat heeft een aantal redenen.

Tegenwoordig leven we in een 24-uurs economie en werken we langer of op rare tijden. We kijken vaak tot diep in de nacht op een verlicht beeldscherm of naar de tv. Maar ook zijn onze slaapkamers niet meer donker genoeg om een goede slaap te vatten. Er is bijvoorbeeld elektronica die licht afgeeft, er staat een straatlamp vlak bij ons raam of we wonen in een buurt met veel reclameverlichting. Al dit licht verstoort de melatonine productie in ons lichaam, waardoor we moeilijk in slaap komen of een verstoord nachtritme hebben.

Wat is een goed slaapmasker

Daarom gebruiken veel mensen een slaapmasker. Het masker sluit je af van het licht om je heen en verhoogt de melatonine productie zo op een kunstmatige manier. Toch zijn veel slaapmaskers verre van ideaal. Ze verschuiven steeds als je je omdraait, drukken op je ogen en zijn gemaakt van irriterende materialen. Wil een slaapmasker echt helpen en niet een andere storende factor zijn die je wakker houd, moet het aan een paar belangrijke punten voldoen.

  • Het materiaal moet comfortabel zijn
  • Het masker moet goed blijven zitten
  • Het moet niet irriterend voor je ogen zijn
  • En natuurlijk volledig verduisterend zijn

Dit zijn de punten waarop de Manta Sleep Mask zegt de juiste oplossing te hebben. Laten we eens kijken of ze ook aan hun eigen beloftes kunnen voldoen.

Slaap wijzer

De Manta Sleep Mask is verkrijgbaar via slaapwijzer.net, de webpagina die we al kennen van hun cursus Perfect slapen in 7 stappen. De makers van de Manta Sleep Mask beloven je een diepere slaap door 100% verduistering, een masker die volledig verstelbaar is, gemaakt is van de zachtste materialen en die geen druk op de ogen geeft. We hebben de proef op de som genomen en voor jou bekeken of dit ook echt waar is.

De Manta Sleep Mask is anders

De Manta Sleep Mask is uiterlijk al duidelijk anders dan de meeste bekende slaapmaskers. Het masker bestaat uit twee delen, een hoofdband en twee oog-pads. Ook het materiaal waarvan het gemaakt is, is anders dan bij andere slaapmaskers. De oog-pads zijn van memory foam zodat ze de vorm van je gezicht aannemen, het elastiek is van hoge kwaliteit waardoor het zijn rek niet verliest en daar waar het materiaal je huid raakt, is het van zacht katoenfluweel. Tijdens het slapen behoudt het masker zijn vorm door de stevige buitenkant van polyester, maar ook door de perfecte pasvorm.

Het masker pas je makkelijk aan jouw hoofdmaat en de stand van je ogen aan. De oog-pads verschuif je in de ideale positie, zodat je neus en je ogen geen druk ervaren. Ook de hoofdband maak je gemakkelijk op de juiste maat. De duurzame materialen zijn licht van gewicht waardoor je bijna niet merkt dat je het masker op hebt. Het masker is wasbaar op 30 graden in het bijgeleverde waszakje.

Wat vinden andere kopers

Op de website van Slaapwijzer vind je veel positieve ervaringen van vooral Nederlandse gebruikers. Maar als je wat verder zoekt, kom je ook veel buitenlandse reviews tegen. De meeste gebruikers zijn zeer te spreken over de Manta Sleep Mask. Het doet wat het zegt. Ze ervaren 100% verduistering, hebben geen last van het masker door het grote draagcomfort en het blijft heel goed op zijn plek gedurende de nacht. Alleen enkele buikslapers geven aan dat de oog-pads in hun gezicht drukken, maar daar zijn zachtere pads voor te verkrijgen. Op een enkeling na, die ’s nachts toch last heeft van het dragen van het masker, ervaart iedereen een betere nachtrust, slapen ze langer door en staan ze uitgeruster op.

Wat wij vinden van de Manta Sleep Mask

Manta sleep mask

Slaapmaskers zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. En dus ook in alle prijsklassen. Met de prijs van 37 euro zit de Manta Sleep Mask netjes in het goedkopere middensegment en dat maakt dit masker een aantrekkelijke keuze. De prijs kwaliteit verhouding is naar onze mening zeer goed. Het masker doet wat het zegt te doen en verduisterd voor 100%. Er is geen licht lek bij de neus, zoals bij veel andere maskers. Dit komt vooral door de vormgeving. Het masker is goed aan te passen aan jouw gezicht en de memory foam van de oog-pads sluit daarnaast nog eens elk gaatje goed af. Doordat de oog-pads de vorm van een dikke ring hebben, raakt het masker je ogen niet, wat geïrriteerde ogen in de ochtend voorkomt.

Zacht materiaal

Het materiaal waarmee een slaapmasker is gemaakt, is belangrijk voor het draagcomfort tijdens de slaap. Het materiaal van goedkopere maskers zorgt vaak voor irritatie en schuren langs de huid. De Manta Sleep Mask is gemaakt van zachte materialen die niet irriteren en daarnaast ook nog eens ademend zijn. En dat is belangrijk, want het masker is uren in contact met je hoofdhuid en je wilt niet dat je de hele nacht onder de band zweet. De foam en katoenfluweel voelen zeer zacht aan, zeker rondom de ogen. Het fluweel geeft het masker een luxe uiterlijk en de buitenkant van polyester maakt het robuust, waardoor dit masker zeker wel een paar jaar mee kan gaan.

Passende vormgeving

Doordat je het masker makkelijk aanpast aan jouw eigen gezicht en de band kunt verstellen, verschuift het masker tijdens het slapen niet. Je wordt dus ook niet steeds wakker omdat je het masker weer op zijn plek moet zetten. Door de zachte materialen voel je het masker haast niet zitten en vergeet je in de morgen zelfs dat je hem op hebt.

Ons oordeel

Het masker zit zeer comfortabel, is extreem zacht voor je huid en voelt heel licht aan. Het sluit goed af, is makkelijk verstelbaar en daardoor is het echt donker. Door de oog-pads als ringen blijven je ogen vrij tijdens het slapen, wat een grote plus is van dit slaapmasker. De Manta Sleep Mask maakt naar onze mening dan ook al zijn beloftes waar. Als klein cadeautje krijg je er ook nog eens oordopjes bij, voor een volledig donkere en stille slaapbeleving. Weet je niet zeker of het masker wat voor je is, dan heb je 30 dagen de tijd om het te proberen. Is het niet wat je zoekt, dan krijg je het volledige aankoopbedrag weer op je rekening teruggestort. Houd er wel rekening mee dat er bovenop de 37 euro nog verzendkosten van 6 euro komen.

Koop de Manta Sleep Mask

Heb je geen geld voor verduisterende rolluiken, maar wil je wel de best mogelijke slaapkwaliteit voor een vriendelijk prijsje? Probeer dan de Manta Sleep Mask en voel je ’s morgens weer 100% fit.

Koop het Manta Sleep Mask bij bol.com

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie