Home » Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling » Leven vanuit je vrouwelijke kracht review

Leven vanuit je vrouwelijke kracht review

Leestijd: 8 minuten

In de huidige maatschappij wordt veel van je gevraagd, moet je voortdurend groeien en verbeteren. Wil je vanuit je vrouwelijke kracht leven dan is dat niet makkelijk. Maar ben je de balans in jezelf kwijt en is het tijd om weer stevig in je eigen kracht te staan, dan ben je de training Leven vanuit je vrouwelijke kracht van Eva Daeleman waarschijnlijk al eens tegengekomen. In deze review bekijken we de inhoud van de cursus en geven we je aan het einde onze mening.

Vrouwelijke en mannelijke energie

happy womanElk mens heeft een vrouwelijke en een mannelijke energie. De mannelijke energie gebruik je vooral als je iets wilt organiseren en creëren. Deze energie is naar de buitenwereld gericht. Maar er is ook een vrouwelijke energie die je helpt met je creativiteit, het uiten van je gevoelens en het hebben van geduld. De vrouwelijke energie is vooral naar binnen gericht.

Onze prestatiemaatschappij

In onze huidige maatschappij is de mannelijke energie oververtegenwoordigd. We zijn bezig met groeien, presteren en het profileren naar de buitenwereld. Dit wordt ook wel een lineaire maatschappij genoemd, waarin we voortdurend naar meer, groter en verder streven. We stoppen niet met wat we allemaal moeten doen en streven vaak voorbij aan wat we zelf echt willen.

Vrouwelijke kracht

Wil je als vrouw vanuit je vrouwelijke kracht leven, dan negeer je niet de mannelijke energie, maar zorg je dat deze twee energieën in balans zijn. Hierdoor weet je goed weet wat jij wilt, omdat je bij jezelf naar binnen durft te gaan en dat uitdraagt naar de rest van de wereld. Eva Daeleman zegt je daarmee te kunnen helpen.

Is de cursus Leven vanuit je vrouwelijke kracht iets voor jou?

Vindt je het moeilijk naar je eigen onderbuikgevoel te luisteren? Heb je het idee dat je pas succes hebt als anderen het bevestigen en stop je daarom niet met het bewijzen van je eigen kunnen? Voel je je uit balans omdat je focus vooral op de buitenwereld is gericht en niet op jezelf? Merk je dat je tegen een burn-out aan zit en wil je actief met jezelf aan de slag? Dan Leven vanuit je vrouwelijke kracht een cursus voor jou!

Wie is Eva Daeleman

Eva DaelemanEva Daeleman begon op negentienjarige leeftijd haar carrière als Belgische radio-dj en tv-presentatrice en had al snel succes. Maar na 6 jaar viel Eva in een diep gat en moest ze aan zichzelf toegeven dat ze een burn-out had. In de 6 maanden dat ze stil stond, ontdekte ze dat het voortdurend moeten presteren de oorzaak van haar burn-out was. Ze besloot opzoek te gaan naar het zachtere stuk in haarzelf en hervond haar vrouwelijke kracht. Door haar eigen ervaringen is ze nu een expert op het gebied van vrouwelijke energie. Ze schreef het boek Woman Up, geeft lezingen, organiseert yoga reizen en maakte ook het programma Leven vanuit je vrouwelijke kracht. Door haar kwamen vrouwen in Nederland en België weer terug bij zichzelf en hervonden hun eigen kracht. Eva is een topinfluencer met zo’n 90.000 volgers op haar Instagram pagina. Ook is ze actief op Facebook en LinkedIn.

De modules

De training Leven vanuit je vrouwelijke kracht bestaat uit 14 video’s. De video’s zijn een onderdeel van 7 modules of thema’s die Eva hanteert om je stap voor stap naar je eigen kracht terug te brengen. Samen met het werkboek dat je bij de training krijgt, helpen de 7 modules helpen je om aan stukjes van jezelf te werken. Je leert wat je wilt behouden en los te laten wat je niet meer nodig hebt. De 7 modules zijn onderverdeeld in de volgende thema’s.

 • Het belang van vrouwelijke energie, hierin leer je over de vier dimensies van je vrouwelijke psyche en welke invloed hebben op jouw leven. Je keert naar binnen en voelt wat er bij jezelf speelt.
 • Mannelijke en vrouwelijke energie, vind een balans tussen je opkomende vrouwelijke kracht en je al aanwezige mannelijke energie. Je leert over Yin en Yang, de dans tussen creativiteit en structuur.
 • Mindset, gedachten bepalen hoe je jezelf in de wereld gedraagt en dus hoe je je leven leidt. Leer keuzes maken vanuit je innerlijke kracht.
 • Goede gewoonten, verschuif je aandacht van zelfsabotage naar positieve gedachten, door inzicht te krijgen in je onbewuste gewoonten.
 • Grenzen, door je grenzen te kennen, weet je wanneer je ze kunt verlagen of juist moet koesteren. Dat leer je door op de juiste manier nee te zeggen.
 • Zelfzorg, geef eerst jezelf liefde, om tot een liefdevoller leven te komen.
 • Leven vormgeven, maak je eigen doelen, leef je leven volgens jouw voorwaarden en leer je eigen levensenergie te gebruiken

De video’s

soulcampDe 7 modeles komen tot leven in de 14 video’s die je op jouw eigen tijd kunt bekijken. Elke video duurt tussen de 5 en 10 minuten en bevatten persoonlijke ervaringen, tips en oefeningen van Eva.

 • Intro, waarin Eva je het traject uitlegt.
 • Voorstellen, zodat je ook weet wie Eva is en wat haar achtergrond is en waarom ze dit programma heeft ontwikkeld.
 • Afspraken, omdat met de juiste afspraken je het meeste uit deze training haalt.
 • Belang vrouwelijke energie is de eerste trainingsvideo waarin Eva je uitlegt waarom het belangrijk is om als vrouw in je vrouwelijke kracht te staan en wat dat precies is.
 • Mannelijke en vrouwelijke energie en wat het verschil daartussen is.
 • Balans, over hoe je meer balans krijgt tussen de mannelijke en vrouwelijke energie.
 • Mindset, waarin je leert dat alles vanuit je hoofd komt en dat je gedachtes kunt trainen.
 • Gedachten ompolen, leert je om negatieve gedachten om te draaien naar positieve gedachten.
 • Goede gewoonten, waarin je onderzoekt waar je jezelf saboteert en hoe je dat kunt veranderen.
 • Aanleren gewoonten, waarin Eva uitlegt hoe je nieuwe gewoonten aanleert en dat dat stapje voor stapje gaat.
 • Grenzen, over nee durven zeggen en je grenzen leren bewaken.
 • Zelfzorg, waarin Eva je vertelt over hoe je in 6 stappen zelfzorg kunt toepassen.
 • Leven vormgeven, krijg waardevolle tips om je eigen leven vorm te geven en te leven vanuit je vrouwelijke kracht.
 • Manifestatie, is een les over de magie van manifesteren door de mannelijke en vrouwelijke energieën op je juiste manier te gebruiken. Je ontdekt je doel en de intentie om die te verwezenlijken.

Wat Eva je belooft

Op de pagina van Soulcamp geeft Eva je al snel een paar punten waarop je verbetering zult merken als je haar modules volgt. Zo leer je je eigen gedachten te sturen zodat je meer grip krijgt op je leven. Je leert welke factoren van buitenaf van invloed zijn op jouw handelen en denken. Je krijgt meer vertrouwen op je vrouwelijke kracht en intuïtie. Je ontdekt je levensmissie en krijgt tools om deze ook te verwezenlijken. Je leert je grenzen aan te geven en te bewaken en zachter voor jezelf te zijn. Hierdoor belooft ze je dat je energieker bent, je je meer in balans voelt en een leven leidt dat je van binnen écht wilt leven. Dit is een hele mond vol, laten we eens kijken of ze dit ook allemaal nakomt.

Je meldt je aan en dan?

Zodra je de cursus koopt, krijg je toegang tot de modules en de bijbehorende video’s. Ook kun je het werkboek downloaden. De video’s zijn duidelijk, professioneel opgenomen en Eva komt in een korte tijd to the point. In elke trainingsvideo krijg je tips, vertelt Eva vanuit haar eigen ervaringen en een opdracht uit het werkboek. De oefeningen die Eva je geeft zijn praktisch en direct uit te voeren en ze legt ze stap voor stap uit. Het is verstandig om het werkboek te printen, zodat je de oefeningen daar in kunt maken en je er aantekeningen bij kunt zetten.

Eigen planning

Eva’s training is een online cursus, waarbij je video’s van haar krijgt. Deze zijn vooraf opgenomen, je hebt dus geen persoonlijk contact met Eva gedurende de cursus. De video’s bekijk je op jouw eigen tijd, het is dan ook belangrijk om vooraf een planning en duidelijke afspraken met jezelf te maken. Hierdoor leer je ook bewust voor deze training te kiezen. Tijdens de cursus kom je je eigen blokkades tegen en leer je oude patronen te doorbreken. En dat kan pijnlijk zijn. Een sterke motivatie, nieuwsgierigheid en plezier helpen je deze training vol te houden en er uit te halen wat er inzit. Vraag jezelf daarom vooraf af waarom je deze training wilt volgen en hoe je er tijd voor wilt maken. Het is een moment om aan jezelf te werken, dus zorg dat je er voor gaat.

Wat andere cursisten zeggen over Leven vanuit je vrouwelijke kracht

Op haar website vinden we een aantal positieve opmerkingen over Eva en haar coachingskwaliteiten. Specifiek iets over deze training vinden we er niet. Ook op haar Facebook komen we positieve verhalen tegen van vrouwen die door de hulp van Eva nu steviger in hun eigen kracht staan. In de talloze andere reviews lezen we hoe de producten van Eva vrouwen meer diepgang in hun leven hebben gegeven. Ze hebben het heft weer in eigen handen kunnen nemen en meer grip op hun eigen leven gekregen. Ook het veranderen van niet functionerende gewoonten en gedachten heeft een grote positieve invloed op het leven van vele vrouwen gehad.

Onze mening

leven vanuit je vrouwelijke kracht werkboekOp de website van Soulcamp vinden we de training van Eva naar onze mening nogal summier uitgelegd. Het is niet snel duidelijk wat je krijgt en hoe het in zijn werk gaat. De video die je kunt bekijken, verduidelijkt het een en ander, maar wij bleven toch nog met wat vragen zitten. Krijg je elke week een e-mailtje met de nieuwe opdrachten of is het een cursus die je volledig zelf moet plannen? In totaal krijg je maar een kleine uur aan video’s voor de prijs van 179 euro. Dit geeft ons in eerste instantie het gevoel dat Eva wel heel goed weet wat ze als influencer waard is. Maar is deze training ook die prijs waard?

De waarde

Het is moeilijk aan te geven of de cursus het geld ook echt waard is. Zeker, Eva duikt heel diep in de materie en als je jezelf er volledig toe zet, haal je er heel veel uit. Maar het hangt ook enorm aan hoe jij met de cursus omgaat, hoeveel tijd je er in steekt en of je echt voor 100% met de opdrachten en oefeningen aan de slag gaat.

Eigen inzet

Wil je deze training doen, dan heb je dus veel eigen inzet nodig. Je moet constant bewust bezig zijn met de thema’s van de modules en die implementeren in je eigen leven. Dat betekent dat je de tijd moet nemen, de video’s op een rustig moment moet luisteren en de opdrachten niet moet afraffelen.

Wees lief voor jezelf

Doe de trainingen op je eigen tempo, gedragsverandering gaat nu eenmaal niet snel. Lees het werkboek van te voren goed door, zodat je weet waar je op moet letten en wat je kunt verwachten. Zet een duidelijk, maar realistisch doel voor jezelf. Besef dat je tijdens de trainingen disfunctionele gedachten en gedrag van jezelf blootlegt. Dat kan demotiverend zijn. Vraag daarom bijvoorbeeld een vriendin je vangnet te zijn voor als je moeilijke momenten hebt.

Prijs ten opzichte van kwaliteit

Onze huidige maatschappij dwingt ons om te blijven groeien en presteren, maar Eva zet die voor jou even stil, zodat je de tijd hebt om zelf je leven de juiste richting te geven. Wil je het heft weer in eigen handen nemen, leven vanuit je vrouwelijke kracht en heb je daar wel wat geld voor over? Dan ben je bij Eva absoluut in goede handen!

Boeken van Eva Daeleman

Klik hier voor meer boeken van Eva Daeleman op bol.com

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie