Home » Yoga, meditatie & mindfulness » Kundalini Yoga Club Review

Kundalini Yoga Club Review

Leestijd: 12 minuten

Voor veel mensen staat persoonlijke ontwikkeling tegenwoordig centraal, en dat is niet voor niets. Als je jezelf evenwichtig kunt ontwikkelen op persoonlijk, professioneel én spiritueel niveau dan kun je veel meer uit het leven halen. Persoonlijke ontwikkeling zorgt er niet alleen voor dat je meer uit het leven kunt halen, maar ook dat je gezonder leeft. Stress is in ons hectische leven een veel voorkomende kwaal. Als je continue druk bent, steeds moet piekeren en jezelf geen tijd geeft om alles te verwerken kom je niet tot rust. En dat kan weer leiden tot chronische stress en op termijn tot verstoord slaappatroon. 

Maar wat kun je dan doen om die malende stroom van gedachten tot rust te brengen? Er zijn verschillende manieren om te leren te ontspannen zoals ademhalingsoefeningen, meditatie, mindfulness en yoga. Een bijzondere vorm van yoga is Kundalini Yoga wat helpt om je gedachten en lichaam tot rust te brengen. In deze Kundalini Yoga Club review bespreken we hoe Kundalini Yoga je kan helpen om te ontspannen, wat je mag verwachten, wat de voor- en nadelen zijn en wat we ervan vinden.

Wat is betekent Kundalini Yoga en wat houdt het in?

Laten we allereerst eens kijken wat Kundalini Yoga precies is voordat we met de Kundalini Yoga Club review beginnen. Het woord Kundalini is afgeleid van een woord uit het Sanskriet, kundal. Vrij vertaald betekent dat “opgerolde energie”. Deze energie kan door middel van oefeningen, meditatie, ademhalingstechnieken en mantra’s worden ontsloten. Door Kundalini Yoga kun je de energiestroom in je lichaam op gang te brengen waardoor je veel meer uit jezelf kunt halen. 

Kundalini Yoga heeft zowel fysieke als geestelijke aspecten. Aan de ene kant ontwikkel je je fysiek en zal leniger en sterker worden. Aan de andere kant kom je mentaal in balans en leer je jezelf te accepteren zodat je verder kunt groeien en de beste versie van jezelf kunt worden.

Hoe verschilt Kundalini Yoga van andere yoga vormen?

Kundalini Yoga werd in 1968 voor het eerst in de westerse wereld geïntroduceerd door Yogi Bhajan. Deze vorm van yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Waar veel yoga stromingen zich vooral richten op het afsluiten van de zintuigen om zo het fysieke lichaam los te laten en in een hogere staat van spiritualiteit te komen gaat Kundalini Yoga precies andersom te werk.

Door het beoefenen van Kundalini Yoga kom je juist in contact te staan met je eigen bewustzijn. Het leert je om te gaan met de stress en spanningen die je leven kunnen domineren rust te vinden tussen alle dagelijkse bezigheden en verantwoordelijkheden zoals je baan en je gezin. En door Kundalini Yoga leer je in contact te komen met je innerlijke kracht waardoor je meer zingeving en plezier vindt in het leven.

Wat kan ik verwachten als ik lid word van de Kundalini Yoga Club?

In onze Kundalini Yoga Club review kun je lezen wat je kunt verwachten als je lid wordt van de Kundalini Yoga Club. Deze yoga club is een vorm van online yoga die in abonnementsvorm wordt aangeboden. Je kunt hierdoor Kundalini Yoga beoefenen waar en wanneer het je uitkomt, ideaal als je een druk leven hebt. Z

odra je je hebt aangemeld voor de Kundalini Yoga Club krijg je direct toegang tot het gedeelte voor leden op de website. Hier vind je een online Kundalini Yoga community met een forum waar je in contact kunt komen met je medecursisten en een uitgebreide online leeromgeving met meer dan 200 inspirerende instructievideo’s.

Als extraatje kun je een afspraak kunt inplannen met Guru Gian, jouw persoonlijke yogaleraar, die je kan vertellen hoe jij het beste Kundalini Yoga kunt beoefenen en een antwoord kan geven op al je vragen.

kundalini yoga club review
De cursus is geschikt voor alle apparaten.

Wat kan ik verwachten van de online lessen van de Kundalini Yoga club?

In online leeromgeving van de Kundalini Yoga Club vind je een aanbod met verschillende modules die bestaan uit meerdere lessen met een video en duidelijke beschrijvingen. Meestal zit er bij de module ook een link bij naar een pdf die je kunt downloaden zodat je de yoga oefeningen rustig kunt nalezen en je niet de hele tijd je computer of je telefoon hoeft te gebruiken. 

Jouw voortgang wordt online voor je bijgehouden zodat je kunt zien bij welke yogales je bent gebleven omdat de les die je hebt gevolgd wordt afgevinkt. Je krijgt ook toegang tot een handige Kundalini Yoga Club app die je kunt downloaden en waarmee je op je smartphone of tablet alle video’s van de lessen kunt bekijken.

Voor wie Kundalini Yoga geschikt en kunnen ook beginners deelnemen aan de club?

Kundalini Yoga kan door iedereen beoefend worden, zowel beginners als gevorderden, jong en oud. Zelfs als je nooit eerder aan yoga hebt gedaan kun je beginnen met Kundalini Yoga. Lid worden van de yoga club begint aantrekkelijk te worden als je minimaal 1 les per week wilt volgen, maar met een lidmaatschap kun je zoveel yogalessen en meditaties volgen als je wilt. Ook het tijdstip waarop je deze yogalessen volgt is geheel zelf in te delen. 

In het leergedeelte staan alle oefeningen gerangschikt op niveau zodat je als beginner met de eenvoudige poses en oefeningen kunt beginnen. Je vindt duidelijke informatie over het uitvoeren van de poses en de ademhalingstechnieken zodat je goed voorbereid kunt beginnen aan de lessen. En voel je je een beetje onzeker over of je de oefeningen goed uitvoert, dan kan de online community je helpen en snel antwoord geven op je vragen.


Rondleiding full membership Kundalini Yoga Club

Wat kun je allemaal vinden in de online leeromgeving van de Kundalini Yoga Club?

Voor deze Kundalini Yoga Club review hebben we gekeken wat je allemaal krijgt als deelnemer van de club. Je ontvangt een uitgebreid pakket met oefeningen, theorie en extra’s als je lid wordt van de Kundalini Yoga Club. Dit is wat je kunt verwachten als je lid wordt van de Kundalini Yoga Club:

 • Theorie over Kundalini Yoga. In het theorieonderdeel ontdek je waar Kundalini Yoga vandaan komt en op welke principes het is gebaseerd. Je kunt in dit onderdeel meer leren over de rol van ademhaling en het uitlijnen van de chakra’s. Met deze essentiële kennis kun je Kundalini Yoga beter beoefenen.
 • De meditatie en oefening van de week. Elke week worden er nieuwe yogalessen en meditatieoefeningen online gezet. Met deze nieuwe oefeningen kun je jezelf blijven ontwikkelen en is er altijd iets nieuws te leren.
 • Uitleg over een goede voorbereiding. Een onderdeel wat zeker mensen die beginnen met het beoefenen van Kundalini Yoga erg handig is. Je krijgt duidelijk uitgelegd hoe je moet starten met Kundalini Yoga, wat juist wel te doen en wat niet en je leert de mantra’s die nodig zijn tijdens de lessen.
 • Goede warming up. Een warming up voordat je met yoga begint is essentieel om rustig in de flow te komen en blessures te voorkomen. In dit onderdeel vind je verschillende warming ups zodat je er een kunt kiezen die je prettig vind of binnen een bepaald tijdsbestek uit te voeren valt. 
 • Duidelijke uitleg van de poses. Door middel van inspirerende en duidelijke video’s leer je hoe je de poses die bij Kundalini aan bod komen op de juiste wijze kunt uitvoeren. Je wordt meegenomen in de oefeningen door Guru Prem Singh Khalsa en zijn partner Simran Kaur Khalsa die je precies uitleggen hoe de oefening werkt. Je leert ook verschillende ademhalingstechnieken tijdens deze sessies.
 • Energie booster oefeningen. Dit zijn speciale oefeningen waarmee je in een korte tijd veel energie kunt creëren. Gebruik bijvoorbeeld deze booster oefeningen in de ochtend zodat je ontspannen en met energie aan de dag kunt beginnen.
 • Yoga oefeningen geselecteerd op niveau en thema. Om makkelijker te kunnen vinden wat je zoekt is er de mogelijkheid om de yogaoefeningen te selecteren voor jouw niveau of waar je op dat moment behoefte aan hebt.
 • Meditatieoefeningen. Om rust en balans te leren vinden kun je verschillende meditatieoefeningen volgen. In het aanbod kun vind je meditatieoefeningen vinden met matra of zonder.
 • Yogalessen van gastdocenten. Naast de reguliere yogalessen verschijnen er in de leeromgeving regelmatig video’s met yogalessen en oefeningen van verschillende gastdocenten.
 • Kundalini Yoga Club App. Met deze handige app kun je op elk device en waar je ook bent de lessen van de Kundalini Yoga Club volgen.
 • Kundalini Yoga Club online community. Een actieve online community waar ervaringen met Kundalini Yoga gedeeld kunnen worden en waar je vragen die je hebt kunt stellen aan de community of Guru Gian.

Wat biedt de Kundalini Yoga Club nog meer?

Naast de Kundalini Yoga online leeromgeving met oefeningen, meditaties en mantra’s kun je ook meedoen met verschillende andere activiteiten, zoals opleidingen, workshops en retraites.

Deze Kundalini Yoga activiteiten zijn niet allemaal online, maar gebeuren ook live op locatie. Zo kun je je ervaringen met Kundalini Yoga verrijken, intensieve sessies volgen en zo nog dichter bij jezelf te komen. We hebben voor onze Kundalini Yoga Club review geïnventariseerd wat je van deze onderdelen kunt verwachten:

Opleidingen

Je kunt de Kundalini Yoga Club een opleiding volgen waarmee je spiritueel coach kunt worden.
Je begint de opleiding met Kundalini Yoga Coaching level 1 waarmee je al kunt beginnen met lesgeven in Kundalini Yoga.
Daarna kun je nog de vervolgopleiding Kundalini Yoga Coaching level 2 volgen.
Je kunt ook de opleiding volgen tot Business Yoga Teacher die internationaal erkend is en waarmee je Kundalini Yoga trainingen kunt geven aan bedrijven en overheden.

Online Transformatie Coaching

Als je niet goed weet wat je wilt in het leven dan kun je een online coachingsessie volgen. deze online Transformatie Coaching bestaat uit een sessie van 90 minuten waarin Guru Gian je begeleidt in het onderzoeken wat je wilt en je leert jouw ambities te vertalen in haalbare  doelen. De online Transformatie Coaching sessie sluit je af met een persoonlijk plan van actie met drie concreet omschreven stappen om jouw doelen te bereiken.

Yoga lessen

Wil je ook in het echt les krijgen van Guru Gian, dan is dat ook mogelijk. Elke week worden er groepslessen Kundalini Yoga gegeven in Amsterdam en Bergen waar je je voor kunt inschrijven. Op de website kun je vinden wanneer de volgende yogalessen worden gegeven en hoe je je voor een live yogales kunt opgeven.

Workshop Yogi in 1 dag

Wil je even intensief met Kundalini Yoga bezig zijn dan kun je de workshop Workshop Yogi in 1 dag volgen. De workshop duurt een dag en wordt gegeven door Guru Gian. Tijdens deze eendaagse workshop leer jede kracht van Kundalini Yoga kennen en komen de principes en oefeningen van de online leeromgeving aan bod. Nieuwe data voor workshops zijn te vinden op de website. 

Yoga retraites

Wil je jezelf even helemaal onderdompelen in Kundalini Yoga dan kun je mee naar een Kundalini Yoga retraite. Tijdens een meerdaagse yoga retraite komen de oefeningen aan bod en is er veel tijd en aandacht voor meditatie en ontspanning. De Kundalini Yoga club organiseert retraites in binnen- en buitenland: in de duinen van Schoorl tot op het strand van Barcelona. Op de website kun je de data vinden voor nieuwe retraites.

Hoe zorgt Kundalini Yoga voor meer rust en een beter slaappatroon?

In deze tijd ervaren veel mensen stress in hun dagelijks leven. Daar waar kortdurende stress juist goed is omdat het je scherp houdt kan langdurige stress chronisch worden en tot slaapproblemen leiden. Door stress zijn je hersenen continu aan het malen en piekeren waardoor je geen rust krijg. De hersenen blijven als je gestrest bent in hun actieve stand hangen waardoor het cortisolniveau, ofwel je stresshormonen, niet omlaag gaat. Je kunt je voorstellen dat in slaap vallen dan erg lastig wordt. 

Kundalini Yoga kan het stressniveau weer naar beneden te brengen.Door Kundalini yoga kunnen je hersenen zich weer ontspannen, gaat het cortisolniveau naar beneden en kun je tot rust komen. Daardoor slaap je beter en kun je jezelf weer opladen om de volgende dag met hernieuwde energie weer aan de slag te gaan. 

Hoe zorgt Kundalini Yoga voor geluk en balans in je leven?

Om een voldaan gevoel te hebben en geluk en balans te vinden in je leven moet je werken aan je spirituele ontwikkeling. In ons hectische leven zijn we vaak meer bezig met onze lichamelijke ontwikkeling dan met de innerlijke ontwikkeling. Het is belangrijk dat lichaam en geest in balans zijn om rust te vinden en spiritueel te groeien. Als je in balans bent kun je jezelf beter ontwikkelen, en daardoor meer uit het leven halen en genieten van wat je meemaakt. Het zal je ook helpen om jezelf beter te leren accepteren en in je eigen kracht te blijven staan.

Nu zijn er verschillende manieren om balans te vinden en je spirituele kant te ontwikkelen, maar vaak is het lastig om ermee te beginnen. Door lessen te volgen in bijvoorbeeld Kundalini Yoga heb je een richtlijn en houvast zodat het makkelijker wordt om met je spirituele ontwikkeling te beginnen, maar ook om het vol te houden zodat je geluk en balans kunt vinden in je leven. 

kundalini yoga club review guru gian
Guru Gian

Over Guru Gian

Guru Gian isJasper Kok, een bevlogen yogadocent die je graag wil laten kennismaken met Kundalini Yoga. Hij wil namelijk het gevoel met je delen dat hij zelf ook ervaarde toen hij een aantal jaar geleden kennismaakte met deze vorm van yoga. Hij was namelijk gepromoveerd op ondernemerschap aan de Universiteit van Maastricht, gaf les aan studenten en was economisch adviseur bij Economische Zaken van de Gemeente Amsterdam. Maar dat veranderde allemaal toen hij in aanraking kwam met Kundalini Yoga.

Hij had ondanks dat hij zijn carrière goed op de rails had had het idee dat hij niet echt leefde. Door Kundalini Yoga vond hij meer geluk, liefde en zingeving en besloot hij in 2009 om fulltime yoga leraar en coach te worden. Op deze manier kan hij zijn kennis en zijn ervaringen met Kundalini Yoga doorgeven. Inmiddels is hij als Guru Gian in binnen- en buitenland actief op het gebied van Kundalini Yoga en is het zijn missie om mensen te inspireren en te begeleiden om meer innerlijke kracht en zingeving te vinden.

Guru Gian heeft in de afgelopen jaren duizenden mensen kennis laten maken met de transformationele kracht van Kundalini Yoga en nieuwe Kundalini coaches opgeleid. Zijn humor en zijn heldere uitleg van spiritualiteit zijn daarbij bepalend voor zijn succes. 

Wat zijn de kosten voor een Kundalini Yoga lidmaatschap?

Een Kundalini Yoga Club review is natuurlijk niet compleet zonder dat we het over de prijs hebben. En die is zeer aantrekkelijk, want als je prijs voor een lidmaatschap van de Kundalini Yoga Club vergelijkt met yogalessen van een docent op locatie, dan zijn ze heel erg laag. De abonnementen die je kunt afsluiten beginnen met een looptijd van 1 maand zodat je rustig kunt ervaren of Kundalini Yoga bij je past zonder dat je er meteen aan vast zit. 

Als je liever eerst een kijkje wilt nemen om te zien of de Kundalini Yoga Club wat voor jou is, dan kun je een gratis online yogales volgen op de website. Er is ook gratis challenge waarmee je kunt beginnen en je kunt een gratis e-book over Kundalini Yoga downloaden. Bovendien vind je op de website ook regelmatig aanbiedingen en acties waardoor je bijvoorbeeld drie maanden yogalessen kunt volgen voor de prijs van 1, dus hou goed de website in de gaten. 

Is Kundalini Yoga gevaarlijk?

Be hebben in deze Kundalini Yoga Club review ook aandacht besteed aan wat andere mensen erover zeggen en de vooroordelen die erover bestaan. Net als bij sommige andere vormen van yoga hoor je wel eens het vooroordeel dat Kundalini Yoga gevaarlijk kan zijn. 

Het idee dat Kundalini Yoga gevaarlijk zou kunnen zijn komt voort uit het feit dat je intensief aan de slag gaat met je spirituele kant. Criticasters zijn van mening dat dit psychische klachten met zich mee kan brengen. Maar eigenlijk kun je objectief stellen dat Kundalini Yoga alleen klachten die al aanwezig waren aan het licht brengt. 

Bovendien word je goed begeleid door Guru Gian en de andere instructeurs die jarenlange ervaring hebben en de nodige trainingen hebben gevolgd om deze vorm van yoga te mogen geven. Om ervoor te zorgen dat je goed wordt begeleid door het proces is het aan te raden om een gecertificeerde Kundalini yogadocent te vinden of de lessen te volgen bij de Kundalini Yoga Club.

De voor- en nadelen van de Kundalini Yoga Club

In dezeKundalini Yoga Club review hebben we uiteraard de voor- en de nadelen tegenover elkaar gezet. Hieronder vind je puntsgewijs wat wij als voor en de nadelen hebben kunnen ontdekken aan de Kundalini Yoga Club.

 • Je kunt op elk moment dat het jou uitkomt een yogales volgen
 • Je kunt de yogalessen volgen in je eigen huis, dus je hoeft er niet voor naar buiten of te reizen
 • Je kunt net zoveel yoga- en meditatieoefeningen volgen als je zelf wilt
 • Ook de mogelijkheid om op locatie lessen, workshops en trainingen te volgen gebaseerd op hetzelfde principe
 • Elke week nieuwe lessen en oefeningen zodat er altijd iets nieuws te leren is

Nadelen van de Kundalini Yoga Club

 • Als je nooit yoga hebt beoefend kan het lastig of onwennig zijn om met online lessen te beginnen
 • Het uitspreken en herhalen van de mantra’s is niet voor iedereen even vanzelfsprekend dus het kan zijn dat je daarvoor uit je comfortzone moet stappen
 • Deze spirituele vorm van yoga kan ver van je afstaan als je gewoon lekker wilt bewegen, dan is power yoga wellicht een betere keuze. 
 • Je kunt alleen deelnemen aan de Kundalini Yoga Club als je een abonnement afsluit, er is geen andere vorm mogelijk. 


Ervaring van Kirsten met de Kundalini Yoga Club


Ervaring van Maarten met de Kundalini Yoga Club

Kundalini Yoga Club review: Ons eindoordeel

We sluiten onze Kundalini Yoga Club review af met ons eindoordeel. Het is misschien niet een eerste gedachte om yogalessen online te gaan volgen, maar als je kijkt wat het aanbod is van de Kundalini Yoga Club dan begrijpen we het wel. Hun leeromgeving is zeer uitgebreid en je vindt er een breed assortiment met yogalessen voor elk niveau.

De lessen met video’s zitten goed in elkaar en je krijgt een duidelijke uitleg. We vonden het ook waardevol dat je naast de yoga poses uitleg krijgt over meditatie en ademhalingsoefeningen en dat je de korte en krachtige energie booster oefeningen kunt volgen om de dag mee te beginnen. 

De prijs-kwaliteitverhouding van wat je krijgt als je een abonnement afsluit bij de Kundalini Yoga Club is ook naar tevredenheid. Je kunt voor wat je als maandtarief betaald niet eens één yogales op locatie volgen, en bovendien krijg je ook nog eens korting als je een abonnement voor een langere periode afsluit. We waren ook zeer te spreken over het feit dat een deel van het lidmaatschapsgeld wordt besteed aan een goed doel, namelijk de Library of Teachings.

Je kunt de oefeningen volgen wanneer je wilt en ook zoveel als je wilt, er is dus geen restrictie op de hoeveelheid lessen die je kunt volgen. En het is erg leuk dat je als aanvulling op je online lessen ook een real live workshop kunt volgen. Het nadeel is misschien ook het voordeel, namelijk het feit dat je de lessen online moet volgen.

Daar waar je aan de ene kant de vrijheid hebt om de lessen te volgen wanneer je wilt kan het ook lastig zijn jezelf te motiveren als je niet zoveel zin hebt. Met een les op locatie en medecursisten heb je meer een stok achter de deur en voel je de peer-pressure van je medecursisten meer om toch elke week te gaan. 

Maar alles bij elkaar kunnen we oordelen dat de Kundalini Yoga Club absoluut een aanrader is voor als je balans in je leven zoekt, jezelf spiritueel wilt ontwikkelen en leuke yoga lessen wilt volgen. Als je interesse hebt om je in te schrijven kijk dan op de website van de Kundalini Yoga Club of er aanbiedingen zijn waarvan je kunt profiteren.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie