Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » Review Koolhydraatarm 50 dagen programma

Review Koolhydraatarm 50 dagen programma

Leestijd: 8 minuten

Het koolhydraatarm dieet is de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Dit kan ook niet anders. Het is een van de weinige diëten waarbij je snel afvalt met een blijvend resultaat, zonder een voortdurend hongergevoel. Maar door dat succes komen er ook dieetboeken op de markt die geschreven zijn door mensen die vooral een financieel graantje willen meepikken van deze hype. In deze review bespreken we het koolhydraatarm 50 dagen programma 2.0 van Niels Bosman en kijken we of Niels wel degelijk weet waar hij het over heeft of dat hij alleen maar een slimme marketing manager is.

Wat is een koolhydraatarm dieet

koolhydraatarm dieet Volg je een koolhydraatarm dieet dan eet je bijna geen koolhydraten. Maar koolhydraten zijn een van de belangrijke bouwstoffen van je lichaam, dus je kunt niet zonder. Daarnaast zijn het de leveranciers van belangrijke vitamines en mineralen. Daarom schrap je uit een koolhydraatarm dieet vooral de slechte, ofwel snelle, koolhydraten. Deze zitten vooral in bewerkt voedsel zoals wit brood, frisdranken en kant- en klare sauzen. Maar daar ben je er nog niet mee. Om de vetverbranding goed op gang te brengen worden de ongezonde koolhydraten vervangen door eiwitten en gezonde vetten. Dit heeft als extra gevolg dat je veel minder honger hebt. Vetten en eiwitten verzadigen je meer dan koolhydraten, omdat ze langzamer worden afgebroken door je lichaam. Een goed koolhydraatarm dieet heeft ongeveer de volgende verdeling voedingsstoffen:

 • 50% Eiwitten
 • 30% Gezonde vetten
 • 20% Koolhydraten

Wat is het effect van een koolhydraatarm dieet

koolhydraatarm dieetKoolhydraten beïnvloeden je hormoonhuishouding. De koolhydraten worden in je lichaam omgezet in suikers, die in je bloed terecht komen. Daardoor krijg je een stijgende bloedsuikerspiegel. Om deze te verlagen maakt je lichaam het hormoon insuline aan, die als het ware de cellen klaar maakt om de suiker uit het bloed op te nemen. Zo zorgt insuline dat je bloedsuikerspiegel verlaagt. Eet je te veel koolhydraten dan heb je een blijvend hoge bloedsuikerspiegel en een hoog gehalte aan insuline.

Dat kan een aantal nare gevolgen hebben, zoals suikerverslaving en insuline resistentie. Maar insuline zorgt er ook voor dat je lichaam meer vet opslaat. Niet zo handig dus als je juist wilt afvallen. Door minder koolhydraten te eten, verlaag je het insulinegehalte in je bloed en gaat het lichaam over op vetverbranding, in plaats van suikerverbranding. In het koolhydraatarm 50 dagen programma mag je maar 50 gram koolhydraten eten, die je haalt uit gezond voedsel zoals groenten, fruit en volle granen.

Ben je geïnteresseerd in het Koolhydraatarm 50 dagen programma?
Koop dit programma dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 199,00 Tijdelijk € 37,00

Ga naar de kortingspagina

Voor wie is dit programma geschreven

Ondanks dat het op de website niet zo precies wordt vermeld, staat duidelijk in het boek dat het geschreven is voor vrouwen die gezond en slank willen leven, daar best hun dieet voor willen omgooien maar niet buitensporig veel willen sporten. Wil je afvallen op de probleemgebieden of afkicken van je suikerverslaving, dan is dit boek misschien iets voor jou. Maar ook als je gewoon wat meer energie wilt krijgen en van die vervelende after diner dips af wilt, dan is een koolhydraatarm dieet zoals het koolhydraatarm 50 dagen programma een goede keuze. Het voordeel van dit programma is dat je wel anders gaat eten, maar dat je niet minder hoeft te eten. Ondanks dat het speciaal voor vrouwen is geschreven, is het trouwens ook door mannen te gebruiken. Niels geeft daarvoor een aantal tips voor eventuele aanpassingen.

Wie schreef dit programma

Niels Bosman is de oprichter van de website Makkelijk afvallen, kortweg Ma genoemd. Zijn doel is om anderen te motiveren om slak en gelukkig te worden. Zelf zegt hij graag een gezond, relaxed en gelukkig leven te willen en gunt dat iedereen. Hij heeft een opleiding in marketing afgerond en zijn interesse liggen bij gezond eten en koken. Op zijn website en LinkedIn pagina wordt alleen niet duidelijk wat zijn achtergrond op het gebied van voeding is. Of hij een opleiding tot diëtist heeft gevolgd is niet te achterhalen. Zijn bedrijf staat wel netjes ingeschreven bij de kamer van koophandel, hij is zeer actief op zijn Facebookpagina en via de mail beantwoordt hij je binnen een dag.

Ook blijkt hij zich goed te hebben laten informeren, want kennis van zaken heeft hij wel degelijk. Of Ma nu is ontstaan doordat hij een gat in de markt zag of is beginnen uit de liefde voor koolhydraatarm leven is moeilijk te zeggen. Wel weten we dat hij de pagina in 2014 is begonnen en na een jaar de eerste versie van het koolhydraatarm 50 dagen programma op de markt bracht. En daar heeft hij nu een 2.0 versie van, met vernieuwde recepten, nieuwe informatie en een hardcover. Versie 2.0 is namelijk een fysiek boek. Maar is het ook zoveel beter dan zijn voorganger? Laten we dat eens bekijken.

Wat je krijgt van Niels

Koolhydraatarm 50 dagen programma Het koolhydraatarm 50 dagen programma 2.0 bestaat uit een fysiek boek van 120 bladzijden met voor het grootste deel uit recepten voor 50 dagen. Je krijgt weekmenu’s zodat je precies weet wat je moet eten, ook de voedingswaarden zijn voor je berekend, zodat je geen tekorten krijgt. Dan vind je er de 48 recepten voor ontbijt, lunch en diner, die je in de 50 dagen steeds afwisselt. Daarnaast krijg je informatie en wetenschappelijke inzichten over gezondheid en afvallen. Na elke week kom je ook nog een motivatie- en opdrachtpagina zodat je echt actief bezig bent met koolhydraatarm leven. Het boek is als volgt ingedeeld.

 • Inleiding
 • Informatie
 • Dagmenu’s
 • Recepten

Bonussen

Op het moment van schrijven van deze review krijg je van Niels 4 bonussen bij het boek. Deze zijn alle 4 digitaal en in pdf-formaat.

 • Boodschappen Lijstjes Voor 7 Weken, zodat je snel en gericht door de supermarkt gaat, zonder de drang om vooral lang bij de zoetigheden te blijven staan.
 • Mijn Favoriete Drinktips, leer welke drankjes je wel en niet mag drinken tijdens een koolhydraatarm dieet.
 • 100 Kha Lekkernijen, dit is een bestseller van Niels en die krijg jij gewoon gratis erbij. Hij laat je zien hoe je toch van lekkernijen kunt genieten, terwijl je aan het afvallen bent.
 • De digitale versie van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma versie 2.0, zodat je in de supermarkt nog even na kunt kijken of je alles wel in je winkelwagentje hebt.
 • Gratis verzending van het fysieke boek.

Wat Niels je belooft

Op zijn website is Niels nogal kort over wat zijn 50 dagen programma je gaat brengen. Dat wat we allemaal wel willen weten is natuurlijk dat je afvalt met zijn programma. Hij belooft dat je tot 2 kilo per week kwijtraakt en dat vooral rond de buik, billen en benen. Hij zegt dat je tijdens zijn programma geen hongergevoel hebt en dat je wel 6 keer per dag gerechten en snacks mag eten. En daar bovenop ervaar je volgens hem meer energie, krijg je een stralende huid en minder een opgeblazen gevoel.

Maar krijg je dat ook?Koolhydraatarm 50 dagen-programma met bonussen

Na de aankoop krijg je van Ma een e-mail met de betalingsbevestiging en een link naar een downloadpagina, waar de bonussen voor je klaar staan. Na een of twee dagen ligt het boek bij je in de bus. Het boek ziet er mooi en verzorgd uit. Er is goed naar de lay-out gekeken. Elk recept heeft een foto, ingrediëntenlijst, bereidingswijze en een lijstje met de voedingswaarden. De recepten zijn geschreven voor 1 persoon, maar makkelijk om te rekenen naar meerdere personen als je voor je hele gezin wilt koken. Het hele programma ziet er goed doordacht uit, je wordt week voor week mee genomen in een koolhydraatarme levensstijl.

Dit komt door de informatie die je vooraf krijgt, maar ook door de wekelijkse e-mailtjes van Niels met tips, recepten en opdrachten. Als het aan het pakket zou liggen, dan val je hier zeker mee af. Niels heeft zich goed ingelezen en laten informeren. Hij gebruikt de bewezen verhoudingen van eiwitten, vetten en koolhydraten in zijn recepten. Ook de informatie die hij je geeft, klopt. Of jij met dit pakket afvalt dat ligt aan hoe jij er mee omgaat. Je moet wel gemotiveerd zijn om de week menu’s voor 50 dagen te volgen en je levensstijl voor goed te veranderen. Ga jij actief aan de slag met het koolhydraatarm 50 dagen programma, dan zul je zeker gezond en blijvend afvallen.

Wat andere kopers zeggen

Op de website van Niels vind je een aantal positieve reacties van kopers. Ook zijn er op het internet veel reviews te lezen. En Facebook staat vol met reacties. Omdat het programma al sinds 2014 op de markt is, is er veel over te vinden. Ook zijn er al een kleine 45.000 exemplaren verkocht. Je kunt dus zeggen dat Niels iets goeds doet. De meeste mensen vallen al de eerste week een aantal kilo af, 1,5 tot 2 kilo per week is zo het gemiddelde. Ook is bijna iedereen te spreken over de makkelijke recepten. Ze zijn lekker en goedkoop.

De ingrediënten zijn te vinden in elke supermarkt, wat handig is in een druk bestaan. Omdat je 6 keer per dag mag eten ervaren velen geen hongergevoel en hoeden ze het dieet makkelijk vol. De enige negatieve punten die we vonden zijn van mensen die een fysiek exemplaar verwachtten. Dit is waarschijnlijk de rede waarom er nu een fysiek exemplaar is. En we vonden wat klachten van mensen die vegetarisch of veganistisch zijn. Zij konden niets met de recepten, omdat er veel vlees, kaas en yoghurt wordt gebruikt.

Even de punten op een rijtje

Sashimi bowl zalm avocadoLaten we even samenvatten wat er zoal genoemd is over het koolhydraatarm 50 dagen programma.

Positief

 • Het is een fysiek boek met hardcover
 • Het programma is goed uitgedacht en makkelijk te volgen
 • De recepten zijn makkelijk en snel klaar te maken met ingrediënten die je zo in de supermarkt koopt
 • De wekelijkse e-mails motiveren je nog meer om aan de slag te gaan
 • Valt gegarandeerd af, 1,5 kilo per week moet mogelijk zijn
 • Je hebt geen honger gevoel door 6 eetmomenten op de dag

Negatief

 • Je moet alle maaltijden zelf klaarmaken, wat wel even wennen is als je dat voorheen wel deed vanwege een druk leven
 • Het programma volg je letterlijk op, er wordt niet gewerkt aan hoe je koolhydraatarm eten in je leven kunt integreren nadat je het 50 dagen programma hebt gevolgd
 • De achtergrond informatie over Niels is erg summier
 • Het programma is niet geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Er is in de recepten geen rekening gehouden met allergieën

Onze conclusie

Voor 37 euro krijg je naar onze mening een volwaardig pakket thuisgestuurd. Het boek is niet alleen een receptenboek, maar bevat ook veel informatie over koolhydraten en afvallen. De recepten zitten goed in elkaar, de verhoudingen tussen eiwitten, vetten en koolhydraten kloppen. Ook met de vezels zit het goed, wat het verlagen van de insuline een extra handje helpt. Dit koolhydraatarme dieet is een van de weinige diëten waarin je wel brood mag eten. Het gaat hier om het speciale koolhydraatarme brood van Niels, maar is een uitkomst voor diegene die brood niet uit hun dieet willen schrappen.

De webpagina en het boek zien er qua lay-out mooi uit met duidelijke foto’s en makkelijke tekst. Alles geeft je het gevoel met een professional te maken te hebben. De wekelijkse e-mails zijn zeer motiverend en een mooie toevoeging op het uitgebreide pakket. Ook de bonussen dragen wel degelijk iets bij. De boodschappenlijstjes helpen je bij de inkopen en de 100 lekkernijen zijn heel handig op feestjes.

Vooral voor vleeseters

Een groot nadeel vonden wij dat er niet aan vegetariërs of veganisten is gedacht. Natuurlijk is het niet makkelijk om aan voldoende eiwitten te komen als je geen vlees of zuivelproducten eet, maar het zou een mooie toevoeging zijn voor in de toekomst. Dat er ook geen rekening is gehouden met allergieën is een minpunt, maar dat gebeurt eigenlijk wel vaker in diëten. Het is aan jezelf om daar goed op te letten. Wil je zeker weten of jij met dit programma mee kunt doen ondanks je allergie, stuur dan een mailtje met je vraag aan Niels.

Geen honger

Dat dit dieet zo succesvol is, komt onder andere doordat je geen honger ervaart. Door de hoge hoeveelheid eiwitten, het verdwijnen van de after diner dip en omdat je 6 keer per dag mag eten is dit programma goed vol te houden, wat de garantie je streefgewicht te bereiken alleen maar vergroot. Merk je binnen 50 dagen geen verschil en ben je niet of nauwelijks afgevallen, dan geeft Niels je een 50 dagen niet goed geld terug garantie. Wat naar onze mening heel ruim is, aangezien het programma 50 dagen beslaat. Je hebt niets anders te verliezen dan die extra kilo’s. Dus wil je afvallen op een makkelijke en gezonde manier, met blijvend resultaat, twijfel dan niet en bestel het koolhydraatarm 50 dagen programma.

koolhydraat 50 dagen programma

Koolhydraatarm 50 dagen programma

Afvallen zonder te sporten.
Minder hongergevoel, de weekmenu’s bestaan uit 6 eetmomenten per dag. 3 maaltijden en 3 gezonde snacks.
De recepten zijn makkelijk, lekker en goedkoop.
Brood eten mag. De weekmenu’s bevatten af en toe een boterham, rijstwafel of plakje roggebrood.
Je lichaam komt niets tekort, waardoor je op een gezonde manier kunt afvallen.
Makkelijk aan te passen aan je gezin.

Tijdelijke aanbieding van € 199,- voor € 37,-

Ga naar de kortingspagina!

 

Onze beoordeling

Koolhydraatarm 50 dagen programma

€ 37,-
9.3

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

9.5/10

Deel dit artikel op social media