Kettlebell

Leestijd: 2 minuten

Een strakke buik is een droom van vele. Het kan een moeilijke opgave zijn, maar er zijn tegenwoordig vernieuwde methodes waardoor dit zeer eenvoudig is. Alle saaie buikoefeningen zijn verleden tijd. Met de Kettlebell kun je een leuke en goede workout doen. Het is de ideale manier als je snel verveeld raakt van gewone traditionele buikspieroefeningen. Het is immers makkelijk vol te houden als het leuk is.
Je kunt de Kettlebell workout heel gemakkelijk thuis doen. Het kan natuurlijk ook in de sportschool, maar thuis is wel zo makkelijk. Indien je niet van de sportschool houdt, of liever thuis sport is dit echt een aanrader. Het scheelt ook veel reistijd en minder sportschool kosten.

Het is daarbij ook nog eens gemakkelijker om het programma volhouden. Je volgt gewoon de video’s op de DVD en geniet van een warming up- en cooling down. Daardoor ben je verzekerd van een leuk en variërend programma.
Je kunt kiezen uit verschillende programma’s. Dit is fijn, want zo heb je niet iedere keer dezelfde workout. Dit is zeer prettig, zeker als je snel verveeld raakt. Afwisseling is belangrijk om iets uit te kunnen voeren. De trainingen hebben de volgende opzet:
● Er wordt eerst extra aandacht besteedt aan vetverbranding van de buik. Dit is belangrijk.
● Daarna legt men de nadruk op sterkere spieren in het gehele lichaam.
● Ten laatste wordt er extra focus op je buikspieren gelegd.

Wat is een kettlebell?

kettlebellEen kettlebell is heel simpel omschreven: een gewicht in de vorm van een soort bel.
Door de vorm is het heel eenvoudig om verschillende oefeningen te doen. Deze zijn goed voor je lichaam. Daarnaast is een groot voordeel aan de kettlebell dat het niet veel ruimte in beslag neemt. Je traint met een kettlebell je lichaam en gebruikt dus alje spieren. Hierdoor verbrandt je in een hoog tempo veel meer buikvet. Dit concentreert zich op de buikspieren.

Hoe verlopen de trainingen met de kettlebell?

De DVD’s geven een heel duidelijk overzicht en geven je precies aan wat je moet doen. Er staan hele makkelijke oefeningen op die je hele goed thuis kunt doen. Je kunt dit programma hier heel makkelijk bestellen. Er zit ook een sportschema bij en met de bijgeleverde DVD’s kun je dus goed aan de slag. Je hebt ook de keuze uit diverse oefenprogramma’s.

Waar moet je op letten als je een kettlebell gaat kopen?

Alles wat je moet weten om de beste kettlebell te kopen, die het meest voor jouw geschikt is lees je in ons artikel De beste kettlebell kopen.

Deel dit artikel op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!