Ketogeen dieet

Leestijd: 2 minuten

Door het Ketogeen dieet wordt het lichaam in staat van ketose gebracht. Wanneer dit het geval is worden vetten in plaats van koolhydraten verbrand. Deze vetten worden dan als energie gebruikt. Tijdens het dieet krijg je vele grote hoeveelheden vet binnen en maar heel weinig koolhydraten. Daarnaast is het zaak om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Je lichaam is namelijk gewend om koolhydraten om te zetten in glucose. Dit wordt vervolgens als energie door heel je lichaam heen gestuurd. Op het moment dat je lichaam in ketose raakt worden de levervetcellen afgebroken in ketonen en vetzuren. Deze worden dan als energiebron gebruikt.

Ketogeen dieet volgen?

Dankzij het Ketogoon dieet is het mogelijk om veel calorieën op een gemakkelijke wijze te mijden. Wanneer je het dieet volgt op een strikte wijze, komen de calorieën voornamelijk in de vorm van eiwitten en vetten binnen. Deze nemen je hongergevoel weg. Wanneer je suiker en koolhydraten leert te mijden, merk je direct dat dit invloed heeft op je gewicht. Daarnaast raak je door het volgen van het Ketogeen dieet snel verzadigd. Een gevaar van het dieet is, dat je leert om te weinig te eten. Daarom moet je een goede balans zien te vinden, zodat je toch voldoende voedsel binnen zult krijgen.

Meer voordelen Ketogeen dieet

Het Ketogeen dieet zorgt ervoor dat je gewicht verliest en dat je een stuk gezonder door het leven gaat. Maar het dieet heeft nog een aantal voordelen. Door het eten van koolhydraten loopt je bloedsuikerniveau op. Dat zorgt voor snelle insuline reactie vanuit de alvleesklier. Vervolgens krijg je een hongerig gevoel. Door het dieet zal je bloedsuikerniveau op peil blijven. Wanneer je insulineniveau laag houdt, wordt er minder snel vet opgeslagen. Daardoor verlies je gewicht.

Ketogeen dieet recepten

ketogeen dieetTijdens een Ketogeen dieet krijg je bijna geen koolhydraten meer binnen. Je lichaam schakelt namelijk over op de verbranding van vetten. Het dieet wordt dan ook gekenmerkt door vetrijke voeding met weinig koolhydraten. Echter, de vetverbranding zal niet volledig plaatsvinden waardoor er dus reststoffen over blijven. Deze reststoffen worden ook wel ketonen genoemd. Het lichaam raakt dan in staat van ketose. De zuren gaan ophopen in het bloed en de urine.  Ook worden dan de vetten nog gebruikt als energiebron.

Recepten als dagelijkse kost

Doordat iemand die het ketogeen dieet volgt een heleboel producten moet mijden zijn er speciale recepten geschreven. Deze recepten zijn speciaal voor mensen die een ketogeen dieet volgen. Deze ketogeen dieet recepten zijn erg gezond en ook nog eens erg lekker. Er zijn vele verschillende ketogeen recepten te maken, waardoor het goed mogelijk is om flink te variëren. Deze recepten zijn rijk aan vet en arm aan koolhydraten. Koolhydraten moeten gemeden worden en dat kans om nog een flinke opgave zijn. Koolhydraten zitten tegenwoordig in veel producten verwerkt. Daarnaast leer je onderscheid te maken in goede en foute koolhydraten. Het dieet kent een effectieve werking wat natuurlijk wel zo prettig is.

Klik hier voor onze review over het 101 Keto receptenboek van Mitchel van Duuren

Het keto dieet met de Keto Revolutie


keto-revolutie
Stop met afhankelijk te zijn van koolhydraten.
Dit hoog-in-vet, laag in koolhydraten dieet zorgt ervoor dat je meer focus en energie hebt en zorgt daarnaast voor meer vetverlies dan je ooit hebt gezien.
Het ketogeen dieet gecombineerd met fasting is de ultieme hack voor productiviteit, vetverlies en gezondheid.
Meer tijd over die je kunt opvullen met dingen die écht belangrijk zijn voor je.


Deel dit artikel op social media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!