Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » Katja Callens Het mentale dieet plan

Katja Callens Het mentale dieet plan

Leestijd: 4 minuten

Als je deze naam hoort, vraag je je misschien af of het om een dieet gaat, of om een bezoek aan een psycholoog. De naam klinkt dus wat overdreven, maar eigenlijk toch ook weer heel logisch. Dit omdat voor veel mensen voeding meer is dan alleen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Wat eet of drink je als je gestrest bent? Is het een grote zak chips, of een hele reep chocolade? We zijn er allemaal schuldig aan.

Voor de meeste mensen is voeding een manier om tot rust te komen, stress te ontladen, en emoties te verwerken. Dit is op zich een positief iets. Wat het hele lastige eraan is, is dat het schadelijk kan zijn voor je gezondheid, en kan zorgen voor overgewicht. Daarom is het dus ook vanzelfsprekend dat er ook wat aandacht besteedt moet worden aan het psychologische aspect als je de beste resultaten wilt bereiken. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van het Mentale Dieet Plan (MDP) van Katja Callens, zodat je voor jezelf de keuze kunt maken of het bij je past.

Wat is het mentale dieet plan precies?

Zoals de naam al zegt is het een dieet, en zoals eerder gezegd een dieet wat ook ingaat op de mentale aspecten die te maken hebben met voeding en afvallen. Het is geen moeilijk dieet waarbij je calorieën moet tellen, of vaak op de weegschaal moet kruipen om de stand bij te houden. Veel voedingsmiddelen mag je gewoon blijven eten. Het gaat vooral om de volgorde, en natuurlijk de psychologische begeleiding waarin je leert om op de juiste manier te kijken naar voeding en afslanken.

Door deze andere kijk zal het makkelijk worden om je keuzes door te zetten en snel af te vallen. Verder wordt er gebruik gemaakt van een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet om de kilootjes er zo snel mogelijk vanaf te laten vliegen. Grote hoeveelheden koolhydraten zorgen namelijk voor meer insuline aanmaak, en daardoor ook voor meer vetopslag als het hormoon geactiveerd wordt. Door middel van dit dieet kun je dus zelfverzekerd aan de slag, en ben je binnen no time de overtollige kilo’s kwijt.

Welke voeding wordt er gebruikt in het dieet?

In het dieet komen dagen voor dat je alleen fruit zult eten, dit om zo het metabolisme te activeren en sneller vet te verbranden. Ook andere voedingsmiddelen die veel voorkomen in dit dieet zullen hieraan meehelpen. Door te stoppen met koolhydraten, vetten, en suikers wordt je metabolisme sterker en zal je snel veel gewicht verliezen. Voeding die veel voorkomt in dit dieet is:

  • Vlees
  • Vis
  • Zuivel (bijvoorbeeld: melk, kaas, en kwark)
  • Eieren
  • Gezonde groenten

Turbo Actie Plan & 8 weken Maaltijd Schema

Het mentale dieet planVoor ongeduldige mensen (en die zijn er veel als het om afvallen gaat) heeft Katja Callens het Turbo Actie Plan bedacht wat net wat strenger is dan het algemene MDP. In dit stappenplan leer je 5 stappen waarmee je razendsnel afvalt. Dit is natuurlijk erg motiverend, en iets waarmee je graag snel mee aan de slag wilt gaan. Ook het 8 weken Maaltijd schema is net dat trapje wat jou helpt om door te zetten en vol te houden.

De maaltijden zijn voorzien van voldoende afwisseling waardoor het juist leuk wordt om dit dieet te volgen. Ook heeft deze afwisseling in voedingsmiddelen als voordeel dat je verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt, en zo voldoende energie zult hebben en een goede gezondheid gewaarborgd wordt.

Nog meer extraatjes

Alsof deze twee bonussen nog niet genoeg waren, krijg je er ook een handig receptenboek bij vol lekkere recepten. Ook wordt je ondersteund met intensieve e-mails waardoor je ervan verzekerd bent dat je goed bezig zult blijven. De NLP oefeningen (Neuro linguïstisch programmeren) zorgen ervoor dat je op de juiste manier met voeding om zult gaan, en je eigen zwaktes wat betreft voedsel zult leren kennen en mee om zult leren gaan.

Leuk! Maar is het weer zo’n overgewaaide hype?

Als je kijkt naar de structuur en ontwerp van het dieet, dan kom je snel tot de conclusie dat er goed over nagedacht is. In dit dieet gaat het niet alleen om zo snel mogelijk de kilo’s eraf te laten vliegen, koste wat kost. Er wordt dieper ingegaan op de belangrijke aspecten om ook op langere termijn verbluffende resultaten te geven. Ook het dieet zelf is goed samengesteld, en bevat een variëteit aan voedingsmiddelen waardoor de gezondheid niet geschaad zal worden. Heel wat anders dan een dieet waarin je alleen ongezonde dingen als Twix en Snickers mag eten. Ja, zulke diëten bestaan inderdaad.

Maar het is natuurlijk duidelijk dat een dieet als dat voor geen profijt zal zorgen. Het zal zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Het Mentale Dieet Plan daarentegen waarborgt een goede lichamelijke en mentale gezondheid, dus vanuit dit opzicht is dit dieet zelfs best bijzonder omdat het ook aandacht besteedt aan je mentale gesteldheid.

Hoeveel gewicht kun je verliezen met dit dieet?

Veel diëten zijn ontworpen om gewicht te verliezen. Het Het mentale dieet plan van Katja Callens geeft dus natuurlijk ook diezelfde resultaten. Met dit dieet kun je 5 tot 8 kilo verliezen in 14 dagen, en als je het dieet lang aanhoudt kun je zelfs 20 kilo kwijt raken. Maar waar het MDP nu net even anders wordt, is dat het door de psychologische kennis die je meekrijgt, je helpt om ook op dit gewicht te blijven! Het is zo demotiverend als je al die moeite hebt gedaan om die extra kilo’s eraf te krijgen, en ze er daarna net zo hard weer aankomen.

Door middel van het MDP leer je om te gaan met voedsel, en jezelf in bedwang te houden als het gaat om emotioneel eten. Eigenlijk is het dus een grote levensles voor de rest van je leven. Dus eenmaal dit dieet afgerond, kun je ervan uit gaan dat je geen andere diëten meer nodig zult hebben.

Conclusie

Al deze informatie bij elkaar samengevat kunnen we dus concluderen dat het zeker de moeite waard is om het Mentale Dieet Plan aan te schaffen. Niet alleen zul je snel veel gewicht verliezen, ook zal je leren hoe je jezelf onder controle kunt houden als het om eten gaat. Hierdoor bereik je ook op lange termijn de juiste resultaten, en zal het een verrijkend programma zijn waarvan je blij bent dat je het hebt aangeschaft.

Het Mentale dieet plan van Katja Callens is inmiddels niet meer te koop.
Een goed alternatief is het Koolhydraatarm 50 dagen programma waar wij ook een review over hebben geschreven.

koolhydraat 50 dagen programma

Koolhydraatarm 50 dagen programma

Afvallen zonder te sporten.
Minder hongergevoel, de weekmenu’s bestaan uit 6 eetmomenten per dag. 3 maaltijden en 3 gezonde snacks.
De recepten zijn makkelijk, lekker en goedkoop.
Brood eten mag. De weekmenu’s bevatten af en toe een boterham, rijstwafel of plakje roggebrood.
Je lichaam komt niets tekort, waardoor je op een gezonde manier kunt afvallen.
Makkelijk aan te passen aan je gezin.

Tijdelijke aanbieding van € 199,- voor € 37,-

Ga naar de kortingspagina!

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie