Home » Fitness en bewegen » Je buikspieren trainen op buikspierapparaten doe je zo!

Je buikspieren trainen op buikspierapparaten doe je zo!

Leestijd: 4 minuten

In dit artikel lees je hoe je je buikspieren traint op buikspierapparaten. We hebben allemaal wel een deel aan het lichaam waar we ontevreden over zijn. Zeker in deze tijd waarin het hebben van een gezond en fit lichaam belangrijk is vindt je dan ook veel mensen in de sportschool of op sportclubs. Vaak denkt men dat mensen naar de sportschool gaan om breed en gespierd te worden, maar niets is minder waar. Over het algemeen trainen mensen in de sportschool voor hun conditie of om hun spieren te trainen. Mensen vinden een goede conditie en een strak
lichaam belangrijk. Niet voor niets trainen de meeste mensen hun meest zichtbare spieren, namelijk hun “ buikspieren”. “Een afgetraind en strak buikje is mooi”: zeggen veel mensen. Je buik is immers het meest zichtbaar, vooral in de zomer als je in je bikini of zwembroek loopt op het strand. Daarom verliezen mensen het liefste hun vet rondom hun buik en billen en trainen zij hun spieren. Echter is dit niet zo gemakkelijk als je denkt.
Het trainen van je buikspieren vergt veel oefening, discipline en tijd. Je kunt jouw buikspieren op diverse manieren trainen.
Denk aan grondoefeningen of aan het trainen op speciale apparaten om je buikspieren te trainen. Maar hoe doe je dat? In dit artikel besteden wij daar aandacht aan. Wij vertellen je hoe je jouw buikspieren optimaal kunt trainen door middel van speciale apparaten.

Waar kun je trainen?

Je kunt op diverse plaatsen trainen. Denk aan een sportschool of fitnesscentrum. Daar heb je alle apparatuur binnen handbereik. Echter moet er dan wel een sportschool in de buurt zijn en je moet vaak op en neer. Dit kan voor sommige mensen lastig zijn indien zij geen sportschool in de buurt hebben of geen zin hebben om erheen te gaan. Natuurlijk zijn er ook mensen die dit wel graag ergens anders doen, maar voor de mensen die liever in hun eigen tijd op hun gemak thuis zouden willen trainen is dit ook mogelijk. Dit kan door middel van de zogenoemde buikspierapparaten. De aanschaf is niet moeilijk en je kunt heel gemakkelijk je buikspieren trainen in huis.

Welke buikspierapparaten zijn er?

Er zijn veel buikspierapparaten in omloop. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat er wel een. Hieronder sommen wij kort een aantal populaire buikspierapparaten op en lichten wij ze kort toe.

Buikspierplank

buikspierplankEen van de meest populaire buikspierapparaten is de buikspierplank. Voor een goede buikspierplank beginnen de prijzen rond de €50,-. Deze zijn vaak makkelijk in te klappen en op te bergen. Dus erg handig als je thuis je buikspieren op een buikspierplank wilt trainen.
Op de buikspierplank kun je verschillende buikspier- oefeningen doen zoals: sit-ups en buikspieroefeningen voor je schuine buikspieren. Je gaat op je stuitje in de lengte van de buikspierplank zitten en brengt je benen van de ene naar de andere kant. Zo train je jouw schuine buikspieren optimaal. Indien je sit-ups wilt doen plaats je jouw bovenbenen onder een steun en de onderbenen achter een steun. Zo zijn de buikspieren goed geïsoleerd en kun je ze goed trainen. De hoek van een buikspierplank is makkelijk te verstellen en je kunt dit doen door de hoek groter te maken. Hierdoor worden de buikspieroefeningen zwaarder.

Een multifunctionele buikspierplank

Met de buikspierplank kun je alleen buikspieroefeningen doen. Dit kan ideaal zijn, maar indien je meerdere spieren wilt trainen en andere oefeningen wilt doen kun je beter gebruik maken van de multifunctionele buikspierplank. De vanafprijs is rond de €100,-, wel iets duurder, maar je kunt er ook meer mee. Zo kun je jouw borstspieren trainen doordat deze plank in allerlei standen te verstellen is.

De gymbal

De gymbal is een skippybal zonder handvaten. Het zijn opgeblazen rubberen ballen welke in diverse maten verkrijgbaar zijn. Fysiotherapeuten gebruiken ze veel om oefeningen te doen.
De aanschafprijs is niet hoog, deze ligt tussen de €15,- en €60,-, en het gebruik ervan is zeer veelzijdig. Daarnaast kun je de bal ook goed gebruiken als bureaustoel. Je krijgt er een goede houding door en minder last van je rug. Dus je slaat zo twee vliegen in één klap.
Je kunt op YouTube diverse oefeningen vinden om je buikspieren te trainen. De oefeningen zijn vaak speels en voelen goed aan. De oefeningen zijn er zowel voor de beginner als de gevorderde sporter.
Het grote voordeel van een gymbal is dat deze in aanschaf goedkoper is en dat je er ook je rugspieren mee traint. Het trainen van deze spieren is net zo belangrijk als het trainen van je buikspieren. Je rugspieren houden immers je lijf in balans. Indien je namelijk alleen je buikspieren traint kun je last krijgen van een slechte lichaamshouding en blessures.
Je kunt naast de core-spieren ook de borstspieren trainen met de gymbal door push-ups te doen. Door je benen op de bal te laten rusten en je met je handen van de bal af te drukken. Er zijn zelfs nog veel meer oefeningen waarmee je jouw borstspieren kunt trainen op een gymbal.

De buikspiertrainer

De buikspiertrainer bestaat uit een gebogen metalen stang met daarop een kussen die jouw hoofd ondersteund en waarbij je jouw armen op de stang kunt laten rusten. Deze zijn verkrijgbaar vanaf €30,-. Je kunt er de traditionele sit-ups mee doen, maar ook je schuine buikspieren mee trainen. Het voordeel hiervan is dat je nek goed wordt ondersteund. De kans op rugblessures is hierdoor kleiner.

De Ab Wheel

Met de Ab Wheel train je jouw core-spieren en deze kun je vanaf €15,- aanschaffen. Je kunt op je knieen gaan zitten en de romp rustig naar voren laten rusten. De Ab Wheel bestaat uit een klein wieltje met aan de as en weerszijde handvaten. Je romp-buik-en rugspieren kunnen met de Ab Wheel goed worden aangepakt.

Makkelijk aan te schaffen!

Er zijn natuurlijk nog veel meer buikspierapparaten te verkrijgen. Echter zijn dit de meest gebruikte en train je hier het makkelijkste je buikspieren mee. Je kunt deze bovenstaande apparaten voor een kleine prijs heel makkelijk online of in een sportwinkel aanschaffen. Je kunt ze natuurlijk ook een keer uitproberen in een sportschool. Het is natuurlijk geheel aan jou wat je voorkeur betreft. Probeer het ergens een keer uit en denk goed na voor je iets aanschaft. De aanschaf is zeer eenvoudig, maar informeer jezelf altijd goed.

Klik hier voor het uitgebreid assortiment Buikspier artikelen

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie