Home » Inklapbare loopband voor thuis kopen – Top 10 Loopbanden

Inklapbare loopband voor thuis kopen – Top 10 Loopbanden

Leestijd: 5 minuten

De loopband is een van de meest populaire hometrainers. Wil je een loopband voor thuis kopen, maar ben je klein behuisd of wil je niet de hele dag tegen je loopband aankijken, dan is een inklapbare loopband een uitkomst. In dit artikel bespreken we welke keuzes er zijn en geven we je onze top 5 van de beste inklapbare loopbanden die je op dit moment op de markt vindt.

Wat is een loopband

Inklapbare loopband voo thuis kopenWil je afvallen of gewoon wat meer bewegen, dan is een loopband een van de meest bekende cardio– en fitnessapparaten die je in de sportschool vindt. Maar ook voor thuis is dit een populair apparaat. Door de aanschaf van een loopband kun je trainen, ook als het geen weer is buiten of de sportscholen al lang gesloten zijn. Kort gezegd is een loopband een band waarop je loopt, meestal door een motor aangedreven, zodat deze bond ronddraait op een door jou gekozen tempo.

De meeste banden komen met een scherm, waarop je informatie als de snelheid en de verbrande calorieën ziet staan, maar ook met een aantal voorgeprogrammeerde programma’s die je kunt kiezen. Er zijn loopbanden die ook nog eens in hoogte verstellen en zo een helling nabootsten. Denk je er aan om met de loopband af te vallen, lees dan ons uitgebreide artikel over afvallen met een loopband waarin we verschillende trainingsvormen bespreken.

Een inklapbare loopband voor thuis kopen

Een loopband is een makkelijke manier om toch aan sport te doen, af te vallen of gewoon wat meer te bewegen. Maar ben je klein behuisd, wil je geen thuis-gym beginnen of wil je de loopband in de woonkamer gebruiken, dan is een loopband die opklapbaar of inklapbaar is natuurlijk een grote uitkomst. Je schuift hem gemakkelijk onder je bed of onder de bank, zet hem in de hoek of naast de kast, klaar om je weer uit te dagen tot een rondje rennen.

Welke soorten inklapbare loopbanden zijn er

Wil je een loopband kopen die makkelijk op te bergen is, dan heb je een aantal opties.

  • De walk-desk is een loopband zonder armsteunen, die je in drie tellen onder de bank schuift of in de kast zet. Je hebt geen scherm voor je, maar meestal krijg je een app voor op je telefoon of tablet waarmee je programma’s kunt kiezen. Deze kleien loopbanden zijn vooral voor wandeltrainingen en minder goed bruikbaar voor hardlopers.
  • De opklapbare loopband heeft armsteunen die niet verwijderbaar zijn, maar een loopband gedeelte dat je opklapt en vastzet. Door de wieltjes rol je de band makkelijk tegen de muur. Deze banden zijn vaak wat groter van formaat dan de volledig inklapbare banden.
  • Een loopband die je kunt inklappen is volledig opvouwbaar. De armsteunen demonteer je of klap je weg en de loopband zelf vouw je op. Zo past een inklapbare loopband zelfs onder je bed.

Waar moet je op letten bij de koop

loopband voor thuisEen loopband die inklapbaar is, wil nog niet altijd handig zijn. Er zijn daarom ook een aantal punten waar je speciaal bij deze soorten loopbanden moet letten.

  • Natuurlijk moet de band makkelijk inklapbaar zijn. Zijn de armsteunen bijvoorbeeld makkelijk te demonteren? Kost het je veel tijd de band steeds in en uit te klappen, dan gebruik je hem gewoon veel minder.
  • Heeft de loopband wieltjes, dan is hij veel makkelijker verplaatsbaar. Ook al wegen ze niet veel een band kan toch al snel 25 kilo wegen en dat is een flink gewicht als je die steeds moet optillen.
  • Logisch dus dat een inklapbare loopband niet teveel mag wegen, maar ook de afmetingen zijn belangrijk. Bekijk de plek waar je hem wilt opbergen en zorg dat de band daar ingeklapt past.
  • Omdat je de band veel in- en uitklapt is de kwaliteit belangrijk. Bewegende delen hebben nu eenmaal veel te verduren. Dit bepaalt de prijs, dus weet wat je belangrijk vindt en hoeveel je uit wilt geven.
  • Bedenk waar je de loopband voor gaat gebruiken. In ons artikel beste loopband voor thuis kopen bespreken we de aandachtspunten voor de aanschaf van een loopband voor thuis.

De 5 beste inklapbare loopbanden

Wil je de beste inklapbare loopband voor thuis kopen? Maar het aanbod is inmiddels zo groot dat je niet weet waar je moet beginnen? Dan zetten we voor jou de 5 bestverkochte inklapbare loopbanden even onder elkaar.

De Focus Fitness Jet 2

Deze in 2 hoogtes instelbare loopband heeft 7 verschillende programma’s met 40 trainingsniveaus. Op het scherm kies je welk programma je wilt doen en zie je de afstand, snelheid, hartslag en het aantal verbrande calorieën. De maximale snelheid is 13 kilometer per uur, de maximale belasting is 100 kilo, wat het een band maakt voor de gemiddelde gebruiker. Het totaal gewicht van de band is 55 kilo.

VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Deze loopband van het Nederlandse fitness merk VirtuFit is ingeklapt maar 18 centimeter hoog, waardoor hij zelfs onder een kast te schuiven is. Het loopvlak is wel klein, maar 38 bij 105 centimeter. Op het LCD-scherm zie je de afstand, snelheid en de calorieën. De band komt met 12 programma’s en 12 niveaus. De maximale snelheid is 12 kilometer per uur en het maximale gewicht 120 kilo. De loopband weegt maar 38 kilo en is zonder hellingshoek goed voor de amateur sporter.

Evogym R-50s

Deze loopband van gemiddeld formaat komt met 12 verschillende trainingsprogramma’s die je instelt via het dashboard. Daarop zie je ook de hartslag, snelheid, afgelegde afstand en verbrande calorieën. De band heeft een maximale snelheid van 12,8 kilometer per uur, maximale gewicht van 110 kilo, een hellingshoek van maximaal 15% en bluetooth speakers voor je favoriete muziek tijdens de workout. Door de wieltjes en het gewicht van 29 kilo is deze band makkelijk te verplaatsten.

Luxari

Een loopband zonder motor is even wennen, maar weet je hoe het gaat, dan wil je niet anders. Het is stil en je geeft zelf de snelheid aan. De Luxari heeft een band met een goede antisliplaag, die begint met draaien zodra jij gaat lopen. Op het monitor zie je de snelheid, afstand en de calorieën die je hebt verbrand. De hellingshoek moet je handmatig instellen, de maximale snelheid is 10 kilometer per uur en het maximale gewicht is 150 kilo. De band heeft wieltjes en weeg maar 19 kilo, wat hem makkelijk op te bergen maakt.

FitBoostR

Deze kleine loopband heeft een LCD-scherm waarop je de keuze hebt uit 3 voor ingestelde programma’s. Op het LCD-scherm zie je de tijd, afstand, snelheid en het aantal verbrande calorieën. De maximale snelheid is 10 kilometer per uur en je kunt de hellingshoek instellen tot 10%. Het maximale gewicht is 120 kilo en de band geeft je een goede demping door de 5 verschillende lagen.

Onze top 10

Zie je in deze lijst nog niet wat je zoekt, bekijk dan de 10 best verkochte inklapbare loopbanden voor thuis hier.

Bekijk de Top 10 inklapbare loopbanden

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie