Home » Hoe begin je een Yoga Challenge?

Hoe begin je een Yoga Challenge?

Leestijd: 4 minuten

In deze blog neemt een yoga beoefenaarster jullie mee in haar ervaringen op het gebied van Yoga. Ze vertelt namelijk hoe ze online een 30 daagse Yoga Challenge van One Yoga gedaan heeft. Dit betekent iedere dag een half uurtje Yoga onder begeleiding van een Yogi uit Thailand via Youtube. Je komt erachter hoe je zo’n Yoga Challenge begint of in ieder geval, hoe ze dat gedaan heeft.
Van de eerste 14 dagen heeft ze iedere dag een blogartikel gemaakt, deze hebben we voor je geplaatst in onze gastblog Yoga Challenge, van dag 15 t/m 30 kon ze door bepaalde omstandigheden geen dagelijks blogartikel maken, haar ervaringen van deze dagen vindt je na de inleiding in dit artikel. Lees hieronder haar verhaal.

Inleiding gastblog Yoga Challenge

Even voorstellen.
Laat ik beginnen bij het begin. In 2020, toen Corona nog net in China was uitgebroken en we nog op reis mochten, ben ik met een vriendin twee en halve week op vakantie geweest naar Thailand. Daar hebben we verschillende plekken bezocht zoals Bangkok, Pai, Chiang Mai, Koh Tao, Koh Samui en ook Koh Phangan. Het was een fantastische reis waar ik veel heb mogen leren over de Oosterse cultuur. Heerlijk eten, lieve aardige mensen die geen zorgen kenden en natuurlijk ook Yoga. Het was Koh Phangan waar Mark Dauwerse, een bekende yogaleraar, zijn opleiding deed tot Yoga Teacher. Tegen de tijd dat wij daar waren had hij zijn opleiding afgerond en gaf dus zelf ook les.

Yoga Challenge

De eerste keer dat ik ooit in mijn leven Yoga deed was dus daar in Thailand bij One Yoga door een mede cursist van Mark. Het was in een mooie ruimte op een soort berg met uitzicht op de zee. De Yoga les was vroeg in de ochtend, we konden nog genieten van de zonsopkomst. Het rook er heerlijk naar wierrook en er hingen overal waaiers om de temperatuur zo aangenaam mogelijk te maken. Bij binnenkomst moest je de slippers achterlaten en die inruilen voor een yoga mat, kussen en een blok.

Na deze eerste les merkte ik hoe stijf ik eigenlijk was en hoeveel mensen interesse hadden in zo’n les. Het was echt best druk. Sowieso was ik ook een hele ervaring rijker, ik voelde me helemaal relaxed en kon de hele wereld aan.

De tweede keer dat ik een les volgde was het van Mark, we waren iets later dus de matjes waren op. Geen probleem, de vloer was ook prima want iedereen was welkom. Mark zijn les was meer op het fysieke gericht, ook daar merkte ik wat voor lichaam ik eigenlijk had en dat daar misschien best wat aan mocht veranderen (qua conditie). Gelukkig is Yoga ook je eigen grenzen opzoeken, herkennen en vooral accepteren. Als iets niet lukt is het niet erg, je gaat tot je eigen grens.

En hoe ging het verder?

Na deze fijne ervaringen van de paar lessen in Thailand ben ik thuis Yoga gaan voortzetten en heb een online 30 dagen cursus gevolgd. Je merkt gewoon echt wat voor voordelen het heeft. Niet iedereen heeft tijd om Yoga te beoefenen. Tenminste, dat zeggen ze. Er is altijd wel een moment op de dag dat je even een half uurtje Yoga kunt doen. Gelukkig heb je er ook niet veel voor nodig, een rustige ruimte en een matje is voldoende. Maar hoe begin je nou een Yoga Challenge? Eigenlijk is het vrij simpel, er zijn op bijvoorbeeld op Youtube allerlei Yoga lessen te vinden en nu dus ook een Challenge van One Yoga. 30 dagen achter elkaar een half uurtje.

Dag 1 tot en met 14 ervaringen

Via onderstaande link vind je de blogartikelen van mijn ervaringen van dag 1 t/m 14 . Dus ben je benieuwd hoe dit mij deze dagen vergaan is, klik dan op onderstaande knop.

Klik hier voor artikelen over dag 1 t/m 14 van de Yoga Challenge

Dag 15 tot en met 30 review

 

Deze Yoga Challenge ben ik begonnen met weinig tot geen ervaring. Natuurlijk had ik wel een aantal keren Yoga gedaan en wist ik dat er een nieuwe wereld voor mij open ging. Een wereld van rust, balans en kracht. Na de operatie was ik de conditie die ik de eerste 14 dagen had opgebouwd volledig kwijt.

Ik had mezelf echt opgelegd om iedere dag een Challenge te doen, of ‘s ochtends vroeg of ergens in de avond of middag, het moest. Dit was af en toe een uitdaging op zich. Ik heb een fulltime baan en veel feestjes en verplichtingen, soms was het wel lastig om dan een moment te vinden.

De Challenges werden gegeven door Akari Tamura, met haar begonnen we de Challenge vaak met een “Ohm” chant, dit is een mantra. Het was een prettige manier om even met jezelf in harmonie te komen. Haar kalme stem legde me steeds uit welke houdingen ik moest doen, wanneer in en uit te ademen. Wanneer ik een sessie met Akari deed was ik heerlijk ontspannen en was mijn dag al helemaal goed.

De lastige oefeningen werden vooral gedaan door Katharina Hüneburg en Karen Tanaka, eigenlijk is het jammer dat ik van het eerste gedeelte van de Challenge geen beeldmateriaal heb want sommige houdingen waren best lastig en was ik trots dat het me lukte. Zoals bijvoorbeeld de Kraanvogel houding.

Dan hadden we van Astrid van Zon vooral Pranayama’s ofwel ademhalingsoefeningen en Restoritive Yoga. Beide gaven veel rust en ontspanning.

Tot slot wil ik nog even aangeven dat een goede Yoga docent wel degelijk van belang is. Ze vertellen waar je op moet letten om te voorkomen dat je blessures krijgt. Door elke dag Yoga te doen ga je lekkerder in je vel zitten, heb je meer balans en kracht en heb je echt een moment voor jezelf om te ontspannen. Zoals ik in de video ook aangeef, raad ik iedereen aan om hier eens mee te beginnen. Dan weet ik zeker dat je deze nieuwe levensstijl zal waarderen.

Wil jij meer weten over yoga, bekijk dan de review over de stap voor stap beginnerscursus van Happy with yoga.

Klik hier voor meer cursussen van Happy with yoga

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie