Home » Gezondheid » Het Testoplan review

Het Testoplan review

Leestijd: 8 minuten

Meer dan de helft van de mannen heeft een te laag testosteron gehalte. En dat kan vervelende gevolgen hebben, van vermoeidheid tot gewichtstoename. Wil je dit op een natuurlijke manier oplossen, dan heb je misschien wel van Testoplan van Natuurlijk Presteren gehoord. In deze review bekijken we waar dit product uit bestaat, of je ook echt op een gezonde manier aan je testosteron werkt en of Jochem Smid zijn beloftes met dit programma waar kan maken.

Wat is testosteron?

Het TestoplanDit hormoon wordt aangemaakt in de teelballen en bijnieren en is een belangrijk hormoon voor mannen. Het helpt hun bij in de puberteit om in een man te veranderen, maar is later ook belangrijk voor het libido, haargroei, de groei van spieren, botten en voor je hart. Is je testosteron niveau goed dan voel je je energiek, positief gestemd, sterk en seksueel aantrekkelijk. Door verschillende redenen, maar vooral door het ouder worden heeft 60% van de mannen last van een te laag testosterongehalte. En dit zorgt voor een verlaagd libido, vermoeidheid, een buikje en dus ook een lager zelfvertrouwen. Naast die klachten kan een lager testosteron niveau ook obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en zelfs alzheimer veroorzaken.

Verhogen met supplementen

Het risico van het verhogen van je testosteronwaarden met medicatie, anabolen steroïden of chemische supplementen kan groot zijn, doordat de waarden snel te hoog kunnen worden. Ook maakt je lichaam zelf minder testosteron aan, waardoor je afhankelijk wordt van de supplementen. Door een teveel aan testosteron kan agressiviteit en antisociaal gedrag de kop op steken. Maar ook ontstaat er de kans op vroege kaalheid, vochtophopingen en prostaat- en teelbalkanker. Daarnaast beïnvloed een te hoge testosteron op een negatieve manier het HDL-cholesterol, je bloeddruk en ademhaling. Het kan hartritmestoornissen, hartziekten en infarcten veroorzaken. Huidklachten, epilepsie en migraine zijn ook voorkomende klachten.

Makkelijk aan te pakken

Het verhogen van je testosteron spiegel is makkelijk, maar je moet wel weten wat je moet doen. Als je het namelijk verkeerd aanpakt, door verkeerde supplementen of dieet, kan dat je niveaus verlagen, maar dus ook tot een gevaarlijk niveau verhogen. Testoplan van Natuurlijk Presteren zegt daar de oplossing voor te hebben. Maar op hun eigen verkooppagina vinden we daar niet veel informatie over. Daarom doken we voor jou in de materie en onderzochten we wat je precies krijgt van Jochum Smid.

Is het wat voor jou?

Testoplan is speciaal ontwikkeld voor mannen met een laag testosteronniveau en die dat op een natuurlijke manier willen verhogen. Heb je last van vermoeidheid, minder spierkracht en minder daadkracht, dan kan dit programma je helpen. Voel je je futloos, heb je weinig motivatie en geen zin in seks, dan vind je in dit stappenplan wellicht de oplossing. Wil je meer spiergroei, minder vetopslag en meer energie, dan maakt dit programma je dromen waar. Loop je als krachtsporter tegen een grens aan, dan zorgen deze 11 stappen ervoor dat je weer sprongen vooruit maakt.

Natuurlijk Presteren

Jochum SmidHet bedrijf achter Testoplan is Natuurlijk Presteren van Jochem Smid. Op zijn website verkoopt hij natuurlijke supplementen voor uiteenlopende doeleinden, zoals gewichtsverlies, verhoogde concentratie en een goede nachtrust. Jochum heeft gestudeerd in de richting Bio Chemie en heeft altijd al een fascinatie voor hormonen en de werking daarvan gehad. Door zijn interesse in sport en voeding heeft hij veel kennis opgedaan over supplementen en een gezonde levensstijl. Tijdens zijn zoektocht naar natuurlijke producten voor zichzelf, vond hij er maar weinig met een goede wetenschappelijke onderbouwing.

Wetenschappelijke onderbouwing

Reden genoeg voor Jochem om deze zelf te gaan ontwikkelen. Hij richtte Natuurlijk Presteren op om op die manier anderen te kunnen inspireren gezonder te leven en natuurlijke supplementen te gebruiken. Hij vindt het belangrijk de waardevolle en goed onderbouwde informatie te geven, mensen bewust te maken van de kracht van de natuur en hun eigen lichaam. Voor zijn programma Testoplan heeft hij 8 maanden onderzoek gedaan en wel 1000 onderzoeken bekeken. Samen met deze informatie en zijn eigen kennis heeft hij een 11 stappenplan ontwikkeld waarmee je op een natuurlijke manier je testosteron kunt verhogen. Laten we eens kijken waar dit programma uit bestaat.

Het Testoplan

Het programma van Jochem Smid is een digitale methode waarmee je in 11 stappen leert je testosteron niveau op een natuurlijke manier te verhogen. Het plan is gebaseerd op voeding, levensstijl en supplementen, maar ook op kennis. Na het volgen van deze cursus weet je meer over testosteron, wat het in je lichaam doet en wat je moet doen om het op een natuurlijke te verhogen. Alle stappen zijn wetenschappelijk onderbouwd en alle kennis die Jochem tijdens zijn research heeft opgedaan, deelt hij in dit programma met jou. Je leert hoe lichaamsbeweging en training je testosteron beïnvloed en hoe je daar de juiste aanpassingen in aanbrengt. Je krijgt informatie over welke voeding het testosteronniveau verhoogt en wat het verstorende effect van zoete lekkernijen daarop is. Je krijgt tips in mindset, waardoor je met je intentie al je testosteron kunt verhogen.

De juiste producten

Zo een kleine 95% van de producten die we dagelijks gebruiken, kunnen je testosteron waarden flink verlagen. Daarom krijg je ook een lijst met welke producten dat zijn en ontdek je welke supplementen wel en niet werken. Ook leer je welke 3 basis elementen in de sport het testosterongehalte laat stijgen. Je krijgt dus alle informatie en handvatten om je leven zo in te richten dat je een gezond niveau aan testosteron krijgt, je je weer energieker voelt en het leven je weer toelacht.

Bestel Het Testoplan nu met 50% korting

Hoe werkt Het Testoplan

Na de aankoop krijg je van Jochem een bevestiging e-mail en een e-mail waarin je de instructies krijgt om je Testoplan in pdf-formaat te downloaden. Het e-boek bestaat uit 75 pagina’s dat is onderverdeeld in 5 delen. De hoofdstukken 1 tot en met 3 gaan over hormonen. Hoofdstuk 4 gaat over het verhogen van testosteron en leert je de 11 stappen. Hoofdstuk 5 is een supplementen gids. Het geheel ziet er professioneel en goed doordacht uit, er is tijd en moeite in dit programma gestoken. Je krijgt veel informatie en ook bronvermeldingen van wetenschappelijke achtergrond. Ze weet je zeker dat deze theorie niet zomaar uit de lucht komt vallen.

De 11 stappen van Het Testoplan

Het Testoplan bonussen
Deze 7 bonus boeken ontvang je gratis bij aankoop van Het Testoplan

De theorie van Jochem is gebaseerd op de door hem bedachte 11 stappen. We zetten ze voor jou even op een rijtje:

 • Krachttraining en lichaamsbeweging
 • Vetpercentage verlagen
 • Voldoende calorieën
 • Optimaliseer het voedingspatroon
 • Slaap voldoende
 • Boost je mindset
 • Verminder stress
 • Vermijd alcohol
 • Stop met drop
 • Vermijd hormoonverstoorders
 • Gebruik supplementen

De basis van Het Testoplan

Je ziet meteen dat de basis van zijn programma bestaat uit lichaamsbeweging, voeding en mindset, maar dat het vermijden van Guilty Pleasures ook een belangrijk onderdeel is, naast het gebruiken van goede, natuurlijke supplementen. Het belang van lichaamsbeweging komt uitgebreid aan bod en Jochum geeft je tips over hoe vaak en hoeveel je per dag moet trainen. Hij vertelt je welke voeding wel en niet goed is voor een gezond testosteron niveau, hij helpt je met het berekenen van de perfecte calorie inname voor jouw lichaam en testosteronspiegel. En bespreek de impact van mindset op je testosterongehalte. Hij geeft je psychologische tips, bekijkt het effect van stress en hoe je herkent dat je een tekort aan testosteron hebt.

Testosteron supplementen gids

In deze gids vind je een lijst met supplementen, waarover Jochem je verteld waarom ze wel of juist niet werken. Dit is belangrijk, omdat een van de pijlers van zijn methode supplementen zijn. De supplementen zijn geheel natuurlijk en bevatten geen chemische middelen. Deze lijst heeft hij natuurlijk ook wetenschappelijk onderbouwd.

Wat andere cursisten zeggen over Het Testoplan

We vonden op de productpagina van Natuurlijk Presteren geen beoordelingen over het Testoplan. Daarom zijn we het internet op gedoken. Daar zijn we een aantal uitgebreide reviews tegengekomen. Er zijn lezers, die het e-boek lastig te lezen vonden. Dit komt doordat Jochem soms wetenschappelijke termen gebruikt, maar ze niet uitlegt. Je moet dus zelf op onderzoek uit. Het voordeel daarvan, vonden velen, is dat ze ook echt iets nieuws leren. De meeste mannen waren na het volgen van dit stappenplan een heel stuk wijzer geworden over testosteron en veel bewuster over de werking daarvan. Ook merkten ze na een paar weken al duidelijk effect. Een plattere buik, meer energie en meer kracht bij het sporten. Na een paar maanden was bij velen de spiergroei duidelijk merkbaar en door de tips van Jochem hebben velen veel minder moeite om aan hun calorieën te komen.

Stappen zetten

Maar dit allemaal gaat niet vanzelf. Veel mannen geven aan dat ze zichzelf moeten motiveren, want de stappen worden natuurlijk niet voor jou gezet. Het stappenplan van Jochem is een nieuwe insteek op een oud probleem. Het is een natuurlijk methode, zonder gebruik van chemische middelen, maar gaat er vanuit dat jij de tijd en moeite neemt om veranderingen in je levensstijl aan te brengen en die ook blijvend doorvoert. Het zijn veelal kleine wijzigingen, maar jij moet je er zelf voor inzetten.

Onze mening over Het Testoplan

Op de website koop je het Testoplan voor 99 euro, wat een flinke prijs is voor een pdf van ‘maar 75 bladzijden. Ondanks dat Jochem er veel tijd en moeite in heeft gestoken, en je duidelijk ziet dat hij grondig wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan, vinden wij dit bedrag dan ook best hoog. Wij kunnen je daarom het Testoplan aanbieden voor een bedrag van 49 euro.

Totaalpakket

Het Testoplan van Natuurlijk Presteren is een totaalpakket. Je krijgt een volledig stappenplan dat je helpt je juiste maatregelen te nemen. Maar ook een e-boek vol informatie, waardoor je weet waarom je moet doen wat Jochem zegt. Na het lezen weet je alles wat je nodig hebt om je testosteron op een natuurlijke manier weer in balans te brengen.

Natuurlijk

En dat is meteen het grote pluspunt van deze 11 stappen, er komt geen chemisch middel bij kijken. De gevaren van anabolen steroïden en andere middelen heb je niet. Door de natuurlijke basis zal je testosteronniveau nooit te hoog worden, omdat je lichaam het zelf reguleert. Ook stimuleert het de natuurlijke aanmaak in je lichaam, waardoor je ook niet afhankelijk wordt van supplementen en chemische stoffen.

Zelf doen

Als je alle 11 stappen opvolgt dan is de kans groot op een positief resultaat. Dat moet je natuurlijk zelf doen, maar de aanpassingen zijn goed te overzien. Daarnaast kom je goed beslagen ten ijs. Je krijgt zelf de informatie en kennis in handen om de juiste beslissingen te nemen, je weet beter wat er in je lichaam gebeurt en waarom, zodat je ook zelf aanpassingen kunt doorvoeren.

Positief effect

Omdat het programma uitgaat van drie verschillende gebieden, beweging, voeding en lijfstijl, heb je ook snel resultaat op verschillende vlakken. Je voelt je krachtiger, krijgt meer spiermassa en een sterker lichaam. Je verliest vet, krijgt een strakkere buik en mooier lichaam, wat ook weer meer zelfvertrouwen geeft, zodat je je gemotiveerd voelt om door te gaan. Een gezonde testosteronspiegel reguleert ook beter je bloedsuikerspiegel, zodat het makkelijker is om al die snacks te laten staan en een gezond dieet vol te houden.

Paar tientjes

Het TestoplanDe grote hoeveelheid informatie en kennis die je krijgt zijn absoluut die paar tientjes waard. Je hebt de kennis voor je hele leven in huis en een gezond testosteron niveau zorgt voor een beter leven op vele vlakken. Van een gezond lichaam, tot een positieve instelling. Met deze 11 stappen kan elke man makkelijk zelfstandig zijn testosteronniveau verhogen op een effectieve manier en zonder chemische middelen. Bestel nu Testoplan met onze speciale korting.

Bestel Het Testoplan nu met 50% korting

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie