Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » Hartstichting dieet

Hartstichting dieet

Leestijd: 2 minuten

hartstichting dieetMisschien heb je wel eens van het Hartstichting dieet gehoord. Dit dieet is echter geen initiatief van de Hartstichting. De Hartstichting is niet blij met deze associatie, omdat het dieet niet geschikt is voor mensen met hartproblemen. Dit dieet is van korte duur. Het duurt slechts enkele dagen. Elke dag krijg je maximaal 900 calorieën binnen aan de hand van speciale dieet recepten. Binnen drie dagen is het dan mogelijk om bijna 5 kilo kwijt te raken. Het klinkt als een erg mooi dieet. Maar veel mensen vallen na het dieet weer in hun oude eetpatroon. Daarom moet je een echte doorzetter zijn als je het Hartstichting dieet wilt volgen. Want ook na het dieet zal je je eetpatroon moeten aanpassen.

Hartstichting dieet recepten

De recepten van dit dieet zijn erg verschillend. Voor de drie dagen dat je het dieet volgt moet je je houden aan voorgeschreven recepten. Het dieet is speciaal samengesteld om zo snel mogelijk kilo’s kwijt raken. De recepten van het dieet bestaan uit tal van producten. Zo kan je denken aan vis, bloemkool, bieten, bananen, wortels, broccoli, kipfilet en sperziebonen. Wel wordt van alles een beperkte hoeveelheid genomen. Wanneer je tussendoor trek krijgt dien je thee zonder suiker te nemen.

Snel afvallen binnen korte tijd

Het Hartstichting dieet staat bekend als een dieet wat er voor zorgt dat je binnen een korte tijd flink wat kilo’s kwijt kunt raken. Echter, het dieet is maar van korte duur waardoor je snel waar in je oude eetpatroon zult vallen. Wanneer je het dieet hebt gevolgd, zal je er dus op moeten letten dat de kilo’s er niet snel bij op zullen komen. Het is dan aan te raden om beperkt te blijven eten. Zodoende zal je niet snel aankomen en is het dus geen vergeefse moeite geweest. Dat is wel belangrijk om daar op te letten.

Ben jij op zoek naar een goed receptenboek voor jouw dieet?

Over veel dieet receptenboeken hebben wij een review geschreven!

Klik hier voor onze reviews over dieet receptenboeken

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie