Review over het Groene smoothies receptenboek

Groene smoothies: De gemakkelijkste en snelste manier om je gezondheid te verbeteren, je beter te voelen en je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen, en nog veel meer…

50 groene smoothies marjolijn van der veldeTegen kinderen wordt altijd het belang van voldoende groente en fruit uitgelegd, maar naar mate we ouder worden lijken we dat steeds minder belangrijk te vinden. Het lijkt ook moeilijker om dat goede voornemen vol te houden, omdat een appeltje in je pauze al snel saai en kinderachtig lijkt. Bovendien moeten kinderen groeien, dan maakt het voor volwassenen toch minder uit? Zeker niet, je dagelijkse portie groente en fruit is je hele leven lang belangrijk en wel hier om.

Vitaminen zijn belangrijk voor je gezondheid
Iedereen weet dat in groenten en fruit vitaminen zitten, maar hoe weerspiegelt dat naar het hedendaagse leven? Hoe merk je nou dat die vitaminen eigenlijk werken? Simpel, door de alledaagse dingen. Vitaminen geven je energie waardoor je minder snel vermoeid wordt. Die energie komt uit natuurlijke suikers, en daar zit genoeg van in fruit. Het verschil met natuurlijke en kunstmatige suikers is dat je van natuurlijke suiker je minder snel opgeblazen voelt, minder flatulent bent en ze worden beter opgeslagen waardoor het niet gelijk om wordt gezet in vet. Daarnaast reguleren de vitamines veel in je lichaam. Het is een soort benzine waar je lichaam op draait. Het helpt namelijk ook tegen hoofdpijn of migraine, aanslag op je tong of aften en tegen een hoge bloeddruk. Je bouwt namelijk weerstand op, en dat houdt je gezond.

Waarom een groene smoothie?
Er is al uitgelegd dat niet alleen fruit, maar ook groenten behoorlijk belangrijk voor je lichaam zijn en een enorm verschil kunnen maken. Alleen fruit is niet voldoende. Normaal gesproken bak of kook je je groenten, maar rauwe groenten? Dat klinkt wel een beetje gek. Gelukkig zijn groene smoothies een stuk lekkerder dan de naam zegt. De groenten die worden gebruikt worden wel rauw toegevoegd, maar door het fruit proef je de groenten niet. Zo krijg je voldoende vitamine binnen zonder dat je het gelijk doorhebt. Niet alleen super handig voor jou, maar ook nog eens heel kindvriendelijk.

70 groene smoothies receptenboek

Het Groene smoothies receptenboek bevat niet alleen genoeg inspiratie om je een eindje op weg te helpen als het gaat om recepten. Natuurlijk kun je zelf ook lekker je eigen ding doen, maar op deze manier heb je al wat kant-en-klare recepten die je goede combinaties geven. Het boek beperkt zich niet tot groenten en fruit. Er worden ook kruiden bijgehaald die nieuwe dimensies toevoegen aan jouw ontbijt. Of wat dacht je van Superfoods? Misschien zitten er wel dingen waar jij nog nooit van hebt gehoord, maar die wel super gezond voor je zijn.

Daarnaast geeft het boek ook veel uitleg. Het boek heeft daarom vijf categorieën, waar ze begint met beginners en eindigt met gevorderden. Zo kun je de smoothies maken die bij jouw levensstijl passen. Iemand die vier keer in de week sport heeft andere lichamelijke behoeftes dan iemand die een passiever leven leidt. Beginnen met groene smoothies is dus niet zonder risico’s, maar ook hier geldt dat het boek je er stap voor stap doorheen loodst. Wil niet te snel maar begin met jezelf rustig te ontdekken. Wat vind je lekker en wat niet?
Hoeveel heb jij nodig?

Tot slot geeft het Groene smoothies receptenboek ook tips over hoe je geld kunt besparen, bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van het fruit. Wat kun je weggooien en wat kun je nog gebruiken op een andere manier? Ben jij nieuwsgierig, en kun je niet wachten om aan de slag te gaan. Koop hem dan nu, en begin vandaag nog met jouw gezonder leven.

Je kunt kiezen of je het echte boek wilt bestellen, of de e-book versie (digitaal).

70 groene smoothies marjolijn van der veldeIn dit boek vind je:

 • 5 tips over het starten met groene smoothies
 • Uitleg over de 5 categorieën
 • Advies over hoe je veilig en gezond kunt starten met groene smoothies
 • 70 pagina’s aan recepten en informatie
 • Totaal 70 groene smoothie recepten
 • Talloze variatie tips en wetenswaardigheden over de groentes, het fruit, de superfoods en de andere ingrediënten van de smoothies
 • Diverse soorten lekkere bladgroenten (waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar super gezond voor je zijn)
 • Tientallen verschillende soorten fruit (voor alle seizoenen)
 • Ideeën voor smaakvariaties
 • Bij ieder recept een nieuwe tip
 • Advies over het gebruik van kruiden in je smoothies
 • Uitleg over Superfoods die misschien nieuw voor je zijn, maar je gezondheid enorm verbeteren
 • Handige tips om geld te besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *