Home » Supplementen & Pre-workouts » Gold Standard Pre-Workout van Optimum Nutrition review

Gold Standard Pre-Workout van Optimum Nutrition review

Leestijd: 5 minuten

Optimum Nutrition beschrijft zichzelf als de zwaargewicht in de sportsupplementen markt. Ze hebben een paar producten, zoals Gold Standard Whey en Gold Standard BCAA, die al jarenlang de best verkochte supplementen zijn. Maar kan Gold Standard Pre-workout zich met deze grote namen kan meten? Of de Gold Standard Pre-workout ook goud waard is, lees je in deze review.

Speciaal geproduceerd voor jou

Zoek je een pre-workout die je prestaties verbetert, je energie verhoogt en je meer focus geeft, dan is Gold Standard Pre-workout van Optimum Nutrition wellicht wat voor jou. Op de officiële website wordt Gold Standard Pre-Workout beschreven als een van hun top pre-workouts die je helpt om in ’the zone’ te raken en is speciaal geformuleerd om je te helpen op het toppunt van je ‘game’ te komen. In deze review gaan we kijken of Optimum Nutrition zijn beloftes nakomt.

Optimum Nutrition

Maar eerst bekijken we wie de producent van deze pre-workout is. Op de officiële website staat dat Optimum Nutrition een van de meest vertrouwde merken in de supplementen markt is, die al meer dan 30 jaar in deze business zit. Ondanks dat we over het bedrijf zelf niet veel vinden op de website, zien we wel degelijk dat ze het goed doen. Ze hebben meerdere populaire producten in de Gold Standard serie waaronder het proteïne supplement Gold Standard Whey, maar ook hun Gold Standard BCAA is een veel verkocht product. Ze geloven dat waar je je mee voedt de basis is van wat je uit je workout krijgt. Daarom produceren ze al hun supplementen op een gecertificeerde manier en kiezen ze alleen ingrediënten van een hoge kwaliteit. Daarnaast worden tijdens het hele productie proces testen uitgevoerd, om de hoge kwaliteit te blijven waarborgen.

Gold Standard Pre-Workout

De Gold Standerd Pre-workout is verkrijgbaar in de smaken Green Apple, Kiwi, Watermelon, Fruit Punch en Blueberry Lemonade. In een schepje poeder zitten 10 calorieën en 2 gram koolhydraten. De werkzame stoffen in deze pre-workout zijn met name cafeïne, vitamines en creatine. Laten we de ingrediënten eens bekijken.

Ingrediënten van Gold Standard Pre-Workout

Gold Standard Pre-WorkoutVolgens de website zit er in Gold Standard Pre-workout de volgende werkzame ingrediënten:

 • 175 mg cafeïne uit natuurlijke bronnen
 • 3.0 gram Creatine Monohydrate
 • 1.5 gram Beta-Alanine
 • 750 mg L-Citrulline
 • 500 mg L-tyrosine
 • Gold Standard Pre-workout bevat daarnaast geen verboden stoffen

De werkzame stoffen

Wat doen die stoffen eigenlijk met je lichaam en waarom zitten ze in een pre-workout? De werkzame ingrediënten in Gold Standard Pre-workout bespreken we in het kort hieronder:

 • Creatine Monohydrate is zeer populair in pre-workouts omdat het veel voordelen heeft. Het helpt je lichaam onder andere bij de energietoevoer naar de spier- en zenuwcellen.
 • Cafeïne wordt gebruikt in bijna elke pre-workout omdat het je gegarandeerd stimuleert en meer energie geeft. In Gold Standard zit 175 mg per dosis, in vergelijking: in een kop koffie zit ongeveer de helft.
 • Beta-Alanine kom je ook in bijna alle pre-workouts tegen. Het neutraliseert het melkzuur in je lichaam, zodat je veel minder last hebt van spierpijn tijdens en na het sporten.
 • L-Citrulline vermindert de spiervermoeidheid en zorgt voor een betere toevoer van zuurstof naar de spieren, zodat je genoeg energie hebt voor een langere workout.
 • Vitamine D is niet alleen essentieel voor je gezondheid, maar steeds meer onderzoek wijst uit dat het je ook helpt aan een hoger inspanningsvermogen.
 • Vitamines B6 and B12 dragen bij aan het vrijkomen van energie en verminderen je vermoeidheid.

Maar wat koop je?

Gold Standard Pre-Workout koop je in poedervorm en komt in een pot van 330 gram, wat je ongeveer 30 keer een dosis geeft. Met een hele pot, bij een dagelijks bezoek aan de sportschool, doe je dan ook een maand. Je lost een schepje poeder van ongeveer 11 gram op in 350 ml water, zorgt dat je het goed schud of roert, zodat het niet klontert en drinkt het een half uur voor je workout op.

Wat andere gebruikers zeggen over Gold Standard Pre-Workout

Op de officiële website, maar ook op andere verkooppunten vinden we een groot aantal reviews, die over het algemeen zeer positief zijn. Er wordt meer energie en focus ervaren en de prestaties verbeteren zichtbaar. Een enkeling zegt minder effect te voelen bij deze pre-workout, dan dat ze bij andere pre-workouts ervaren. Wat ons opviel was dat Gold Standard Pre-workout misschien niet een flinke boost geeft, maar dat veel gebruikers veel minder de oncontroleerbare zenuwachtigheid ervaren die je vaak als bijeffect van andere cafeïne supplementen kunt krijgen. De flinke hoeveelheid beta-alanine is ook merkbaar, maar de tintelingen verdwijnen over het algemeen vrij snel.

Koop Gold Standard Pre-Workout bij Body & Fit

Onze ervaringen met Gold Standard Pre-Workout

Voor rond de 20 euro koop je met de Gold Standard Pre-Workout van Optimum Nutrition een goede pre-workout. De cafeïne geeft je een flinke dosis energie en met de toevoeging van l-citrulline, bèta-alanine en de vitamines B6, B12 en vitamine D is het een vrij compleet supplement.

Goed oplosbaar

De poeder is goed oplosbaar in water, maar er blijven soms wat klontjes achter. Het is dus wel even goed schudden of roeren. De smaken zijn herkenbaar en lekker, iets wat niet altijd voorkomt bij een pre-workout. De drank krijgt zelfs in de kleur en textuur van de smaak, wat prettig is bij het drinken. Omdat het niet natuurlijke smaken zijn, heb je een synthetische nasmaak, maar die is door de heerlijk smaken bijna niet merkbaar.

Cafeïne supplement

Het belangrijkste stimulerende middel in deze pre-workout is cafeïne. De cafeïne die Optimum Nutrition gebruikt komt uit natuurlijke bronnen, wat het effect veel natuurlijker maakt dan bij synthetische cafeïne. Met ongeveer 100 gram cafeïne in een gewone kop koffie, krijg je met Gold Standard ongeveer twee koppen koffie binnen. Daarmee is het een van de wat gematigdere pre-workouts.

Toevoegingen

De andere ingrediënten zoals l-carnitine en l-tyrosine verhogen de focus, verlagen de stress en verbeteren de energietoevoer naar de spieren. Je voelt je daardoor alerter en hebt energie voor een langere workout. Ook beta-alanine en l-citrulline dragen hier aan bij, wat het een vrij complete pre-workout maakt.

Vreemde eend in de bijt

Op het label met de ingrediënten vinden we ook ginseng root extract, wat goed is voor je immuunsysteem, maar wat doet dat in een pre-workout? Optimum Nutrition gaat er vanuit dat je immuunsysteem een belangrijke rol speelt in het herstellen na een flinke workout, zodat je weer fit genoeg bent voor de volgende. Een gezond lichaam en een goede immuniteit is belangrijk, daarom stoppen ze dit soort ingrediënten en vitamines in hun pre-workouts.

Vitamines

De vitamines zijn een mooie toevoeging in een pre-workout. Naast dat ze eventuele tekorten die je hebt aanvullen, helpen vitamine B en D met het verhogen van het energielevel en brengen ze je hormonen in balans. Het zijn dus geen stimulerende middelen, maar geven je wel meer energie, wat natuurlijk je doel is met een pre-workout.

Te kleine hoeveelheden?

Toch zijn er een paar aanmerkingen te maken op de hoeveelheden van een aantal ingrediënten. Het ginseng root extract bijvoorbeeld, komt maar in een hele kleine hoeveelheid voor, terwijl een dosis van 250 mg wordt aanbevolen. Hetzelfde geldt voor l-citrulline, waar beduidend minder van in deze pre-workout zit, 750 mg terwijl 6 gram pas echt een merkbaar effect geeft. Hierdoor lijkt het of Optimum Nutrition zich meer wilde focussen op andere ingrediënten en hun effecten, zoals uithoudingsvermogen en alertheid, door een hogere dosis aan beta-alanine en l-carnitine.

Slaap lekker

Ondanks dat Optimum Nutrition je waarschuwt voor een overmatige inname aan cafeïne, door je maar één dosis te adviseren en andere koffieproducten af te raden, geeft de mix in Gold Standard je gegarandeerd een energie boost, een beter uithoudingsvermogen en focus. Daarnaast krijg je voldoende vitaminen binnen en zorgt de gematigde hoeveelheid cafeïne ervoor dat deze pre-workout je niet de hele nacht wakker houdt.

Probeer Gold Standard Pre-Workout uit

Gold Standard van Optimum Nutrition geeft je geen super boost in energie, maar door de wat mildere formule, heb je zeker wel baat bij deze pre-workout. Het doet wat het belooft. Het brengt je in de ‘zone’ door een betere focus en door een beter uithoudingsvermogen train je met deze pre-workout makkelijk op het toppunt van je kunnen. Voor een lange, intensieve training is deze pre-workout zeker het proberen waard.

Koop Gold Standard Pre-Workout bij Body & Fit

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie