Home » Bewegen & Fitness » Fitness en bewegen voor thuis » Flexbounce mini trampoline – review

Flexbounce mini trampoline – review

Leestijd: 5 minuten

Je hoort het van verre, het plezier dat kinderen hebben op een trampoline. Maar tegenwoordig vind je ze ook in de sportschool en zal ook een lichamelijk voordeel aan een mini trampoline moeten zitten. Tijd dus om er ook een in huis te halen? Vandaag bekijken we de Flexbounce en vertellen we je wat je krijgt als je deze mini trampoline koopt.

Springen is gezond

trampoline springenBuiten dat springen op een trampoline leuk is en je een dosis energie geeft, is het bewezen dat het ook nog een gezond is voor je lichaam en geest.

  • Doordat je op en neer springt worden alle spieren in je lichaam aan het werk gezet. Dit heeft een positief effect op bijvoorbeeld rug- en nekklachten en bekkeninstabiliteit. Je verbetert je lichaamshouding want je versterkt de spieren.
  • De ritmische beweging stimuleert ook nog eens de bloedsomloop, versterkt het je hart en verbetert het immuunsysteem. Ook de lymfe-stuwing vaart er wel bij.
  • Je oefent de balans in je lichaam en moet goed op moet letten tijdens de oefeningen, hierdoor vergroot springen op een mini trampoline ook de concentratie en helpt het bij ADHD.
  • Elke dag een paar minuutjes springen ontspant het lichaam, je laat je beslommeringen los en springen is leuk. Het geeft je plezier en een flinke dosis energie.
  • Verder zijn er ook nog verbeteringen geconstateerd bij mensen met osteoporose, diabetes, kanker en allerlei allergieën.
  • Met een uurtje springen verlies je tot 500 calorieën, waardoor het je ook nog eens helpt af te vallen. Tijdens de inspanning werk je aan je conditie lenigheid en kracht, zodat je een mooier en fitter lichaam krijgt.

Wie zit er achter Flexbounce mini trampoline

De Flexbounce wordt in Nederland verkocht door Paul ter Schure een body- en mindcoach voor onder andere bedrijven. Tijdens de jaren dat hij in grote bedrijven werkte, zag hij collega’s een ongezonde levensstijl ontwikkelen en daardoor allerlei lichamelijke klachten krijgen. Toen hij merkte dat hijzelf er ook steeds meer moeite kreeg met het volhouden van zijn actieve levenshouding, besloot hij het roer om te gooien en terug te gaan naar zijn twee passies, voeding en sport. Als actieve wielrenner en yogi volde hij verschillende cursussen en deed een coachopleiding. Nu helpt hij mensen met simpele aanpassingen in hun voeding en bewegingspatroon de gewenste resultaten te krijgen. In deze visie past de Flexbounce perfect.

Voor wie is de Flexbounce geschikt

In principe is de mini trampoline van Flexbounce voor iedereen geschikt, er zijn elastiek sterktes voor personen van 50 tot 200 kilo. Maar ook kinderen vermaken zich best op een Flexbounce. Omdat je zelf de intensiteit van de trainingen bepaalt, is de mini trampoline een sportapparaat voor elke leeftijd en elke lichamelijke gesteldheid. Of je nu een flinke work-out wilt doen, een sport zoekt die je helpt van je rugklachten af te komen of gewoon even een paar minuutjes voor wat ontspanning wilt bouncen, ook daarvoor is de Flexbounce geschikt.

Waar bestaat het pakket uit

Flexbounce mini-trampolineJe krijgt een mini trampoline die gemaakt is met speciale bungee elastiek. Dit maakt de trampoline muisstil en zeer elastisch. Het frame is gemaakt van carbon staal, een sterk en licht materiaal, wat de trampoline stevig maakt. De 16 kilo wegende mini trampoline is hierdoor stevig en veilig. Je krijgt er een springsteun bij die je kunt vastpakken voor extra steun bij balans en evenwichtsoefeningen. De Flexbounce stel je makkelijk op je eigen gewicht af en koop je in 4 verschillende elastiek sterktes, ingedeeld per gewichtsklasse en sprongkracht. Door de inklapbare pootjes is de trampoline makkelijk op te bergen en dus ook geschikt voor als je niet zo groot woont. En daarnaast is de Flexbounce ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Een mini trampoline die je aan kan passen aan je eigen individuele behoeftes.

Krijg je wat wordt beloofd

De Flexbounce vangt door de juiste elastiek de sprongen goed en geleidelijk op. Hierdoor heb je niet die hinderlijke schok na een sprong en kosten de bewegingen je minder inspanning. Daarnaast is een zachte landing beter voor je rug en je knieën en maakt het de Flexbounce ook geschikt met mensen met gewichts- en spierklachten.

De verschillende elastiek sterktes zorgen ervoor dat de Flexbounce op jou persoonlijk is ingesteld, wat de kans op blessures verlaagt, je er het maximale effect uit haalt en dus ook je motivatie hoog blijft. En doordat de Flexbounce van elastiek is gemaakt en de mat niet met metalen veren aan het frame vastzit, is hij muisstil en perfect voor het gebruik binnenshuis en in appartementen. Natuurlijk hangt het van je eigen inzet af of je je doelen bereikt met dit apparaat. Maar aan het plezier dat je ervaart tijdens de oefeningen zal het niet liggen. Springen op een trampoline is verslavend leuk.

Ons eindoordeel

trampolineWil je een mini trampoline kopen dan moet jezelf vooraf afvragen voor welke oefeningen je de trampoline gaat gebruiken. Ga je ermee sporten of is het een trampoline om gewoon af en toe heerlijk op te bouncen. Waar jij de trampoline voor gaat gebruiken bepaalt of je voor de Flexbounce moet gaan of niet. 300 tot 360 euro is immers een stevige prijs, maar met deze trampoline haal je daarmee zeker hoge kwaliteit in huis. Een stevig frame, goede kwaliteit elastieken en de juiste elasticiteit voor jouw gewicht zorgt dat je gemotiveerd blijft en blessurevrij kan blijven sporten. Een trampoline dus om intensief en op sportniveau te gaan gebruiken.

Dat wil niet zeggen dat je de Flexbounce niet kan gebruiken voor een paar minuutjes bouncen per dag. Ten eerste is springen op een trampoline gegarandeerd erg leuk, maar je zult ook snel de effecten op je lichaam merken. Een work-out op de trampoline plan je waarschijnlijk met veel plezier in je drukke schema in. De Flexbounce staat binnen een dag al bij je thuis en is direct in gebruik te nemen. Je krijgt een 100 dagen niet goed geld terug garantie, zodat je genoeg tijd hebt om te proberen of springen op de trampoline echt iets voor jou en je familie is. Dus waar wacht je nog op? Klik op onderstaande knop voor meer informatie of om de Flexbounce mini trampoline te bestellen.

Klik hier om de Flexbounce mini trampoline te bestellen

 

Onze beoordeling

Flexbounce mini trampoline

€ 299,00
8.8

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

8.0/10

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie