Home » Gezonde voeding » Gezonde voeding tips » Fitchef Family review

Fitchef Family review

Leestijd: 5 minuten

Je hebt een moeilijke eter thuis en weet niet meer wat je moet doen om die gezonder te laten eten. Dan is het kookboek van Fitchef Family iets voor jou en je gezin. In deze review bespreken we de inhoud van het boek en geven we je onze mening. Maar eerst kijken we naar waarom een kookboek voor het hele gezin je zou kunnen helpen.

Koken met en voor je kinderen

koken met je kinderenNatuurlijk wil je dat je kinderen gezonder eten. Maar hoe pak je dat nu aan, als je een moeilijke eter aan tafel hebt? Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken, maar uit ervaring weten we dat gerechten die er creatief en kleurrijk uitzien en die kinderen zelf gemaakt hebben, zelfs de meest lastige eters toch opeten. Zelfs als hun brouwseltje mislukt is. Daarnaast werkt het ook als je samen een menu kiest, ze hebben zelf in de hand wat ze eten en het is goed voor hun zelfvertrouwen.

Door te koken leren ze ook nog eens nieuwe vaardigheden en technieken. En dat vraagt tijd. Ze hebben vragen, werken met scherp keukengerei en leren nieuwe dingen over eten. En dan is het handig als iemand je de juiste tips en trucs geeft, gerechten heeft bedacht die je samen toch snel in elkaar zet en gelijk ook de juiste voedingsstoffen bevatten. Mark Oosterwijck geeft je dit allemaal met zijn nieuwe boek Fitchef Family.

Gezond koken met het hele gezin?
Bestel dan NU het FitChef Family kookboek!

Bestel Fitchef Family nu voor slechts € 29,95

Wie is de Fitchef

De man achter Fitchef is Mark van Oosterwijck. Tijdens zijn jeugdjaren had Mark last van overgewicht waar hij maar niet vanaf kwam. Al jong is hij zich gaan verdiepen in gezonde voeding en fitness en aan de slag gegaan met zijn dieet om zo op een ideaal gewicht te komen. Op zijn website biedt hij nu zijn kennis aan via een premium programma, een maand abonnement, waarbij je elke week een menu krijgt, toegepast op jouw lichamelijke gesteldheid en levensstijl. Daarnaast vind je er vele heerlijke recepten op zijn blog. Voor diegene die graag zelf aan de slag gaan heeft hij twee boeken geschreven, Fitchef en Fitchef Turbo en daar is sinds september 2020 een nieuwe bijgekomen: Fitchef Family, een kookboek voor de hele familie, speciaal gericht op gezinnen met moeilijke eters.

Voor wie is Fitchef Family

gezond koken met het hele gezinIn het kookboek staan recepten en tips gericht op het gezonder laten eten van moeilijke eters. Met de kleurrijke en fantasievolle recepten creëer je een gezonder eetpatroon, waarbij ook kinderen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Ondanks dat het boek vooral gericht is op gezinnen zit er zeker ook iets in voor volwassen die lastige eters zijn. Kortom een kookboek voor de hele familie, ook of misschien wel juist, die met een druk schema.

Waar bestaat het boek uit

Fitchef Family is een fysiek boek dat je binnen een dag via de post al in de bus hebt. Het heeft een stevige kaft, is kidsproof, met leuke animaties en per hoofdstuk een andere kleur, zodat zelfs kleine kinderen snel leren de gerechten te vinden. Het 244 pagina’s tellende boek geeft je 99 recepten voor ontbijt, lunch en diner.Ook vind je er inspiratie voor snacks, speciale gelegenheden en uitgebreide zondagse menu’s om samen te koken. Het boek begint met een uitgebreide inleiding met tips en informatie voor het koken voor en met kinderen. Tussendoor vind je tips over gezonde voeding in het algemeen. Het kookboek heeft een wat ongewone, maar handige indeling. Het bestaat uit de volgende hoofdstukken:fitchef family

 • Als er echt weinig tijd is om te koken
 • Als er meer ruimte is voor koken
 • Als er iemand gaat sporten
 • Gezellig weekend koken
 • TV dinner
 • Ontbijt
 • Meeneemlunch
 • Snacks om mee te nemen
 • Familie over de vloer
 • Kids in de keuken
 • Basisrecepten

Krijg je wat wordt beloofd

Het motto van Mark is dat je met kleine aanpassingen en deze volhouden kleine maar zekere stapjes maakt naar een gezonder leven, waarin je je fit voelt. Hij weet als geen ander dat als je even doorzet je daarna niks anders meer wilt. Dit werkt ook zo bij kinderen. Fitchef Family maakt verantwoordelijk eten leuker en lekkerder. De recepten zijn eenvoudig te bereiden, duidelijk beschreven en voorzien van mooie kleurrijke foto’s en animaties. Bij elk recept staan de voedingswaarden vermeld. Zo weet je hoeveel calorieën, eiwitten, koolhydraten, vezels en vetten je kinderen per dag binnenkrijgen. Als je meerdere keren per week een kookt met dit boek weet je zeker de je gezonder eet, het eetpatroon van moeilijke eters positief verandert maar je er niet per se van af zal vallen.

Meningen van derden

Mark heeft al een goede reputatie opgebouwd met zijn andere twee boeken. Daar vind je op het net veel positieve reviews en opmerkingen over. Zijn derde kookboek is op het moment van schrijven recent gepubliceerd, dus zijn er nog niet veel reviews te vinden, maar die we hebben kunnen vinden waren allemaal wederom weer zeer te spreken over de kwaliteit en vindingrijkheid van Mark en zijn team.

Ons eindoordeel

fitchef family lekkere receptenWat ons opviel was dat de recepten gebruik maken van betaalbare ingrediënten die je makkelijk in de supermarkt kan vinden. Mark gebruikt namelijk geen dure superfoods maar ‘normaal’ voedsel. De mooie en kindvriendelijke lay-out zorgt ervoor dat makkelijk samen recepten kan kiezen en je daarbij geen zorgen hoeft te maken over of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Omdat je een fysiek boek in handen hebt, kan je die lekker op de salontafel kan laten liggen zodat iedereen er in kan neuzen. Samen koken met je kinderen is een vrolijk familie moment en het boek helpt je bij het kiezen, kopen koken en op eten. Want zelfs de moeilijkste eters gaan watertanden bij deze vrolijke recepten.

Het boek vinden we niet duur voor wat je krijgt, het kost je 29,95 (nu met 5 euro korting) en wordt gratis verzonden. Vind je het toch niks, dan geeft Mark je een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Zeker als je regelmatig uit de Fitchef Family kookt voelen zie je het resultaat, je bent lichamelijk niet alleen fitter, maar lastige eters, kinderen en volwassenen, eten veel makkelijker de ‘moeilijke’ ingrediënten. Ben je een vegan of eet je met je gezin vegetarisch, dan is dit boek niet voor jullie. In bijna elk recept zitten dierlijke producten verwerkt. Maar dat is naar ons inziens het enige nadeel aan dit boek vol met lekkere gevarieerde en vernieuwende recepten.

Gezond koken met het hele gezin?
Bestel dan NU het FitChef Family kookboek!

Bestel Fitchef Family nu voor slechts € 29,95

 

Onze beoordeling

Fitchef Family

€ 29,95
9.8

Kwaliteit

10.0/10

Prijs

9.5/10

Voordelen

 • De recepten zijn eenvoudig en snel klaar te maken
 • Helpt zeker om kinderen aan het eten te krijgen
 • Kindvriendelijk boek
 • Je krijgt veel extra tips van Mark

Nadelen

 • Niet voor veganisten
 • Er worden vaak kant en klare producten als ingrediënt gebruikt

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie