Home » Fitness en bewegen » FitBike Ride 5 iPlus review

FitBike Ride 5 iPlus review

Leestijd: 7 minuten

Veel thuis-sporters kennen het gevoel wel: je bent net terug van een dag werken, of een erg intensieve afspraak, en hoewel je er ontzettend naar verlangt om even lekker aan het sporten te gaan, is een tripje naar de sportschool het laatste wat je wil. Hometrainers zijn hiervoor de ideale oplossing. De meeste gebruikers van hometrainers zijn wel bekend met de FitBike Ride 5, maar de iPlus is momenteel nog minder bekend bij de meeste fitnessfanaten. Maar wat is dan het verschil? En is het product aan te raden?

In dit artikel willen we graag dieper ingaan op de FitBike Ride 5 iPlus, wat het te bieden heeft en of het voor jou de aanschaf waard is. Gebruik onze FitBike Ride 5 review om er bekender mee te worden, er je eigen mening over kan vormen en uiteindelijk kan bepalen of de FitBike 5 Ride iPlus misschien wel het meest geschikte product is voor jou!

Wat is FitBike Ride 5 iPlus?

FitBike Ride 5 iPlusGebruikers van hometrainers zullen het merk FitBike ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen. De Ride 5 iPlus is een hometrainer dat bij de Ride 5-serie hoort van het merk.

De FitBike Ride 5 iPlus is een model dat tot de instapklasse behoort als het gaat om hometrainers. Hiermee is het een goedkoper model dat voor minder professioneel gebruikt geschikt is. Dit houdt niet in dat het hierdoor een minder goed apparaat is, maar het is goed om te weten met wat voor soort model je te maken hebt.

Wat is iPlus?

Nou vraag je je misschien af wat de iPlus dan precies onderscheidt van de gewone FitBike? Wel, de iPlus houdt in dat je de hometrainer van de iPlus-module voorzien is, waarmee je een mobiele telefoon of tablet aan je hometrainer koppelen kunt.

Dit is mogelijk met Bluetooth, waarmee je niet alleen je trainingsgegevens bij kan houden in een app, maar ook speciale gewenste trainingen weer kan geven het hometrainer-display. Dit LCD-display bevat zelf negentien trainingsprogramma’s en toont verder de snelheid, tijd, afstand, ROM, wattage, verbrande calorieën, hartfrequentie en herstel. Alles wat je weten wilt, kan je tijdens het sporten dus gewoon in de gaten houden.

Is iPlus nodig?
Niet iedereen houdt van veel tierelantijntjes aan hun sportapparaten; ze willen gewoon sporten zonder programma’s te gebruiken. Voor deze mensen is het aanschaffen dan een FitBike Ride 5 iPlus dan ook niet per se aan te raden. Twijfel je nog of de toegevoegde iPlus het extra geld waard is? Dan is het wijselijk om je eens te verdiepen in alle extra’s, en of jij dit graag zou willen toepassen bij je sportsessie.

Met de FitBike Ride 5 iPlus heb je naast de vele trainingsprogramma’s ook nog de optie gebruik te maken van de iPlus-module. Met deze module verbind je de hometrainer met je smartphone, en kan je via de FitBike Ride 5 iPlus app alle instellingen van je hometrainer aanpassen. Ook kan je al je trainingsgegevens opslaan of zelfs nieuwe trainingsprogramma’s downloaden via de app store. Een leuk voorbeeld van zo’n app is de zogenoemde “Run on Earth”-app. Wanneer je deze downloadt, kan je jezelf zien fietsen op een locatie die je zelf uitkiest.

Negentien trainingsprogramma’s

FitBike Ride 5 iPlus appOok zonder de handigheden van iPlus is de FitBike Ride 5 reeds voorzien van een zeer ruime hoeveelheid trainingsprogramma’s. Zo kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van de heuvelprogramma’s, of parcours rijden. Andere voorbeelden van de reeds ingestelde trainingsprogramma’s zijn de hartslagprogramma’s, waarop je traint op het ritme van je hart, maar ook trainingen die zich bijvoorbeeld meer focussen op intensieve intervallen, of juist wattage. Van de negentien programma’s zijn er maar liefst twaalf voorgeprogrammeerd, dus voor elk soort training is er wel iets te vinden!

Een extra aanpassing die aan je programma’s kan verrichten, is onder andere de afwisseling van niveaus. Er zijn zestien weerstandniveaus, waarmee je voor veel afwisseling kan zorgen bij je trainingen. De work-out kan je in principe dus geheel aanpassen aan jouw doelen en voorkeuren bij het trainingen.

Fijne houding; fijne work-out

Erg belangrijk aan hometrainers is de ergonomie; zit je wel comfortabel, moet je niet te veel op je houding letten, en is het zadel wel stevig genoeg? Sporters die al een langere tijd actief zijn en inmiddels wel meerdere hometrainers gebruikt hebben, zullen je kunnen vertellen dat je bij sommige bikes meer energie steken moet in het aanhouden van de juiste houding, dan dat je aandacht besteedt aan de training zelf.

De FitBike Ride 5 iPlus biedt gelukkig ontzettend veel comfort. De zadel zit erg lekker en is naar je eigen voorkeur in te stellen. Niet alleen in de hoogte, maar zelfs horizontaal. Het toestel staat bovendien ook stevig op de grond en van erg robuust materiaal gemaakt, waardoor je het toestel niet uit balans zal brengen tijdens de training. Het maximaal belastbaar vermogen van 150 kilogram is daarnaast ook een erg duidelijke indicator van de stabiliteit van het apparaat.

Wat valt er nog meer te weten over de FitBike Ride 5 iPlus?

Naast de programma’s, het comfort en het gebruik van de iPlus-module, zijn er natuurlijk nog enkele technische aspecten te benoemen over de FitBike Ride 5 iPlus. Belangrijk om te weten, is bijvoorbeeld dat de hometrainer zelf 36 kilogram weegt, en zelf in elkaar gezet moet worden. Houd hier dus rekening mee als je hiertoe niet zelf in staat bent.

Verder heeft het vliegwiel een massa van 10 kilo, wat in principe niet echt ontzettend hoog is, vooral niet voor de meer ervaren sporters. Echter, wanneer je erg veel moeite ondervindt met weerstand bij het fietsen, bijvoorbeeld als je een revaliderende sporter bent, kan dit te zwaar zijn. Het is dus erg belangrijk dat je daar rekening mee houdt alvorens je de FitBike Ride 5 iPlus aanschaft.

Geruisloos sporten en kant-en-klare levering

Andere zaken die handig zijn om in acht te nemen voor je besluit of de FitBike Ride 5 iPlus geschikt voor je is, zijn onder andere de geruisloosheid van het apparaat, de eenvoud waarmee het te verplaatsen is, en de weinige hoeveelheid onderhoud die het apparaat behoeft.

Verder dient het apparaat wel constant op netstroom aangesloten te zijn, en ben je zelf verantwoordelijk voor de eindmontage wanneer je ervoor kiest hem zelf in elkaar te zetten. Echter, bij de meeste aanbieders is kant-en-klare levering ook een optie om uit te kiezen.

Waar voor je geld bij FitBike Ride 5 iPlus

Zoals eerder vermeld werd, behoort de FitBike Ride 5 iPlus niet tot de duurste categorie hometrainers. Een voordelige prijs mag je dus wel verwachten bij je aankoop. Maar wat kan je verwachten van de kwaliteit van een goedkope hometrainer als de FitBike Ride 5 iPlus?

Goedkope hometrainer

Dat de FitBike Ride 5 iPlus een goedkope hometrainer is, wil niet zeggen dat je daarmee minder kwalitatief materiaal in huis haalt. Zoals eerder dus al gezegd is, werken de programma’s uitstekend en zijn het materiaal en het comfort van de FitBike erg te prijzen. Bovendien zal je veel plezier uit de iPlus-module halen; nog maar niet te spreken over de FitBikr Ride 5 iPlus app en alle andere apps die je nog extra op je FitBike kan toevoegen.

De prijs-kwaliteitverhouding is dus kort gezegd erg goed bij de FitBike Ride 5 iPlus. Natuurlijk is het voor aankoop altijd belangrijk goed te kijken of jij het je persoonlijk wel kan permitteren. Echter, voor wie sowieso al geld opzij heft gezet om een hometrainer te kopen, is deze goedkope hometrainer een echte aanrader!

FitBike Ride 5 iPlus: Te mooi om waar te zijn?

FitBike Ride 5 iPlus bluetoothGoedkoop, geweldige kwaliteit, interessante opties om je trainingen te personaliseren – is alles dan alleen maar de hemel in te prijzen bij de FitBike Ride 5 iPlus? Nee, er zijn natuurlijk ook nog enkele minder sterke punten aan dit model die we nog ter sprake moeten brengen; dit blijft natuurlijk een FitBike Ride 5 review!

Enkele punten die voor sommige sporters als minder leuk ervaren kunnen worden, zijn onder andere het constante gebruik van netstroom om te kunnen trainen. Hierdoor ben je natuurlijk wat ingeperkt om een plek te kiezen voor de bike. Een paar andere kleine kanttekeningen zijn het gebrek aan bekerhouder, een fietswiel dat voor sommige (bijvoorbeeld revaliderende) sporters te zwaar kan zijn, en een montagehandleiding die soms wat beknopt kan zijn.

Het is belangrijk zelf een oordeel te vellen over in hoeverre deze punten belangrijk voor je zijn, en of het je met al deze punten waard is om deze hometrainer aan te schaffen. Zelf raden we het aan, maar het blijft belangrijk eerlijk te blijven over de mindere punten.

Conclusie: moet ik een FitBike Ride 5 iPlus kopen?

Nu je deze FitBike Ride 5 iPlus review gelezen hebt, alles netjes hebt afgewogen en de tijd hebt kunnen nemen om even na te zitten denken over de voor- en nadelen van deze hometrainer, is het tijd voor de grote vraag: moet ik deze hometrainer kopen?

Ons eigen advies zou heel duidelijk zijn: ja. Ondanks dat het een goedkope hometrainer is, word je voorzien van een compact model dat stevig in elkaar zit en een strak design heeft, en niet onbelangrijk: een model dat comfort biedt.

Blijf geprikkeld met programma’s

Wat betreft de mogelijkheden in je programma’s, zijn er genoeg opties om je work-out gevarieerd te houden en meer plezier te beleven aan je trainingen. Bovendien kan je jezelf blijven uitdagen en prikkelen met behulp van de diverse weerstandniveaus en de variaties die je kan vinden in de programma’s.

En tot slot is natuurlijk de iPlus-module een heerlijke manier om je trainingen van nog meer variatie en gepersonaliseerde instellingen te voorzien. Met behulp van de handig te gebruiken FitBike Ride 5 iPlus app en de vele andere apps die je installeren kunt, kan je elke trainingssessie weer een nieuwe uitdaging maken.

Twijfel?

Heb je toch nog twijfel? Dat is heel goed mogelijk. Misschien vind je de nadelen toch nog iets te zwaar wegen, of wil je een beter beeld krijgen van de programma’s en de exacte mogelijkheden met de FitBike Ride 5 iPlus app. Wat moet je in dat geval doen?

Een tip is om FitBike zelf te raadplegen en bijvoorbeeld de productpagina van de FitBike Ride 5 iPlus eens goed door te lezen. Ook kan je op zoek gaan naar recensies van klanten die de aankoop reeds gedaan hebben. Vooralsnog hebben we zelf voornamelijk veel positieve reacties gevonden, maar het is altijd goed je er nog extra in te verdiepen.

Tot slot is het altijd belangrijk om te beseffen dat twijfel niet erg is. Slaap er nog een nachtje over, bespreek het met je eventuele partner of huisgenoot, en kom later nog eens terug om onze FitBike Ride 5 iPlus review terug te lezen. Zo kan je de tijd nemen een weloverwogen keuze te maken, de FitBike Ride 5 iPlus loopt gelukkig niet weg.

 

Onze beoordeling

FitBike Ride 5 iPlus

€ 349,-
9.3

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Support

9.0/10

Voordelen

  • Handig in gebruik
  • Mooi model
  • Met handige app

Nadelen

  • Geen bekerhouder

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie