Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » Dukan dieet

Dukan dieet

Leestijd: 2 minuten

dukan dieetEen bekend dieet is het dieet dat is ontwikkeld door Dr. Piere Dukan. Het dieet wordt dan ook het Dukan dieet genoemd. Dit dieet bestaat uit een viertal stappen. Aan de hand van deze stappen is het mogelijk om flink wat kilo’s kwijt te raken en kan je je gewenste gewicht bereiken. Het is een populair dieet. Niet alleen vanwege het feit dat je dankzij de Dukan recepten gemakkelijk gewicht zult verliezen, maar ook dankzij het duidelijke stappenplan. En je kunt ook nog eens lekker eten ondanks dat je een dieet volgt.

Wat eet je tijdens dit dieet?

Tijdens het volgen van het dieet zal je voor proteïnerijke voedingsmiddelen eten. Zo kan je denken aan mager vlees en vette vis. Dit kan je onbeperkt blijven eten. Dankzij deze voedingsmiddelen zal je snel verzadigd raken en zal je minder snel met een hongergevoel te maken krijgen. In iedere fase van het dieet zullen gezonde vezels worden voorgeschreven. Dankzij de Dukan recepten kan je flink wat gewicht kwijtraken.

De voordelen van het Dukan dieet

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het volgen van het Dukan dieet? Dankzij het dieet en de Dukan recepten zal je geen hongergevoel meer hebben. Daarnaast zal je kunnen blijven genieten van lekker eten en dat is natuurlijk wel zo fijn. Het afvallen doe je verantwoord en in een geleidelijk tempo. Je verliest je gewicht dus geleidelijk aan. Door snelle resultaten zal je motivatie alleen maar toenemen. Het vereist geen extra inspanningen, je hoeft bijvoorbeeld niet je voeding af te wegen. Aan de hand van speciale Dukan dieet recepten kan je lekkere maaltijden blijven maken. Hierdoor kan je dus volop van je eten blijven genieten. Dat zal er daarom dan ook voor zorgen dat het volgen van dit dieet een stuk gemakkelijker wordt, waardoor je sneller zal afvallen.

Ben jij op zoek naar een goed receptenboek voor jouw dieet?

Over veel dieet receptenboeken hebben wij een review geschreven!

Klik hier voor onze reviews over dieet receptenboeken

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie