Home » Fitness en bewegen » Droog Trainen Protocol Mannen review

Droog Trainen Protocol Mannen review

Leestijd: 10 minuten

Na vele mislukte pogingen is het je nog nooit goed gelukt dat rolletje vet kwijt te raken, maar dit jaar wil je toch echt je spieren showen op het strand. Dan is het Droog Trainen Protocol Mannen de oplossing voor jou. De Droog Trainen Academie belooft je dat je in drie maanden het perfecte lichaam hebt, nog net op tijd voor de zomervakantie. In deze review bekijken we of ze deze sterke woorden ook waar kunnen maken.

Wat is droog training?

man spieren trainenDroog trainen wordt ook wel cutten genoemd: het verminderen van vet in je lichaam is. Bij een droog training zorg je er tevens voor dat je je spiermassa behoudt, zodat door het dunnere laagje vet onder je huid, je de spieren beter ziet.

Droog trainen is dan ook iets wat veel krachtsporters doen, maar je kunt het ook goed gebruiken om je overtollige kilo’s kwijt te raken. Je lichaam krijgt zijn oorspronkelijke vorm weer terug en je spieren worden veel sterker, waardoor je strakker in je vel zit.

Het tegenovergestelde van cutten is bulken. Bulken volgt vaak op een periode van drie maanden droog trainen en is gericht op meer calorieën eten, zodat je weer spieropbouw krijgt.

Voeding en training

Een goede droog training periode bestaat uit een programma met de juiste voeding en training. Je zult dus op je voeding moeten letten en naar de sportschool moeten gaan. Je moet dus aan de slag, maar met de juiste aanpak heb je binnen een paar maanden weer je droomlichaam terug. Altans dat zeggen de mannen van de Droog Trainen Academie. Omdat het droog trainen een combinatie tussen voeding en trainen is, hebben ze voor jou een Droog Trainen Protocol Mannen samengesteld, waarin je alles voorgeschoteld krijgt wat je nodig hebt voor een perfecte droog training.

Voor wie is dit programma geschikt?

Zoals we hierboven al melden, is droog trainen iets voor mensen die aan krachttraining doen, maar ook voor degene die wil afvallen. Het Droog Trainen Protocol Mannen dat we hier bespreken is speciaal gericht op mannen. Voor vrouwen schreef de Droog Trainen Academie een ander protocol. Wil je afvallen maar je spiermassa behouden? Zoek je een methode om je vetpercentage te verlagen om zo je spieren beter te laten zien? En zoek je een snelle en gezonde methode, met blijvend resultaat? Dan is dit protocol waarschijnlijk iets voor jou.

Klik hier om het Droog Trainen Protocol Mannen nu met korting te kopen

De Droog Trainen Academie

Henri en Rinus De twee mannen achter de Droog Trainen Academie zijn Henry en Rinus. Sinds 2013 helpen ze mannen en vrouwen met hun online trainingen aan het ideale lichaam, met behulp van krachttraining, voeding en een gezonde levensstijl.

We kennen Henry en Rinus al van hun Spiermassa protocol en dus zijn ze geen onbekende voor ons. Hun doel is het beste resultaat voor hun klanten behalen, door het toepassen van hun methodes. Zelf waren ze jaren opzoek naar de juiste manier om een perfect lichaam te kweken, maar kwamen er achter dat ze steeds in de verkeerde hoek naar oplossingen zochten.

Ze waren bezig met supplementen en een hoop andere zaken, zonder dat die enig resultaat opleverden. Tot ze ontdekten waar het echt om draait: nu behalen ze betere resultaten en verspillen ze hun tijd, energie en geld niet meer. Henry en Rinus leren jou met hun protocol de basis, de simpele dingen die er wel echt toe doen.

Wat Henry en Rinus je beloven

Vanaf de eerste zin op hun webpagina is het al duidelijk: met het Droog Trainen Protocol Mannen van de Droog Trainen Academie bouw je in 8 tot 16 weken het lichaam van je dromen. Je verlaagt je je vetpercentage en krijgt volgens de mannen ​een strakker, sterker en gespierder lichaam. Hun strategieën zorgen daarnaast ook nog eens voor blijvend vetverlies, zodat je geen last meer hebt van het jojo effect.

Het Droog Trainen Protocol Mannen

Hun protocol bestaat dan ook uit één simpele methode die je makkelijk kunt volgen. Je krijgt inzicht in jouw dagelijkse calorieverbruik, ontdekt wat diëten volgens Henry en Rinus werkelijk is en wat de effectieve manier van trainen is. Met dit protocol kun je gemakkelijk en 100% zelfstandig aan de slag, je krijgt alle praktische en nuttige informatie in een overzichtelijk pakket, geen overbodige informatie dus, maar een simpel stappenplan, waarmee je in 12 weken alles leert over droog trainen, maximaal vetverlies en spiermassa behoud.

De onderdelen van het Droog Trainen Protocol Mannen

Het Droog Trainen Protocol Mannen bestaat uit drie onderdelen, geleverd in verschillende pdf’s en excel-sheets, die we hieronder wat uitgebreider bespreken:

1. ​Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies

Dit is een e-boek en is de basis van het protocol. Wil je vet verliezen, dan moet je de juiste dingen eten. Je krijgt inzicht in welke voedingsmiddelen je helpen vet kwijt te raken en een voedingsplan wat afgestemd is op jouw lichaam en behoeftes. Toch mag je blijven eten wat je lekker vindt, zonder dat dat de resultaten beïnvloedt. Stap voor stap leggen de mannen uit hoe je dat effectief doet en wat je moet doen als het vetverlies stokt. Dit boek bestaat uit 8 hoofdstukken:Droog trainen protocol mannen

 • Inleiding
 • De 6 fundamenten van voeding
 • De kracht van voeding
 • Energiebalans
 • Calorieën en macronutriënten tracken
 • Voedingsschema samenstellen ja of nee?
 • Meten is weten
 • Extra

2. ​Hoe om te gaan met krachttraining en cardio

Ook dit is een e-boek wat gaat over de tweede basis voor effectief vetverlies: beweging. In dit boek leer je wat de juiste balans is tussen krachttraining, cardio en de beweging in je dagelijks leven. Door het volgen van hun trainingsschema beperk je spierverlies, of krijg je zelfs spiermassagroei tijdens het cutten. Daarnaast wordt je uitgelegd hoe je cardio training gebruikt om je vetverlies op gang te krijgen. Dit e-boek bestaat uit 4 hoofdstukken:

 • De kracht van krachtsport
 • Voordat we beginnen met trainen
 • Aan de slag met het DTP
 • Cardio

3. ​Progressie meten en het plan bijstellen

Dit is meer een sheet dan een e-boek, waarin je je eigen progressie meet. Je leert hoe je van week tot week objectief data verzamelt zodat je weet of je de goede kant op gaat. Ook krijg je tips voor als je vetverlies niet op gang komt of ineens stokt.

Klik hier om het Droog Trainen Protocol Mannen nu met korting te kopen

Bonussen bij Droog Trainen Protocol Mannen

Zoals bij elk online product van de Droog Trainen Academie krijg je bij het Droog Trainen Protocol Mannen ook een aantal bonussen, die je goed kunt gebruiken om het juiste protocol voor jezelf samen te stellen:

1. ​Handige Macrocalculator. Dit is een Excel bestand waarmee je binnen een paar secondes de waardes voor jouw voedingsplan berekent. ​Met deze gegevens en wat je hebt geleerd in het e-boek over voeding, maak je zelfstandig je eigen menu, met het aantal calorieën en verhoudingen aan vetten, koolhydraten en proteïne. Ook krijg je de beschikking over een gratis app, waarin je je voedingsplan samenstelt en je voeding kan “tracken”.

2. Trainingsschema’s voor in de gym en thuis. Dit is een pdf-bestand met trainingsschema’s voor 3, 4 en 5 dagen per week, die je in de sportschool kunt doen. Je maakt daarbij gebruik van progressive overload: de schema’s volgen 3 fasen, elke fase geef je je lichaam weer wat meer stress, zodat je je spieren blijft triggeren om te groeien. Alles zit er in, het enige wat je moet doen is het schema nauwkeurig volgen. Het protocol bevat ook een trainingsschema van vier dagen voor mannen die liever thuis trainen en is gebaseerd op body weight oefeningen, je hebt dus geen volwaardige gym thuis te hebben staan.

​​Extra bonus. ​Gratis toegang tot de Droog Trainen Academie ​support groep, waar je samen met andere gemotiveerde mannen en vrouwen werkt aan je droomlichaam. ​In deze groep kun je vragen stellen over het Droog Trainen Protocol, maar ook lezen over de ervaringen van anderen.

Wat andere cursisten zeggen over Droog Trainen Protocol Mannen

Over dit populaire protocol staat ondertussen het internet vol met reviews. Ook op hun eigen website hebben Henry en Rinus de ervaringen van hun cursisten staan. Het is dus makkelijk om te ontdekken wat anderen van het Droog Trainen Protocol vinden, maar je moet ze dan wel allemaal willen lezen. Dat hebben wij dan ook even voor je gedaan.

Wat ons opviel was dat er eigenlijk geen enkele slechte ervaring te vinden is. Het protocol zit goed in elkaar, is duidelijk en werkt. We lazen dat er mannen zijn die al na 8 weken zichtbare resultaten behaalden en de meesten hadden dat zo rond de 12 weken het gewenste lichaam bereikt. En dat is snel. Dat maakt het protocol een betaalbare methode die ook nog eens zijn werk blijkt te doen.

Nou moet er wel gezegd worden dat alle deelnemers zeer gemotiveerde mannen zijn. Wil je dit protocol volgen, dan moet je ook inzet tonen en er de tijd en moeite voor nemen. Wil je serieus dat perfecte lichaam in 16 weken? Dan moet je dus zelf aan de slag.

ervaringen droog trainen-protocol mannnen

Onze mening over Droog Trainen Protocol Mannen

Voor 67 euro koop je op dit moment het hele protocol, inclusief de bonussen. De normale prijs is 292 euro maar je kunt nu korting krijgen als je het protocol via deze site aanschaft. En dat maakt dit pakket een zeer betaalbaar trainingsschema. Niet alleen omdat je een perfect op jouw lichaam aan te passen schema hebt, maar omdat je een totaalpakket krijgt. Want domweg doen wat Henry en Rinus je vertellen is er niet bij. Je krijgt er ook nog nuttige informatie over voeding en training bij, zodat je weet wat je doet en waarvoor je het doet. Dit verhoogt je motivatie en zorgt dat je het protocol dan ook tot het einde volhoudt.

Bruikbare bonussen bij Droog Trainen Protocol Mannen

Soms geven cursusverkopers je een hele hoop bonussen, waar je eigenlijk niets aan hebt. Maar daar is bij de Droog Trainen Academie geen sprake van. Hun bonussen zijn eigenlijk super handig en bruikbaar. Je krijgt een uitgebreide macronutriëntencalculator om gemakkelijk je macro’s mee uitrekenen. Dit bespaart je veel tijd en moeite. Dan hebben ze ook nog eens trainingsschema’s voor je bedacht, voor 3, 4 of 5 keer per week. Dat geeft je genoeg vrijheid om te kiezen, maar zorgt ervoor dat je als beginner of gevorderde precies de juiste training vindt.

Zelfstandig verder

Het gevolg van dit uitgebreide protocol is dat je gemakkelijk zelfstandig aan de slag kunt, maar na de 16 weken ook gewoon alle tools in handen hebt om daarna zelfstandig verder te gaan. Je schaft dit pakket dus maar een keer aan, waarna je het elke keer als je weer wilt cutten, het uit de digitale kast haalt en aan de slag kunt.

Voor iedereen

Dit protocol is geschikt voor mannen die willen afvallen, maar natuurlijk ook voor die aan krachttraining willen doen en hun spieren willen showen. Het maakt niet uit of je een beginner of een gevorderde bent in de sportschool. Alles wordt heel duidelijk en in makkelijke taal uitgelegd, de trainingsschema’s zijn voor in de sportschool, maar ook voor thuis, waardoor je niet afhankelijk bent van de sportschool.

Calorietekort zonder honger

bulken spiermassaHet protocol is gebaseerd op het creëren van een calorie tekort, waardoor je afvalt. Maar er wordt ook rekening gehouden met de eventuele spiermassaverlies die je daarbij zou kunnen krijgen. Je zit daarom niet vast aan een vast eet schema, zoals je bij veel gewone diëten. Ook mag je gewoon eten wat je lekker vindt, terwijl je toch je doelen behaalt.

Je leert namelijk de juiste verdeling in je macro’s te maken die je binnenkrijgt, in plaats van welke voedingsmiddelen je moet eten. Er is dus voldoende ruimte om het voedingsschema aan te passen aan je eigen smaak en behoefte. Het Droog Trainen Protocol Mannen is niet alleen een protocol om af te vallen, het is een programma dat je helpt naar het aannemen van een nieuwe leefstijl.

Zelfdiscipline

Het protocol is dan wel makkelijk geschreven en geeft je alle informatie die je nodig hebt, het is en blijft een programma dat je zelf moet doen. Jij moet jezelf naar de sportschool sturen en je dieet aanpassen. Wil je snel de resultaten behalen, die anderen ook halen met dit programma, dan zul je er dus wat voor moeten doen.

Het voordeel is dat dit protocol je al snel zichtbare resultaten geeft, wat je motiveert om door te blijven gaan. Ook de gratis bonus van de community is goud waard. Een groep gemotiveerde mannen en vrouwen, die elkaar aanmoedigen door te blijven gaan en elke overwinning vieren, is een enorme grote stok achter de deur. Als je hard werkt, dan zal ook jij met dit programma in 3 maanden tijd je doelen bereiken.

Veel lezen

De zelfdiscipline begint al met de hoeveelheid informatie die je beter vooraf kunt doorlezen. Na de aanschaf is het belangrijk eerst alle e-boeken stap voor stap door te nemen, zodat het programma duidelijk wordt voor jezelf. Henry en Rinus gooien je namelijk niet direct in het diepe. Ze helpen je eerst de basis te leggen: je voedingsschema’s samenstellen en de juiste trainingsschema’s kiezen.

Dit kost tijd, wat lastig is als je staat te popelen om te beginnen, maar zorgt er wel voor dat je het protocol makkelijker volhoudt. Daarna hoef je het protocol alleen nog maar uit te voeren, terwijl je zeker weet dat je het goed doet.

Man of vrouw

spiermassa opbouwenDe Droog Trainen Academie heeft voor mannen en vrouwen een afzonderlijk programma gemaakt en dat zie je niet zo vaak. Henry en Rinus snappen dat mannen en vrouwen anders zijn, daarom besloten ze niet al die informatie in één programma te stoppen. Je krijgt dus geen overbodige informatie waar je niks aan hebt en weet je zeker dat het protocol is aangepast aan jouw lichaam. Kijk voor onze review over de versie voor vrouwen hier.

Droog Trainen Protocol Mannen, Is het het geld waard?

Al met al heb je voor 67 euro een compleet pakket, dat je drie maanden lang helpt om je lichaam te shapen in het lichaam waar je al jaren van droomt. Met het Droog Trainen Protocol van de Droog Train Academie is het heel makkelijk om vet kwijt te raken zonder spiermassa te verliezen, voor een prijsje dat een schijntje is van de kosten van een personal trainer. Er is dus geen omkomen meer aan: jouw droom is in 16 weken waarheid.

De normale prijs is 292 euro, maar je kunt het Droog Trainen Protocol Mannen nu met 75% korting kopen voor maar 67 euro.

Klik hier om het Droog Trainen Protocol Mannen nu met korting te kopen

Klik hier om het Droog Trainen Protocol Mannen nu met korting te kopen

Veelgestelde vragen

Wat kost het Droog Trainen Protocol Mannen?

De normale prijs is 292 euro, maar je kunt het Droog Trainen Protocol Mannen nu met 75% korting kopen voor maar 67 euro.

Ontvang ik nog gratis bonussen?

Jazeker, je ontvangt 3 gratis bonussen, levenslange toegang en alle toekomstige updates gratis. Ook krijg je gratis toegang tot de Facebook groep.

 

Onze beoordeling

Droog Trainen Protocol Mannen

€ 67,-
9.2

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.5/10

Support

9.0/10

Voordelen

 • Veel goede informatie
 • Veel traingsschema's
 • Gratis toegang tot Facebook groep
 • Henry en Rinus hebben zelf veel ervaring

Nadelen

 • Je moet genoeg zelfdispiline hebben om door te zetten

Deel dit artikel op social media