Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » Dieetschema – persoonlijk e-book review

Dieetschema – persoonlijk e-book review

Leestijd: 7 minuten

Op een makkelijke manier een persoonlijk dieet samenstellen, voor maar een klein prijsje, wie wil dat niet proberen? Er zijn op het internet veel manieren om je persoonlijke dieetschema’s samen te laten stellen, maar enkele sluiten naadloos aan bij jouw doelstellingen, eetgewoontes en levensstijl. In deze review bekijken we het persoonlijk e-book van Dieetschema en zoeken we uit of ze echt een persoonlijk schema opstellen dat rekening houdt met persoonlijke factoren zoals lichaamsgewicht, lengte en hoeveelheid beweging. Maar ook kijken we naar de ervaringen van anderen om er achter te komen of je met het persoonlijk e-book van Dieetschema je doelen wel behaalt.

Een dieetschema op maat

Het voordeel van een schema op maat is dat het volledig is gericht op jouw lichaam, levensstijl en wensen. Er wordt rekening gehouden met je lengte, met hoeveel je sport en of je wilt afvallen of aankomen. Door met al die gegevens rekening te houden, wordt er een persoonlijk dieet gemaakt, waar je zelf mee aan de slag gaat. Ga je daarvoor naar een diëtiste, dan krijg je begeleiding in hoe je het schema in je leven past, wordt het aangepast als je gewicht verandert, maar krijg je ook voedsel voorgeschoteld die je misschien helemaal niet lekker vindt. Dieetschema wil daar met hun persoonlijk e-book verandering in brengen. Eten wat je lekker vindt, gezond eten en afvallen gaan hand in hand, is hun mening. Laten we eens kijken of dat idee ook klopt.

Voor wie is het persoonlijk e-book?

dieetschema kopenHet persoonlijke e-book van Dieetschema is gericht op mannen en vrouwen die op een gezonde manier willen afvallen, gewicht aankomen of gewoon een positievere levensstijl willen ontwikkelen, zonder te moeten eten wat ze niet lusten. Wil je je energieker en fitter voelen dan lukt je dat door te eten volgens het persoonlijke dieet, een schema dat zorgt dat je je dieet beter volhoudt. Het schema wordt gemaakt voor personen vanaf 12 jaar en is daarom ook bruikbaar voor jongeren die gezonder willen eten. Dieetschema is niet geschikt voor personen met een eetstoornis, diabetes of allergieën.

Wie maakt de dieetschema’s?

Onderaan de webpagina ontdekken we dat Dieetschema een onderdeel is van 955 Tech B.V. Bij wat onderzoek over het net, blijkt het hier te gaan over een bedrijf dat websites bouwt, maar voor 955 Tech zelf geen website heeft. Er is wel een KvK nummer aanwezig, maar verder vermelden ze geen verdere contactgegevens. Wat en wie achter Dieetschema zit, is dus vrij onduidelijk. Zijn het opgeleide diëtisten? Mensen met veel eigen ervaring of expertise? En wie stelt voor jou het dieet samen? We komen er niet achter, wat het bedrijf vrij vaag maakt.

De belofte van Dieetschema

955 Tech belooft met hun dieetschema op maat dat je al binnen twee weken zichtbaar resultaat hebt en dat zonder een crashdieet. Daarnaast voel je je volgens hun veel energieker en fitter na het volgen van hun schema. Als ze bij dieetschema een ding duidelijk willen hebben dan is het wel dat ze je vooral niet in die categorie vallen. Voldoende eten, waardoor je geen honger ervaart, maar ook de vetverbranding op gang brengt, is volgens hun de juiste insteek. Een goede stofwisseling is belangrijk voor meerdere functies in het lichaam en dat bereik je het beste door een gezonde voeding in de juiste hoeveelheden en eten op het beste moment van de dag.

Wat krijg je van Dieetschema

Dat zijn allemaal mooie beloftes, maak maken ze dat ook waar? Dieetschema belooft je immers een gezond, persoonlijk en 100% op maat gemaakt schema laten, maar waar bestaat die uit? Laten we de stappen volgen die je op hun website vindt:

  • Als eerste vink je af wat jouw persoonlijke voedingsvoorkeuren zijn. Daarbij is ook aan vegetariërs gedacht.
  • Daarna vul de informatie over je lichaam in. Je geeft onder andere aan wat je gewicht en lichaamslengte is.
  • Dan krijg je een gedeelte van het schema als preview, waarna je beslist of je wilt betalen of van de koop afziet.
  • Na betaling krijg je binnen een half uur jouw persoonlijke schema in de mail.

Tijdens het invullen krijg je nog meer vragen. Je kiest welk eten je lekker vindt, hoe vaak je sport en hoe je dag er uitziet. Vervolgens volg je het schema, om zo kilo’s af te vallen of aan te komen. Het is belangrijk deze gegevens eerlijk in te vullen, om zo het perfecte schema te krijgen. Het schema is wel gebaseerd op gezonde voeding, dus je zult niet een hele lijst vol suikergoed krijgen.

Inhoud Dieetschema

Als je het stappenplan op de website volgt, krijg je na betaling binnen een half uur jouw persoonlijke schema in je e-mail. Hierin wordt exact het voor jou beste dieet beschreven. Je schema ziet er dan ook ongeveer als volgt uit:

  • Een inleiding met jouw gegevens, een visuele vorm van je schema en tips om sporten en bewegen in je leven te integreren.
  • Tips over hoe je het beste aan de slag gaat met het dieet dat je hebt gekregen.
  • Jouw persoonlijke schema afgestemd op jouw behoeftes en wensen. Het bestaat uit vijf tot zes maaltijden per dag, die je kunt onderverdelen in drie grote maaltijden en enkele kleine maaltijden, zo heb je met dit schema een ontbijt, twee tussendoortjes, lunch, avond eten en iets voor het slapen gaan.
  • Tips voor het aanbrengen van variatie in je persoonlijke dieet, zodat je het schema makkelijker volhoudt.
  • Notitie pagina’s en een kalender om te gebruiken bij het plannen en om je voortgang bij te houden.

dieetschema

Koop Dieetschema nu met korting

Is het persoonlijk e-book een echt dieet?

Je krijgt een eet schema opgestuurd, maar is dit dieet ook echt een dieet te noemen? Die vraag is een beetje lastig te beantwoorden. Achter het schema zit niet een grootse theorie anders dan gezond eten. Heb je vaker een dieet gedaan, dan zul je dit schema meer als een leidraad ervaren. Maar ben je niet gewend aan het volgen van een voedingsschema, dan kan dit wel degelijk als een dieet voelen. Toch is het meer een manier van leven, dan een tijdelijk dieet. De bedoeling is dat je je voedingspatroon blijvend verandert. Na de 6 tot 8 weken dat je dit schema volgt, is het nog steeds bruikbaar als leidraad om die gezondere levensstijl aan te blijven houden.

Wat andere gebruikers zeggen over Dieetschema

Op het internet vonden we niet veel ervaringen van anderen met dit product. Ook op de verkoopwebsite zijn deze reviews maar summier vermeldt. Met wat zoekwerk vonden we reviews van andere reviewwebsites, waardoor het lijkt of niemand dit product koopt, of tevreden is, maar dat liever niet deelt. Toch vonden we een aantal overeenkomsten onder de ervaringen andere kopers. De meesten geven aan wel degelijk wat kilo’s te zijn aangekomen, zonder een gevoel van honger te hebben. Het grote plus is volgens kopers dat je mag aangeven wat jij lekker vindt, waardoor je het schema veel makkelijker volhoudt. Anderen leerden door het schema gezonder eten en vonden het positief dat de nadruk lag op wat je wel mag eten en niet op het minderen van calorieën.

Onze ervaring met Dieetschema

Voor dit dieetschema betaal je eenmalig 14,95 euro en zit je niet vast aan een abonnement. Na een half uur krijg je al je schema gemaild, ook midden in de nacht. En dat is wat dubieus. Hierdoor geloven we dat dit schema automatisch wordt gegenereerd door een computerprogramma en niet door een dieetcoach. We gaan er vanuit dat iemand niet 24 uur per dag zit te wachten op klanten en dan een persoonlijk schema in een half uur klaar heeft.

Variëren

Ondanks dat je een speciaal op jouw behoeften gebaseerd schema krijgt, is het ook mogelijk daarmee te variëren. In het e-boek krijg je daarvoor enkele tips, wat een positief punt is voor dit schema. Daarnaast lees je in het e-boek meer over gezond eten en krijg je advies met welke gezondere opties je jouw voorkeuren eventueel kunt vervangen. Je leert namelijk ook wat je beter wel of niet kunt eten.

Geen crash dieet

Het schema van Dieetschema is geen crash dieet. Je krijgt voldoende voeding binnen over de hele dag verspreidt, zodat je geen honger hebt. Hiermee wordt snacken uitgesloten, onder andere doordat er verschillende tussendoortjes in het schema zitten. Omdat het geen specifiek dieet is om af te vallen, kun je het schema ook gebruiken om aan te komen.

Onduidelijkheid

Als je op de webpagina komt, is het niet direct duidelijk wat je nu krijgt. We moesten echt goed op zoek om te ontdekken waar het schema nu daadwerkelijk uit bestaat. Daarnaast is het bedrijf achter Dieetschema nogal vaag. Deze onduidelijkheid zou 955 Tech best wel wat potentiële klanten kunnen kosten. Het zou beter zijn om over beide dingen duidelijker en transparanter te zijn.

Alleen wat je lekker vindt

De website van Dieetschema geeft aan dat alleen dingen eet die je echt lekker vindt, maar dat klopt niet helemaal. Als je aangeeft wat je lekker vindt en dat is iets ongezonds, dan krijg je ook tips om dit aan te passen. Hun doel is immers je een gezonde voedingsstijl aan te leren, ondanks dat het voor hen uiteindelijk ook gaat om op de juiste tijdstippen te eten, de juiste hoeveelheden te nemen en ook voldoende in beweging te zijn.

Houd rekening met extra’s

En deze extra’s zijn geen bonussen, maar de eiwitshakes die je bij sommige recepten moet drinken. Deze shakes moet je apart bestellen bij Dieetschema, want die komen niet mee bij het pakket. Eiwit is een goede manier om de vetverbranding op gang te brengen, maar dit hoeft in onze ogen niet speciaal met deze shakes.

Is Dieetschema je geld waard?

En dit trucje, wat je op de website niet duidelijk wordt verteld, voelt voor ons aan als een extra inkomen voor de mensen achter Dieetschema, wat verdacht lijkt op toch een abonnement. Je kunt de shakes namelijk alleen via hun kopen. Verder krijg je geen begeleiding van Dieetschema en de vraag is, door de ondoorzichtigheid van het bedrijf, wie er echt achter het speciaal voor jou gemaakte schema zit.

Wil je op een makkelijke en goedkope manier een voedingsschema krijgen, waar je met eigen inzet en motivatie mee aan de slag gaat, dan heb je met Dieetschema best kans van slagen. Want dit schema valt of staat met je eigen intentie je lifestyle te veranderen. Doe je dat niet, dan zal dit schema wellicht, met name door de lage prijs, in de virtuele boekenkast gaan verstoffen. Ben je iemand die een stok achter de deur moet hebben, dan adviseren we je uitgebreidere dieetpakketten of een bezoek aan een diëtiste aan.

Koop Dieetschema nu met korting

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie