Ketogeen dieet

Door het Ketogeen dieet wordt het lichaam in staat van ketose gebracht. Wanneer dit het geval is worden vetten in plaats van koolhydraten verbrand. Deze vetten zullen dan als energie worden gebruikt. Tijdens het dieet zal je vele grote hoeveelheiden vet binnen krijgen en maar heel weinig koolhydraten. Daarnaast is het zaak om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Je lichaam is namelijk gewend om koolhydraten om te zetten in glucose. Dit zal vervolgens als energie door heel je lichaam heen worden gestuurd. Op het moment dat je lichaam in ketose raakt, zullen de levervetcellen worden afgebroken in ketonen en vetzuren. Deze zullen dan als energiebron gebruikt worden.

Ketogeen dieet volgen?

Dankzij het Ketogoon dieet is het mogelijk om veel calorieën op een gemakkelijke wijze te mijden. Wanneer je het dieet volgt op een strikte wijze, zullen de calorieën voornamelijk in de vorm van eiwitten en vetten binnenkomen. Deze zullen je hongergevoel wegnemen. Wanneer je suiker en koolhydraten leert te mijden, zal je direct merken dat dit invloed heeft op je gewicht. Daarnaast zal je door het volgen van het Ketogeen dieet snel verzadigd raken. Een gevaar van het dieet is, dat je leert om te weinig te eten. Daarom moet je een goede balans zien te vinden, zodat je toch voldoende voedsel binnen zult krijgen.

Meer voordelen Ketogeen dieet

Het Ketogeen dieet zal ervoor zorgen dat je gewicht verliest en dat je een stuk gezonder door het leven gaat. Maar het dieet heeft nog een aantal voordelen. Door het eten van koolhydraten zal je bloedsuikerniveau oplopen. Dat zal voor snelle insuline reactie vanuit de alvleesklier zorgen. Vervolgens zal je een hongerig gevoel krijgen. Door het dieet zal je bloedsuikerniveau op peil blijven. Wanneer je insulineniveau laag houdt, zal er minder snel vet opgeslagen worden. Daardoor zal je gewicht verliezen.

Ketogeen dieet recepten

ketogeen dieetTijdens een Ketogeen dieet zal je bijna geen koolhydraten meer binnen krijgen. Je lichaam zal namelijk overschakelen op de verbranding van vetten. Het dieet wordt dan ook gekenmerkt door vetrijke voeding met weinig koolhydraten. Echter, de vetverbranding zal niet volledig plaatsvinden waardoor er dus reststoffen over blijven. Deze reststoffen worden ook wel ketonen genoemd. Het lichaam zal dan in staat van ketose geraken. De zuren gaan ophopen in het bloed en de urine.  Ook zullen dan de vetten nog gebruikt worden als energiebron.

Recepten als dagelijkse kost

Doordat iemand die het ketogeen dieet volgt een heleboel producten moet mijden, zijn er speciale recepten geschreven. Deze recepten zijn speciaal voor mensen die een ketogeen dieet volgen. Deze ketogeen dieet recepten zijn erg gezond en ook nog eens erg lekker. Er zijn vele verschillende ketogeen recepten te maken, waardoor het goed mogelijk is om flink te variëren. Deze recepten zijn rijk aan vet en arm aan koolhydraten. Koolhydraten moeten gemeden worden en dat kans om nog een flinke opgave zijn. Koolhydraten zitten tegenwoordig in veel producten verwerkt. Daarnaast leer je onderscheid te maken in goede en foute koolhydraten. Het dieet kent een effectieve werking wat natuurlijk wel zo prettig is.

Het keto dieet met de Keto Revolutie


keto-revolutie
Stop met afhankelijk te zijn van koolhydraten.
Dit hoog-in-vet, laag in koolhydraten dieet zorgt ervoor dat je meer focus en energie hebt en zorgt daarnaast voor meer vetverlies dan je ooit hebt gezien.
Het ketogeen dieet gecombineerd met fasting is de ultieme hack voor productiviteit, vetverlies en gezondheid.
Meer tijd over die je kunt opvullen met dingen die écht belangrijk zijn voor je.