Caveman dieet

Het Caveman dieet is een dieet dat terugslaat op de oertijd. Het is een dieet waarbij men leert eten zoals vroeger. Want het eten mag in de loop der jaren dan wel een stuk ontwikkeld zijn, het heeft ook vele problemen met zich mee gebracht. Vandaag de dag kampen immers veel mensen met overgewicht of hebben mensen moeite om hun gewicht stabiel te houden. Met dit dieet is het mogelijk om weer op je normale gewicht te komen. Dankzij dit dieet zal je niet alleen gewicht verliezen, maar zal je ook een stuk gezonder door het leven kunnen gaan.

Principes Caveman

Het Caveman dieet kent een aantal principes. Zo zal je per dag geen drie maaltijden eten, maar zes. Wanneer je eet zal je spijsvertering aan het werk worden gezet. De hele dag door zal de dan de spijsvertering werken. Deze maaltijden mogen niet te lang na elkaar worden gegeten. Tijdens het dieet is het belangrijk om te voorkomen dat je honger krijgt. Eet dus voor het gevoel hongergevoel. Zodoende zal je voorkomen dat je teveel gaat eten en zal je gewicht verliezen. Tijdens het dieet mag je ook niet meer dan 2 maaltijden eten die rijk zijn aan koolhydraten. Vroeger hadden ze namelijk geen of weinig koolhydraten.

Aanpassing levensstijl

Het Caveman dieet biedt vele voordelen, het is echter wel een dieet wat lastig vol te houden is. Het vraagt namelijk om flinke aanpassingen in je levensstijl. Het dieet is geschikt voor een ieder die graag gezonder wil worden en wat kilo’s kwijt wil raken. Dankzij het dieet zal je veel meer energie krijgen. Wie kiest voor dit dieet, maakt een goede keuze. Wel moet je een doorzetter zijn om het dieet te voltooien. Je leven zal er immers flink door aangepast worden en dat kost doorzettingsvermogen.

Caveman dieet recepten

caveman dieetHet Caveman dieet is een bijzonder dieet. Het dieet gaat namelijk een flink stuk terug in de tijd. Het dieet is namelijk gebaseerd op de oertijd. Waar je tegenwoordig lekker naar de plaatselijke afhaalchinees kunt of een fles sinas opentrekt, was dat vroeger niet mogelijk. Vroeger moesten de mensen jagen en verzamelen om aan eten te komen. De mensen trokken dan naar de plekken waar eten was en dat zorgde ervoor dat men niet altijd op dezelfde plek woonde. Er werden dan ook nog geen groentes en granen verbouwd. Dat zijn elementen die niet mee worden genomen in het Caveman dieet.

Basis Caveman dieet

De jagers waren altijd in beweging. Volgens het Caveman dieet heeft het dus ook geen zin om je voor een uur helemaal in het zweet te werken. Bij het dieet leer je eetgewoonten oppakken zoals mensen dat in de oertijd deden. Je zult vanzelf weer op een stabiel gewicht komen. Daarvoor hoef je geen honger te lijden en je zelf in het zweet te werken. Het dieet bestaat uit een aantal verschillende fases waarbij je goede producten van slechte producten leert te scheiden. Zo zal je absoluut geen rijst, softdranken en zuivel mogen nuttigen.

Caveman dieet recepten

Wanneer je graag een lekkere maaltijd wilt eten tijdens het dieet, kan je kiezen voor een van de Caveman dieet recepten. Er zijn namelijk speciale recepten gemaakt, die geschikt zijn voor het Caveman dieet. Deze recepten hebben natuurlijk de nodige eigenschappen van de maaltijden uit de oertijd meegekregen. Dankzij deze Caveman recepten is het mogelijk om flink wat overtollige kilo’s kwijt te raken, om zodoende weer op een normaal gewicht uit te komen. Daarnaast zal je je door het dieet ook nog eens een stuk fitter voelen, waardoor je beter in je vel zult zitten.