Home » Gezondheid » Detox ontgiften – review

Detox ontgiften – review

Leestijd: 8 minuten

Detoxen, ontgiften, het schijnt een hele goede manier te zijn om af te vallen en je weer als nieuw te voelen. Niet voor niets is het dan ook hip om een week een flinke detox te doen. Maar wat als je zo een verandering niet ziet zitten of er geen tijd voor hebt? Geen nood, zegt men op detoxenontgiften.nl, met onze Detox capsules lukt het je ook. Maar klopt dat wel? We onderzoeken het in deze review over detox ontgiften.

Wat is ontgiften

detox ontgiftenDetoxen is een manier om je lichaam te ontdoen van giftige stoffen, die het in de loop van de tijd heeft opgeslagen in je vetcellen, lever en darmen. Tijdens een detox help je je lichaam, door de juiste supplementen en voedingsmiddelen, om die gifstoffen af te breken en af te voeren die we dagelijks via onze voeding, maar ook de vervuilde lucht en andere manieren binnenkrijgen. Een teveel aan gifstoffen moet ergens heen, dus slaat ons lichaam die op wat ervoor zorgt dat ons lichaam niet meer normaal kan functioneren. We voelen ons minder fit, komen sneller aan, hebben een hogere kans op ziektes en ons lichaam veroudert veel sneller.

Detox kuur

Dat is precies waar de Detox-D en Detox-L van detoxenontgiften.nl zegt een oplossing voor te hebben. Met hun simpele detox ontgiften kuur voel je je snel weer gezond en fit, raak je de overtollige kilootjes eindelijk kwijt, zie je er weer jonger uit en bovenal is je gemoedstoestand weer een stuk positiever. In deze review bekijken we of je met dit product ook echt je lichaam ontgift, wie de producent is en of deze detox supplementen ook echt je geld waard zijn.

Voor wie is detox en ontgiften?

Heb je last van je darmen, een slechte stoelgang en een opgeblazen gevoel? Dan heb je waarschijnlijk baat bij Detox. Voel je je futloos, slaap je slecht, heb je een vale huid en dun haar? Dan kan een Detox je ook goed doen. Zelfs bij een slechte weerstand, een hoge bloeddruk of een hoog cholesterol en als afvallen je maar niet lukt, is Detox het proberen waard.

Wie zit er achter detox ontgiften?

ontgiften detox gezond en fitDe producent van de producten op detoxenontgiften.nl is Morningstar Pharma, een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in natuurlijke supplementen van hoge kwaliteit, gericht op gewichtsverlies, gezondheid en producten speciaal voor 40+ers. Maar ze zijn vooral bekend voor hun onder andere erotische producten en supplementen voor man en vrouw. De productie gebeurt in Nederland. Volgens de HACCP code worden de ingrediënten veilig samengevoegd en verwerkt tot capsules. De producten van Morningstar Pharma koop je dan ook in potten. Daarnaast vind je op de website detoxenontgiften.nl ook informatie over verschillende onderwerpen zoals een gezond lichaam, gezonde voeding, afvallen en nog veel meer.

Wat er wordt beloofd

Met de producten Detox-D en Detox-L, zegt Morningstar Pharma, is het mogelijk je lichaam te ontgiften en reinigen. Ze hebben daarvoor twee verschillende detox kuren ontwikkeld. Detox-D reinigt je darmen waardoor je sneller afvalt, de spijsvertering verbetert, je geen opgeblazen gevoel meer hebt en je energiek en fit voelt. Met Detox-L reinig je je lever, wat goed is voor je hart en bloedvaten, je een jonge, frisse uitstraling geeft, je voelt je rustiger en ontspannen en bereikt een gezond gewicht. En dat zonder gedoe. Je hoeft je eetpatroon niet te veranderen en simpelweg de capsules drie keer per dag in te nemen.

Hoe werkt de detox ontgiften kuur

Detox-D en Detox-L bestaan uit 60 capsules in een pot, waarvan je elke dag 3 capsules moet nemen, verspreid over de dag. Een kuur duurt dan ook 20 dagen. Morningstar Pharma raadt je aan om drie kuren van 20 dagen te volgen en een kuur altijd af te maken.

Twee soorten

Zoals je al zag, bestaat Detox van Morningstar Pharma uit twee verschillende soorten, die zich elk op een specifiek gebied richten waar de detox zijn werk doet. Je kunt ze samen gebruiken, of eerst de een en dan de ander gebruiken.

Detox Darmen

De naam zegt het al, richt zich specifiek op het reinigen van de darmen. Door obstipatie en verstopping kunnen gifstoffen rechtstreeks in het bloed terecht komen, omdat de afvalstoffen in de ontlasting niet snel genoeg wordt afgevoerd. Deze gifstoffen kunnen schade in het lichaam aanrichten, maar ook voor overgewicht zorgen. Detox-D zorgt ervoor dat de darmen zich snel ontdoen van de ontlasting zodat de gifstoffen en afvalstoffen direct uit het lichaam kunnen worden afgevoerd.

Detox Lever

Deze kuur reinigt en ontgift de lever. In de stofwisseling speelt de lever een belangrijke rol, het haalt de gifstoffen uit ons bloed en voert die af. Maar door onze levensstijl wordt de lever vaak overbelast, waardoor het een of meerdere gifstoffen niet meer kan afvoeren. Dit resulteert in een futloos gevoel, vermoeidheid en allerlei andere lichamelijke gezondheidsklachten. Door de Detox-L kuur te doen help je de lever te herstellen, waardoor deze het lichaam weer kan reinigen van gifstoffen.

De ingrediënten

De Detox Lever en Detox Darmen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten, die hebben bewezen dat ze schadelijke gifstoffen in het lichaam vrijmaken en afvoeren. Hieronder bespreken we per supplement de ingrediënten.

Detox-D

reinig ontgift de darmenDetox darmen bevat drie natuurlijke ingrediënten:

  • Digezyme Dit is een plantaardig enzymcomplex dat de vertering van eiwitten, vetten en koolhydraten in de maag verbetert. Het bestaat uit de enzymen protease, amylase, lactase, lipase en cellulase. Amylase bijvoorbeeld, breekt zetmeel af tot suikers.
  • Lactospore Dit is een probioticum van een van de belangrijkste ketens van bacteriën in het maagdarmkanaal. In ons spijsverteringskanaal zitten ook bacteriën die de functie van de goede bacteriën verminderen. Lactospore is een melkzuurbacterie waarvan wordt aangenomen dat het de groei van ziekteverwekkende organismen tegengaat.
  • Gember extract Gember is al eeuwen bekend als een natuurlijke remedie bij maag-, darm- en spijsverteringsproblemen. Gember verhoogt de aanmaak van spijsverteringsenzymen en stimuleert de beweeglijkheid van de maag, wat een positief effect heeft de stofwisseling. Het is ontstekingsremmend en voorkomt het de opstapeling van gifstoffen.

Detox-L

reinig ontgift de leverDetox-L bevat het mengsel Triphala. Triphala is een kruidenmix van drie vruchten: Amalaki, Bibhitaki en Haritaki, in poedervorm. Dit ayurvedische medicijn wordt in India al meer dan 1000 jaar gebruikt, omdat het veel helende eigenschappen wordt toegekend. Triphala helpt bijvoorbeeld om de spijsvertering gezond te houden en een de darmwerking te herstellen.

  • Emblica Officinalis In de Ayurveda wordt deze vrucht, ook Amalaki genoemd gebruikt voor het bevorderen van vernieuwing van weefsels en zit vol vitamine C, aminozuren, mineralen en antioxidanten. Verder stimuleert het de spijsvertering, werkt het laxerend en ontstekingsremmend.
  • Terminalia Belerica Ook wel Bibhitaki genoemd wordt gebruikt bij bacteriële en virale infecties. Het heeft een gunstige werking op de darmen en werkt reinigend voor de lever en het spijsverteringskanaal. Daarom komt het in de Ayurveda ook voor om diabetes en bloedsuiker schommelingen te voorkomen.
  • Terminalia Chebula Haritaki, ook wel ‘Koning van de geneeskunde’ wordt in de Ayurveda veel gebruikt om de spijsverteringsenzymen in de darmen te activeren. Het helpt bij obstipatie, stimuleert de stofwisseling en de opname van voedingsstoffen. Ook wordt deze vrucht al eeuwen gebruikt tegen maagzweren en andere maag aandoeningen, vanwege de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

Wat andere gebruikers zeggen over detox ontgiften

Tijdens onze zoektocht naar de ervaringen van andere gebruikers, konden we nog geen andere reviews vinden. Wel staan er een aantal op de website van detoxenontgiften.nl, maar of die eerlijk zijn is moeilijk te zeggen. Op de andere verkoopsites zoals bol.com vonden we maar een paar summiere reacties over de Detox kuren. Morningstar Pharma is vooral bekend om hun erotische producten, die over het algemeen positief worden ontvangen. Ook over de snelle en nette levering van de producten is men erg tevreden.

Wat ons in die paar reviews die we over Detox-L en Detox-D vonden, viel ons op dat men het vooral heeft over de hogere energie levels. Men voelt zich fitter en energieker. Ook viel men er een paar kilo mee af of werkte een dieet veel beter. De verbetering van de stoelgang wordt ook vermeld, evenals de vermindering van darmklachten. Ook het gemak van de kuur wordt geprezen. Doordat je je levenshouding niet hoeft te veranderen, past Detox ontgiften makkelijk in je dagelijkse leven.

Bestel Detox Ontgiften van Morningstar nu online

Wat vinden wij van detox ontgiften?

Een pot Detox-D koop je voor € 39.95, Detox-L heb je voor € 29.95 al in huis. Dit is exclusief verzendkosten, waar je minimaal 4,50 voor moet rekenen. Koop je de twee versies tegelijk dan kost de kuur je maar € 59.90. In een pot zitten 60 capsules, dus genoeg voor 20 dagen, wat je ongeveer uitkomt op 2 euro per dag. Voor een detox met supplementen is dit een redelijk normale prijs is. In vergelijking met een detox met begeleiding van een voedingscoach ben je natuurlijk veel goedkoper uit.

Beetje vaag

Op zoek naar de eigenaar van het bedrijf Morningstar Pharma kwamen we niet verder dan dat de website eigendom was van een bedrijf op de Seychellen en het een onderdeel is van de Klemans Groep bv in Medemblik. De Klemans Groep is een bedrijf dat gespecialiseerd in is in internetmarketing en waaronder zich nog wel meer internetwinkels bevinden. Dit alles doet een beetje vaag aan. Want waar Morningstar Pharma de kennis vandaan haalt, waar ze hun ingrediënten kopen en hun motivatie, daar kom je niet achter. Wel staat alle informatie wel duidelijk op de website, inclusief KvK nummer.

Natuurlijke ingrediënten

Wat wel duidelijk is, zijn de ingrediënten. De capsules bevatten maar een kleine hoeveelheid verschillende ingrediënten, die stuk voor stuk werkzaam zijn. Er zitten dus geen vullers in de pillen. Daarnaast zijn het ingrediënten die zich hebben bewezen in hun werking en ook nog eens 100% natuurlijk zijn. Wat het gebruik van deze Detox 100% veilig maakt. Je zult, buiten de ontgiftingsverschijnselen, geen nare bijwerkingen hebben van deze supplementen.

Twee verschillende versies

Ontgiften detox kuurHet voordeel van Detox-L en Detox-D is dat je specifiek een onderdeel van je spijsvertering kunt ontgiften. Als je weet waar je klachten vandaan komen, door een slechte darmwerking, of door een overbelaste lever, kun je daar mee aan de slag. Natuurlijk kun je ze allemaal tegelijk ontgiften, maar dat maakt de detox een stuk zwaarder. Door het per gebied te doen, is het een veel milder proces.

Lekker makkelijk

Volgens de producent kun je de capsules gewoon naast je dagelijkse menu innemen. Je hoeft er dus niets voor te veranderen. Drie maal daags een pilletje en je lichaam doet de rest. Deze detox is daardoor makkelijk vol te houden en toe te passen in elk voedingsschema.

Niet zo makkelijk

Maar is dat wel zo? Je lichaam krijgt de gifstoffen om een reden niet meer afgevoerd. Als je lichaam een opeenstapeling van gifstoffen heeft, dan krijgt het daar ook te veel van binnen. En dat komt meestal door ons voedingspatroon en onze leefstijl. We bewegen te weinig en eten te veel voedingsstoffen die slecht zijn voor ons lichaam. Even een detox doen, is dan niet het enige antwoord, er moet iets meer veranderen om de positieve effecten van een detox te behouden: een verandering in levensstijl. Het is dan ook belangrijk om, naast het doen van de detox ontgifting, je te verdiepen in waarom je lichaam overmatig veel gifstoffen heeft opgeslagen.

Goede ondersteuning

Heb je je goed geïnformeerd, weet je waarom je te veel gifstoffen in je lichaam hebt en waarom je een detox wilt doen? Dan is deze natuurlijke Detox kuur zeker een aanrader. Het is niet een detox die je lichaam voor 10 dagen op zijn kop zet, maar op een milde manier helpt de gifstoffen af te voeren. Ben je er klaar voor om stap voor stap je lichaam en je levensstijl te ontgiften, probeer dan de Detox producten van detoxenontgifting.nl.

Bestel Detox Ontgiften van Morningstar nu online

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie