Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » Detox dieet

Detox dieet

Leestijd: 2 minuten

detox dieetHet Detox dieet is een dieet waar de laatste jaren veel over gepraat is. Het is een methode om gewicht te verliezen. Aan de hand van deze methode zal je lichaam ontgift worden. Dit dieet is bedacht door Paula Baille-Hamilton. Zij ging ervan uit dat je lichaam gezuiverd moest worden. Toxines of giftige stoffen mogen niet meer in je lichaam komen. In het kort gezegd zal het dieet er voor zorgen dat je lichaam afvalstoffen, die overtollig zijn, uit je lichaam werken. Daardoor is het mogelijk om flink wat gewicht te verliezen. Ook zal je een stuk gezonder door het leven gaan.

De regels van het Detox dieet

Aan de hand van het dit dieet zal je lichaam gezuiverd worden van giftige stoffen. Er zijn speciale Detox recepten om je lichaam helemaal schoon te krijgen. Daarnaast wordt het aangeraden om veel water te drinken. Ook moet je veel bewegen, bijvoorbeeld door te sporten of dagelijks te wandelen. Het dieet zorgt ervoor dat dierlijke vetten en bewerkte producten vermeden worden. Dit dieet schrijft vooral veel vezels voor. Daarnaast zal je veel groente en fruit eten. Ook wordt het aangeraden om voldoende vitaminen in te nemen.

Voordelen Detox dieet

Wat zijn nu daadwerkelijk de voordelen van dit dieet? Als eerste is het verliezen van gewicht natuurlijk een belangrijk voordeel. Maar dat is niet alleen een voordeel, je huid zal er ook een stuk gezonder van worden. Daarnaast zal je veel meer energie hebben om dingen te ondernemen. Je stofwisselingsherstel zal een stuk beter gaan en je algemene gevoel kan door het dieet een stuk beter worden. Tijdens het dieet kan je speciale Detox dieet recepten eten waardoor je je veel fitter zal gaan voelen. Wie dus graag gezond wil leven en gewicht wil verliezen, doet er goed aan om te kiezen voor het Detox dieet.

Ben jij op zoek naar een goed receptenboek voor jouw dieet?

Over veel dieet receptenboeken hebben wij een review geschreven!

Klik hier voor onze reviews over dieet receptenboeken

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie