Home » Gezonde voeding » Gezonde voeding tips » De Keto Revolutie Review

De Keto Revolutie Review

Leestijd: 7 minuten

Je hebt al veel diëten geprobeerd, maar zonder resultaat. Je bent het jojoën zat en wilt nu snel van dat buikvet af? Dan ben je waarschijnlijk de Keto Revolutie van Mitchel van Duuren tegengekomen. Hij belooft dat je vetrolletjes smelten als sneeuw voor de zon. En dat zonder calorieën tellen en voedsel obsessies. In deze review nemen we zijn methode onder de loop en vertellen we je wat wij er van denken.

Wat is ketose

Voordat we naar de Keto-Revolutie kijken, kijken we even naar wat keto eigenlijk is. Keto is kort voor ketose. Ketose is een ‘stand’ van het lichaam waarin het de overgaat op vetverbranding in plaats van glucoseverbranding. Door deze stand verbrand het lichaam de vetreserves, verdwijnt je buikvet en val je dus af. Dit effect krijg je als je een dieet volgt dat extreem laag in koolhydraten is, maar juist hoog in vetten zoals die in vette vis, kokosolie, eieren, olijfolie en avocado’s. Hierin is een keto-dieet anders dan het Atkinson dieet dat alleen de koolhydraten schrapt.

Door het keto-dieet komen je spijsverteringshormonen weer in balans, zodat je elke dag steeds meer vet gaat verbranden. Ook de suikerspiegel in je bloed blijft langer gelijk, zodat je minder hongerdipjes hebt. Door ketose verbrand je in korte tijd heel veel vet, maar een keto-dieet is ook een grote aanpassing in je eetgewoontes, waardoor het soms moeilijk vol te houden is. Mitchel van Duuren zegt daar met de Keto Revolutie een oplossing voor te hebben. Laten we eens kijken of hij daarin is geslaagd.

Voor wie is deze revolutie

Wil je van je suikerverslaving en je buikvet af zonder de hele dag calorieën te tellen, dan is dit programma iets voor jou. Ben je het zat de hele dag aan je dieet te denken of heb je een druk leven en past een specifiek dieet niet in je planning dan geeft Mitchel je de juiste tips. Wil je een dieet volgen waarbij je je energiek blijft voelen, je geen gevoel van honger hebt en je gewoon je vette lievelingseten mag blijven eten, dan vind je in dit boek de juiste recepten.

Wie schreef dit programma

Mitchel van DuurenDe Keto Revolutie is geschreven door Mitchel van Duuren. Mitchel is geen onbekende van ons. Eerder bekeken we al zijn 101 Keto Recepten en is hij diegene die het paleo dieet in Nederland introduceerde. Op zijn webpagina ‘elke hap telt’ stelt hij tot doel om zoveel mogelijk mensen een voedsel onafhankelijk leven te geven. Hij is al meer dan 10 jaar de eigenaar van een van de grootste online winkel Foodie in sport- en eiwitsupplementen, is geïnterviewd voor het blad Linda, is vaak op bezoek bij RTL4 en ook in het blad Men’s Health komt hij vaak voorbij. Op zijn websites is netjes alle informatie over zijn bedrijf te vinden en is Mitchel makkelijk bereikbaar via e-mail. Dit alles geeft ons het idee dat hij een kenner is op dit gebied en hij weet waar hij het over heeft.

Wat krijg je van Mitchel

De Keto Revolutie bestaat uit een aantal onderdelen die je helpen snel en simpel aan de slag te kunnen met keto. Niet als een dieet, maar als een makkelijke aanpassing aan je eigen eetpatroon. Als je de Keto Revolutie nu bestelt, krijg je de volgende onderdelen digitaal naar je verzonden.

  • De Keto Revolutie, een digitale gids waarin je alle informatie vind om snel en makkelijk met keto te beginnen. In dit 108 pagina’s pdf-bestand word je stap voor stap uitgelegd welke vet verbrandende vetten je aan jouw menu kan toevoegen, welke valkuilen de traditionele keto-diëten hebben, welke superfoods je juist wel en welke juist niet kan eten voor het beste resultaat. Maar ook vind je er informatie over keto, macronutriënten en hoe je ketose kunt meten.
  • Intermittent Fasting Handboek, waarin je leert over het effect van af en toe vasten en hoe je deze methode het beste toepast. Door af en toe een of meerdere maaltijden over te slaan, help je je lichaam te herstellen van een slechte stofwisseling en kom je makkelijker af van een koolhydraten verslaving.
  • 21 Dagen Keto Revolutie Kookboek, is een e-boek vol heerlijke en makkelijk te maken keto-recepten. Je krijgt 62 recepten, precies genoeg voor een volledig menu voor 21 dagen, zodat je de zelf niet hoeft na te denken hoe je nu een goed keto-menu in elkaar zet.
  • DONE FOR YOU Maaltijdplanningen en Boodschappenlijstjes, die je zonder al te veel moeite gewoon kunt volgen, die je helpen echte grote veranderingen te maken en snel resultaat te boeken. Makkelijk voor in de supermarkt en in een druk bestaan.
  • De Volledig Keto Revolutie Videocursus, is het hele programma in de vorm van video’s, speciaal voor diegene die liever luisteren dan lezen. In meer dan 20 video’s geeft Mitchel je uitleg over ketose en krijg je tips om te starten met de Keto Revolutie. De videoserie bestaat uit 3 delen, een deel voor elke week.

Maar krijg je dat ook?

Als je de Keto Revolutie besteld krijg je al direct toegang tot de pdf-bestanden, die je vanaf de ‘bedankt-pagina’ kunt downloaden. Je vindt ze later ook terug in de ledenomgeving, waarvan je de link in een e-mail krijgt opgestuurd. Het hele pakket is digitaal, zodat je het op je tablet, mobiel en pc kunt bekijken. Het receptenboek komt ook in een printbare versie, voor als je dat liever hebt. Alle pdf-bestanden zijn mooi vormgegeven, ogen rustig en overzichtelijk. Het taalgebruik van Mitchel is makkelijk te volgen en begrijpelijk. Het receptenboek staat vol smaakmakende foto’s en de video’s zijn goed van beeld en kwaliteit.

De video’s beslaan ongeveer dezelfde informatie als in de pdf-jes, maar zijn een fijne afwisseling voor de boeken. Het enthousiasme van Mitchel is aanstekelijk en motiveert je om direct aan de slag te gaan. Mitchel belooft dat je in 21 dagen een verhoogde vetverbranding hebt, een plattere buik krijgt en je energieker voelt. Je krijgt volgens hem een mooiere huid, een betere schildklierfunctie en betere spijsvertering. Het is bewezen dat het keto-dieet een van de meest effectieve manieren is om snel vet te verbranden. Maar het is ook een manier die veel inzet van jou vraagt. Voor sommige kan de verandering van eetpatroon groot zijn, maar als jij je er toe zetten kan, de tips en aanpassingen die Mitchel je geeft op te volgen, dan zal ook jij indrukwekkende resultaten behalen.

Wat zeggen anderen over het programma van Mitchel

Als je opzoek gaat naar reviews over de Keto Revolutie, dan kom je al vrij snel een interview met Mitchel tegen, die gemaakt is voor het blad Linda, maar ook de ‘gewone’ mens is tevreden met de resultaten die ze behalen met dit pakket. Op website en in zijn Facebook groep vinden we heel veel positieve opmerkingen, maar er zijn ook verschillende reviews op het net te vinden. We vinden eigenlijk over het algemeen positieve ervaringen. Als er al iets negatiefs is, dan is het vooral omdat men liever een fysiek pakket had gehad, in plaats van alles digitaal.

En wat is onze mening?

keto revolutie boekVoor de introductie prijs van 37 euro krijg je een all-in pakket dat een uitgebreide handleiding is voor een echte revolutie. Mitchel legt je stap voor stap uit hoe je zijn programma het beste volgen kan, zodat je goed geslagen ten ijs komt. Voordeel hiervan is dat je daardoor ook na de 21 dagen die het programma beslaat, op eigen kracht verder kan met het keto-dieet. Je krijgt voldoende informatie om zelf aan de slag te gaan, maar ook handige hulpmiddelen die je kunt volgen. Zo zijn als keto beginner de lijstjes de do’s en dont’s en planners heel handig. Ook helpt Mitchel je met het berekenen van je persoonlijke energiebehoefte, zodat je de recepten daarop kan aanpassen. De recepten zijn gevarieerd, fantasievol en makkelijk te bereiden.

Mitchel een autoriteit

Uit alles blijkt dat Mitchel een autoriteit is op het gebied van keto. Hij gaat diep in op de verschillende aspecten van ketose en de problemen bij afvallen. In 21 dagen weet je alles wat je nodig hebt.
Toch blijft ook in het programma van Mitchel het keto-dieet redelijk aanpassen. Voor veel mensen is het nu eenmaal moeilijk de koolhydraten te schrappen, waardoor ook de Keto Revolutie veel discipline van je vraagt.

Koolhydraten zijn een belangrijke bouwstof voor je lichaam en daarom is dit dieet niet geschikt voor sporters of mensen met een actief leven. Spieren gebruiken namelijk veel glucose. Ook zwangere vrouwen, mensen met diabetes I en nierpatiënten kunnen beter het keto-dieet volgen met medische begeleiding.

Makkelijk aan te passen

Ondanks dat het paleo dieet de basis van de Keto Revolutie is, is dit programma wel degelijk makkelijk aan te passen aan een vegetarische levensstijl. Ook mensen met gluten intolerantie kunnen dit dieet volgen, aangezien er bijna geen koolhydraten in voorkomen.
De combinatie met intermittent fasting is naar onze mening goed gekozen. Vasten stimuleert ook de vetverbranding, waardoor je nog sneller resultaat hebt. En met een keto-dieet heb je vaak toch al minder honger, zodat vasten je heel makkelijk afgaat.

Niet goed geld terug

Mocht je toch niet tevreden zijn met wat je bereikt, dan geeft Mitchel je een 60 dagen niet goed geld terug garantie, wat heel schappelijk is, aangezien het programma 21 dagen duurt. Al vinden we het wel raar dat de introductie prijs van 37 euro naar ons weten al meer dan een half jaar wordt gepromoot.
Dat neemt niet weg dat het hele pakket getuigt van een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het bevat tips en hulpmiddelen waar je nog jaren op terug kan vallen. Heb je de motivatie om een revolutie in je eetpatroon te starten, dan is dit uitgebreide pakket volgens ons de beste manier om kennis te maken en te starten met keto.

De Keto Revolutie is tijdelijk niet beschikbaar

Er is wel een soortgelijk product namelijk de 50 dagen Keto CHallenge van Niels Bosman, Lees onze 50 dagen Keto CHallenge review

Of bekijk Keto receptenboeken op bol.com

Deel dit artikel op social media