Home » De beste eiwitshakes kopen

De beste eiwitshakes kopen

Leestijd: 5 minuten

Eiwitshakes zijn bijna niet meer weg te denken uit het dieet van een sporter, maar ook als je wilt afvallen worden ze je aangeraden. Maar wat doet eiwit in je lichaam, wat is een eiwitshake en welke eiwitshakes zijn het beste? Wil je eiwitshakes kopen, lees dan vooral verder.

Wat zijn eiwitten

Proteïnen of eiwitten zijn een van de belangrijkste bouwstoffen voor ons lichaam. 17% van ons lichaam bestaat uit eiwitten en dus hebben we ze hard nodig. Eiwitten bevatten aminozuren die het lichaam gebruikt voor het herstel van je spieren na een flinke work-out, maar ze helpen onder andere ook voor beter functionerende organen, geven een boost aan je immuunsysteem en zorgen voor een gebalanceerde hormoonhuishouding. Daarnaast geven ze je sneller een gevoel van verzadiging, omdat ze langzamer verteren dan bijvoorbeeld koolhydraten, wat goed uitkomt bij het afvallen. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun dieet aan te vullen of maaltijden te vervangen met eiwitshakes.

Wat zijn eiwitshakes

De beste eiwitshakes kopenHet belangrijkste ingrediënt in eiwitshakes is, je raadt het al, eiwit. Je koopt de shake kanten klaar of eiwit in poedervorm die je mengt met bijvoorbeeld water, melk of yoghurt. Je kan ze ook toevoegen aan een smoothie. Lees ook ons artikel Wat is het verschil tussen een smoothie en een shake. De eiwitshakes die je op de markt vindt, hebben allemaal een andere verhouding eiwit, vet en koolhydraten. Welke het beste voor jou is, ligt aan jouw doel.

Waarom eiwitshakes toevoegen aan je dieet

Door het innemen van voldoende eiwitten heb je minder kans op infecties, minder last van spierpijn en voel je je minder snel uitgeput na een training. Een eiwitshake kan je elk moment van de dag pakken, maar de timing is alles. Let bij sporten dan ook op wanneer je de eiwitshake wilt drinken. Eiwitten helpen je ook afvallen. Als je meer eiwitten toevoegt aan je dieet en soms een maaltijd vervangt met een shake, help je je lichaam de vetverbranding te verhogen en zo kilo’s kwijt te raken. Lees meer in ons artikel over het eiwitrijk dieet.

Voor en nadelen eiwitshakes

Een shake pak je snel, je hebt hem zo klaar gemaakt en in een handomdraai ben je er van verzekerd dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Zeker vlak voor het sporten is het een lichte manier om zo je spieren een handje te helpen. Of tijdens een dieet hoef je zo niet apart te koken voor jezelf en de rest van de familie. Doordat je weet hoeveel eiwit er per schepje in je glas gaat, houdt je de hoeveelheid eiwit goed in de gaten. Toch is het oppassen met eiwitshakes. Omdat je ze zo makkelijk even opdrinkt, is er de kans dat je ze eerder pakt dan een goede, gezonde maaltijd.

Eiwitten vind je in veel verschillende voedingsstoffen, dus als je een gezond dieet hebt, krijg je waarschijnlijk al voldoende eiwitten binnen. Een shake is dan ook nooit een vervanging van een totaal menu. Een eiwitshake gebruiken als toevoeging op je dieet kan ook een teveel aan eiwitinname in de hand werken. Een overschot van eiwit in je lichaam heeft een aantal nare gevolgen, zoals een slechtere nierfunctie en botontkalking, maar aminozuren bevatten ook calorieën. Dus als je ze niet verbruikt door beweging, worden ze opgeslagen in de vetcellen.

Welke eiwitshake is het beste

eiwitshakes kopenWil je op een makkelijke en snelle manier meer eiwitten aan je dieet toevoegen dan zijn er bij de aankoop van de juiste shake of eiwitpoeder een aantal punten waarop je moet letten als je eiwitshakes kopen gaat.

Hoeveelheid eiwit

Bereken eerst hoeveel eiwit je per dag nodig hebt. Dat hangt af van het type en de intensiteit van de lichaamsbeweging die je doet. Een persoon in rust heeft ongeveer 0,8 keer zijn lichaamsgewicht in eiwitten nodig per dag. Ben je een intensieve sporter dan ligt dat tussen de 1,2 en 1,7 keer je lichaamsgewicht. Gebruik je eiwitshakes om af te vallen dan is het verstandig te bedenken of een shake een vervanger voor een maaltijd of een tussendoortje is.

De kwaliteit

Let op de kwaliteit van de eiwitten in de shake. Niet alle aminozuren worden goed opgenomen en helpen je bij herstel of afvallen. Daarnaast bevatten sommige shakes veel koolhydraten, vetten en suikers. Lees dus vooral eerst de ingrediënten voordat je de eiwitshake koopt.

Productieproces

Informeer je goed over het productieproces van de eiwitsupplementen. Zijn ze gemaakt van een hoge kwaliteit en is het productieproces zo dat je ook werkzame eiwitten krijgt, zodat je aminozuren inneemt die je lichaam ook daadwerkelijk opneemt.

Welke eiwitten

De basis van de eiwitshakes kan verschillen. Er zijn eiwitten op dierlijke basis, maar ook op plantaardige basis die passen in een vegetarisch en veganistisch dieet. Let ook op de opnamesnelheid van de eiwitten. Daarmee bepaal je ook wanneer je het beste je eiwitshake drinkt. Er zijn verschillende eiwitten waaruit de shakes kunnen bestaan:

  • Caseïne eiwit, vind je ook in melk en eieren en wordt door je lichaam langzaam afgebroken.Je voelt je sneller voldaan en zijn daarom een goede maaltijdvervanger.
  • Wei eiwit, is een bijproduct van de kaasproductie. Wei is de vloeistof die overblijft als de kaas gevormd wordt. Deze eiwit wordt snel opgenomen in je lichaam en is dus vooral handig als je net voor of na een work-out snel eiwitten wilt innemen.
  • Soja of erwten proteïnen, zijn een goede vervanging van de dierlijke eiwitten voor mensen met lactose-intolerantie, veganisten en vegetariërs.

De calorieën

Ook eiwitten leveren calorieën. Bekijk dan ook goed de nutriënten informatie, zodat je zeker weet dat je de juiste samenstelling en eiwitgehalte hebt voor het doel dat je voor ogen hebt.

Cholesterol

Heb je een te hoog cholesterol, dan is de keuze voor plantaardige eiwitten een optie. Eiwitten helpen je met de cholesterol in balans te houden, maar uit onderzoek is gebleken dat plantaardige eiwitten beter helpen de cholesterol te verlagen, terwijl een teveel aan dierlijk eiwit dat juist kan verhogen.

Top 5 beste eiwitshakes

Ben je overtuigd en ga je eiwitshakes kopen, dan beschrijven we hier de 5 beste eiwitshakes die op dit moment op de markt zijn.

Body & Fit Whey Perfection

Dit is de meest verkochte eiwitshake op dit moment. Het bevat 23 gram hoogwaardige wei en je hebt ruime keuze in smaken.De shake bevat weinig calorieën en in verhouding veel eiwitten uit wei.

Orangefit Plantaardige Eiwitshake

Dit is de beste vegan eiwitshake op de markt, bevat 100% plantaardig erwteneiwit, geen kunstmatige zoet en smaakstoffen, 20 gram eiwitten en maar 99 calorieën en lage vet en koolhydraat percentage. Je hebt de keuze uit een vijftal smaken.

Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein

Deze shake bevat 24 gram hoogwaardige, gehydroliseerde wei voor een nog snellere opname. Wei is ook nog eens versterkt met plantaardige enzymen.

XXL Nutrition Whey Isolaat

Gemaakt van zuivere wei, heeft deze shake een hoger eiwitgehalte en een laag lactose gehalte. De wei wordt gewonnen door microfiltratie en is beter opneembaar door lichaam. Een shake bevat 33 gram eiwit en is erg laag in vet en koolhydraten.

Nutri Dynamics Dieet Pro

Met zijn 79 calorieën, 18 gram eiwit is deze shake een goede keuze als je wilt afvallen. Het is vet, koolhydraat en suikervrij, gemaakt van caseïne eiwit met de toevoeging van toevoeging vitamine B voor een betere opname.

Benieuwd naar de top 10?

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie